2.kolo - Sean team - Nova LFC A 4:1 (3:0)

14.09.2012 20:24

Na druhý zápas podzimní sezony, v opravdu podzimním počasí (celej zápas chcalo jako z konve), s dosud neznámým soupeřem NOVA LFC A, se omluvila víc než polovina týmu, takže jsem byl nakonec rád, že se sešlo alespoň 6 lidí a mohli jsme hrát v „plném počtu“, i když bez možnosti střídání. To soupeř přijel asi v deseti lidech a střídal velmi často. Szabič a Tomáš Černý jsou dlouhodobě zdravotně mimo, Šmigi je pořád na „soustředění„ u moře (otázkou je na co se tam soustředí a v jaké formě se vrátí:-)), Brambora pracovně v Rusku, Klusy dostal tradiční rýmičku a Kráťa s Vojtou měli rodinné povinnosti. Velmi brzo se tedy ukázalo jako prozíravé letní posílení Sean teamu o Pokyho, který si v tomto zápase odbyl v modrobílém dresu úspěšnou premiéru (zápisné ho teprve čeká:-)). Doplnil ho opět výborně chytající Chmelda, v podstatě bez chyb hrající Dana (což bylo docela příjemné překvapení, vzhledem k tomu, že naposledy viděl míč a popoběhnul někdy v červnu v posledním zápase jarní sezony s Interem Ohradní), tentokrát střelecky impotentní Aleš, „nenažranej“ Zuboš a Ondra, který se mimo velmi důležitého prvního gólu asi nejvíce zviditelnil vysmáním se protihráči za nedělní sedmičku z velkého fotbalu, protože někteří hráči Novy se rekrutovali z týmu A.F.K. Olympia Šeberov, který v neděli dostal v Třeboradicích od Béčka potupnou sedmičku (7:1).

Hřiště v Dolních Měcholupech, kde jsme hráli vůbec poprvé, je sice nové, ale bohužel je to UMT 2.generace, takže něco jako koberec, prostě noc moc. Navíc je to hřiště docela velké, alespoň oproti většině UMT, na kterých hráváme, což nevěstilo, vzhledem k nemožnosti střídání, nic dobrého. Naštěstí se nám ale povedla asi klíčová věc a to vstřelit první branku. Ondra Polák, který hrál s Danou vzadu, se na jednom ze svých výletů do ofenzivy odhodlal ke střele z velmi ostrého úhlu, téměř od rohového „praporku“, jeho střela se ale na mokré UMT svezla tak nepříjemně, že ji brankář nedokázal zkrotit a skončila u jeho pravé tyče, 1:0. Nemuseli jsme tak nic honit (což by šlo na této větší UMT bez střídání dost těžko), zalezli jsme na svojí polovinu a pozorně bránili. Soupeř tak útočil do plných, měl sice míč určitě častěji na svých kopačkách, ale my ho nepouštěli do žádných větších šancí a podnikali jsme nebezpečné protiútoky. Po jednom takovém Poky našel Aleše, který byl najednou v šanci před brankářem Novy, místo zakončení, ale vyšperkoval akci ještě přihrávkou na Zuboše, který se ocitl sám před prázdnou brankou a nebyl pro něj tak problém poslat nás do dvoubrankového vedení, 2:0

Ani za tohoto stavu se obraz hry nezměnil, akorát, že se i soupeř začal občas dostávat do nebezpečných situací, ty ale buď zakončoval dost nepřesně, nebo je vyřešil spolehlivě Chmelda. V době rostoucího tlaku Novy navíc přišla asi nejhezčí akce celého zápasu po ose Ondra – Poky – Zuboš a poslední jmenovaný se pár minut před koncem prvního poločasu při zakončení opět nemýlil, 3:0. Tento velmi nadějný stav jsme pak za stálého deště udrželi až do konce poločasu, který tak dopadl nad očekávání. Vývoj druhého poločasu byl stejný jako konec toho prvního. Chcalo pořád stejně a obraz hry byl taky stejný. Nova ale postupně začala hrát více na riziko a její akce byly čím dál tím nebezpečnější. Chmelda byl ale neprůstřelnej a jeho některé reflexivní zákroky, místy asi i s pořádnou dávkou štěstí, přiváděly soupeře k zoufalství. Jeho neprůstřelnost vydržela až do 52. minuty, kdy střílenou přihrávku na pravou tyč usměrnil za bezmocného Chmeldu Zubošem trochu ležérně bráněný hráč Novy, 3:1.

Inkasovaný gól námi naštěstí nijak neotřásl a hráli jsme dál svoji hru. Navíc riskantní hra soupeře nám otevírala okénka v jeho obraně pro protiútoky a jeden takový proměnilo duo Aleš – Zuboš ve čtvrtý uklidňující gól, po kterém už nebylo, o co hrát.. Aleš, kterému se na mokrém terénu tentokrát moc nedařilo, připravil Radkovi další jednoduchý gól před opuštěnou brankou Novy a Radek dovršil hattrick, 4:1. Škoda jen, že Radek ke svému střeleckému představení nepřidal i trochu smyslu pro kombinaci, zejména v útočné fázi:-). V poslední minutě pak ještě rozhodčí, který dvě třetiny zápasu pískal naprosto bez problémů, ale z té poslední udělal zbytečnej guláš, vymyslel soupeři penaltu. Chmelda ale potvrdil, že měl ten večer výbornou formu a penaltou tygřím skokem proti exekutorovi, kdy byl v momentě kopu asi metr před míčem, čapnul.

Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě a uznal to po zápase i soupeř, který byl mimořádně v pohodě. Trochu to tradičně vyhecoval akorát Chmelda, kterej si při rohách a standartkách soupeře plete clonící protihráče s boxovacím pytlem a jemně ke konci i Ondra. Ten si zase neodpustil připomínku k šeberovským hráčům Novy za víkendový debakl v Třebo, který už jsem zmínil v úvodu. Ale jinak to byl až na fakt zkurvený počasí pohodový středeční večer. Upřímně řečeno teď nezávidím situaci těm, kteří přijdou příští týden na první zápas (Šmigi, Brambora ??), protože po dvou velmi dobrých výkonech a třech bodech, bude asi jasné, na koho se svede případný neúspěch :-)).   

 

hráno 12.9.2012 od 19:15 v Dolních Měcholupech

Zpět