10.kolo - Sean team - Gepard AFC 2:4 (0:2)

21.11.2012 19:31

Branky: Klusy, Šmigi

Sestava: Chmelda, Poky, Vojta, Brambora, Ondra, Klusy, Šmigi, Zuboš

 

V 10. kole podzimní sezony 2012 jsme již s jistotou záchrany hráli s Gepardem. Sešla se celkem silná sestava v počtu ideálních osmi lidí, i když osmej Šmigi se zasekl kuli bouračce na nevyzpytatelné Jižní spojce a dojel těsně před koncem prvního poločasu. Gepardů bylo sice jen 6 (plus „trenér“, který nakonec nastoupil jen na pár chvilek), ale už od rozcvičování vypadali velmi fotbalově, což se během zápasu beze zbytku potvrdilo.

Začátek zápasu proběhl zcela v režii soupeře, který hrál ve stylu alá Barcelona a skoro nám nepůjčoval balon. Když už nám ho půjčil, hned nám ho velmi rychle zase sebral anebo jsme se o něj připravili sami vlastní nepřesností. Tlak a převaha soupeře vyústily už ve 2. minutě k vedoucí brance. Ondra s Pokym kapku nedůsledně bránili velmi dobrého vytáhlého útočníka s číslem „8“, ten se uvolnil s balonem do středu hřiště a prudkou a umístněnou střelou po zemi k tyči nedal Chmeldovi nejmenší šanci, 0:1. Hned o minutu později mohl vyrovnat Zub, ale situaci tváří v tvář brankáři, po pěkném prostrčení od Klusyho, nevyřešil ideálně a brankáře nepřekonal. Gepard stále tlačil, ale naše pozorná obrana je do žádných velkých šancí nepouštěla. Pak ale přišla desátá minuta a Pokyho minela v rozehrávce, po které následoval samostatný nájezd Geparda na Chmeldu a trochu šťastné zakončení z ostrého úhlu mezi nohy, 0:2. Gepard pak trochu polevil a do konce poločasu se hrálo celkem vyrovnané utkání bez větších šancí na jedné či druhé straně.

Druhý poločas jsme začali výrazně lépe než ten první, protože jsme po pár vteřinách snížili na 1:2. Ondra našel před brankou Klusyho a Klusy šanci na rozdíl od Zuba proměnil a mezi nohama gólmana snížil. Zápas tak získal slušný náboji a bylo se na co dívat. Přibližně v 50. minutě pak přišla zřejmě rozhodující chvíle celého zápasu. Vypadalo to, že Gepardům, kteří hráli bez střídání, začínají trochu docházet síly a my se dostávali více do hry, z čehož vyplynulo také více nebezpečných situací před brankou Gepardů. V té nejnadějnější šel Šmigi se Zubem dva na jednoho, Zub nahrál Šmigimu a naběhl si k pravé tyči, kam mu stačilo poslat a míč a Radek by jen nastavil „hokejku“ a vyrovnal by na 2:2, Šmigi ale vzal zakončení na sebe a bohužel tutovku neproměnil. Z následujícího útoku jsme navíc trochu nešťastně inkasovali na 1:3 a bylo v podstatě hotovo.

O pár minut později jsme ještě inkasovali z pěkné střely ze střední vzdálenosti čtvrtý gól a do konce zápasu už stačili jen snížit po rohu, kdy Šmigi doklepával do prázdné brány a kosmeticky upravil na konečných 2:4. Zápas to nebyl vůbec špatný, dalo se na to koukat a nemyslím si, že by někdo nějak zklamal nebo se mu to nepovedlo. Gepard byl o něco lepší, hlavně v prvním poločase, a tak asi vyhrál zaslouženě, ale při troše štěstí se dal uhrát lepší výsledek. Za rozhodující moment bych jednoznačně označil Šmigiho „hamounství“ a spálenou tutovku, které mohla znamenat vyrovnání na 2:2, ale na druhou stranu útočník tak trochou hamoun být musí a něco podobného už se stalo každému z nás, takže mu to nelze vyčítat. Perličkou ale je to, že tak možná připravil Sean team o reálnou šanci na postup, který si snad přeje z týmu jako jediný......J.

Zpět