4. kolo - Sean team – Huntrs 3:2

13.06.2010 09:35

 

V pátek 2.10 se po týdenní pauze a po naprosto nevydařeném zápase s Fugasem sešel Sean team k dalšímu zápasu proti týmu s obavy nahánějícím názvem HUNTRS. Byl to zápas několika premiér. Poprvé v historii Sean teamu nehrál jeho duchovní otec Aleš a z jeho absence na hřišti vyplynula i další premiéra - poprvé v historii kapitánoval(a) Sean teamu Dana a nutno říct, že dle jejích vlastníchslov nejspíše i naposledy:-).

 

Na zápas se sešlo solidních 8 hry schopných borců, ale z toho dva borci byli dosti nakřáplý! Do brány byl připravenej Chmelda, do obrany bratři Vojta s Danou + brambořík Tomáš a do ofenzívy pak Kráťa, Ondra, Šmigi a kočkovitej Tomáš. Z lajny přicházela podpora od Szabiče a Aleše. Místy, zejména v první půli, se někomu mohla zdát naše podpora i tak trochu negativní, ale chlapi upřímně řečeno se na to v prvním poločase chvílema nedalo fakt moc koukat:-))

 

Před zápasem jsme si nějak tak řekli, že by bylo lepší začít méně laxně než s Fugasem, neboť čekání na to s čím přijde soupeř se nám minule dost nevypaltilo a tak jsme byli od začátku aktivnější. Bohužel i přesto, že byl soupeř minimálně o třídu horší než Fugas, nemohli jsme se přes něj moc prosadit a naše převaha byla spíše platonická. A když už jsme se prosadili a šancí jsme si vytvořili, tak jsme buď trefili brankovou konstrukci anebo ji spálili. Výjimkou byla v 1.poločase jen 8. minuta, kdy otevřel Ondra Polák skore a poslal nás tím do vedení. Další šance však zůstavaly bohužel nevyužité a tak přišel ještě před přestávkou dvojnásobný trest.

 

Během pár minut se dvakrát potvrdilo, že nejen že neumíme standartní situace rozehrávat, ale navíc je neumíme ani bránit!!! Nejdříve přišel roh rozehrávaný po levici Chmeldy, Dana nepokryla „svého“ hráče a ten z první propálil bezmocného Chmeldu, 1-1. Bohužel ani toto nám jako varování nestačilo a o pár minut později se opět Dana místo o hru starala o místo rozehrávání rohu a reklamovala, že míč nebyl přímo na místě, odkud by měl být roh rozehráván. Rozhodčí na to bohužel nereflektoval, „Lovci“ rozehráli rychlý roh a štěbetající Danou nepokrytý hráč otočil skore v náš neprospěch a poslal Huntrs do vedení 2-1. Do konce poločasu se snažíme, ale buď to je snaha jalová anebo chybí přesnější zakončení. Za zmínku ale rozhodně stojí situace, kdy kočkovitej Tomáš po perfektní kombinaci netrefil prázdnou bránu z 1 (slovy JEDNOHO) metru. To je snad větší umění nedat než dát:-)

 

O poločase jsem se snažili trochu uklidnit, bylo před námi ještě 31 minut druhé půle (rozhodčí totiž první půlu o 30 vteřin zkrátil a pak mi po protestech slíbil, že druhou půlku o minutu nastaví:-)) a hlavně jsme věděli, že herní kvalita je na naší straně, jen to protrhnout! A tak začala druhá půlka. Musím před všema smeknout, druhej poločas existovalo na naší domácí UMT už pouze jedno mužstvoa to byl Sean team. Všichni kluci do jednoho předvedlive druhém poločase perfektní výkon:

 

Chmelda pochytal spolehlivě pár pozdravů z dálky, vyrazil včas proti dlouhým balónům soupeře a nepředvedl žádnou chybu, kterou by soupeři dal šanci k vyrovnání.

 

Dana otřesena z nepovedeného prvního poločasu ze sebe shodila břímě kapitána a opět spolehlivě opanovala defenzivní polovinu hřiště, jako obvykle odebírala balóny a vylepšila si tak značně svoji prvním poločasem jemně pošramocenou reputaci.

 

Vojta zejména za nepříznivého stavu neúnavně podporoval útok, předvedl několik povedených a dost nebezpečných průniků po pravé straně a dostal se i do několika šancí. Chybělo mu ale bohužel trochu štěstíčka, dvakrát jeho střely zachránila konstrukce brány a pákrát mu k doklepnutí do sítě chybělo jen pár decimetrů....

 

Brambořík Tom předvedl zejména ve druhé půli perfektní výkon a potvrdil, že mu hra z beka vyhovuje (Tome já ti to říkal už dávno:-). Vyvážel balóny, zapojoval se do kombinace, přešel přes protihráče, přečíslil obranu a přesto, že mi při jeho výletech z obrany (zejména, když už jsme vedli) párkrát zatrnulo, tak musím uznat, že neztratil snad jedinej míč.....tome, teď už jen dotáhnout ten web, ať se můžeme pořádně prezentovat:-)

 

Ondra nastoupit nechtěl a nastoupil jen proto, že jsme ho potřebovali. Bylo mu blbě a to se pak nehraje nikomu dobře. Do klasického buldoka, jak ho známe, mu sice možná něco chybělo, ale přesto se snažil, makal a předvedl s Kráťou několik velmi dobrých kombinací a navíc dal vedoucí gól. Suma sumárům, spousta z nás by byla ráda, kdyby předváděla pravidelně alespoň to, co Ondra s nemocí na krku:-)

 

Kráťa předvedl naštěstí to na co jsme od něj zvyklý. Perfektní práce směrem dozadu, odebrání neuvěřitelného množství balonu a to vše podpořené perfektní rozehrávkou a organizací hry dopředu. Vyhrával drtivé množství soubojů 1 na 1 a co je nejdůležitější, ve druhém poločase otočil skóre z 1-2 až na konečných 3-2. Navíc k tomu trefil několikrát tyč nebo břevno. Pro mě jednoznačně muž zápasu! Doufám, že bude i za týden na Chuchli.....

 

Kočkovitej Tom se snažil, makal, bojova, běhal, udržel dost balonů a neuhnul z jedného souboje. Jediné co jeho výkonu včera chybělo bylo lepší zakončení, dostal se do několika šancí a dvakrát před ním dokonce zývala prázdná branka soupeře (zejména šance z prvního poločasu byl tisíci procentní:-)), ale neměl včera štěstí. Třeba si to nechával na těžší soupeře a důležitější mače jako bude nejspíš už za týden Chuchle nebo třeba Rohožník United......

 

Šmigi přišel po nemoci, ale nebylo to znát, podal totiž daleko lepší výkon než minules Fugasem (to ale asi každej:-) V prvním poločase sice ještě kolem soupeřů tancoval spíš jako baletka a zahodil taky pár jasných šancí, ale ve druhém poločase tak jako všichni předvedl super výkon, makal, prosazoval se přes hráče, dobře s ostatníma kombinoval a tak jediné, co jeho výkonu chybělo byl gól.......

 

Z konečného skóre se může zdát, že to byl vyrovnaný zápas, ale to nebyl. Huntrs, aniž bych chtěl snižovat jejich kvality, byli nejslabším soupeřem, kterého jsme letos v 7.E lize potkali a nemít tolik smůly, mohli jsme vyhrát 8 nebo třeba i 10-2. Počítají se ale 2 body a ty máme doma. Z mého pohledu je také hodně důležité, že i když jsme o půlce prohrávali a nedařilo se a i když jsme měli kopec smůly,tak jsme přesto zápas otočili a dovedli ho do vítězného konce!

 

A teď hurá na Chuchli!!!!

Zpět