2.kolo - Sean team - Inter Lotyšák B 2:3 (0:1)

16.04.2012 21:38

Po nevydařeném vstupu do 3. Hanspaulské ligy čekal na Sean team soupeř, který v posledním ročníku sestoupil z ligy 2. – Inter Lotyšák B. Od týmů sestupujících z vyšší soutěže je obvykle velmi těžké odhadnout jejich výkonnost a rozpoložení, takže jsme byli rozhodnuti vstoupit do utkání bez respektu a s odhodláním odčinit nezdar z prvního kola.

K utkání jsme se sešli v ideálním počtu osmi lidí: L. Chmelíček, T. Záboj, D. Neuberg, V. Klusáček, R. Szabo, A. Kratochvíl a P. Šmigol. V roli fanoušků byli dvě tradiční opory O. Polák a také stále rehabilitující kapitán A. Průša.

Utkání začalo z pohledu Sean teamu jak nejhůře mohlo. Šikovný hráč soupeře se na půlce prosadil přes R. Szaba a zcela neobtěžován kýmkoliv z obránců, kteří alibisticky stáli u svých hráčů, ale nikdo nevyrazil proti hráči s míčem, se dostal do bezprostřední blízkosti naší branky a s přehledem překonal L. Chmelíčka – 0:1.

Z tohoto direktu jsme se mohli poměrně záhy vzpamatovat – těžkou střelu vyrazil brankář Lotyšáku pouze před sebe a dorážející P. Šmigol mohl srovnat, to by ovšem nesměl trefit brankáře do ramene.

Další šance na sebe nenechaly dlouho čekat, po hříchu však vznikaly především před naši brankou. Neuberg, T.

Nutno podotknout, že zásadní rozdíl mezi oběma jinak vyrovnanými mužstvy tvořili dva velmi kvalitní hráči soupeře, kteří sami dokázali několikrát za zápas vykombinovat 3-4 Seany a dostávali se tak do obrovských šancí. Brankář L. Chmelíček však v brance předváděl místy zázračné zákroky, čímž napravoval chyby statické obrany na a dlouho tak držel náš tým ve hře.

Prapor Sean team nejsrdnatěji držel především A. Kratochvíl, který tvořil hru, sváděl obrovské množství osobních soubojů a byl největším nebezpečím pro branku Lotyšáku. Škoda, že nedokázal využít povedené akce P. Šmigola, který obešel obránce a naservíroval Kráťovi míč před branku, ten však těsně minul.

Dalšími solidními příležitostmi byly střely R. Szaba a T. Klusáčka, avšak pokaždé ke gólu něco chybělo.

Celý první poločas se odehrával v duchu lepšího pohybu a lepších kombinačních schopností Lotyšáku, jehož hráči si však většinou vylámali zuby na L. Chmelíčkovi nebo na své nešikovnosti v zakončení.

První poločas jsme tedy zakončili jednogólovým mankem, což se vzhledem k dění na hřišti dalo považovat za úspěch.

Druhý poločas odstartoval Sean team jakous takous územní převahou, která vyústila v povedené střely D. Neuberga, T. Klusáčka a A. Kratochvíla, stále však bez gólového efektu.

Bohužel zhruba ve 45. minutě došlo k další ze školáckých chyb v naší obraně, kde nebyl nikdo z našich hráčů tam kde být měl a největší kopyto v týmu Lotyšáku (údajně snad hrající brankář) zvýšilo už na 0:2.

Na tento moment si naštěstí připravil okamžitou odpověď T. Klusáček, který tvrdou ranou k tyči snížil na 1:2.

Záhy mohl vyrovnat P. Šmigol, který se obtočil kolem obránce, ale ačkoliv měl míč v ideální pozici na pravou nohu, tak přestřelil.

Neúspěšný střelec chvíli na to výbornou přihrávkou oslovil T. Klusáčka, který zcela sám před brankářem však špatně zpracoval míč a z šance tedy nic nebylo.

Tlak Sean teamu v těchto okamžicích gradoval, A. Kratochvíl a T. Klusáček byli hlavními nositeli naší hry, avšak šance jsme si vytvářeli sporadicky.

O to větší škoda, že V. Neuberg, který se dostal z levé strany do velmi dobré pozice, levačkou těsně minul šibenici!

Cca 5 minut před koncem udělal velkou hrubku jinak nejlepší hráč Sean teamu (vyjma brankáře) A. Kratochvíl, který zbytečně před brankou přišel o míč a umožnil tak soupeřit zvýšit své vedení na 1:3.

Chvíli na to předvedlo naše mužstvo pěknou kombinační akci, kdy míc po ose P. Šmigol-V. Neuberg-R. Szabo uklidil posledně jmenovaný do sítě a vykřesal tak ještě jiskřičku naděje – 2:3.

A jiskřička se skutečně mohla změnit v oheň – minutu před koncem dostal centr z levé strany za obranu A. Kratochvíl, míč si nechal jednou skočit a half-volejem vypálil na vzdálenější tyč, bohužel však těsně vedle.

Chvíli na to rozhodčí utkání ukončil.

Sean team tedy v závěru sahal po remíze. Nutno ovšem říci, že remíza by nebyla pro dobře hrající Inter Lotyšák B spravedlivým výsledkem, jelikož náš soupeř o jeden až dva góly lepší byl.

Hlavní problém našeho týmu vidím v jakési celkové nerozehranosti. Byť jsme se oproti prvnímu utkání výrazně zlepšili, stále nás trápí nedostatek pohybu, statičnost většiny hráčů, malá odvaha v soubojích jeden na jednoho, nedůraz v obraně a neproměňování šancí.

Osobně vidím tuto sezonu jako jakousi stabilizační a rozkoukávací ve 3. lize, bylo by fajn hrát střed tabulky a nemít sestupové starosti s tím, že v příští sezoně, pokud usoudíme, že je to v našich silách, bychom se mohli zkusit poprat o postup. Naši dosavadní soupeři byli zcela jistě hratelní, avšak nepovedenými výkony jsme se sami připravili o všechny body. Příští kolo už je třeba zabrat a bodovat naplno!!!

K jednotlivcům tentokrát velmi stručně:

L. Chmelíček - 9: nebýt jeho, nebylo by už po poločase o co hrát. Excelentní!!!

T. Záboj - 5: jako jeden z mála nepůsobí staticky, ale na svůj věk, rychlost a schopnosti je až příliš nenápadný a nepředvede nic navíc.

D. Neuberg - 4: statický, někdy pomalý, málo kdy se odváží vylézt z obrany, což je škoda, protože když se o to párkrát pokusil rozhodně týmu pomohl.

V. Neuberg - 4: nahrál na gól, dostal se do dobré šance, v obraně však také několikrát nestíhal, několikrát se spolu s bráchou nechali přečíslit, mohl by mít větší akční rádius.

R. Szabo - 4: hned první gól jde na jeho vrub, dost dlouho se rozehrával, projevovala se na něm dlouhá herní pauza. Ke konci utkání se zlepšoval, dokonce skóroval, ale na jeho poměry toho předvedl málo.

T. Klusáček - 6: někdy drží zbytečně dlouho míč, někdy o něj zbytečně přijde. Avšak jako jeden z mála se nebojí vzít na sebe odpovědnost, nebojí se přitvrdit, umí tvrdě vypálit, umí přejít přes hráče.

A. Kratochvíl - 6: stejně jako v prvním utkání i dnes nejlepší hráč Sean teamu v poli. Velmi dobře tvoří hru, ustojí spoustu soubojů, neztrácí míč, stále chce hrát. Škoda, že si dnes vysvědčení pokazil hrubkou před třetím gólem.

P. Šmigol - 4: oproti minulému utkání (které bylo tak na známku 2) se radikálně zlepšil, ale stále není dostatečným nebezpečím pro branku soupeře, stále nevyhrává dostatek soubojů a navíc zahodil 3 šance.

Zpět