3.kolo - Santovi Sobi - Sean team 3:4

25.04.2010 13:39

Tak jsme se konečně dočkali! Do třetice všeho dobrého jsme konečně zabrali a jako nováček 6. ligy jsme se dočkali premiérového vítězství! Že se však nerodilo lehce, nýbrž v opravdových bolestech, bude z následujících řádků více než zřejmé.

K utkání jsme nastoupili v mimořádném počtu deseti hráčů, což nám umožnilo aplikovat strategii - vyšťavit se a vystřídat. A ze začátku to i fungovalo! Prvních pár minut se naši útočníci sice zastřelovali, ale pak přišel dlouhý balon P. Šmigola na A. Průšu, ten si jej precizně zpracoval, pohrál si s obráncem a levým bodlem překvapil brankáře sobů - 1:0!

To však nebylo ze strany Sean teamu ani zdaleka vše. Šance střídala šanci, standardních situací a rohů přibývalo, až se ujala parádní akce okolo 20. minuty - to po pravé lajně skvěle zatáhl míč ?O. Polák? (nejsem si jistý), naservíroval ho před branku opět A. Průšovi a ten jej levačkou uklidil k tyči - 2:0.

Zdálo se, že utkání máme zcela pod kontrolou, Sobi se zmohli jen na pár breaků, které nikdy nedotáhli do úspěšného konce, ať už díky precizní obraně Sean teamu, vlastní nešikovnosti nebo pohotovému zákroku L. Chmelíčka.  

Bohužel, stejně jako v minulých dvou utkání, jsme i tentokrát sami dostali soupeře do hry. Jeden z nejlepších hráčů na hřišti - O. Polák, udělal fatální chybu v rozehrávce na vlastní polovině, z čehož resultovala obrovská šance Sobů a snížení, na 2:1.

Aby toho nebylo málo, tak v cca 28. minutě přišla další pohroma. K. Kolpek, R. Szabo a P. Šmigol se řítili sami na jednoho obránce, K. Kolpek míč potáhl po lajně, podíval se a míč přihrál před prázdnou branku R. Szabovi. Ten však místo rány placírkou k tyči volil nedůraznou střelu do protipohybu brankáře, kterou však gólman dokázal z branky vykopnout a míč se dostal do autu. Ten chtěl vhodit P. Šmigol ihned zpátky do ohně před branku, ale nechal se ukecat V. Neubergem, aby hodil míč jemu do riskantní pozice a nastalo přesně to, čeho se autor této reportáže obával - V. Neuberg v tvrdém souboji přišel o míč a Sobi šli rázem 3 na 1……….přihrávka, střela a bylo vyrovnáno - 2:2!

Poločas tedy skončil remízou, byť spravedlivé skóre by bylo tak 5:0.

Půlka druhá se od začátku nesla ve stejném duchu, jako půlka první. Sean team exceloval v nic neříkající statistice „ball possession“ a z brankáře Sobů dělal hvězdu utkání!

Kritický okamžik nastal v cca 40. minutě, kdy nadějně se rozvíjející přečíslení zazdil chybnou přihrávkou V. Neuberg, z čehož vyplynul smrtící protiútok a střela, který by nejspíše skončila v síti, kdyby ji A. Kratochvíl nezastavil rukou. Nemohlo následovat nic jiného než penalta, L. Chmelíček byl bez šance - 2:3!

Situace byla vážná a zdálo se, že z původně jednoznačného utkání si nakonec neodvezeme ani bod. Snažili jsme se to samozřejmě změnit - výborně hrající A. Kratochvíl pálil těsně nad, dělovku D. Neuberga z přímého kopu vytáhl brankář Sobů vskutku zázračně, štěstí při svých pokusech neměli ani O. Polák a R. Szabo.

Až přišla cca 55. minuta, A. Průša rozjel rychlou akci, oslovil P. Šmigola a ten levačkou prověřil brankáře; k vyražené střele se dostal A. Průša, ale jeho pokus zblokoval obránce; odražený míč se však dostal opět k P. Šmigolovi, ten vybídl k zakončení A. Kratochvíla, jeho střelu sice zvládl brankář opět vyrazit, ovšem na přesnou dorážku kanonýra A. Průši již neměl - 3:3.

Srovnání bylo sice fajn, ale věděli jsme, že si zasloužíme vyhrát. A k tomu nám nakonec dopomohla šťestěna, která se k nám v minulých dvou utkání otočila zády!

Dvě minuty před koncem totiž A. Průša vymíchal dva obránce a směrem od rohového praporku se blížil k brance - ovšem z neřešitelného úhlu, volných spoluhráčů před brankou se mu nedostávalo a tak míč zkusil napálit do ohně a hle - jeden z obránců Sobů si míč neomylně napálil do vlastní branky a bylo vymalováno - 4:3!

Minutu na to utkání skončilo, a přestože lze naše vítězství nazvat šťastným, tak bylo zcela zasloužené!!!

Hodnocení jednotlivců:

L. Chmelíček - 6,5: po dvou úvodních kolech si napravil reputaci. Pochytal vše, co pochytat měl, organizoval obranu jak při hře, tak při standardkách, včasnými výběhy uhasil několik nebezpečných situací. Potíže mu nečinila ani přesná rozehrávka. S inkasovanými góly mohl těžko něco dělat.

D. Neuberg - 7: dnes o poznání jistější než v předchozích utkáních. V obranné činnosti si počínal důrazně a bez chyb, vyhrával souboje, byl vždy tam, kde být měl. Dokonce přidal i velmi solidní podporu ofenzivy, což u něho nebývá zvykem, blýskl se jedním brilantním technickým kouskem a z přímých kopů dvakrát značně provětral soupeřova brankáře! Tak snad to už takovéto bude vždyJ

V. Neuberg - 4,5: celkově nepodal špatný výkon, zastavoval nebezpečné útoky soupeře, rozehrávce ze zadních pozic dával myšlenku, v těžkých pozicích v obraně několikrát nezazmatkoval a situaci vždy s využitím svých zkušeností uklidnil. Bohužel se však podepsal pod dva inkasované góly - nejprve ztratil míč na půlce soupeře a z breaku jsme inkasovali, podruhé pokazil rozehrávku, čímž zavinil rychlý protiútok a penaltu.

O. Polák - 6: dnes bylo jasné již od první minuty, že se spokojí pouze s výhrou. Jestli ho soupeřův hráč obehrál jednou za zápas, tak je to moc, v obranné činnosti je skutečně výtečný, nedá soupeři ani centimetr prostoru zadarmo, do všech soubojů jde tvrdě a nekompromisně, ne však zákeřně. Co se mu ovšem někdy stane, je zbytečná chyba v rozehrávce a stejně tak se stalo i dnes, když namazal soupeři do tutové šance a ten jí nepohrdl.

T. Černý - 5,5: nevyvaroval se chybných přihrávek a ztrát míče, několikrát ve velmi nebezpečném prostoru. Vykompenzoval to však zastavením mnoha útoků soupeře, narušováním rozehrávky, důrazem a bojovností - žádný míč pro něj není ztracený. Klady dnes mírně převážily nad zápory.

K. Kolpek - 5,5: Karel dnes střídal špatné a dobré momenty jako na houpačce. K dobrým momentům je třeba určitě připočíst několik výborných průniků po lajně a následné přihrávky do nebezpečného prostoru před branku, dále pak odolnost v osobních soubojích a velmi dobré krytí balonu v těžkých pozicích. K záporům však patří často příliš dlouhé držení míče místo přihrávky, někdy nesmyslné pokusy a o projité mezi dvěma a více soupeři a především pak několikeré přííííliš dlouhé otálení ve střeleckých pozicích, kdy vždy čekal tak dlouho, až nakonec neměl kudy vystřelit.

R. Szabo - 6: postupně se rozehrává a získává tak na jistotě. Dnes rozdával precizní přihrávky a téměř nezkazil zbytečně míč, dával naší hře myšlenku a smysl, ví, kdy má podržet míč a kdy naopak hru zrychlit. Situace řeší fotbalově a s přehledem. S čím se však trápí je koncovka, což jasně demonstroval v situaci, kdy místo aby zasunul do prázdné brány, tak neuvěřitelně trefil brankáře do nohy.

A. Kratochvíl - 7,5: vskutku parádní výkon nám předvedl starý dobrý Kráťa. Na hřišti byl snad všude - na útočné polovině, kde rozdával výborné přihrávky, na obranné polovině, kde soupeři odebíral míče ve stylu Patricka Vieiry, svými teleskopickými nohami pokryje neuvěřitelně široký prostor kolem sebe a v tomto prostoru je naprostým králem. Co bych vytknul, tak nepřesnou střelbu, kdy se mu (stejně jako všem ostatním hráčům Sean teamu s výjimkou jednoho) nedaří při střelbě trefovat prostor mezi čtyřmi tyčemi.

P. Šmigol - 6,5: podílel se na dvou vstřelených brankách, musel hrát v obraně, v záloze i v útoku a všechny role zvládl se ctí, téměř nekazil, rozdával solidní přihrávky, boural útoky soupeře (často i s hráči) a snažil se udělat maximum pro vítězství. Negativem je, že se mu zatím vůbec nedaří střelecky, v tomto utkání se už ani nedostal do žádných šancí.

A. Průša - 8,5: kde bychom byli nebýt tohoto hráče? Ve sračkách, jelikož jeho bilance ze tří utkání zní 5 gólů a 3 asistence, což je při 9 vstřelených gólech bilance impozantní! Dnešní utkání nebylo výjimkou - Aleš motal hlavy soupeřovým obráncům jako na Matějské, jeho krytí balonu by mu mohl závidět i Wayne Rooney a jeho střelecká potence (která je pověstná) opět vynikla v plné parádě. Svou kulišárnou v poslední minutě nám navíc zajistil vítězství! Jasná první hvězda utkání!!!

Tak jsme to dokázali a dočkali jsme se prvního vítězství. Pokud budeme opakovat takovéto výkony a vyvarujeme se zbytečných individuálních chyb, tak jsem přesvědčen, že to nebylo vítězství zdaleka poslední! Body ztrácí všichni, jiní zase serou na pískání, takže šance na postup určitě stále je. Chce to však jít o zápasu k zápasu a postupně získávat důležité body - a ono to půjde!

Zpět