10. kolo - Sean team – Don Giovanni 3:2

06.06.2010 09:56

Třetí sezona Hanspaulské ligy v historii Sean teamu se pomalu chýlí ke konci a stále je o co hrát. Tato sezona pro nás totiž má jedno specifikum - tím, že jsme ji odstartovali dvěma porážkami v řadě a tím, že dva týmy, které jsme porazili, byly vyřazeny ze soutěže a jejich výsledky kontumovány, tak dochází k tomu, že v podstatě v KAŽDÉM zápase hrajeme o všechno. Tím „o všechno“ mám na mysli postup, který je přes mizerný vstup do sezony jediným výsledkem, který bereme jako úspěšný.

Abychom si situaci co nejvíce zkomplikovali, podařilo se nám v minulém utkání prohrát s ubohým týmem Bohdalce a jen díky obrovské vyrovnanosti tabulky jsme měli postup i před utkáním s Don Giovanni ve svých rukách.

Výhra byla ovšem jedinou variantou, která nás ve hře o postup reálně držela, proto jsme na tým soupeře od začátku nastoupili ve velkém stylu. Evidentně jsme se tak poučili z minulého utkání s Bohdalcem a od samého úvodu jsme k utkání přistoupili s maximální zodpovědností.

Bohužel hned ze začátku utkání se nevyvaroval obrovské minely D. Neuberg, který neskutečně promáchl celkem snadný míč a byl z toho samostatný nájezd na zaskakujícího brankáře T. Černého. Ten se ovšem se vzniklou situací vypořádal skvěle a soupeřova útočníka vychytal.

Jedním z hráčů, který zřejmě cítil velký dluh vůči týmu za utkání s Bohdalcem, byl A. Kratochvíl, který byl dnes zpět ve své kůži a ve středu hřiště odváděl neskutečné penzum práce. A nejen to - v 7. minutě si totiž pěkně narazil s A. Průšou a umístěnou střelou k tyči dostal Sean team do zaslouženého vedení - 1:0.

Toto vedení mohlo být několikrát potvrzeno další brankou, ale K. Kolpek i A. Průša ve velkých šancích neuspěli. Náš kanonýr však své zaváhání napravil v 17. minutě, kdy se nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou a střelou podél gólmana zvýšil na 2:0.

Své kanonýrské schopnosti však bohužel A. Průša nepotvrdil ve 28. minutě, kdy po přihrávce P. Šmigola minul zcela odkrytou branku.

Soupeř, ačkoliv prohrával o dvě branky, nebyl žádnou partou odevzdaných nazdárků a několikrát nám slušně zavařil. Ovšem v prvním poločase nám (až na již zmíněnou Danovu minelu) fungovala obranná činnost velmi dobře, V. Neuberg obranu skvěle řídil, O. Polák působil jako neprůchodná hráz a D. Neuberg dělal skvěle svou černou práci. A pokud přecijen obranou něco prošlo, vše v brance jistil spolehlivý T. Černý.

V poločasové přestávce jsme si tak užívali zasloužené dvougólové vedení a věřili, že nás snad po delší době čeká klidný zápas.

Inu - nečekal! Hned po dvou minutách druhé půle vyrobil kardinální chybu O. Polák a při nájezdu dva na jednoho již nezvládl situaci zachránit ani D. Neuberg, ani T. Černý - 2:1.

Don Giovanni tak ucítili šanci a zápas dostal náboj. Hra se zrychlila, atmosféra zhoustla a na hřišti se významně přitvrdilo. To několikrát pocítil např. A. Kratochvíl, který byl častým terčem nevybíravých faulů na svou osobu a ani ostatní členové Sean teamu nezůstali ušetřeni.

Soupeře bychom zase uzemnili odskočením o dvě branky, ovšem to se ne a ne podařit:

- parádní přímý kop K. Kolpeka letěl těsně vedle

- A. Průša v nájezdu dva na brankáře trefil pouze padajícího gólmana

- P. Šmigol to samé v bledě modrém, místo aby nahrál zcela volnému K. Kolpekovi

- parádní dělovku O. Poláka vykopl brankář se štěstím z brankové čáry

Posledně jmenovaný hráč se však dočkal ve 45. minutě, kdy po přihrávce (myslím že) A. Kratochvíla efektní a efektivní patičkou vrátil Sean teamu dvougólové vedení, čímž odčinil svou chybu při inkasovaném gólu - 3:1.

Do konce utkání chybělo posledních 15 minut, nebyly to však minuty klidné. Řadu střeleckých pokusů Don Giovanni jsme díky dávce štěstí a dobrým zákrokům T. Černého přežili, ovšem v 52. minutě došlo k situaci, kdy P. Šmigol při sólu přes půl hřiště obešel dva hráče, na třetího už však bohužel nestačil a tak ve snaze neztratit míč zajel do soupeřova hráče nevybíravým skluzem na červenou kartu! Tu mu shovívavý rozhodčí naštěstí neudělil, ovšem zatímco se autor této reportáže omlouval postiženému obránci Don Giovanni a snažil se zjistit jeho zdravotní stav, inkasovali jsme od soupeře kontaktní gól na 3:2. Tento gól jsem tedy z výše uvedeného důvodu neviděl, ale dle slov spoluhráčů došlo k tomu, že se útočník soupeře obtočil okolo D. Neuberga a prostřelil T. Černého.

Chvíli na to se kopala nepříjemná standardka proti naší brance, tu jsem však naštěstí přežili, stejně tak jako zbytek zápasu, byť náš soupeř se do posledních sekund snažil s výsledkem něco udělat. To se mu však naštěstí nepodařilo a tak můžeme slavit po výpadku s Bohdalcem veledůležité vítězství, které nás udržuje ve hře o postup do 5. ligy.

Hodnocení jednotlivců:

T. Černý - 7: svou roli zvládá čím dál lépe, zlikvidoval samostatný nájezd, chytil řadu těžkých střel, jistotu už získává i při řešení standardních situací. Údajně je z pozice v brance velmi nervózní, ale není to na něm znát, i dnes Sean team několikrát podržel.

D. Neuberg - 4: do dokonalosti to dnes mělo daleko. Hned v úvodu utkání vymyslel samostatný nájezd pro soupeře; několikrát zbytečně zbrkle rozehrával a odevzdával tak míče; při prvním inkasovaném gólu nenapravil kiks O. Poláka, byť k tomu měl příležitost, u druhého gólu zase neuhlídal svého hráče. Opět sice vyhrál 90% osobních soubojů a odvedl velké penzum černé práce, ale takovéto chyby si obránce jeho kvalit nemůže dovolit.

V. Neuberg - 7: dirigent celé obrany, troufám si tvrdit, že bez něj by se naše obranná hra zhroutila. Nejenže své povinnosti si plní na 100%, ale zároveň vždy přesně určí, kdo má koho hlídat, kdo má kde stát, kdo má co dělat a vždy to určí správně. Navíc své spoluhráče pozitivně hecuje a burcuje k lepšímu výkonu. Své zkušenosti zkrátka prodává ve velkém.

O. Polák - 6: oproti utkání s Bohdalcem byl o třídu lepší. V obranné fázi byl nesmírně neústupný a houževnatý, v útočné fázi dával hře myšlenku a kreativitu. Dopustil se obrovské chyby před první inkasovanou brankou (taková by se takovému hráči stávat neměla), ovšem tu odčinil mnoha vybojovanými balony, vyhranými souboji a elegantně vstřelenou brankou.

A. Kratochvíl - 8: Kráťa si vybral velmi slabý zápas proti Bohdalci (takový zápas se mu stane tak jednou za dva roky) a dnes bylo podle mě jasně vidět, že ho to enormně štve a dělá vše pro to, aby to odčinil. A to se mu povedlo - byl to totiž právě on, přes koho šlo 85% akcí, které byly vedeny středem hřiště, byl to on, kdo měl z nás všech největší akční rádius, byl to on, kdo podstoupil největší množství tvrdých soubojů a byl to on, kdo byl z našeho týmu nejčastěji faulován. K tomu všemu přidal vstřelenou branku a na další přihrál. Byť se nevyvaroval několika málo ztrát míče, s klidem bych ho vyhlásil hráčem utkání!

K. Kolpek - 6,5: jeho síla je především u lajny, kdy se díky svému zrychlení a tahu na branku dokáže prosazovat. Mimo to má velmi dobrou střelu a přihrávku šajtlí, kterou často uplatňuje a kterou se mu málem podařilo skórovat z přímého kopu. Slabinou však naopak je koncovka, kdy v dobrých pozicích příliš dlouho čeká, případně udělá kličku navíc, a dále pak také slabší orientace ve středu hřiště. Své si však odehrál a byl důležitým článkem dnešního vítězství.

P. Šmigol - 6,5: bylo to poměrně slušné, v kombinacích nezkazil téměř žádný balon, individuálními průniky trápil obránce soupeře, hodně práce také odvedl v tvrdých soubojích v obranné činnosti. S čím se však letos neuvěřitelně trápí je koncovka, kdy se zdá, že letos se gólu už asi nedočká - jednou ve výborné pozici strefil brankáře, podruhé přestřelil. Svůj výkon navíc „ozdobil“ nevybíravým skluzem na obránce soupeře.

A. Průša - 7: škoda, že si od začátku historie Sean teamu nevedeme statistiku kanadského bodování, myslím, že Alešova bilance by byla impozantní. Dnes každopádně přidal do statistik 1 + 1. Mimo to předvedl v útoku opět velmi dobrý výkon, kdy svádí zápas co zápas těžké a tvrdé souboje s obránci, drží vepředu míč a obdivuhodná je především vlastnost, kdy se pokouší udržet i 50ti metrové nákopy, které na něj letí, často proti dvěma stoperům a velmi často se mu i takovéto míče udržet podaří. Co se mu však dnes příliš nedařilo, to byla procentuální úspěšnost proměněných šancí, protože ze čtyř obrovských se prosadil pouze jednou.

 

Tak, a teď už jen udolat Petřiny a hurá do 5. ligy!!!! 

 

10.kolo:

Tsunami 99 - Paradentol 1.FC

4:1

1.FC KFC - SquashArena

0:6 k.

Bohdalec PC - Sorry FC

0:3

Don Giovanni - Sean team

2:3

Petřiny 09 FC - Santovi sobi

7:1

Pigs FC - Praga Calcio CC

4:3

 Tabulka po 10. kole :

1.

 Squash Arena

10

7 0 3

39:23

14

2.

 SEAN TEAM

10

7 0 3

37:23

14

3.

 Petřiny 09 FC

10

6 1 3

33:19

13

4.

 Praga Calcio CC

10

5 2 3

34:22

12

5.

 Sorry FC

10

6 0 4

26:16

12

6.

 Don Giovanni

10

5 1 4

37:27

11

7.

 Bohdalec PC

10

5 1 4

22:19

11

8.

 Tsunami 99

10

5 0 5

28:28

10

9.

 Santovi sobi

10

4 2 4

26:29

10

10.

 Paradentol 1.FC

11

3 2 6

26:29

8

11.

 Pigs FC

10

3 1 6

23:34

6

12.

 1.FC KFC

11

0 0 11

0:66

0

 

Fotečky

Zpět