11.kolo - Sean team - Grinders FC 6:7

01.12.2010 21:25

No a máme po sezóně......a tak, jak jsme premiérovou sezónu v 5.Hanspaulské lize začali, tak jsme jí i skončili - prohrou o jednu branku na hřišti v Běchovicích se soupeřem, který se při lepším výkonu dal určitě porazit. Spousta dalších věcí už ale byla diametrálně odlišná.....

Tak předně to bylo počasí, protože v září bylo ještě celkem slušně, kdežto tentokrát bylo hezkých pár stupňů pod nulou a kolem hřiště se tyčily na Prahu dost masivní sněžné mantinely a dost sněhu se bohužel povalovalo i po hřišti, na kterém se z toho důvodu místy spíš bruslilo než běhalo. Velmi odlišná byla i naše střelecká potence, Nalejto jsme při úvodním tristním vystoupení sezóny dali z neskutečného množství šancí pouze jeden jedinej gól, Grinders dnes branek celkem šest. Ale ani to nestačilo, protože velmi odlišná byla i naše defenzivní činnost (a to nejen obrany, ale mužstva jako celku), protože oproti dvěma gólům od Nalejto nám jich Griders nasázeli rovnou sedm, což znamenalo vyrovnání našeho dosavadního nelichotivého maxima.

Zápas přitom nezačal vůbec špatně! Prvních deset minut to vypadalo, že jsme se s těžkým terénem vyrovnali lépe, měli jsme trvalý tlak a Grinders, kteří hráli v tomto zápase stále o postup do 4.ligy, jsme téměř do ničeho nepouštěli. Po zásluze jsme se taky dostali Alešovým gólem do vedení. To nás ale bohužel spíš ukolébalo než „nakoplo“, Grinders přidali a my naopak ubrali a výsledkem bylo poměrně rychlé otočení skóre. V prvním gólu má trochu prsty Radek, ve druhém zase Ondra, který nepokryl nabíhajícího hráče. Faktem je, že při druhém gólu v naší síti na nabíhajícího hráče nahrával z pravého křídla další nedůrazně bráněný hráč Grinders, takže chyba určitě nebyla jen u Ondry, a najednou to z 1:0 bylo 1:2.

Vyrovnávající branku na 2:2 vstřelil ve 23.minutě Klusy, který se ocitl zcela nepokrytý před brankou soupeře po špatně vhozeným autu Grindres. Nerozhodný stav jsme ale opět dlouho neudrželi a ještě do půle jsme si nechali dát další gól a to opravdu naprosto zbytečný! Hráče Grinders č.3, se kterým jsme měli problémy po celý zápas, předvedl sólo napříč hřištěm při kterém mu nikdo nedokázal vzít balón snad patnáct nebo dvacet vteřin. Nakonec „vykoupal“ u brankové čáry Radka a ani Szabič se snahou zablokovat jeho přesné zakončení neuspěl, bylo to 2:3 a šlo se „do kabin“.

Vzhledem k tomu, že nám v zápase šlo jen o to zahrát si fotbal a nezranit se, byla poločasová pauza celkem klidná. Jen jsme si řekli, že hrajeme hovno (což byla pravda:-) a že to musíme v posledním poločase sezóny zlepšit už kuli tomu, aby nás to pak nesralo celou zimní pauzu:-). Realita ale byla, jak to tak zpravidla bývá, docela jiná. Po pár minutách druhého poločasu Tom v bráně trochu pozdě vyběhl proti útočníkovi Grinders a pak byl v souboji noha proti noze méně důrazný, soupeř ho přetlačil a bylo to o dvě branky, 2:4. Zanedlouho jsme předvedli další obrovskou hrubku (včera jich ale bylo tolik, že mi to už ke konci zápasu trochu splývalo:-) a inkasovali jsme gól na 2:5. V tu chvíli to vypadalo, že je po zápase.  

Sean team se ale tak jednoduše nevzdává a tak jsme se ještě dokázali do zápasu vrátit a to nejednou! Bohužel ihned po každém snížení skóre jsme obratem inkasovali:-(. Po snížení na 3:5 (Ondra) do minuty 3:6, po snížení na 4:6 (Szabič) opět velmi rychle 4:7.......tři góly jsme inkasovali z výhozů, což je asi celkem rarita. Chyby v defenzivě jsme dělali všichni od Aleše se Šmigim hrajících v útoku, přes středopolaře až po obránce. Petr k chybám přidal opět své tradiční sebezpytování po každé chybě, kterým ale bohužel už týmu nepomůže, naopak ho svojí momentální nečinností ještě oslabí. Ani „nováček“ Radek nepodal zdaleka takový výkon, na který jsme od něj byly po jeho angažování do Sean teamu zvyklý (i když abych byl spravedlivý, musím zmínit, že nastupoval se sebezapřením po bolestivém víkendovém lyžařském zranění). Jeho výkon měl daleko k výkonům, které doposud předváděl a za které získal ve třech z úvodních pěti zápasů (Squash Arena, Šumavská střela FK, Artica Islandica) v dresu Sean teamu ocenění „nejlepší hráč zápasu“.

Ale to bychom mohli pokračovat u všech! Aleš sice dal dva góly, ale jinak týmu nepomohl, nehledě na další šance, které tradičně zahodil. Ondra také dva góly, ale bohužel ani on nestačil na hbité útočníky Grinders. Klusy při riskantním kličkování na zrádném terénu občas ztratil balón v nebezpečné pozici......nevyšlo to ani Tomovi v bráně, i ten se podepsal pod dva, tři inkasované góly, ale chyby gólmana jsou prostě vždy nejvíce vidět a navíc je už nemá, kdo napravit. Tomáš je určitě ten poslední, komu by se dalo něco vyčítat, protože kdyby si do brány stoupnul kdokoli jiný, dopadlo by to velmi pravděpodobně ještě výrazně hůře. Nebudu dál vypočítávat, kdo co udělal špatně, protože to každý ví určitě sám nejlépe a po dnešním výkonu na kritiku ostatních ani nemám právo:-)

Když už se zdálo, že zápas skončí poměrně jasným výsledkem 4:7, došlo v poslední minutě k mnoha zajímavým událostem. Nejprve se Šmigi odvážně pustil mezi dva hráče Grinders, kteří ho dost nešetrně zastavili. Nastala trma vrma, ve které dle vyjádření rozhodčího padly i nějaké rány pěstí (kterých já si teda, ačkoli stojící pár metrů od „místa činu“, nevšiml) a výsledkem byly červené karty pro Šmigiho a jednoho hráče Grinders. K tomu bych rád podotknul, že zpočátku klidný zápas byl postupem času více a více vyhecovaný, podle mě až zbytečně. Na naší obranu ale musím říct, že to bylo způsobeno zejména tím, že pár hráčů od soupeře od začátku zápasu brečelo po každém tvrdším souboji jako holčičky, i když sami hráli stejně. Třeba takovej Szabič si ze zápasu odnesl roztržený ret a některé zákroky Grinders zejména na Ondru byly taky dost nevybíravé. Mistři v brečení  byli zejména hráči s čísly 18 a 7, což bylo zejména u 18tky dost zvláštní,, protože ten sestřelil ve druhém poločase nekompromisně zezadu Ondru v momentu, kdy šance hrát balón byla mizivá.....když se ho ale někdo v souboji o míč dotknul, začal plakat......

Po této vložce se chvíli vůbec nehrálo, nejprve kuli diskuzím as rozhodčím a pak proto, že Grinders jaksi nemohli nějakou dobu pochopit, že po červené kartě musí hrát zbytek zápasu ve čtyřech:-). Ihned po rozehrání se začaly dít zajímavé věci, nejprve snížil Aleš na 5:7 a přesto že běžela poslední, 60., minuta zápasu podařilo se nám ihned po rozehrání snížit ještě na těsných 6:7 (opět Ondra). Grinders znervózněli, evidentně nevěděli, co mají ve 4 lidech v poli hrát a jakmile rozehráli, opět ztratili balon. Naší nebezpečně se rozvíjející akci zastavili pouze faulem, ale Klusy poslal trestný kop pouze do bránících hráčů a ani Aleš, ke kterému se odrazil balón, už nestačil zakončit. Zajímavý zápas tak skončil divokým skórem 6:7.

Myslím, že jsme si tento zápas jednoznačně prohráli sami. Nedokázali jsme pokrýt nejlepšího hráče Grinders (č.3), který si sice ve všech soubojích evidentně pomáhal rukama, čehož si rozhodčí začal všímat až v průběhu druhého poločasu, kdy mu písknul několik útočných faulů. Na druhou stranu musím ale uznat, že to byl velmi kvalitní hráč a byl s balónem rychlejší než většina z nás bez něj:-). Taky mi přišlo, že jsme se o něco hůře vyrovnali s nevyzpytatelným terénem, který nahrával určitě více útočníkům než obráncům a Tomášovi v bráně jsme taky teda zrovna moc nepomohli. Bohužel jsme nevyužili ani toho, že jsme měli o dva hráče na střídání více než Grinders. Ne, že bychom málo střídali, ale prostě jsme soupeře nepřeběhali, ať byla na hřišti jakákoli sestava.

Celkově bych ale sezónu určitě nehodnotil špatně. Před jejím začátkem sice byly nějaké náznaky, že bychom se třeba mohli pokusit o postup, ale tyto úvahy jsme si sami utnuly hned v úvodu sezóny, do které jsme vstoupili třema porážkama. Pak jsme se ale výrazně zvedli a až do posledního kola všechny zápasy vyhráli, tedy kromě zápasu s „černým“ Útlumem, který ale tak trochu nepočítám :-). V posledních 3 kolech jsme pak vstřelili 28 branek, což je hodně slušný počet a je to více než v prvních osmi kolech dohromady. V průběhu sezóny jsme taky přivítali dvě nové posily – Radka a Klusyho a myslím, že oba potvrdli, že posilama opravdu budou! Určitě nám výrazně pomohli a věřím, že i dále pomáhat budou:-). Doufám, že jedna sezóna na rozkoukání v 5. lize nám všem stačí a že se na jaře pokusíme dostat se ještě o jeden stupínek výše! Myslím, že mužstvo na to rozhodně máme!

Zpět