3.kolo - Sean team - Lucián FC A 2:7 (1:3)

23.04.2012 21:51

Porážky k fotbalu neodmyslitelně patří, to je bez diskuze. Avšak je porážka a porážka. Lze prohrát po dobrém bojovném výkonu s kvalitním soupeřem, lze prohrát přes drtivou převahu a spoustu šancí s horším soupeřem a lze také prohrát s průměrným soupeřem po naprosto otřesném výkonu, za který by se měl tým stydět! Debakl Sean teamu s Luciánem FC patří bohužel do třetí kategorie a každý z nás by se nad sebou po této ostudě měl zamyslet. A někteří škarohlídi by také mohli konečně docenit poměrně slušný výkon s Interem Lotyšák, který zatím ve třech utkáních neztratil ani bod a porazil také tým Relax FC, tedy tým, který Luciánu FC nasypal 12 gólů!!!

Už před utkáním autorovi tohoto článku cosi naznačovalo, že dnes to bude opravdu špatné! Stále totiž nebyl k dispozici kapitán A. Průša, stále nebyli k dispozici R. Zubatý a K. Kolpek, T. Klusáček byl pracovně pryč, T. Záboj neznámo kde, brankářská jednička L. Chmelíček byl také ve stavu zraněných a zaskakovat tak musel kočkovitý T. Černý, na zápase zato byla přítomna trojice lazarů R. Szabo (záda), O. Polák (záda) a P. Šmigol (chřipka). Sestavu doplňovali bratři Neubergovic a A. Kratochvíl.

No a zápas začal podle očekávání. Hned asi ve druhé minutě ztratil náš nejlepší hráč A. Kratochvíl míč a s následnou chytatelnou střelou si T. Černý nedokázal poradit – 0:1.

A následoval scénář, platný téměř po celý zápas – držením míče a hrou ve středu hřiště poměrně vyrovnaný zápas se lámal v území zhruba 20m před oběma brankami. Právě zde byl totiž klíčový rozdíl v kvalitě obou mužstev – Lucián FC dokázal mnohokrát zakombinovat tak, že hráči Sean teamu nevěděli kam dřív skočit a vypracovával si velké šance. Zároveň hráči Luciánu vyhrávali drtivou většinu soubojů jeden na jednoho, z čehož pramenily další šance. Oproti tomu hráči Sean teamu nebyli schopni se v blízkosti branky soupeře absolutně prosadit, postupné útoky končily obvykle ztrátou míče daleko před brankou, nakopávané míče obrana Luciánu odvrátila a při pokusech obejít obránce obvykle vyhrávali obránci soupeře.

Výše zmíněné neplatí jen a pouze o A. Kratochvílovi, který se po úvodní chybě rozehrál k výbornému výkonu a ve všech činnostech byl hráčům Luciánu vyrovnaným soupeřem. Po hříchu však byl jediným hráčem Sean teamu, který o sobě může toto prohlásit.

Nechce se mi rozepisovat zápas a akce soupeře do detailů, jelikož mne frustruje na zápas jenom pomyslet, natož o něm psát. Zkrátka díky výše uvedeným faktů si Lucián vypracoval obrovské množství šancí a sedm z nich se mu podařilo gólově zakončit. Nutno podotknout, že T. Černý v brance dalších minimálně sedm gólů chytil a zabránil tak ještě většímu debaklu. Díky za to, Tome. Slabší okamžiky si vybral pouze při již jednou zmíněné první brance a pak při té poslední, kdy se nějak nepochopitelně zamotal do boční sítě a nebyl schopen se dostat do branky a chytat. Ale za stavu 2:6 už to bylo úplně jedno.

Jediné dvě gólové akce Sean teamu má na svědomí A. Kratochvíl, který nejprve parádně po rohu z první zavěsil a na začátku druhého poločasu tvrdou střelou k tyči snižoval na 2:3.

Zápas s Luciánem považuji za jednu z největších ostud v historii Sean teamu. Nejen kvůli mizernému výsledku, ale především kvůli mizerné hře, kterou jsme se prezentovali a nebyli schopni sehrát rovnocennou partii s veskrze průměrným soupeřem, který měl navíc ve své sestavě tři opravdu vymaštěné blbce, kteří hráli zákeřně, provokovali, zdržovali a vyhrožovali. Škoda, že si nepamatuji jejich čísla. Loni ve čtvrté lize jsme poráželi mnohem lepší týmy, než byl Lucián FC, ale bylo to díky podstatně lepším výkonům. S výkonem, jaký jsme předvedli nyní, bychom měli potíže i v šesté lize.

Je potřeba se nad sebou zamyslet a začít hrát o 100% lépe, aby se účast ve třetí lize nezměnila v ostudu! Příležitost budeme mít hned příští kolo, kdy nás čeká Real Tide, nejlepší tým s jakým jsme loni hráli.

Hodnocení jednotlivců:

T. Černý - 6: první a poslední gól jdou na jeho vrub. Za ostatní ovšem vůbec nemohl a navíc spoustu dalších gólů pochytal! Mnohokrát nás podržel a poměrně dlouho držel ve hře a nad vodou!

D. Neuberg - 1: asi nejhorší Danův výkon co jsem kdy viděl. Zkazil, na co sáhl, prohrál asi 90% soubojů, nestíhal nikoho a nic, chyboval v rozehrávce, obránci soupeře ho obcházeli chvílemi jako kužel.

V. Neuberg - 3: o něco lepší než brácha, ale také byl všude pozdě, měl obrovské potíže s útočníky soupeře, často rozehrával do nikam, vůbec to nebyl on!

O. Polák - 4: snažil se pomáhat Kráťovi, ale příliš se mu to nedařilo. Ztratil spoustu míčů při pokusech rozjet akci, prohrál hodně soubojů, zkazil dost přihrávek. Na druhou stranu kdyby neměl špatná záda, zřejmě by hrál úplně jinak.

R. Szabo - 3: nějak se do toho zatím nemůže dostat. Oproti hráčům soupeře působil pomalým a nedynamickým dojmem. Je sice silný na míči, ale chybí mu rychlost a výbušnost. Navíc se hodně zhoršil v obranné činnosti, kdy většinu soubojů prohrává. Zřejmě by hrál také úplně jinak, nebýt zraněných zad.

A. Kratochvíl - 7: jediný hráč, který snese za zápas s Luciánem měřítko, jediný hráč, který neklesl pod svůj standard. Jediné úspěšné akce Sean teamu šly přes Kráťu a nebýt jeho, skončil by zápas mnohem hůř.

P. Šmigol - 1: pětaosmdesátiletá babička o francouzských holích by podala lepší výkon. Byl na hřišti úplně na hovno!

Zpět