11.kolo - Sean team - Petřiny 09 FC 4:1 (3:0)

30.06.2011 21:57

Rok se s rokem sešel a my hráli v posledním kole jarní sezóny opět se stejným soupeřem a opět ve stejné situaci - vítěz vzájemného souboje měl zajištěn postup do vyšší ligy. A stejně jako před rokem, kdy jsme Petřiny porazili 4:2 a postoupili do 5. ligy, byl úspěšnějším týmem i tentokrát Sean team a po zasloužené výhře 4:1 můžeme slavit postup do ligy čtvrté.

Na zápas se sešlo dost, asi nejvíce v sezóně, bylo nás deset. Chyběl jen Szabič (práce) a Tomáš Černý. Na hřiště se ze zdravotních důvodů nedostal ani Vojta, který ale dorazil a pomáhal nám svými postřehy z lajny, ale hlavně spíš chozením pro balóny :-). Kostra týmu Petřin zůstala stejná jako při loňském postupovém zápase (hrál se 15.6. 2010 na Hanspaulce), akorát zbytek mužstva trochu omladil a byl fotbalově velmi kvalitní. A jelikož i my jsme předvedli jeden ze svých lepších výkonů, byla z toho velmi slušná podívaná, které nechyběly emoce, důraz (někdy až za hranicí únosnosti), ale hlavně hezké fotbalové akce. Jediný, kdo zápas tak trochu (nebo spíš absolutně) nezvládl, byl bohužel rozhodčí. Na jeho obranu je nutno podotknout, že to byl opravdu vyhecovaný zápas „o všechno“ a kdo sám někdy pískal, tak ví, že to není žádné legrace......

V prvních minutách zápasu byli o něco málo aktivnější hráči Petřin. Postupem času jsme začali přebírat aktivitu spíše my a měli jsme míč určitě častěji na svých kopačkách. To ovšem neznamenalo, že by hráči soupeře nebyli nebezpečný, naopak, všichni jejich ofenzivní hráči to uměli s balonem a navíc byli i dost rychlý a měli zažité kombinace na jeden dotek s náběhy, které se dost těžko brání. Na malém prostoru, jakým hřiště na Hanspaulku je to však není tak smrtící zbraň a my navíc tentokrát bránili skutečně poctivě a pozorně, nezůstávali jsme „viset“ vepředu a tak jsme soupeře do žádných velkých šanci nepouštěli.

Přesto, že jsme měli více ze hry, první gól zápasu padl z našeho rychlého protiútoku. Ondra vybojoval balón, zatáhl ho ve sprintu z vlastní poloviny až k brance Petřin, kam se hráči soupeře nestačili dostatečně rychle vrátit a našel milimetrovým pasem Šmigiho, pro kterého už nebyl velký problém z metru trefit prázdnou branku, 1:0. Sice jsme se dostali do vedení, ale hra se nijak nezměnila, pouze přibylo pár ostrých zákroků a začala panovat dosti vyhrocená atmosféra. Tu bohužel zapříčinil z velké části rozhodčí, který nepískal jasné fauly a za pár sekund písknul drobné postrčení. Korunu tomu všemu pak dal v průběhu zápasu, kdy nedával karty ani za jasné fauly v situaci, kdy by mohl jít hráč sám na brankáře anebo nevyloučil hráče Petřin, kterej napadl po odpískání Klusyho. Tento nestejný metr, i když bez nadržování jednomu nebo druhému týmu, pak měl za následek velmi vyhrocenou atmosféru s řadou dost nepěkných zákroků z obou stran.

Důležitý druhý gól zápasu naštěstí padl opět do sítě soupeře a vstřelil ho čerstvě na blond odbarvený Radek po odraženém balónu, když zůstal osamocen před brankářem Petřin, 2:0. Radkův nový outfit byl vůbec dost zajímavej a vypadal..........no jak to říct, přinejmenším zvláštně:-). Na jeho výkonu nebyl ale tento „defekt“ naštěstí vůbec znát:-). Jen pár vteřin před koncem prvního poločasu padl ještě velmi důležitý třetí gól do sítě Petřin, kdy Radek poslal Šmigimu luxusní přihrávku pár milimetrů před brankovou čáru a Petrovi stačilo pouze „přiložit hokejku“ a upravit na 3:0. Petr tak po zrovna ne úplně povedené sezoně (a to jak střelecky tak herně) předvedl asi svůj nejlepší výkon opět v zápase s Petřinama, tedy se soupeřem, se kterými se mu dařilo již ve vzpomínaném postupovém zápase z loňského června. Petřiny asi budou jeho oblíbený soupeř:-). Ještě by ale chtělo podobné výkony předvádět trochu častěji :-).

Do druhého poločasu jsme chtěli nechat hrát soupeře a jen bránit slušný třígólový náskok. Petřiny se ale kupodivu taky nikam moc nehnali a tak jsme museli přebrat iniciativu zase my. Hned během prvních pěti minut druhého poločasu jsme si vypracovali tři slušné příležitosti. Tu třetí spálil v pozici tváří v tvář gólmanovi Kráťa, kterej byl rozhozenej drobným faulem obránce a z protiútoku přišel trest. Aleš se nechal na půlce netradičně přetlačit v souboji jeden na jednoho (i když to zrovna včera až tak netradiční nebylo:-)) a Petřiny dotáhli po několika šťastných odrazech svůj protiútok až ke gólové střele, kterou by za normálních okolností Chmelda určitě chytil, ale těsně před ním jí nešťastně tečoval Karlos, 3:1.

Gól nás ale naštěstí nerozhodil a pořád jsme kontrolovali hru. Trochu jsme se zatáhli, pozorně bránili a nepouštěli Petřiny do žádných nebezpečných šancí. Hru jsme se snažili kouskovat častým střídáním, kterého jsme mohli využívat dost a dost, protože nás bylo deset. Petřiny to chvílema nesli nelibě, ale nakonec uznali, že kdyby byli v naší pozici, budou to dělat úplně stejně:-). Poslední hřebíček do jejich rakve nakonec zabil Kráťa, kterým čtvrtým gólem zároveň dal postupové razítko na tuto sezonu. Po konci zápasu bylo trochu emocí, ale to už asi k fotbalu patří. Všichni jsme si ale nakonec se soupeřem sportovně a v klidu podali ruce, jen někteří u toho měli spoustu řečí :-)

Zápas jsme vyhráli naprosto zaslouženě. Přistoupili jsme k němu koncentrovaně a zodpovědně. Pozorně jsme bránili, makali a navíc jsme přidali i nemálo velice pěkných fotbalových akcí. To, že jsme vyhráli zaslouženě, uznal sportovně po závěrečném hvizdu i soupeř. Doufám, že stejné anebo ještě lepší výkony budeme předvádět i ve 4. lize, kterou budeme od podzimní sezony hrát a že se budeme scházet v takovém počtu jako v tomto zápase a ne jako se to občas stává, pouze v šesti, protože hrát bez střídání by se ve vyšší lize už nejspíš vymstilo. Pokud se toto vše vyplní, pak jsme přesvědčenej, že bychom neměli mít starosti se záchranou......

 

hráno 21.6.2011 od 20:45 na Aritmě

Zpět