11. kolo - Sean team – Batalion 91 A 2:0

13.06.2010 09:51

 

K poslednímu utkání v 7. Hanspaulské lize jsme se jako již jistý postupující a suverén soutěže museli utkat s týmem Batalionu. A nečekalo nás nic jednoduchého, jelikož Batalion se v posledních zápasech výsledkově zvedl a v posledním kole překvapivě a jasně porazil kvalitní tým Rohožníku 4:0! Navíc byl pro našeho soupeře zápas velice důležitý, protože se mu nejednalo o nic menšího než postup do vyšší soutěže.

K zápasu jsme se sešli v poměrně hojném počtu devíti lidí: L. Chmelíček, O. Polák, dvojčata Neubergovic, T. Záboj, T. Černý, M. Nevěčný, A. Průša a P. Šmigol.

Od samého začátku bylo jasné, že nás nečeká nic jednoduchého. Přemotivovaný soupeř hrál od počátku velmi důrazně, místy až zákeřně, nedaroval nám ani metr prostoru zadarmo, navíc se prezentoval solidní kombinační a útočnou hrou. Naše šance během úvodní desetiminutovky by se tak daly spočítat na prstech jedné ruky, zatímco L. Chmelíček musel v brance řešit několik velmi těžkých střel. Kolem 10. minuty se na nás však usmálo štěstí, to se totiž do míče opřel sváteční střelec D. Neuberg, jeho neslanou-nemastnou střelu trochu tečoval obránce, čímž zmátl brankáře Batalionu a vedli jsme 1:0.

Hra pokračovala více-méně ve stejném duchu, my jsme se ještě více soustředili na poctivou defenzivu a pokoušeli se o protiútoky, které se nám však příliš nedařily a tak vícero šancí se rodilo stále před naší brankou. Avšak v bráně stál neprůstřelný L. Chmelíček, který likvidoval nebezpečné střely rukama, nohama, tělem, prostě vším možným a přiváděl tak střelce soupeře k šílenství. Na naší straně stojí za zmínku vynikající uvolnění A. Průši přes dva obránce a střela těsně vedle, a také několik velmi tvrdých střel O. Poláka, kterým obvykle chybělo jen pár centimetrů.

Do poločasu jsme tak udrželi šťastné vedení 1:0.

Druhý poločas se odvíjel podle stejných not - L. Chmelíček, případně stopeři D. Neuberg a T. Záboj proti nebezpečným útočníkům Batalionu! Naše defenziva i s notnou dávkou štěstí však obstála. Co však dlouho neobstávalo, byla naše ofenzivní produkce, která byla dosti tristní. To bylo způsobeno především dvěma faktory - šílenou zimou, díky které byly naši útočníci dosti omrzlí a nepohybliví (já tedy děsně) a také velmi tvrdou a důslednou hrou obránců Batalionu. Nutno říci, že některá individua v týmu našeho soupeře to neměla v hlavě srovnané a tak se na hřišti značně přiostřilo, přibylo hodně tvrdých zákroků, skluzů a nadávek.

K atmosféře rozhodně nepřispěl ani nepřesný rozhodčí, který své počínání korunoval v cca 40. minutě, kdy celkem jednoznačný faul na pronikajícího hráče Batalionu (už nevím, kdo se ho dopustil, V. Neuberg???) s ledovým klidem přehlédl, což však vymletou palici v dresu Batalionu přimělo k přímému útoku na arbitra - ten to odnesl prudkým „hrábnutím“ do obličeje, následným pádem na zem a sprškou těch nesprostších nadávek! Sebral však odvahu a vymaštěnci udělil červenou kartu!

Tímto nám Batalion značně usnadnil situaci a z extrémně těžkého utkání se tak stalo pouze těžké. Dlouho, předlouho jsme však nebyli schopni na soupeřovu obranu nějak vyzrát, gólu se z několika dobrých pozic nedočkal ani V. Neuberg, který tak zůstal jediným hráčem Sean teamu, který v této sezoně neskóroval.

Batalion se i ve 4 hráčích dostal k několika nebezpečným situacím a vrcholem pak byla nastřelená spojnice ve zhruba 50. minutě. Definitivní uklidnění a pojistka přišly až asi 2 minuty před koncem - A. Průša hledal před brankou V. Neuberga, ale prudkou přihrávku si obránce Batalionu srazil do vlastní sítě a zpečetil tak porážku svého týmu - 2:0! Pro Batalion o to smutnější, že ho vzhledem k ostatním výsledkům stála postup do vyšší soutěže. A je to dobře - tomuto týmu agresivních primitivů bych postup opravdu nepřál!

Komentář k jednotlivcům:

L. Chmelíček - 9: opora, jistota, kvalita, pan Brankář! V zápase řešil nespočet těžkých situací, střel po zemi, vzduchem, řadu nepříjemných centrů a standardek, ale se vším si poradil na výbornou a dva body nám doslova a do písmene vychytal!!!

D. Neuberg - 6,5: ne že by podal bezchybný výkon a ne že by se vyvaroval několika chybných přihrávek. Ale svou destruktivní činnost zvládal více než dobře, soupeřovým útočníkům značně znepříjemňoval život a navíc přidal mimořádnou nadstavbu - veledůležitý vítězný gól!

T. Záboj - 4: tak dnes to opravdu nebylo ono. Dopouštěl se vysokého počtu ztrát míče, a to často v místech, kde to bylo velmi nebezpečné. Ofenzivní činnosti týmu dnes pomohl podstatně méně než obvykle. Ke všemu přidal řadu snadných pokažených přihrávek, které místo na spoluhráče mířily do autu. Tradiční opora dnes prostě podala svůj nejhorší výkon, za dobu působení v Sean teamu. Jsem ale přesvědčen, že to byla pouhá výjimka.

V. Neuberg - 5,5: jeho činnost na hřišti byla opět velmi vyvážená - útočil, bránil, přihrával, střílel, bojoval. Dnes však bohužel s řadou chyb a nepřesností a tradičním trápení v koncovce. Fotbalista jeho formátu by měl za sezonu nasázet minimálně 10 gólů a nikoliv 0. Určitě má do příští sezony na čem pracovat.

T. Černý - 5: jeho jednoznačnou předností je, že neuhne z žádného souboje, soupeři nedá metr zadarmo a nevypustí jediný míč. Své povinnosti na hřišti se snaží si plnit s maximální zodpovědností - ať ho dáte na jakékoliv místo na hřišti, můžete si být jisti, že na něm ze sebe vydá všechno. Bohužel ho často limitují technické nedostatky, kvůli kterým se potýká se špatným zpracováním a nepřesnými přihrávkami. Je ovšem nutno dodat, že i v tomto se v posledních letech značně zlepšil.

O. Polák - 5,5: nebyl to tak úplně jeho zápas. Rozehrál řadu nebezpečných útočných akcí, jako jeden z mála se nebál říct si o balon, hrát, něco na hřišti vymyslet. Pokoušel se pálit ze všech pozic a často mu chybělo jen málo ke gólu. Bohužel však několikrát místo střelby měl hledat lépe postavené spoluhráče. Rovněž se mu „podařilo“ několikrát ztratit míč v blízkosti naší branky, z čehož resultovaly horké chvilky pro naši obranu.

M. Nevěčný - 6: pomalu se začíná s týmem sehrávat. Zdobí ho neústupnost v osobních soubojích, překvapivá přihrávka a velmi tvrdá kvalitní střela. Ani on se samozřejmě nevyvaruje chyb a ztrát míče, ale dnes rozhodně patřil k tomu lepšímu, co běhalo na hřišti v dresu Sean teamu.

P. Šmigol - 4,5: na hřišti dosti neviditelný. Cítil se, hýbal se a hrál jako rampouch, kterým také byl. Přínos pro ofenzivu veškerý žádný, v defenzivě vypomohl několika solidními zákroky. Celkově ale značně nevýrazný.

A. Průša - 6: určitě už odehrál v životě mnohem vydařenější zápasy. S obránci se pral sice statečně, ale většinu soubojů prohrával. Když už si vypracoval dobrou šanci, tak ji neproměnil. Nebyl dnes tak úplně ve své kůži, přesto jde na jeho vrub (a to v každém zápase) nejmenší počet zkažených přihrávek, nejmenší počet zbytečných ztrát míče a největší počet fotbalově a dobře vyřešených situací. Měl rozhodující podíl na druhém pojistném gólu!

 

Jak to všechno uzavřít? Sean team již existuje rok, má dvě odehrané sezony, 22 zápasů a na kontě porážek stále nulu!!! To je potřeba ocenit a především docenit! V každém zápase je to 6 chlapů proti 6 (my máme navíc v týmu Danu), oba týmy jsou vždy vyhecované, namotivované a chtějí vyhrát! A nad námi se to zatím nikomu nepodařilo! Tato série určitě nebude trvat věčně, ale dokud tomu tak je, MUSÍME si toho vážit a užívat si to. Za obzvláště cenné považuji, že vyhráváme nejen zápasy, kdy se nám herně daří (Podolka, Pradox), ale i zápasy, kdy se nám vůbec nedaří (Černý koně, Batalion). Pokud to takto půjde dál, máme velkou šanci postoupit i v další sezoně ze 6. ligy. Musíme však zastavit výkonnostní propad, který nás v posledních 3 utkáních postihl a vrátit se herně o třídu výše, kam určitě patříme, ale poslední dobou to rozhodně nepředvádíme.

 

Zpět