3. kolo - Sean team – Fugas FC B 3:3

13.06.2010 09:33

 

Každá série jednou končí! V páteční večer bohužel skončila série deseti vítězství Sean teamu v řadě. A nutno říci - buďme rádi!!! Nebyli jsme totiž daleko porážce!

 

Vše přitom vypadalo velmi optimisticky - příjemný letní večer, perfektní hřiště, soupeř, který byl zatím bez bodu, silná sestava, kdy se nás na zápas sešlo osm - opravdu nic nenasvědčovalo tomu, že budeme ze zápasu odjíždět značně zklamáni.

 

K zápasu jsme byli tedy připraveni v tomto složení: L. Chmelíček - D. Neuberg, T. Černý, T. Záboj, O. Polák, P. Šmigol, A. Průša, V. Neuberg.

 

Prvních patnáct minut se zdálo, že soupeř by neměl klást velký odpor, náš tým měl neustálou herní převahu a šance se rodily především před brankou Fugas. Žádná z povedených střel A. Průši, T. Záboje ani O. Poláka se však neujala. Zato soupeř začínal stále častěji vystrkovat růžky, a výsledkem bylo několik nepříjemných situací před naší brankou, které však L. Chmelíček dlouho úspěšně hasil.

Bohužel pak přišla cca 15. minuta utkání, zbytečná ztráta míče nejhoršího hráče na hřišti P. Šmigola, z čehož rezultoval samostatný nájezd, který útočník Fugas se štěstím proměnil - 0:1. 

Naše snaha o vyrovnání byla dlouho marná, soupeři narostla křídla, přidal na důrazu a velmi těžce jsme se prosazovali do šancí. Jednu z mála však naštěstí asi pět minut před koncem poločasu využil bojovník k pohledání T. Černý, který využil závaru a zmatku před brankou soupeře a dotlačil míč do sítě - 1:1.

 

Druhý poločas jsme se snažili o aktivní hru a stržení vedení na naši stranu. To se dlouho nedařilo, ke všemu jsme museli často čelit nepříjemným útokům soupeře a jen s vypětím všech sil jsme řešili některé krizové situace před naší brankou. Zhruba ve 38.. minutě však vyprodukovali závar v pokutovém území Fugas A. Průša a O. Polák, přičemž druhý jmenovaný napálil vyražený míč pod břevno a dostal náš tým do vedení - 2:1.

To bohužel nevydrželo příliš dlouho, naše zmatená hra vyústila v tlak soupeře, kterému jsme odolávali jen do 43. minuty. V té totiž přišel roh, při kterém zaspal T. Záboj a zcela nekrytý hráč skóroval do prázdné branky - 2:2. Asi tři minuty nato se Fugas povedl rychlý brejk, naši obránci se nestihli vrátit na své pozice a rázem jsme prohrávali - 2:3. Naše následná snaha o alespoň vyrovnání byla značně křečovitá, kopec smůly si vybral především O. Polák, který několikrát velmi dobře vypálil, vždy však těsně vedle nebo do tyče, prosadit se nedařilo ani A. Průšovi, kterému důrazní obránci a přiblblý rozhodčí zápas značně znechutili, pokusy P. Šmigola, D, Neuberga ani V. Neuberga se rovněž neujali a s naším týmem to nevypadalo vůbec dobře. Naštěstí asi 2 minuty před koncem se se štěstím dostal k míči A. Průša, který ještě šťastnější šouravou střelou vyrovnal na 3:3 a zabránil tak porážce, která by byla první v historii Sean teamu!!!. Do konce utkání se již na hřišti nic podstatného nestalo, a tak si z Hanspaulky odvážíme pouze vydřený bod.

 

Komentář k jednotlivcům:

 

L. Chmelíček - 6,5: v brance dělal co mohl; zlikvidoval nespočet nepříjemných střel, uhasil řadu nebezpečných situací, organizoval si hráče před sebou. Bohužel jsme ho třikrát nechali ve štychu, za žádný z gólů však nemohl.

 

T. Záboj - 5,5: v prvním poločase náš nejlepší hráč; v obraně precizní, s míčem velmi rychlý, nabíhal si do volných prostorů, několikrát obešel jednoho - dva hráče a založil tak přečíslení; dostal se i k několika velmi nebezpečným střelám; ve druhém poločase se bohužel vytratil a především zaspal u druhého inkasovaného gólu, což se na něm do konce zápasu psychicky podepsalo.

 

D. Neuberg - 5,5: v obraně odehrál svůj standard, potvrdil, že obranná činnost u něj jasně dominuje nad útočnou; důrazem se vyrovnal hráčům soupeře, příliš jim toho nedovolil; dostal se i k nebezpečné střele; byl uklidňujícím elementem týmu; slabinou však byla špatná kombinace a málo kreativity i pohybu.

 

T. Černý - 5: dnes bojoval do úmoru, bořil jednu akci soupeře za druhou, snažil se neustále povzbuzovat své spoluhráče, dal důležitou vyrovnávací branku, měl značný akční rádius; měl by se vyvarovat chyb v kombinaci a lacině zkažených přihrávek, několikrát zbytečně ztratil míč nebo špatně vyřešil situaci.

 

O. Polák - 6,5: první poločas pojal jaksi laxně a zapadl do šedi průměru. V druhém to již byla jiná kapitola - byl u 90% akcí našeho týmu, bojoval, vyhrával souboje 1 na 1, přihrával do šancí, střílel, dělal maximum pro výhru. Dal rovněž vedoucí branku a o další ho připravily tyče nebo smůla.

 

P. Šmigol - 2: no comment!!!

 

V. Neuberg - 4,5: fotbalista jeho kalibru nemůže odehrát takto laxně zápas, fotbalista jeho kalibru nemůže zkazit tolik přihrávek, fotbalista jeho kalibru nemůže být takto málo vidět; fotbalista jeho kalibru musí strhnout tým a udělat maximum pro výhru, fotbalista jeho kalibru a zkušeností by měl rozhodnout zápas, když se ostatním nedaří!

 

A .Průša - 5: neodehrál povedené utkání; neustále na něm viseli jeden - dva obránci, se kterými si oproti jiným zápasům nedokázal poradit; několikrát mu utekly míče, které mu normálně neutíkají; příliš se nechal rozhodit stupidním a nepřesným rozhodčím; přese všechno se mu podařilo vsítit vyrovnávací branku a zaslouží uznání za to, že přes velmi špatný výkon téměř všech spoluhráčů zachoval chladnou hlavu a snažil se především o pozitivní motivaci Sean teamu.

Zpět