1. kolo - Sean team – Co je? 7:2

13.06.2010 09:26

Zdravím všechny fotbalisty Sean teamu v 7. lize!!! Hanspaulská liga má jednu obrovskou výhodu – za jeden rok lze postoupit dvakrát! A jelikož byl Sean team založen ambiciózním kapitánem a hrají v něm pouze ambiciózní hráčiJ, nedáváme si jiný cíl, než každý rok dvojnásobný postup

Tento cíl jsme měli začít naplňovat hned v prvním utkání nového ročníku, ke kterému jsme se sešli na hřišti na Děkance a naším soupeřem měl být rovněž tým postupující z nižší soutěže, s bizarním názvem „Co je?“! 

Sešli jsem se v netradičně hojném počtu: k zápasu byli připraveni T. Černý, P. Šmigol, R. Szabo, A. Kratochvíl, O. Polák, P. Pavelka, Dana s Vojtou a také po (stále ne 100% doléčeném) zranění kotníku A. Průša.

Utkání se od začátku hrálo v pohodovém tempu a svou kvalitou mírně překročilo rámec 7. ligy. Šance se rodily na obou stranách, šťastnějším mužstvem jsme však byli my. Během deseti minut nám totiž dvěma rychlými góly dodal klid A. Kratochvíl, který dvakrát díky svému důrazu dotlačil míč do sítě a určil tak ráz utkání. Soupeř se snažil a měl šance. Tou největší byl nakopnutý balon přes celé hřiště, který sice útočník „Co je?“ minul, ale míč přesto zaskočil jinak solidně chytajícího T. Černého, prošel mu mezi nohama a záhadně se odrazil těsně nad břevno. Nicméně kolem 25. minuty po autovém vhazování pěknou hlavičkou zvýšil na 3:0 P. Pavelka a dá se říci, že bylo po zápase. Ještě v prvním poločase mohl završit hattrick A. Kratochvíl, jenže po precizní přihrávce A. Průši neuvěřitelně přestřelil prázdnou branku.

Ve druhém poločase hrál Sean team na skóre a Co je? o čestný úspěch. Ten se dlouho nedostavoval, naopak skóre stále narůstalo. P. Pavelka po přihrávce P. Šmigola dal chytře podél brankáře na 4:0; A. Průša přesnou ranou k tyči na 5:0, P. Šmigol po centru P. Pavelky a chybě brankáře na 6:0. Pak se příděl zastavil, soupeři si vyměnili několik nastřelených tyčí a asi 10 minut před koncem po autovém vhazování a hrubém podcenění situace P. Šmigolem se tým Co je? konečně dočkal čestného úspěchu – 6:1. Aby toho nebylo málo, tak 5 minut na to se při rozehrávce absolutně nedohodli T. Černý a D. Neuberg, nastala chvilková nekoncentrace naší obrany a soupeř trestal - 6:2. Minutu před koncem se ještě dočkal druhé branky kapitán A. Průša, který z nemožného úhlu procedil míč skrz brankáře a stanovil tak konečné skóre 7:2!

Je potřeba si přiznat, že výsledek zcela neodpovídá průběhu utkání a pokud by měl soupeř na své straně více štěstí, více se věnoval fotbalu a méně skuhral, mohli bychom mít s utkáním problémy. Ty se však nedostavily, a tak jsme mohli oslavit vítězný a suverénní vstup do 7. ligy!!!

Komentář k jednotlivcům:

T. Černý - 6: předvedl několik dobrých zákroků a jeden, dva jisté góly chytil. Stálo však při něm také štěstí (dudy z půlky, míč však zázračně letěl nad břevno), ještě teď mu asi zvoní v uších z toho, kolikrát soupeř trefil tyč a především se podepsal pod druhou inkasovanou branku, kdy nečekanou rozehrávkou překvapil všechny a možná i sám sebe.

V. Neuberg - 6: důraznými obrannými zákroky uhasil řadu nebezpečí před naší brankou, byl jistý na zemi i ve vzduchu; několikrát se dostal do koncovky, střílel však těsně vedle; 2x chybnou rozehrávkou založil dva útoky soupeře během asi 10 sekund; odehrál si své, ale má na víc.      

D. Neuberg - 5,5: v cca 8. sekundě zápasu namazal soupeři do vyložené šance! Pozitivní je, že se to na něm psychicky nijak zvlášť neprojevilo; hrál svůj standard, kdy 90% času strávil na naší obranné polovině a soustavně bořil útočné akce soupeře, což se mu dařilo velmi dobře; v útočné fázi byl bohužel neškodný.

O. Polák - 6: hrál v záloze a to tak, aby se moc neunavil; přesto vybojoval spoustu míčů, ve středu pole zkazil minimum přihrávek a snažil se vymýšlet útočné akce; nedařilo se mu dnes ve finální fázi a ani jeho střelecké pokusy neměly své obvyklé parametry; nutno však říci, že hrál to, co potřeboval on i mužstvo, a odehrál to se ctí.

R. Szabo - 6,5: na hřišti byl hodně viděl, rozdával výborné míče, zkazil minimum přihrávek; byl naším nejkreativnějším hráčem, jeho hra měla nápady i fotbalovost; dal parádní branku, kterou mu rozhodčí nesmyslně neuznal.

A. Kratochvíl - 7: odstavit ho od míče byl takřka neřešitelný úkol, se kterým se soupeř marně potýkal; díky svému důrazu dal dvě veledůležité úvodní branky; ve středu hřiště při obranné činnosti odebere neuvěřitelné množství míčů a zastaví nespočet akcí soupeře; jeho činnost na hřišti je vyvážená – je velmi platný dozadu i dopředu.

P. Pavelka - 7,5: nejlepší muž na hřišti; kromě dvou pěkných a fotbalových branek předvedl široké spektrum svých dovedností - inteligentní rozehrávku a fotbalovou myšlenku, neuvěřitelné krytí a držení míče, přirozenou bojovnost a důraz, kdy neuhne z žádného souboje a v neposlední řadě nebezpečnou střelbu ze všech pozic. K záporům jeho hry patřilo občasné vybodnutí se na návrat na svou polovinu a hlídání svého hráče, a občas střelba z pozic, kdy se nabízela přihrávka na lépe postavené spoluhráče.

P. Šmigol - 5,5: neurazil ani nenadchnul. Oslaben nastupující virózou se nikam nehnal a hlavním krédem bylo nekazit. To se celkem dařilo, připsal si asistenci a poněkud šťastný gól. Bohužel se zároveň značně podepsal pod jeden inkasovaný.

A. Průša - 5,5: na své poměry odehrál průměrné utkání; v několika šancích zklamal, sem tam pokazil snadnou přihrávku nebo zbytečně přišel o míč; nebyl zdaleka tolik vidět jako obvykle, po zranění kotníku se do toho teprve dostává. Přesto vsítil dvě branky a dal tak jasně najevo, že až se dá zdravotně zcela do pořádku, gólostroj se asi opět rozjede.

Zpět