2.kolo - Sean team - Penco FC 1:2

21.09.2010 15:57

Sezona ještě pořádně ani nezačala a rovnou jsme se dostali do situace, na jakou jsme opravdu nebývali zvyklí - hrajeme o záchranu. Přitom náš loňský soupeř ze 6. ligy - tým Squash Arena, vévodí naší tabulce 5. ligy. Čím to, že se tedy Sean teamu tak nedaří? V prvním zápase to byla jednoznačně mimořádná smůla a neschopnost v koncovce. Ale dnes….?

Dnešní zápas s Pencem ani nemám náladu více rozebírat a rozepisovat se o něm. A to prostě proto, že když si ten zápas jenom vybavím, stále mnou jímá neskutečný vztek. Sešli jsme se přitom ve velmi silné sestavě, kdy nechyběl nikdo z opor, tedy ani Kráťa, Szabič, Vojta N. a další.

Jenže od začátku bylo cítit, že soupeř je velmi silný. A to ani ne tak svými fotbalovými schopnostmi, jako spíš tím, že byl evidentně mnohem zvyklejší na menší hřiště a malou kopanou. Osobně toto vidím jako hlavní příčinu našich neúspěchů. V 8., 7. a i 6. lize byly soupeři o tolik slabší, že jsme je prostě přehráli, i když byli na malé hřiště mnohem přivyklejší než my. Jenže teď již narážíme na soupeře, kteří jsou na tom fotbalově podobně jako my, ale jsou MNOHEM přivyklejší na malou kopanou, kdy většina z hráčů těchto týmů hraje pouze Hanspaulku a nic jiného. Penco FC byl úplně klasický případ, po zápase jsem se o tom s některými hráči soupeře bavil.

Nutno ovšem říci, že na naší straně je také dost velká smůla. Pravda, přežili jsme například Kráťovu minelu, kdy poslal dva hráče do nájezdu na Chmeldu (bravo Luky), ale nad některými věcmi již zůstával rozum stát:

- P. Šmigol po přihrávce od A. Průši sám před brankářem a tyč!

- střela A. Průši do šibenice a brankář zázračně zachraňuje!

- střely O. Poláka neuvěřitelně zlikvidované gólmanem

atd…

Zato soupeř dal první gól tak, že se zblokovaná střela úplně náhodně odrazila k volnému útočníkovi před prázdnou bránu a druhý gól tak, že se míč ve skrumáži po skluzu V. Neuberga opět zcela náhodně odrazil zpět k hráči soupeře a ten se trefil k tyči. Oba góly byly dílem náhody.

Zbytek zápasu jsme sice soupeře přehrávali, ale vyložené šance už nepřicházely. Až v závěru se dokázal po hezké kombinaci prosadit dělovkou pod břevno O. Polák.

Zápas jsme si tedy opět prohráli sami, ovšem s přispěním smůly a s přispěním toho, že zkrátka stále nejsme dostatečně zvyklí na malé hřiště oproti týmům, které na něm hrají již roky, což byl případ i Penca!

Závěrem bych chtěl vyzdvihnout dva hráče Penco FC - a to zaprvé jejich kapitána, což byl sice slušný fotbalista, ale jinak ubrečená, hysterická malá holka, a za druhé postiženého dvoumetrového kolohnáta, jehož výraz v obličeji, způsob hry a prasečí zákroky dávaly tušit, že jeho IQ nepřesahuje hodnotu 50.

 

No nedá se svítit, musíme se zvednout, věřit ve vlastní kvalitu a konečně to zlomit! Squash Arena nebyl nic moc tým - a vede naši skupinu! Z toho vyplývá, že o tolik vyšší kvalitu 5. liga nemá a že na to zcela jistě máme.            

 

 

Zpět