3.kolo - Sean team - Praga Calcio CC 2:3

03.10.2010 11:34

Třetí zápas v nové sezoně znamenal bohužel třetí porážku. Tak mizerný vstup do 5. ligy si asi nepředstavoval ani ten největší pesimista, ani já ne. Nepředpokládal jsem sice, že přejedeme každého soupeře, ale takto tragickej začátek jsem taky nečekal, zvlášť když minimálně dva z dosavadních soupeřů byli naprosto v pohodě k poražení.

Na třetí zápas se sešlo pouze torzo Sean teamu. Z pracovních důvodů chyběli Szabič, Kráťa, Šmigi a Karlos. Aleš přijel i přesto, že měl 38˚C horečky a fakt mu nebylo dobře (což se taky samozřejmě na hřišti projevilo a na jeho výkonu to bylo poznat), zdravotně úplně OK nebyla ani Dana a ani Ondra. Vzhledem k situaci se vyprdnul Brambořík na školu a přijel nám pomoci, takže jsme sice hráli alespoň v sedmi lidech, ale tři z toho byli jednou nohou v posteli:-(. I přesto si dovolím tvrdit, že takovéhoto soupeře, jakým byla včera Praga Calcio CC, bychom měli přejet i s tím, co bylo k dispozici. Bez urážky soupeře, to byli kluci – nadšenci, který fotbal měli rádi, ale znali ho spíš z playstationu, jak podotkl Chmelda a neměli ve svém středu nikoho, kdo by nás fotbalově převyšoval a kdo by jim mohl tvořit hru. Tohoto úkolu se ale bohužel velmi dobře zhostili naši obránci, kteří soupeři vytvořili spoustu šancí:-(.

Zápas začal velmi ospale, hrálo se téměř v chůzi, my možná fyzicky na víc neměli, ale Praga se nám bez problémů přizpůsobila a tak se hrál fotbal na úrovni oscilující mezi sedmou a osmou ligou. Míč jsme měli častěji na svých kopačkách my a byli jsme i nebezpečnější, ale opět jsme nedokázali proměňovat šance. Alešovi v 5. lize řádně zvlhnul střelný prach a nedokáže proměňovat ani ty nejvyloženější šance jako třeba tu, kterou mu při svém ojedinělém výletu na polovinu soupeře připravila perfektní přihrávkou Dana a nikdo jiný bohužel jeho zakončovací úlohu zatím nepřevzal:-(.

A tak přišlo to, co muselo. Včera velmi špatně hrající defenzíva udělala v 18. minutě jednu z řady svých hrubek a soupeř se dostal do vedení 0-1. Úroveň i obraz hry byly pořád stejné, přihlížející z toho na co koukali, museli bolet oči a my se i přes snahu o kombinační hru, kdy jsme předvedli pár pěkných akcí, nemohli prosadit v koncovce. A tak nám pomohlo trochu štětíčka. V cca 25. minutě po pěkné kombinační akci vysunul Aleš Vojtu, přihrávku mu však dal trochu na dlouhou nohu a tak se Vojta dostal z úhlu, i tak se ale pokusil zakončit a míč se odrazil od gólmana Pragy do branky a bylo srovnáno, 1-1. Do konce 1.pločasu se už nic zvláštního nestalo a ten tak skončil nerozhodně.

O poločase jsme si řekli, že na ně máme a že bychom to měli zvládnout, ale že nebudeme bláznit a musíme se vyvarovat chyb, protože i případný bod je v naší situaci dobrý a může nám v konečném účtování dost pomoci. To si ale po svém vyložil Vojta a hned po asi třech minutách hry se snažil z pozice posledního hráče dělat kličku útočníkovi Pragy, ten mu míč sebral a svůj samostatný nájezd na naší branku zakončil nekompromisní ranou k pravé tyči, Chmelda neměl šanci a my opět prohrávali, 1-2.

Trochu jsme přidali a tempo utkání se o něco zvýšilo. Praga ale na rozdíl od nás pozorně a hlavně důrazně bránila a nedělala hrozivé chyby a tak pro nás bylo velmi těžké vypracovat si dobré střelecké pozice. Přibližně ve 40. minutě pak přišlo, tak trochu jako blesk z čistého nebe, vyrovnání. Aleš dostal přihrávku cca 10 metrů od branky, obtočil se kolem obránce a trefil přesně k pravé tyči, byl to jeho premiérový gól v sezoně a to se předtím v jejím dosavadním průběhu ocitl už minimálně 10x v daleko jednoduší pozici než byla tato, 2-2.

Kdo si myslel, že nás to nakopne a zápas ještě otočíme anebo minimálně získáme první bod v 5. lize, tak se šeredně spletl. V době, kdy jsme opravdu měli tlak a vypadalo to, že je jen otázkou času, kdy dáme vedoucí gól, přišla další nepochopitelná nedůslednost v obraně a soupeř do prázdné branky upravil na konečných 2-3 v jeho prospěch. To bylo asi osm minut před koncem, ale během té doby už jsme se k vážnějšímu ohrožení soupeřovi svatyně přes jeho důraznou obranu nedostali.......

Nebudu hodnotit jednotlivce, jako to dělá pravidelně Šmigi, každej víme, jak kdo zahrál. Vezmu to trochu více obecně. Nevím, koho z vás takovej fotbal jakej jsme předvedli včeera baví, ale mě rozhodně ne. Prohráli jsme sice už první kolo, ale to byla neuvěřitelná smůla, asi trochu i neum, ale ze hry jsme mít špatnej pocit nemuseli, stejně tak jako ve druhém kole, to byl vyrovnaný, ostrý a kvalitní zápas, kde chybělo jen trochu více štěstí a mohlo to výsledkově dopadnout jinak, ale včerejšek????

Při vší úctě k soupeři, tak Praga Calcio CC byla o dvě třídy horší než když jsme s ní 2-3 prohráli na jaře v 6. lize a byl to nejhorší soupeř, kterého jsme potkali za hodně dlouhou dobu dozadu! Neviděl jsem tam nikoho, kdo by nás měl přehrát svojí fotbalovostí, nepamatuju si jedinou kombinační akci, kterou by nás překvapili, všechno od nás dostali naservírované na zlatém podnose:-(.

Tak jak první zápas prohrála špatná a doslova a do písmene impotentní útočná fáze, tak včera se to prosralo hrubkama v defenzívě. Vstřelit dva góly není sice moc, ale na takovéhoto soupeře to musí stačit. Navíc, když se prostě nedaří střelecky a to nikomu, tak to jinak ani nejde, musí se o to více bojovat, pozorně bránit a vyhrát i na ty dva góly.

My řešíme místo toho situace fotbalově a děláme šílené hrubky a zatloukáme si tak další hřebíčky do naší pomyslné rakve. Útočníky soupeřů bráníme na 5 metrů, necháváme je se otočit s balonem a to se pak brání daleko hůř, než když ho obránce atakuje při přebírání balonu zády k brance. Podívejte se, jak dostáváme každej zápas nakopáno, každej do nás zajíždí, hrajou loktama, držej nás za dres, je tam spousta faulů, některé odpískané a některé samozřejmě ne, ale třeba včera jsme měli k dispozici pět, možná i více trestňáků cca 10 metrů od brány soupeře, po faulech které zastavili naše akce. Nejde tak ani o to, jak to rozehráváme, že je to spíše šance pro soupeře, stejně jako naše rohy, to je na samostatnej rozbor:-(, ale jde spíš o to, kolikrát někdo z našich obránců přejede někoho od soupeře???? Kolikrát my vzadu přitvrdíme, aby se soupeř při souboji bál, že ho to bude zase bolet????

Takhle to opravdu nejde, já nemám ambice se dostat někam výš, jsem rád za to, kam jsme to dotáhli, jsem rád za to jakou máme partu, ale jsme sezónu od sezóny starší a půlka mančaftu nevidí mimo Hanspaulku vůbec balon a to někde musí být vidět.....rozhodl jsme se, že doplním kádr o jednoho hráče. Jsou sice zápasy, kdy je nás třeba devět, deset a pak se brblá, že se málo střídá a že si jeden nebo druhej málo zahraje, ale pak se stane tohle a je nás 6,5 a to ještě proto, že se Brambořík vyprdnul na školu, jinak jsme byli uplně v prdeli.....to radši absolvuju jeden, dva zápasy za sezonu v deseti, ale už nechci zažít to co včera......

Za 14 dní s Růžovejma delfínkama nás už čeká boj o holé přežití, bohužel:-(, tak doufám, že k tomu podle toho přistoupíme......

 

3.kolo

Grinders FC – Arctica Islandica 18-5

Sean team – Praga Calcio CC  2-3

Penco FC – SquashArena 2-6

Emperators – Útlum  4-7

Nalejto 1.FC – Šumavská střela FK   3-1

Růžoví delfínci 97,2 – Santovi sobi  5-3

 

Pořadí

Název mužstva

Odehrané zápasy

Počet vítězství

Počet remíz

Počet proher

Skóre

Počet bodů

1.

SquashArena

3

3

0

0

16:7

6

2.

Růžoví delfínci 97,2

3

2

1

0

12:7

5

3.

Grinders FC

3

2

0

1

27:11

4

4.

Útlum

3

2

0

1

17:15

4

5.

Praga Calcio CC

3

1

2

0

8:7

4

6.

Nalejto 1.FC

3

2

0

1

7:6

4

7.

Penco FC

3

2

0

1

8:9

4

8.

Arctica Islandica

3

1

0

2

15:28

2

9.

Emperators

3

0

1

2

7:12

1

10.

Šumavská střela FK

3

0

1

2

2:10

1

11.

Santovi Sobi

3

0

1

2

8:12

1

12.

Sean team

3

0

0

3

4:7

0

Zpět