1.kolo - Pigs FC - Sean team 5:3

25.04.2010 13:33

Zimní pauza je minulostí a fotbal se probouzí ze svého zimního spánku. To se týká i Hanspaulské ligy, kde již druhým rokem působí náš Sean team, pro nějž zatím platilo - co půl rok, to postup do vyšší soutěže. A nejen to - za svou roční existenci Sean team neprohrál jediné soutěžní utkání a pouze třikrát se rozešel se soupeřem smírně.

Jenže každá série jednou končí! První zápas v nové soutěži, tedy 6. lize, jsme hrubě nezvládli a to přesto, že jsme se sešli ve velmi silné sestavě - L. Chmelíček, D. Neuberg, O. Polák, A. Kratochvíl, P. Šmigol, A. Průša, R. Szabo a nová posila K. Kolpek.

K utkání jsme totiž přistoupili tak trochu laxně v domnění, že ono to nějak půjde, a že soupeře opět přehrajeme o třídu, jak jsme byli zvyklí z 8. a 7. ligy. Jenže ouha…!!! Než jsme se rozkoukali, zaběhl si za naší obranu, která byla ještě myšlenkami kdovíkde, šikovný útočník Pigs a nekompromisně obstřelil L. Chmelíčka - 0:1. Dalších cca 10 minut bylo ve znamení tlaku Pigs, kterému jsme odolávali všemi možnými prostředky, veliké šance však zlikvidoval brankář L. Chmelíček, případně je vlastní nešikovností zahodili hráči soupeře.

První velkou šanci jsme si vypracovali v cca 12. minutě, kdy kombinaci Šmigol - Kratochvíl - Průša - Šmigol zakončil posledně jmenovaný místo do prázdné branky do tyče, míč se odrazil k A. Průšovi, který pohotovou dorážkou trefil bohužel tu samou tyč.

K vyrovnání jsme se dostali asi ve 25. minutě, kdy se trojici Průša - Šmigol - Kratochvíl podařilo dostat soupeřovu obranu pod drtivý tlak, míč letěl opakovaně před branku, obránci jej sice několikrát odvrátili, ale pak přišel nepovedený centr A. Kratochvíla z pravé strany, který skončil k překvapení všech pod břevnem bezmocného brankáře Pigs - 1:1.

Chvíli na to se dostal po výborné přihrávce A. Průši do obrovské šance R. Szabo, ale trestuhodně přestřelil. A aby toho nebylo málo, tak v samostatném nájezdu neuspěl ani A. Kratochvíl. V tuto chvíli jsme ještě netušili, jak moc nás tyto šance budou mrzet.

Druhý poločas přitom začal velmi optimisticky!!! Hned z rozehrávky našel nabíhajícího K. Kolpeka A. Průša, který nekompromisní ranou poslal Sean team do vedení. Za 2 minuty na to opět s přehledem hrající A. Průša připravil míč znovu K. Kolpekovi, který tak zvýšil už na 3:1 a jako nováček v týmu se tak uvedl tím nejlepším možným způsobem.

Dvoubrankové vedení nás bohužel jaksi uspokojilo, z dobrého výkonu jsme polevili, a když se k tomu přidala smůla a chybující rozhodčí, přišla pro náš tým fatální dvouminutovka hrůzy!!!

Situace 1) Zblokovaná střela z přímého kopu se odrazila k hráči soupeře, který vyslal nemastnou neslanou čudlu ze zoufalství, ta prošla dvěma Seanům mezi nohama a k překvapení všech zapadla k tyči branky L. Chmelíčka, který míč zřejmě vůbec neviděl, jinak by jej musel chytit, i kdyby byl na vozíku - 3:2.

Situace 2) Další přímý kop, který však rozhodčí týmu Pigs vysloveně daroval, prošel záhadně zdí, L. Chmelíček ho reflexivně vyrazil před sebe a P. Šmigol neuhlídal svého hráče, který míč dorazil z 10cm do prázdné branky - 3:3.

Situace 3) Autové vhazování soupeře letí na hlavu obsazeného hráče, na míč nesmyslně vybíhá L. Chmelíček, souboj podcení i A. Průša a plachtící míč skončí v brance - 3:4.

Do konce utkání v tuto chvíli zbývalo nějakých 10 minut. Sean team se pokusil o zoufalý nápor, vyprodukoval však pouze několik závarů před brankou a řadu nepřesných střel. Pomyslný hřebíček do rakve byl zatlučen asi 3 minuty před koncem, kdy D. Neuberg prohrál souboj u autové čáry, jeho hráč přihrál před branku a L. Chmelíček byl bezmocný - 3:5.

Chvíli na to rozhodčí utkání ukončil.

Nutno dodat, že tento zápas byl pro nás hodně hořkou pilulkou, vystřízlivěním a velmi nepovedeným vstupem do nové sezony. Je potřeba se nad sebou zamyslet, začít od poctivé práce, zodpovědné obrany, důrazu a KONCENTRACE od první do poslední minuty!!!

Hodnocení jednotlivců:

L. Chmelíček - 3,5: dnes rozhodně nebyl tou oporou, jak je u něho zvykem. Druhý a především čtvrtý gól jdou na jeho vrub. Mimoto se prezentoval mnoha nepřesnými výkopy a výhozy. Toto zkrátka nebyl jeho den.

D. Neuberg - 4: zima se na něm dost podepsala. Prohrál celou řadu soubojů, často se nechal přetlačit, předskočit, odstavit, rozehrávka mu také občas vázla, zavinil pátý gól….nebylo to zkrátka ono.

O. Polák - 4,5: očekává se od něj více. Při prvním gólu v naší síti byl jinde než být měl. V dalších fázích utkání střídal dobré momenty se špatnými, jedna dobrá přihrávka většinou připadla na jednu zkaženou. Ke cti mu slouží, že makal po celé utkání na plno a přesto, že se mu nedařilo, snažil se to zlomit alespoň svou buldočí bojovností.

K. Kolpek - 7: někdy příliš dlouho drží balon, někdy hraje příliš individuálně, ale fakt je ten, že rychlostně, odolností v osobních soubojích a minimem zbytečných chyb byl a bude velkým přínosem. Svůj výkon korunoval dvěma pěknými góly v situacích, kdy by jiní hráči pálili do nebes. Po jeho dlouhém a těžkém zranění je jeho výkon jediným pozitivem dnešního utkání!

A. Kratochvíl - 4,5: rozhodně to nebyl Kráťa ve své kůži. Svedl uprostřed hřiště řadu tvrdých soubojů, bohužel, ačkoliv to není jeho zvykem, jich spoustu prohrál. Potýkal se také s velkým množstvím nepovedených přihrávek a ztrát míče, nedařila se mu střelba, většinou pálil vedle. Dal sice vyrovnávací gól, sám však přiznával, že dílem velké náhody.

R. Szabo - 3,5: nedařilo se mu. Hned v první minutě chyboval v obraně a prohrávali jsme. Ve 100% šanci zcela selhal. Na hřišti nebyl příliš vidět, důrazná hra soupeře mu činila potíže. Stejně jako u jiných bych řekl, že se na něm podepsala zima a dlouhé nicnedělání. Hráč s jeho talentem a potenciálem by měl hrát úplně jinak!

P. Šmigol - 4: špatné, 10 minut se na hřišti rozkoukával a pak netrefil prázdnou branku. V některých fázích utkání neviditelný. Několikrát se dostal ke střelbě, ale téměř vždy minul branku. Podepsal se pod třetí inkasovaný gól. Téměř 50 minut mu trvalo přizpůsobit se tempu utkání. Ke konci zápasu se trochu zlepšil, ale nic, co by soupeře překvapilo, nevymyslel a nepředvedl.

A. Průša - 6: sice se mu nedařilo střelecky, ale narozdíl od ostatních pod svou úroveň neklesl. Svým spoluhráčům připravil ŘADU vynikajících střeleckých pozic, ti však po hříchu dokázali využít pouze některé. Statečně se bil s důrazným holohlavým obráncem Pigs, několikrát se výtečně uvolnil a zatápěl celé obraně soupeře, rozhodně nejvíce z nás všech. Bohužel se mu nepodařilo v několika dobrých pozicích skórovat a ani on nenašel recept na pozvednutí uvadlého Sean teamu.

Nedá se nic dělat, jednou porážka přijít musela! Teď je důležité se z toho poučit a k dalšímu utkání přistoupit zcela jinak! Postup je stále možný, skupina se zdá být po prvních utkání vyrovnaná a ztrácet budou určitě všichni. Hlavy vzhůru a v úterý si musíme spravit chuť jasným vítězstvím! 

     

Zpět