10.kolo - Sean team - Emperators 11:2

26.11.2010 20:33

Tak jsme se na sklonku sezóny nějak rozstříleli. Poté, co jsme načepovali na Hanspaulce ledovou jedenáctku v minulém kole Artice Islandice, odvezli si tento týden stejný příděl ze vzájemného souboje v 10.kole z Hostivaře i Emperators, pro které porážka v tomto zápase znamenala definitivu sestupu.....

Pro nás i pro soupeře to byla premiéra na hřišti v Hostivaři, kde se jinak Hanspaulka asi moc nehraje. Je to možná trochu škoda, protože tamnější UMT je celkem kvalitní a hřiště docela slušně velké, což nám zpravidla vyhovuje (tomu koneckonců napovídá i výsledek). Akorát teda to počasí se nám nějak moc nevydařilo, kosa byla jako kráva, chvilkama i poprchávalo a foukal kurevsky studenej vítr........prostě psa by ven nevyhnal, jen my jsme „museli“ hrát fotbal:-).

Vzhledem k tomu, že se nás sešlo 10, vymyslela „rada starších“, že bychom mohli střídat v pravidelných intervalech celé pětky a jeden by se vždy otočil 2x za sebou. Uznávám, že tato „taktika“ není úplně ideální, ale zase odbourává nepravidelnost střídání, tedy spíš nestřídání, které pak prodlužuje pobyt na střídačce, což nebaví asi nikoho z nás. Moc dlouho nám to ovšem nevydrželo, taktiku zrušil Brambora už asi ve třetí minutě, když ačkoli před zápasem neměl žádné námitky ani připomínky prohlásil, že je to na hovno a že jde prostě střídat. Trochu nás tak rozhodil, nejvíc ale jednoznačně Šmigiho, který se pak své první nebo druhé střídání rozhodl absolvovat s mikinou přes dres........Nevím, zda chtěl Petr zmást Emperators nebo jen maskovat svou stále narůstající „hmotu“ pod dresem, ale pobavilo to všechny přítomné..... Přechod na klasické střídání jsme nakonec v pohodě zvládli, stejně jako celý zápas, jen to způsobilo přesně to, čeho jsem se chtěl vyhnout, v mém případě například desetiminutové stání na střídačce na konci zápasu, které ukončil až závěrečný hvizd rozhodčího. Trochu se obávám, že kdyby tak rozhodčí neučinil, stojím tam snad ještě teď:-).

Na hřišti bylo od začátku zřejmé, že to bude jen otázka skóre. Emperators neměli nikoho na střídání a chytal jim kluk z pole (což nám tedy vlastně taky:-), do útoku se moc nehrnuli, snažili se hlavně bránit. Když už se ale dopředu pustili, bylo na nich vidět, že v nich něco je a fotbal hrát umějí. Na rozjetej Sean team to ale nemohlo stačit, od začátku jsme předváděli slušnej kombinační fotbal, využívali jsme velikosti hřiště a vypracovávali si jednu šanci za druhou. Skóre otevřel už asi ve třetí minutě Radek, další gól pak přidal v deváté minutě Aleš a pak už se to tam, i přes řadu nevyužitých tutovek, sypalo docela pravidelně. Po prvním poločase „svítilo“ na pomyslné výsledkové tabuli skóre 5:1, tedy uplně stejné jako v minulém zápase s Articou.

Do druhého poločasu vyměnil soupeř brankáře, tedy spíš hráče z pole v bráně za jiného hráče z pole:-), My to samé dělat nemuseli, protože Tomáš opět dokázal, že je jedinou možnou adekvátní náhradou za Chmeldu. Chytal velmi dobře, za gól (mimochodem celkem výstavní) jednoznačně nemohl a chytil řadu nebezpečných šancí Emperators, kteří trefili několikrát i konstrukci brány a byli v tomto směru rozhodně nebezpečnější než před týdnem Artica. Jeho jediné menší zaváhání přišlo při druhém gólu Emperators, což bylo myslím snížení na 7:2, tudíž pouze kosmetická úprava skóre. Na jeho obranu je potřeba konstatovat, že byl v tu dobu vyveden z míry poměrně drsnou výměnou názorů se Šmigim, která započala už v prvním poločase a eskalovala právě před gólem na 7:2. Náhodný kolemjdoucí by asi sotva uvěřil, že podobné nadávky a nervozita je produkována hráči týmu, který v té době vede 7:1.......

Další branku už ale Tomáš nepustil a my ještě 4 přidali, Aleš a Radek završili své hattricky, Šmigi se trefil dvakrát, jeden gól přidali i Klusy a Karlos a premiérovou trefu v sezoně (vzhledem ke své neúčasti na posledním zápase zároveň i derniérovou) zaznamenal Brambora. Skóre se tak nakonec zastavilo na pěkných 11:2 a myslím, že náš poslední soupeř v této sezóně Grinders FC, který stále hraje o postup, z nás asi bude mít po posledních dvou kanonádách trochu respekt:-). I když na druhou stranu, oni mají za sebou sérii 5 vítězství, takže to budou respekt oboustranný:-).

Následné zapíjení vítězství nad Emperators ve společnosti Dany a chvíli i Toma se neslo v duchu za každý gól aspoň jeden „Morgan“ a vzhledem k tomu, že si nepamatuju úplně přesně, kde mě taxík kolem třetí ráno v Letňanech vysazoval, tak jsme to rozhodně s Danou splnili:-))

Zpět