10. kolo - Sean team – Canary FC 4:0

19.05.2010 22:11

Za příjemného slunečného počasí jsme se v pondělí tohoto týdne opět sešli s dalšími spoluhráči z Sean teamu, abychom splnili povinnost v podobě zisku 2 bodů s outsiderem soutěže - týmem Canary FC.

Tým Canary FC je posledním celkem skupiny (nepočítaje bodové odečty za neodpískaná utkání u ostatních týmů) a tak jsme byli velkými optimisty, pokud jde o výsledek i průběh utkání, a to přesto, že jsme se sešli ve značně oslabené sestavě - z různých důvodů totiž chyběli A. Kratochvíl, O. Polák, L. Chmelíček, T. Záboj a samozřejmě také Řečičáci.

Utkání od samého počátku ovlivnili následující faktory:

1. Počasí nebylo zdaleka tak příjemné, jak se na první pohled zdálo, a nepříjemné dusno nás značně trápilo, tím více, že na rozdíl od soupeře jsme nemohli střídat.

2 . Soupeř nebyl zdaleka tak odevzdaný, jak bychom mohli očekávat.

3. Vzhledem k postavení obou týmů v tabulce došlo k jakémusi podvědomému podcenění protivníka asi od všech z nás.

4. V drtivé většině zápasů vynikající stoperská dvojice Neuberg - Neuberg si dnes na hřišti vybírala náhradní volno.

Vzhledem k výše zmíněným skutečnostem tedy prvních 15-20 minut rozhodně nevypadalo jako souboj prvního s posledním a šance se střídaly na obou stranách. Nutno podotknout, že před naší brankou především z toho důvodu, že dvojčata Neubergovic vzadu vyráběli neuvěřitelné hrubky, často nechávali útočníky soupeře zcela volné, dopouštěli se obrovských chyb v rozehrávce, ten tam byl jejich důraz, čtení hry a fotbalovost. Všechny nebezpečné situace však naštěstí vyřešil dnes velice spolehlivý zaskakující brankář T. Černý, případně totální neschopnost útočníků soupeře.

Nutno ale říci, že ani v útočné fázi jsme nijak neexcelovali, a většina našich akcí končila povětšinou špatnou přihrávkou nebo ztrátou míče. Přesto jsme si několik nebezpečných akcí vypracovali - ránu P. Šmigola po dobrém průniku zlikvidoval brankář; situaci 2 na 1 P. Šmigol po přihrávce A. Průši zazdil; R. Szabo minimálně třikrát z dobrých pozic minul branku; A. Průša zcela sám před brankářem mířil vedle; povedenou střelu A. Průši likviduje gólman…….

Střelecké prokletí jsme konečně prolomili ve 20. minutě - P. Šmigol se zbavil obránce a s A. Průšou postupovali na posledního stopera, který nezabránil přihrávce na A. Průšu, a ten ranou po zemi k tyči konečně dostal Sean team do vedení - 1:0.

Asi pět minut na to se řítil A. Průša úplně sám na brankáře Canary FC, ale překonat se mu jej nepodařilo. A protože ani další pološance se neujaly, skončil první poločas 1:0, což mohli Canary považovat za své morální vítězství

 

Ve druhé půli už se obraz naší hry přecijen zlepšil, přidali jsme na důrazu v obraně, na přesnosti našich přihrávek, dlouho jsme však pokračovali v trestuhodném zahazování šancí. V tomto ohledu vynikal především jinak dobře hrající R. Szabo, pro kterého bylo dlouho neřešitelným problémem vstřelit branku. Vyvrcholením jeho nepovedených zakončení byla situace ze 40. minuty, kdy po přihrávce A. Průši netrefil z metru úplně prázdnou branku.

Střelecké a útočné otěže tak musel převzít opět A. Průša - nejprve povedenou ranou ve 45. minutě zvýšil na 2:0. Pak po hezké individuální akci po Xté přihrál do dobré pozice R. Szabovi, který konečně ukázal, že v jeho levačce dřímá fotbalový poklad, a bombou pod břevno zvýšil na 3:0. Závěrečnou podobu výsledku dal opět A. Průša, který po narážečce s P. Šmigolem do prázdné branky zkompletoval hattrick - 4:0.

 

Druhý poločas už byl skutečně v naší režii a nebýt SPOUSTY zahozených šancí (již zmiňované trápení R. Szaba; několik povedených střel P. Šmigola, kterým vždy něco chybělo; tyč nastřelená A. Průšou atd….) mohlo být vítězství mnohem výraznější. I soupeř ve druhém poločase pochopil, že kombinačně a fotbalově na nás prostě nemá a jediné na co se vzmohl, byly příšerné nákopy přes celé hřiště, které létaly s železnou pravidelností do ochranné sítě za naší brankou. Rovněž dvojčata Neubergovic ve druhém poločase zlepšili obrannou hru a co zbylo s klidem vyřešil T. Černý.

 

Zápas tedy skončil vítězstvím, možná jsme očekávali lepší skóre a jasnější průběh, ale žádný soupeř se neporazí sám a nakonec jsme to poměrně s přehledem zvládli a zaslouženě zvítězili.

 

Hodnocení jednotlivců:

T. Černý - 7: až na pár chyb v rozehrávce chytal velmi spolehlivě; především v prvním poločase musel ukázat několik vynikajících zákroků a všechny zvládl tak, že byste ani neřekli, že to není brankář; byl výborný rovněž ve vzduchu při nakopávaných balonech; za celý zápas se nedopustil chyby, práce měl dost a zvládl ji s přehledem.

V. Neuberg - 5: odehrál svůj nejhorší zápas v sezoně; míče od něho létaly většinou do autu místo na spoluhráče; útočníky soupeře několikrát nechal nepokryté, mnohokrát neuhlídal svého hráče; prohrál hodně soubojů, což u něj není vůbec typické; dnes to nebyl on.

D. Neuberg - 4: v „přesnosti“ rozehrávky ještě předčil svého bráchu, někdy přihrál do autu, někdy soupeři, někdy kdo ví kam; ofenzivní hře týmu téměř vůbec nepomohl a v obraně sem tam vyrobil parádní minelu; především se opakovaně s bráchou vůbec nedohodli, kdo má koho hlídat a útočníci soupeře pak byli zcela nepokrytí; své dnešní rozpoložení tak nějak demonstroval kolem 50. minuty, kdy chtěl autové vhazování od spoluhráče zakončit ranou z voleje, čehož výsledkem byla „střela“, která šla zhruba 15 metrů vedle rychlostí 2,5 km za hodinu; nepovedený zápas.

R. Szabo - 6,5: dnes přes něj šel nespočet kombinačních akcí, ve kterých téměř vůbec nekazil; snad ani jednou neztratil zbytečně míč, většinu situací vyřešil fotbalově a zkušeně; prezentoval se několika povedenými střelami; bohužel ho provázela obrovská střelecká smůla a povedlo se mu i minout prázdnou branku; prosadil se až snad z páté šance, zato však parádně bombou pod břevno; občas se nevrátil v situacích, kdy měl a pak chyběl vzadu; celkově ale solidní výkon.

P. Šmigol - 6,5: po delší době nebyl na hřišti zbytečný; minimálně 4 střely z jeho kopačky volaly po gólu; vypracoval dvě branky a další šance; některé situace sice mohl vyřešit lépe a znatelné problémy mu dělalo dusné počasí (nebo spíše hmotnost 93kg?), nicméně vzhledem ke svým představením z poslední doby zahrál slušně.

A. Průša - 8: zase, znova, opět, pořád dokolečka……naprosto klíčový muž ofenzivy, kdy ze čtyř gólů tři dal a na jeden přihrál; kromě toho pro spoluhráče vypracoval další řadu šancí, sám nastřelil ještě tyč a pro soupeřovu obranu byl neustálým nebezpečím; pravda, zahodil dvě megatutovky a ještě pár menších šancí, ale co bychom my všichni ostatní dali za jeho střeleckou produktivitu???

 

Sean team hlásí - povinnost splněna, 2 body tam kde mají být, postup samozřejmě teď už stoprocentní, skóre nadále impozantní a radost z fotbalu snad nadále a spolehlivě přetrvávající!!!

 

Petr Šmigol  

Zpět