11.kolo - Sean team - Pašáci 4:1 (2:1)

28.12.2011 23:05

V posledním kole podzimní sezony 2011 jsme hráli na Mikulově za hodně nepříjemnéhjo počasí s vědomím, že když vyhrajeme, postoupíme do třetí ligy. Našemu soupeři, Pašákům, oproti nám už vůbec o nic nešlo, byli jasným sestupujícím a tak k tomu i trochu přistoupili. Až ke konci „čekačky se jim totiž na poslední chvíli převlékl čtvrtý hráč do pole a tak nastoupili oslabeni. Nás se na začátek sešlo 7 hry schopných (Tomáš do brány, Šmigi, Dana, Vojta, Karlos, Kráťa a Zuboš), Ondra byl na cestě v zácpě a z lajny fandil Aleš, Chmelda a Lucka.

Kluci šli sice v podstatě z první akce do vedení, když si po celkém pěkné akci srazili Pašáci Radkovu střelu do brány, ale pak soupeře asi tak trochu podcenili a podle toho to vypadalo. Nějak nebylo poznat, že je nás více a Pašáků méně, bylo tam málo pohybu i důrazu a  přišlo mi to z lajny jako bychom si mysleli, že nám vítězství spadne do klína samo.  A tak přišel po zásluze trest a soupeř nám po pěkné akci vstřelil vyrovnávající gól, 1:1. Na něj jsme naštěstí poměrně rychle zareagovali a Šmigi nám po vyšachování soupeřovi obrany vrátil gólem „pod víko“ vedení, 2:1.

Pak ale přišel Pašákům pátý hráč do pole a začali hrát „kompletní“ a my s nima měli celkem solidní starosti. Obraz hry vůbec nepřipomínal zápas postupujícího týmu se sestupujícím a Tomáš měl v bráně nemálo těžkých zákroků. My jsme sice měli taky dost šancí, ty jsme ale bohužel tradičně neproměňovali a i to i přesto, že ten, kdo stál v bráně Pašáků nebyl rozhodně brankář a navíc neměl rukavice, takže mu musela být neskutečná zima na ruce....... poločas tak skončil 2:1.

Ve druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil a my za lajnou jsme dlouho zažívali docela solidní muka. Možná, že kluci na hřišti cítili, že zápas mají pod kontrolou, ale nám to teda vůbec nepřišlo a skoro až do konce jsme se o konečný výsledek strachovali. Výraznější obrysy našemu vítězství a postupu dala sváteční střelkyně Dana, která dostala milimetrovou přihrávku po ose Kráťa, Zuboš a dokázala si konečně, že se ze vzdálenosti jednoho metru gól dá celkem v pohodě dát (v 9.kole z podobné pozice totiž branku Kobylisům nedala:-)), 3:1.

Pašáci ale ani pak zápas nezabalili a byli nebezpečný, Tomáš ale v bráně čaroval a další gól už nepustil, přestože obraná fáze týmu nebyla zrovna ideální. Dopředu to sice bylo lepší, ale tam zase vázla koncovka. Takový Karlos by ve středu nedal gól ani kdyby se hrálo do půlnoci:-). Tečku za zápasem a razítko na postup do třetí ligy udělal pár vteřin před koncem Šmigi, který pěknou střelou těsně nad zemí uklidil míč z úctihodné vzdálenosti k levé tyči soupeřovy brány, 4:1. Pokud Šimigi splní to, co OPĚT slíbil, byl to jeho poslední zápas v „těle tučnáka“ a na jaře už to zase bude hbitý, hubený a běhavý Šmigi, jak ho znají jen největší pamětníci Sean teamu:-)

Výsledek sice vypadá jednoznačně, ale zpoza lajny to tak jasně nevypadalo. Výkon byl oproti derby s Kříženečkem o dvě třídy horší a to byla sestava téměř totožná, možná spíš i silnější. Zejména v defenzivě to bylo fakt špatný a je jen zásluhou Tomášovou a trochu i štěstí, že jsme neinkasovali více branek. Směrem dopředu to bylo o něco lepší, ale zahodili jsme, co se dalo a tak to skončilo, jak to skončilo.

Postup je super, ať si kdo chce, co chce říká:-). Kdo by to byl na jaře 2009 řekl, že budeme  po 6ti sezonách ve třetí lize! Já to teda moc nečekal, ale těším se na to. Jaké budou v nové sezoně ambice, můžeme probrat zítra na rozlučce:-)

 

7.12.2011 od 18:15 na Mikulově 1

Zpět