2.kolo - Sean team - Praga Calcio CC 2:3

25.04.2010 13:38

Fotbal nemá logiku!!! Toto otřepané pravidlo si budou hráči Sean teamu určitě opět mnohokrát připomínat, jelikož již podruhé v řadě odešli ze zápasu nové sezony Hanspaulské ligy s prázdnou, přestože tým Praga Calcio přehráli ve všech směrech.

Do utkání jsme přitom vstoupili o poznání lépe než před týdnem, na soupeře jsme od samého úvodu vlétli a neobratného brankáře zasypávali solidním množstvím střel. Soupeř se sice prezentoval několika nepříjemnými protiútoky, nebezpečné střely z těchto situací však s přehledem zlikvidoval L. Chmelíček.

Po právu tak udeřilo na druhé straně v cca 15. minutě: P. Šmigol vhodil aut na A. Průšu, ten mu narazil zpět, následovala přihrávka do křídla na A. Poláka, ten oslovil do dobré pozice si naběhnuvšího kapitána týmu, který se zbavil posledního obránce a s přehledem překonal soupeřova brankáře - 1:0.

Tento stav však trval zhruba pouze 8 minut. L. Chmelíček, který nezažívá právě povedený vstup do sezony, totiž jaksi podcenil přízemní střelu z půlky hřiště, která mu prošla pod rukama k tyči - 1:1.

Poločas se dohrál za remízového stavu.

V druhé půli jsme soupeře od samého úvodu zatlačili před jeho branku a zdálo se, že je jen otázkou času, kdy strhneme vedení zpět na svoji stranu. Bohužel jsme se opět potýkali s nepřesnou koncovkou, kdy střely K. Kolpeka, D. Neuberga, V. Neuberga i P. Šmigola míjely branku. K velkému výkonu se ve druhé půli rozehrál A. Průša! Na hřišti byl všude - chvílemi v útoku, v záloze i obraně, všude neomylně vyhrával souboje, získával míče a rozdával precizní přihrávky. Ze hráčů soupeře si také několikrát udělal tréninkové kužely, kdy si v jednom případě obešel 3 obránce včetně brankáře, v jasné pozici však mířil pouze do tyče.

Ke smůle se pak bohužel přidal další kiks obrovské opory loňské sezony - L. Chmelíčka. Ten totiž opět zle zaváhal, když za svá záda pustil střelu z přímého kopu z poloviny hřiště - 1:2.

Sean team zvýšil obrátky, dlouho marně dobýval obranu Pragy Calcio, až se P. Šmigolovi podařilo vystihnout rozehrávku soupeře, míč předložil A. Průšovi do těžké pozice, ten si s ní však v duchu svých tradic a schopností poradil a bylo vyrovnáno - 2:2.

Od této chvíle jsme soupeře doslova mleli, A. Průša motal hlavy soupeřových obránců a trefil další tyč, skvěle se rozehrál i O. Polák, který po autovém vhazování mířil hlavou do břevna, dalšími šancemi byla zblokovaná střela V. Neuberga a nebezpečný pokus K. Kolpeka.

Bohužel, z nepochopitelných důvodů jsme asi pět minut před koncem dostali soupeře sami do tlaku sérií mizerných rozehrávek od naší branky, čímž jsme si koledovali o branku. A ta také přišla - po autovém vhazování se míč nějak odrazil k hráči soupeře, který skrytou střelu procedil L. Chmelíčkovi mezi nohama do branky - 2:3.

Ačkoliv jsme se pokusili o závěrečný nápor, který vyústil především v bombu O. Poláka do břevna, skóre utkání se již nezměnilo a Sean team tak odešel po druhé v řadě poražen, tentokráte 2:3!

Hodnocení jednotlivců:

L. Chmelíček - 3: Lukáš nám v loňské sezoně jednoznačně vychytal řadu utkání a důležitých bodů! Nicméně letošek ho nezastihl v dobré formě. Po zpackaném minulém utkání dnes sice začal o poznání lépe a s jistotou zlikvidoval několik nebezpečných střel a centrů, tato jistota se však kamsi vytratila po prvním inkasovaném gólu, který mu neskutečně prošel pod rukama do branky po střele z půlky hřiště. Aby toho nebylo málo, tak druhý gól byl to samé v bledě modrém - střela z půlky hřiště se záhadně dostala do branky a třetí gól, ačkoliv nebyl přímo chybou brankáře, tak náš gólman byl ponížen nešťastnou střelou mezi nohy. Všichni doufáme, že Lukáš se z toho rychle oklepe a v dalších zápasech to bude zase starý dobrý Chmelda.

T. Záboj - 6,5: z defenzivních hráčů nejlepší. Hrál sice na riziko, kdy si často v pozici posledního dovolil kličku útočníkovi, to mu však až na výjimky vycházelo. Hrál výtečně v obraně, velmi dobře podporoval útok a nekazil v kombinaci. Přes svůj nízký věk hraje jako zkušený mazák. Škoda, že čím více se blíží brance soupeře, tím více jako by ztrácel své sebevědomí a hodně kazí.

D. Neuberg - 3: tak takto by to nešlo. Dan, ačkoliv předvedl několik slušných obranných zákroků, tak dnes svou hru „ozdobil“ několika prvky, kterých se musí pro příště vyvarovat - obrovské množství pokažených přihrávek, zaspávání a nezachycování náběhů útočníků, střely z přímých kopů cca 15 metrů vedle branky a v neposlední řadě ztráty míče na vlastní polovině. Přes řadu vyhraných osobních soubojů je třeba, aby se v uvedených aspektech zlepšil o 100%.

V. Neuberg - 5: nebylo to zdaleka ono. V obraně si své sice odehraje, ale pokud se vydá podpořit útok a vepředu se ztratí balon, už se nevrací zpět vypomoci obraně, z čehož vznikala přečíslení. Řadu situací řešil fotbalově a s nadhledem, bohužel pokračuje ve svém střeleckém trápení minulé sezony - ne a ne trefit branku, natož dát gól.

T. Černý - 3,5: po herní pouze nebyl vůbec v optimální pohodě. Zkazil spousty snadných přihrávek, zbrzdil řadu nadějně se rozvíjejících akcí, způsobil několik standartek proti naší brance, před brankou soupeře neškodný. Ke cti mu slouží to, že zápas v žádné fázi nevypouští a rve se o každý balon a to za cenu riskování vlastního zdraví, což odnesl pořádnou ránou do nohy po jednom z tvrdých soubojů. Snad bude do příště v pořádku a k bojovnosti přidá i zpřesnění a uklidnění vlastní hry.

O. Polák - 6: dnes podal velmi slušný výkon, který mohl ozdobit dvěma góly - hlavou po autu, stejně tak jako dělovkou ze střední vzdálenosti, však trefil pouze břevno. Snažil se tvořit hru a rozdávat smysluplné přihrávky, ve středu hřiště svedl spoustu těžkých soubojů a na branku soupeře pálil nebezpečně oběma nohama. Od první do poslední minuty se nevzdával, avšak ke kýženému efektu to tentokrát nevedlo.

K. Kolpek - 4: po minulém velmi dobrém výkonu dnes bohužel podprůměrný. Evidentně mu nesedlo menší hřiště, kdy nemohl využít své rychlosti a nebezpečných úniků po lajně. Prohrál velké množství soubojů jeden na jednoho, nedařila se mu střelba, kdy pálil povětšinou vedle nebo nad. Nevypustil jediný balon a dřel od začátku do konce, ovšem bojovnost a důraz dnes nepodpořil fotbalovostí.

P. Šmigol - 5,5: podílel se na obou vstřelených brankách, v prvním poločase se často zapojoval do kombinací a rozdával precizní přihrávky, několikrát nebezpečně vypálil a zodpovědně si plnil obranné úkoly. Bohužel ve druhém poločase nebyl schopen v klíčových momentech trefit branku, navíc svou chybou namazal soupeři do brejku dva na brankáře, který naštěstí L. Chmelíček bravurně zneškodnil.

A. Průša - 7,5: dnes kapitán a vůdce v pravém slova smyslu a to ze tří důvodů:

1. Vlastním výkonem převyšoval všechny ostatní hráče na hřišti o třídu - obráncům motal hlavy neuvěřitelným způsobem, vyhrával 90% osobních soubojů, pohyboval se velmi aktivně po celém hřišti, dal dva góly.

2. Ačkoliv se musel dívat na mnohdy zoufalé chyby svých spoluhráčů, neuchýlil se ke zbytečným nadávkám (jak se mu někdy stává) a i za nepříznivého stavu pozitivně povzbuzoval svůj tým od první do poslední minuty.

3. Bojoval, bojoval a bojoval až do konce o každý míč, o každý metr na hřišti a každou možnost dostat se do šance - zkrátka se nevzdával a šel mužstvu příkladem.

Tak máme za sebou druhé utkání v 6. lize a druhou prohru v řadě. Zkusme si z toho vzít to pozitivní - zlepšený výkon, herní převahu, místy slušnou hru, na které se dá stavět a především bojovnost všech hráčů od začátku do konce. Z toho negativního - z hrozných individuálních chyb, kterými jsme soupeře sami několikrát posadili na koně, se zkusme poučit a pro příště se toho vyvarovat!

Příští zápas je třetím v této sezoně, budeme hrát na domácím proseckém hřišti, tak snad bude platit - do třetice všeho dobrého!

Zpět