4.kolo - Sean team - Inter Bubeneč 5:2 (0:0)

07.10.2011 20:03

Po nepovedeném představení s Dynamitem Baterie, se kterým jsme před 14 dny prohráli na Mikulově hloupě, ale zaslouženě 3:6 jsme se tentokrát přesunuli o pár set metrů dále na neoblíbené hřiště Hrabákova a střetli se tam s Interem Bubeneč. Bohužel se omluvili opory týmu – Radek je zraněnej (tříslo), Klusy pracovně ve Švýcarsku + má navíc taky problémy s tříslem a Ondra se nestihl včas vrátit z Německa. Chyběl i Tomáš Černý. I tak se nás sešlo solidních 9 (Chmelda, Dana, Vojta, Karlos, Szabič, Šmigi, Brambora o oba Alešové). Pro Kráťu to byla letošní premiéra a vzhledem k jeho výkonu pevně doufám, že ne zároveň derniéra.  Premiérově se na nás taky přišla podívat „Šmigiho“ Lucka a i když neviděla žádné úchvatné představení, štěstí nám přeci jenom přinesla :-).

Na stejném hřišti, na kterém jsme hráli, bojovali před námi nám dobře známý Veget s již zmiňovaným Dynamitem Baterie a opět se potvrdilo, že v Hanspaulce je všechno možné. Dynamit, který nás porazil 6:3, prohrál 3:4 s Vegetem, kterému  jsme dali 8:0. Faktem je, že Veget, buď značně posílil anebo se na zápas s námi prostě nesešel, protože jeho sestava byla o dost jiná než v našem vzájemném zápase ve 2. kole. Ale zpět k našemu zápasu. Začátek jsme měli tradičně vlažný, holt pětatřicátníci + Vojta se do tempa dostávají trochu pomaleji:-). Nicméně my se do toho tempa nějak nemohli dostat celý první poločas. Soupeř hrál bez střídání a byl rozhodně nebezpečnější než my. Většina šancí Interu ale pramenila z našich hrubek v defenzivní činnosti, která tentokrát fungovala skutečně mizerně. Zápas se nepovedl zejména Tomášovi Zábojovi, který dal svými chybami soupeři hned několik možností jít do přečíslení, Chmelda měl ale naštěstí svůj den a zejména během prvního poločasu toho hodně pochytal. Tomáš to pak po zápase sám ve sprše přiznal. Ano, čtete správně, VE SPRŠE, Tomáš se skutečně spolu s ostatními sprchoval, situace stejně vzácná jako když dá gól :-).

Přestože měl soupeř šancí určitě více, tak i my jsme se v prvním poločase dostali do pár nadějných šancí. Alešovi namazal hned z kraje zápasu obránce Interu, ale ten byl natolik zaskočen, že ani nezakončil. Kráťa se pak perfektně uvolnil v levém rohu hřiště a naservíroval parádní balón před bránu Szabičovi, který ale balon špatně trefil a ten šel vysoko nad bránu Interu. Naše nepřesné zakončování také bohužel poskytovalo dost času k regeneraci sil soupeři, protože tempo, se kterým chodil pro balóny a následně je rozehrával gólman Interu bylo skutečně hodně, ale hodně pomalé. Chmelda to trefně glosoval slovy, že by se za takové tempo nemusel stydět ani šnek a měl pravdu. Na druhou stranu musíme uznat, že jsme podobnou taktiku „uspávání hadů“ také jednou, v podobné situaci, úspěšně použili, takže nemáme soupeři co vyčítat :-). Hlavně díky Chmeldovi a částečně kuli nemohoucnosti střelců obou týmů skončil první poločas bez branek, což vzhledem k obrazu hry lze považovat za náš úspěch.

O poločase jsme si řekli, že soupeř musí časem odpadnout fyzicky a že tudíž musíme být trpělivý a vyvarovat se chyb. První polovina předsevzetí se splnila, soupeř skutečně postupně fyzicky odpadával (což je ale celkem pochopitelné), tu druhou část jsme však nesplnili takřka vůbec, chyb jsme, zejména na začátku druhého poločasu, dělali stále dost a dost. Navíc jsme měli místy docela velké problémy s šikovným hráčem Interu č. 10, který uměl podržet balon a přejít jednoho nebo i dva protihráče - byl to asi nejlepší hráč na hřišti. Čekání na gól utnula 34. minuta a míč bohužel padl do naší branky. Po další z opravdu mnoha chyb šel Inter do přečíslení 3 na 1 a tentokrát už Chmelda na tvrdé zakončení k tyči nedosáhl, 0:1. Naštěstí o pouhé dvě minuty později vyrovnal trochu nebo možná víc než trochu zvláštním gólem Aleš na 1:1. Byl to takovej hodně šťastnej gól, že ani vlastně pořádně nevím, jak vlastně padnul, ale i takové góly se počítají.....

Jen o chviličku později, ve 41. minutě si ale Karlos nepohlídal při vhazování Interu svého hráče, ten si zaběhl ke vzdálenější tyči a zcela osamocen zasunul míč za bezmocného Chmeldu, 1:2. Pokud někdo věří v pověru, že dvakrát nevstoupíš do stejné řeky, tak ta tentokrát naštěstí neplatila. Opět o dvě minuty později, ve 43. minutě, totiž Dana hodil(a) aut před bránu na Aleše, ten se obtočil kolem svého strážce a ranou k vzdálenější tyči vyrovnal na 2:2. Přibližně v té době začalo být na soupeři znát, že nemá možnost střídání. Navíc se jim kapku zranil jeden z hráčů po důrazném, ale férovém souboji se Šmigim, který odnesl nepříjemně odřeným čelem a byl viditelně otřesen. Vzhledem k tomu, že v souboji nedošlo k žádnému faulu, hra pokračovala dále - míče se zmocnil Kráťa a vyslal povedenou pumelici na soupeřovu svatyni, ta však trefila jen ze země se sbírajícího Šmigiho, který tak utrpěl dva otřesy v krátké době po sobě a myslím, že kdyby to bylo v době, kdy ještě neměl dres Sean teamu veskrze elastický, otřáslo by to s ním výrazně více :-).

Ve 49. minutě se stala věc v zápasech Sean teamu málokdy vídaná, Dana se ocitl(a) na soupeřově polovině! A hned z toho byl gól! Po asi naší nejhezčí kombinační akci v zápase Dana našla stříleným centrem z levé strany před brankou úplně volného Szabiče, pro kterého pak už nebyl velký problém ve skluzu dopravit míč potřetí do soupeřovy sítě, 3:2. Určitě je potřeba pochválit jak Danu, že podpořil(a) útok, tak i Szabiče, že šel naslepo před bránu a nevysral se na to, jak je naším „dobrým“ zvykem.....Inter se snažil ještě s vývojem zápasu něco udělat, ale bylo na něm vidět, že mu nezbývá moc sil. Asi tak pět minut před koncem mi ale přeci jenom pořádně zatrnulo a to když jsme po další chybě nechali jít soupeře do dalšího přečíslení, Dana ale vytáhl(a) i defenzivní trumf a míč vypíchl(a). O pár vteřin později se pak parádně trefil Šmigi přímo z rohu, 4:2 a napravil tak dojem z tristního výkonu z prvního poločasu, kdy to místy vypadalo, jako by na hřišti ani nebyl a to z něj v podstatě skoro neslezl, až na něj musel i Kráťa zakřičet, ať jde střídat:-). Gól to sice nebyl vítězný, ale byl hodně důležitý a dodal nám potřebný klid a Petr mimo to předvedl ve druhém poločasu i další povedené akce. Pátý hřebíček do rakve pak již dost rezignovanému soupeři přidal v 58. minutě Szabič po spolupráci s Kráťou a uzavřel tak skóre na konečných 5:2 pro Sean team.

Výsledek je to pro Inter Bubeneč možná trochu krutý, protože zejména v prvním poločase, když ještě měli dost sil, byli lepším týmem. Nám se opět moc nedařila kombinace, dělali jsme hodně chyb v rozehrávce a bylo to celé takové ospalé, bez pohybu. Jediný kdo se vyrovnal soupeři v osobních soubojích a kdo byl schopnej vyhrávat více soubojů za sebou byl Kráťa, zbytek měl v tomto ohledu spíše zápornou bilanci. Ale počítá se vítězství, dva body jsou doma a na ten zbytek se za pár dní už nikdo ptát nebude.

 

hráno 5.10.2011 od 19:45 na Hrabákově (3)

Zpět