10.kolo - Sean team - Borussia Bubeneč 4:2 (2:1)

20.06.2012 21:46

Vskutku prazvláštní sezonu zažívá na jaře roku 2012 Sean team. Mizerné a průměrné výkony střídá s dobrými až vynikajícími. Zápas s Borussií Bubeneč rozhodně patřil do třetí kategorie, jelikož se jednalo o lídra tabulky majícího v sestavě spoustu kvalitních fotbalistů včetně jednoho prvoligového fotbalisty!

Soupeře jsme se chtěli pokusit potrápit v této sestavě: L. Chmelíček, D. Neuberg, V. Neuberg, T. Záboj, A. Kratochvíl, R. Zubatý, P. Šmigol, A. Průša, a na lavičce nám fandil fyzicky indisponovaný O. Polák.

A utkání začalo pěkně zostra. Ihned po výkopu se po chybě soupeřovi obrany dostali do nájezdu dva na brankáře R. Zubatý s A. Průšou, prvně jmenovaný vzal zakončení na sebe, brankáře však neprostřelil.

Následovala zhruba desetiminutová vyrovnaná pasáž, kdy se oba týmy pokoušeli marně překvapit obranu soupeře, případně zaskočit brankáře střelami z dálky. Žádná se však neujala.

Skóre 0:0 se však evidentně nelíbilo našemu kapitánovi A. Průšovi a tak si prostě řekl, že dá gól: u autové čáry s míčem u nohy vymíchal prvního obránce, před pokutovým územím posadil na zadek druhého obránce a v pozici sám na gólmana zachoval naprostý klid a střelou k tyči skóroval. Nádherná akce a rázem jsme byli vedení 1:0.

Soupeř se pokusil odpovědět několika nepříjemnými střelami, náš démon v brance byl však jako vždy těžko k překonání.

A aby toho nebylo málo, v cca 25. minutě jsme dokonce své vedení navýšili - R. Zubatý přihrál P. Šmigolovi, ten trochu se štěstím přistrčil míč A. Průšovi, který nezaváhal a levačkou prostřelil gólmana soupeře podruhé - 2:0.

Vývoj utkání soupeři evidentně nevoněl a začala se projevovat především dvojice kreténů v sestavě Borussie. Prvním kreténem byl jakýsi šedý vlk, chlap okolo pětačtyřiceti, u kterého by člověk očekával kapku rozumu a ne chování náctiletého kokota. Tvrdé fauly a nadávky v jeho podání byly ubohé a směšné zároveň. Druhým kreténem byl kmenový hráč Dukly Praha Vojtěch Přeučil, který se choval jako opravdové hovado, po každém faulu na něj vyhrožoval odvetou, tvářil se, jako kdyby vyhrál minimálně Ligu mistrů a evidentně byl frustrován tím, že ačkoliv našemu týmu chvílemi nepříjemně zatápěl, dokázali jsme si s ním ve většině případů poradit.

Do konce poločasu jsme však bohužel dvougólové vedení neudrželi. P. Šmigol na půlce udělal hráče a místo, aby přihrál dobře postaveným spoluhráčům, chtěl udělat právě ještě V. Přeučila. To se však nepovedlo a byl z toho rychlý protiútok, P. Šmigol, vědom si své chyby, V. Přeučila dohnal a v rámci pravidel tvrdě atakoval, aby nemohl zakončit. To se sice povedlo, míč se však odrazil někam na půlku k hráči Borussie, ten vystřelil a balon těsně před L. Chmelíčkem tečoval útočník soupeře - 2:1.

O přestávce však nebylo třeba věšet hlavy. Hráli jsme dobře a věděli jsme, že pokud v dosavadním výkonu budeme pokračovat i po přestávce, máme velkou šanci uspět.

A druhý poločas začal velmi radostně. R. Zubatý, který se dnes malinko trápil ve finálním řešení situací (když měl přihrávat, tak střílel, a naopak, navíc ne a ne dát gól), využil výborného výhozu L. Chmelíčka, těžký balon si zpracoval a prostrčil mezi nohama brankáře Borussie - 3:1.

Vedení jsme bohužel příliš dlouho neudrželi. Svou nejlepší akci v utkání předvedl V. Přeučil, kdy se obtočil okolo D. Neueberga, se štěstím ustál i atak vracejícího se A. Kratochvíla, stahovačkou si položil L. Chmelíčka, který si přesto na míč sáhl, avšak gólovému zakončení již zabránit nemohl - 3:2.

Od tohoto okamžiku nás čekalo několik horkých chvilek. Soupeř ještě zvýšil obrátky a měl obrovskou snahu vyrovnat. Výtečně však ve druhé půli odváděli svou práci jak oba bratři Neubergovic, tak, v prvním poločase se trochu hledající, T. Záboj. No a co prošlo, to měl fantastický Lukáš v brance.

Ani Sean team nerezignoval na útočení a rodily se šance:

- A. Průša připravil míč do dobré pozice R. Zubatému, který však míč dobře netrefil

- A. Průša přihrál P. Šmigolovi, ten místo aby mu míč vrátil, tak vypálil metr nad

- a opět výtečně hrající A. Průša naservíroval míč A. Kratochvílovi, který si jej připravil a ze dvou metrů napálil břevno!

- P. Šmigol se na pravé straně uvolnil přes tři hráče, ale místo aby míč připravil jako na podnose A. Průšovi, nacentroval ho někam do autu

Toto zahazování šancí se nám naštěstí nestalo osudným a asi pět minut před koncem zaúřadoval opět nejlepší hráč utkání A. Průša, který si naběhl na výborný centr R. Zubatého a hlavou přesně zakončil - 4:2.

Utkání se rozhodně nedohrálo v klidu, vymaštěný šedý vlk v dresu Borussie se dostal do konfliktu s naprosto bezkonfliktním A. Kratochvílem, počastoval ho nějakými nadávkami a vše zakončil nepříjemným pohlavkem, který Kráťovi uštědřil. Následovala červená karta a chvíli na to naštěstí i konec utkání.

Je opravdu neskutečné, jak radikálně se výkony našeho týmu v této sezoně liší. Je to jako den a noc. Prohrát s průměrnými týmy typu Vokra a Betl je totiž ostudou, dostat sedmičku od Luciánu a Squash Arény rovněž. Na druhou stranu jsme dokázali po velmi dobrých výkonech porazit první i druhý tým tabulky Petrohradskou a Borussii Bubeneč. Pevně doufám, že po této sezoně (ve které se s největší pravděpodobností zachráníme) už naše oťukávání 3. ligy končí, že budeme schopni pravidelně opakovat výkony, jako byl ten dnešní a pokud se nám toto podaří, můžeme se prát klidně zase o postup.

Hodnocení jednotlivců:

L. Chmelíček - 8: opět naprostá jistota se vším všudy. Střely ze střední vzdálenosti v podstatě nemají šanci projít do branky, velmi úspěšný také při reflexivních zákrocích na brankové čáře. Dokáže řešit i samostatné nájezdy, vzdušný prostor svého pokutového území má naprosto pod kontrolou. Navíc si připsal asistenci na Radkův gól. Není co dodat.

D. Neuberg - 7: ve svém věku už si asi nemyslel, že se dočká toho, že bude nucen hlídat prvoligového hráče. Nutno však říci, že situaci zvládl velmi dobře. Jistě, několik soubojů prohrál, občas se nechal obejít, ale celkový dojem je velmi dobrý, mistru Přeučilovi utkání dost znechutil, řadu soubojů s ním i dalšími útočníky soupeře vyhrál. Nekazil v rozehrávce, několikrát jsem ho zahlédl dokonce na půli soupeře. Velmi slušný výkon.

V. Neuberg - 7: rovněž svedl několik soubojů s V. Přeučilem a rovněž byl ve většině případů úspěšný. Ke zkušenostem a přehledu tentokrát přidal i důraz a tvrdost. Svou roli zvládl výtečně jak ve hře dozadu, tak dopředu. Chytrými přihrávkami založil několik povedených akcí. Jen tak dále.

T. Záboj - 6: první poločas se mu moc nedařilo. Několikrát lacino chyboval, ať už pokaženou přihrávkou nebo ztrátou míče v nebezpečných prostorech. Postupem času se však zvedl, ve druhé půli už si své úkoly plnil s jistotou. Po přihrávce P. Šmigola se dokonce mohl zapsat mezi střelce, ale zakončení mu nevyšlo.

A. Kratochvíl - 8: klíčový článek středu pole. Bylo na něm vidět, že povrch, který je ve Vysočanech, mu sedí podstatně více než koberec, kde hrají Vokra. Dnes se mu dařilo, mohl provádět své skluzy, kdy teleskopickými končetinami odebíral soupeřům kvantum míčů. Zároveň byl velmi silný na míči, který mu téměř nešlo vzít, a následně rozděloval přesné přihrávky. V zakončení se mu sice nedařilo (viz břevno za dvou metrů před prázdnou brankou), ale jinak byl jedním ze strůjců vítězství.

R. Zubatý - 7: v prvním poločase několikrát nevyřešil dobře útočná přečíslení - v koncovce nemohl prostřelit brankář, dvakrát nepřihrál lépe postavenému spoluhráči. Jeho výkon však vyrostl ve druhém poločase. V těžké pozici skóroval a pěkně přihrál na gól A. Průšovi. Vyhrával většinu soubojů s hráči soupeře, neměl žádný strach ani respekt z o 30kg těžších obránců. Velmi dobré.

P. Šmigol - 6: v rámci své letošní sportovní formy odvedl asi maximum možného. Vyhrával souboje, přerušoval útočné akce soupeřů, několikrát si poradil i s mistrem Přeučilem. V útoku několikrát dobře podržel míč, zakládal útočné akce. Bída to byla opět v koncovce, kdy v jasné pozici přestřelil, následně při přečíslení 3 na 1, které sám vypracoval průnikem přes 3 hráče, celou akci zazdil nepřesným centrem. Lehký nadprůměr.

A. Průša - 9: udělal celý zápas! První gól vstřelil díky své individuální kvalitě, při druhém a třetím osvědčil svůj klasický klid v koncovce. Mimo to vypracoval obrovské množství šancí svým spoluhráčům, kteří však nebyli schopni je proměnit. Ačkoliv hrál v útoku fantasticky, neomezil svou hru pouze na to. Když bylo potřeba, neměl problém vrátit se až k vlastní brance, kde podstupoval těžké souboje a bránil. Ačkoliv fotbal je týmový sport, jeho individualita dnes hodně předčila všechny ostatní hráče na hřišti. Svým výkonem zastínil i namachrované prvoligové jelito - pana Přeučila.

Zpět