11.kolo - Sean team - Inter Ohradní 7:1 (2:0)

28.08.2012 20:52

Každá sezona má svůj začátek a svůj konec. Zápasem s Interem Ohradní jsme měli zakončit jaro 2012 ve třetí lize. Bohužel, na rozdíl od sezon předchozích, nebylo toto utkání bojem o postup, nýbrž bojem o udržení se v soutěži. Naše výchozí pozice však byla poměrně dobrá. Abychom sestoupili, museli bychom prohrát, zatímco všichni naši konkurenti zvítězit. Náš tým nechtěl ponechat nic náhodě, a tak jsme si jasně řekli, že nás zajímá jedině výhra, případně můžeme ubojovat i remízu a sestup nám hrozit nebude. V sestavě L. Chmelíček, Neubergovci, T. Záboj, O. Polák, R. Zubatý, A. Kratochvíl, P. Šmigol a A. Průša jsme věřili, že zápas se soupeřem z čela tabulky zvládneme.

No a než se hráči Interu stihli rozkoukat, už prohrávali: ve 4. minutě rozehrál A. Průša rohový kop na V. Neuberga, který byl v tu chvíli na hřišti asi 10 sekund, a jednalo se o jeho první kontakt s balonem, Vojta svou střelou trefil brankáře, a ten míč vyrazil tak nešťastně do vlastního obránce, že se mu balon dokutálel do branky. Jednalo se tedy víceméně o vlastňák, ale rozhodčí připsali gól Vojtovi, tak to berme tak, že Vojta v posledním utkání zachránil své osobní statistiky a neskončil s nulou v kolonce vstřelených gólů.

Utkání se hrálo ve slušném tempu. Soupeř byl určitě velmi fotbalový a dokázal si pěknými kombinačními akcemi vytvářet solidní střelecké příležitosti. V brance však stál výborný Lukáš, případně šancím na poslední chvíli zabránila dobře hrající obrana.

Své šance měl rovněž Sean team (vyzdvihl bych parádní střelu z voleje v podání T. Záboje), nicméně mírná převaha byla na straně soupeře, a pokud by v těchto okamžicích padl vyrovnávací gól, nečekalo by nás nic příjemného.

Naštěstí však máme v týmu osobnosti schopné v takovýchto chvílích zlomit vývoj utkání na naši stranu: ve 23. minutě dostal od O. Poláka přihrávku A. Kratochvíl, s míčem se parádním způsobem obtočil okolo obránce a následně tvrdou střelou na zadní tyč zvýšil na 2:0.

Jednalo se o velmi důležitý moment z psychologického hlediska. Tím spíše, že dvougólové vedení jsme již do poločasu udrželi.

A ačkoliv by to po prvním poločase a vzhledem k postavení obou týmů v tabulce, čekal málokdo, druhý poločas se změnil v naprostou exhibici a dominantní výkon Sean teamu!

Vše začal už ve 33. minutě R. Zubatý. Ten totiž vsítil gól mezi nohama brankáře poté, co si pětadvacetimetrový pas A. Průši stáhl geniálním způsobem ala Messi O. Polák, a míč naservíroval Radkovi před branku - 3:0.

Tři minuty na to alespoň trochu napravil své statistiky také P. Šmigol, který využil přihrávky R. Zubatého, kterou ještě mírně usměrnil A. Průša, a umístěnou střelou zvýšil na 4:0.

A aby toho na zdecimovaného soupeře nebylo málo, tak za dalších pět minut našel přesnou přihrávkou A. Průša R. Zubatého u pravé tyče, který už jen zasunul do prázdné brány - 5:0.

Jelikož již bylo od této chvíle (41. minuta, tedy ještě 20 minut do konce) o vítězi rozhodnuto, mohli jsme si v klidu zahrát fotbálek, případně si vylepšit statistiky. Málem jsme si je ale spíš zhoršili, jelikož jsme k bránění a napadání začali přistupovat poněkud laxně, což vedlo k několika závarům a šancím před naší brankou. To vyvrcholilo v 50. minutě, kdy R. Zubatý nestihl dohrát svého hráče, který pěknou střelou do šibenice snížil na 1:5.

Pokud si však Inter myslel, že by mohl ještě utkání zdramatizovat, tak byl rychle vyveden z omylu A. Průšou, který si sice z první přihrávkou od R. Zubatého neporadil a švihnul sebou na zem, nicméně pohotově se zvedl, Radek mu míč znovu vrátil, a tentokrát již Aleš nezaváhal a tvrdou střelou k tyči zvýšil na 6:1.

Kanonádu uzavřel pět minut před koncem O. Polák, který neskutečně z velkého úhlu a dálky placírkou poslal míč do branky (brankář už zřejmě rezignoval) - 7:1.

Sezonu jsme tak zakončili výborným výkonem i výsledkem a opět jsme potvrdili paradoxnost našich letošních výkonů, jelikož se nám podařilo porazit 1., 2. i 3. tým tabulky zatímco s týmy středu jsme VŽDY prohráli a neodpustili jsme si ani debakly 2:7 a 1:7. Naštěstí jsme porazili alespoň dva sestupující týmy, no a součet 10 bodů se nakonec ukázal jako dostačující pro záchranu soutěže (8. místo).

Věřím však, že poté, co jsme si tuto soutěž vyzkoušeli a ověřili si, že na ni máme, tak se nám v příští sezoně podaří podat více takových výkonů jako proti Petrohradské, Borussii Bubeneč a Interu Ohradní a budeme se prát o příčky nejvyšší. Být do pátého místa je podle mě v pohodě v našich silách.

Komentář k jednotlivcům:

L. Chmelíček - 7: v brance se rozhodně nenudil a několikrát musel prokázat své umění a reflexy. Za stavu 1:0 a 2:0 několikrát náš tým podržel, čímž položil základ vítězství.

D. Neuberg - 7: dopustil se minima chyb. V drtivé většině případů si na hřišti věděl rady, útočníky soupeře prakticky k ničemu nepustil. Příště ještě více odvahy k útočení.

V. Neuberg - 7: se štěstím vstřelil úvodní gól utkání. V obraně hrál zkušeně a s přehledem. Nebál se podpořit ofenzivu, několikrát se objevil dokonce v útoku. Další branku už nepřidal, byť šance na to měl.

T. Záboj - 7: rychlý, dynamický, tentokrát i přesný. Odehrál si své a přidal i nadstavbu v podobě dobré podpory útoky a kvalitní střelby. Jen mne stále fascinuje jeho střelecká neproduktivita, snad se to ještě zlepší.

O. Polák - 8: naprosto vynikající výkon. Hrál efektně i efektivně, připravil několik branek, sám jednu dal. Byl klíčovou postavou středu hřiště, kde vyhrával souboje, rozdával přesné míče a tvořil hru. Paráda!

A. Kratochvíl - 7: asi ne tak výrazný, jako v jiných utkáních, nicméně svůj standard odvedl. Po výborné práci vsítil druhou branku, soupeřům pravidelně odebíral míče, které následně rozděloval svým spoluhráčům. Spolu s O. Polákem tvořili extrémně silný střed hřiště.

R. Zubatý - 8: na hřišti vynikal svou fyzickou kondicí, skvělým napadáním a fotbalovým řešením všech situací. Mohl dát tak 5 branek, ale chvílemi si už ze soupeřů dělal legraci a volil laxní řešení, případně přihrávku navíc. Byl jedním z klíčů k úspěchu.

P. Šmigol - 7: jak je u něj zvykem, poslední a klíčová utkání odehraje obvykle o třídu lépe, než zbytek sezony. Platilo to i dnes. V podstatě neztratil balon, rozdával přesné přihrávky, vyhrával souboje 1 na 1, vstřelil branku.

A. Průša - 8: z kanonýra se dnes převtělil do role nahrávače. Připravil 3 branky, jednu nakonec přecijen vstřelil, velmi nebezpečný a nepříjemný v okolí pokutového území soupeře. Z počátku mu sice chvíli trvalo, než se dostane do tempa, druhý poločas však odehrál ve velkém stylu.

Zpět