4.kolo - Sean team - Real Tide XXL 2:1 (0:1)

02.05.2012 18:34

Každá série jednou končí. Naštěstí to platí i pro ty, u kterých bychom byli nejradši, aby vůbec nezačaly. V zápase s Real Tidem se Sean teamu podařilo ukončit nepříjemnou sérii tří porážek v řadě a to způsobem, za jaký se opravdu nemusíme stydět!

Předzápasová sestava nás (mne tedy určitě) naplňovala optimismem. Na zápas totiž byli k dispozici O. Polák, který tentokrát nehlásil žádné zranění, navrátilci T. Klusáček a L. Chmelíček, a především po dlouhé době se uzdravivší otec Sean teamu A. Průša. Sestavu pak doplňoval doposavad nejlepší hráč probíhající sezony A. Kratochvíl, dále bratři Neubergovic, T. Černý a P. Šmigol.

Ačkoliv se našemu soupeři v probíhající sezoně výsledkově příliš nedaří (zatím jediná remíza), přesto jsme z Realu měli respekt, vzhledem k tomu, že v loňské sezoně to byl nejlepší soupeř, s jakým jsme se utkali a to přesto, že výsledek 4:5 nevypadá nikterak drtivě, tak ale účastníci tohoto zápasu vědí, že 50 minut to byla hra kočky s myší!

Dnešní zápas však byl naštěstí o něčem úplně jiném! Začátek utkání, jak je bohužel zatím v této sezoně zvykem, jsme ovšem nezachytili a hned v první minutě prošli útočníci Realu obranou Sean teamu jako nůž máslem a byla z toho tyč.

I nadále si Real udržoval územní převahu a rychlými kombinacemi nás dostával často do úzkých. Největší potíže měla naše statičtější hra s rychlými nečekanými náběhy soupeře, které obvykle končily velkými šancemi soupeře. A přesto, že L. Chmelíček se v brance překonával, tak v 10. Minutě nestačil na tvrdou střelu k tyči, která proletěla mezi několika obránci - 0:1.

Od tohoto okamžiku se však proti celému Real Tide postavil Lukáš jako žulová stěna a řekl si, že žádný další gól už jim nepovolí. A nepovolil! Útočníci Realu se mohli snažit jak chtěli, ale naráželi na fantasticky připraveného gólmana, který parádními zákroky likvidoval střely, centry, těžké míče…

Sám brankář však zápas vyhrát nemůže, a tak bylo důležité, že se postupně začali rozehrávat i další opory Sean teamu. O. Polák, A. Kratochvíl a T. Klusáček začínali s blížícím se koncem poločasu pomalu přehrávat středovou řadu soupeře, z čehož pramenila postupně vyrovnávající se hra a také několik nebezpečných střel, které vyděsily soupeřova brankáře.

Do šancí se dostali také oba útočníci - A. Průša v dobré pozici však levačkou netrefil dobře balon. P. Šmigol mohl skórovat hned dvakrát - nejprve nevyužil zaváhání nejslabšího článku sestavy Realu, který mu nabídl zadarmo balon, a v nájezdu trefil brankáře, podruhé poté, co obešel obránce, minul šibenici.

Na krátkou přestávku se tak šlo za nepříznivého stavu 0:1.

Důležité bylo, že herní zlepšení z konce prvního poločasu jsme si dokázali přenést i do poločasu druhého. Šancí před naší brankou tak výrazně ubývalo (i díky výbornému výkonu Dana i Vojty Neubergových, kteří to na naší půlce pěkně čistili), zatímco šancí před brankou Realu přibývalo.

A. Průša, který se pěkně obtočil kolem obránce, sice ještě neuspěl, avšak asi v 40. minutě připravil náš kapitán míč pro O. Poláka, který v nájezdu pokořil brankáře jesličkami - 1:1.

Real Tide se snažil zvýšit obrátky a strhnout vedení zpět na svou stranu, ale výborně bránící hráči Sean teamu mu to nedovolili. Ze záložníků bych chtěl v defenzivní činnosti vyzdvihnout především T. Klusáčka, který se stal neprostupnou hrází, o kterou se rozbíjely útoky soupeře jeden po druhém. Hlavně sebevědomý mladíček Soucha (v minulém utkání nám dal 4 góly) musel být z Klusyho doslova nešťastný. Když už něco přeci jen prošlo přes Klusyho, byli připraveni T. Černý a bratři Neubergovic a když ani to nestačilo, tak v bráně stál neprůstřelný L. Chmelíček.

A aby toho nebylo na Real Tide málo, tak v 50. Minutě udělal další obrovskou chybu kudrnáč s pumlíčem a nejslabší článek sestavy soupeře, když nepočítal s tím, že Kráťa má teleskopické nohy, kteroužto svou přednost dokonale využil a výborný napadáním při skluzu vypíchl kudrnáčovi míč tak skvěle, že míč poslal rovnou pod víko - 2:1!

U kudrnáče s pumlíčem se ještě chvilku zastavím. V našem prvním měření sil s Real Tidem se tento jedinec choval jako naprostý imbecil - míč již za autovou čárou ještě hlavičkoval přes plot, abychom jej nemohli vhodit, některým hráčům Sean teamu nadával, všemožně zdržoval hru, provokoval, načež se stal obětí brutálního skluzu autora reportuJ.

V dnešním utkání se k mému překvapení choval už jako normální člověk, což byla příjemná změna, co však změnou neprošlo, byl jeho herní styl, kdy si asi myslel, že se nikomu z našich hráčů nepodaří za dva zápasy přečíst jeho neustálé naznačování centrů a zasekávačky na druhou nohu. Inu, podařilo se! Jeho první minelu ještě P. Šmigol nepotrestal, druhou už však Kráťa ano, a přiznávám, že jsem velice rád, že nám Real Tide podlehl právě kvůli chybám kudrnáče s pumlíčemJ!

Zbytek utkání se už odehrál v duchu precizní obrany Sean teamu, na kterou Real Tide nedokázal nic vymyslet a také v duchu rychlých protiútoků, které však dvojice P. Šmigol a A. Průša nedokázala ani jednou dotáhnout do gólového konce.

Mrzet nás to však nemuselo, porazili jsme velmi silného soupeře a konečně můžeme mít pocit, že do třetí ligy patříme a nejsme tam jenom jakousi náhodou a do počtu.

Hodnocení jednotlivců:

L. Chmelíček - 9: jestli existuje něco jako dokonalý výkon, tak Lukáš se mu rozhodně přiblížil. Chytal tak výtečně, že to lze slovy těžko popsat. Hlavně v prvním poločase musel řešit obrovské množství těžkých střel, často z bezprostřední blízkosti, prokázal neskutečné reflexy. Známku deset si schovávám pro případ, že by předvedl v budoucnu ještě něco víc, protože jeho schopnosti jsou zřejmě nekonečné!

D. Neuberg - 7: Dan se nutně potřeboval rehabilitovat za úděsný výkon proti Luciánu a podařilo se mu to na výbornou! Bylo až překvapivé, jak výborně si poradil s hbitými útočníky Realu, nedovolil jim ani centr prostoru zadarmo, byl těžkou překážkou k obejití. Navíc se mu tentokrát dařilo i rozehrávat do hřiště, což u něho není vždy pravidlemJ.

V. Neuberg - 6: i Vojta se se zápasem popasoval o třídu lépe, než naposledy. Udržoval si svůj přehled a kvalitu. V prvním poločase několikrát nezachytil náběh soupeře, ve druhém už si dal pozor.

T. Černý - 5: Tomáš nastoupil po dlouhé době v poli a to rovnou ve třetí lize a rovnou proti takto kvalitnímu soupeři. Svůj part však zvládl slušně, nijak sice nevyčníval, ale ani nic zásadního nepokazil. Prezentoval se několika kvalitními obrannými zákroky a důrazným napadáním.

T. Klusáček - 8: v úvodu sezony nebyl v optimální herní pohodě, ale dnes to byla jiná kapitola. Soupeře deptal důrazem, předvídavostí, výborným držením míče a tvrdými střelami. Střed hřiště držel nad vodou a zápas znechutil nejednomu hráče Realu, včetně sebevědomého Souchy.

O. Polák - 7: také Ondrův výkon byl úplně jinde než proti Luciánu. V defenzivě neústupný, v ofenzivě kreativní a nebezpečný. Vsítil důležitý vyrovnávací gól, výborný byl v kombinaci, připravoval šance. Výborné!

A. Kratochvíl - 7: v podstatě o něm platí to samé co Ondrovi. Jeho útočná i obranná činnost je vyvážená, je důrazný, ale nikoliv zákeřný, dokáže vymyslet překvapivé situace, extrémně těžko se mu bere balon. Jeho bonusem proti všem ostatním hráčům jeho teleskopické nohy, jejichž proměnlivá délka a neskutečný dosah dokáží překvapit každého soupeře. Překvapily i kudrnáče s pumlíčem, díky čemuž Kráťa vstřelil vítězný gól.

P. Šmigol - 6: po tragédii s Luciánem, která neměla s fotbalem nic společného, se mu také podařilo předvést lehce nadprůměrný výkon. Dobře držel v útoku míč, několikrát se dostal do zakončení, svědomitě si plnil defenzivní úkoly, rozjel několik nadějných protiútoků.

A. Průša - 6: po dlooouhé pauze předvedl maximum možného. Precizně si kryl míč a rozdával přesné přihrávky. V závěru iritoval soupeře dlouhým držením míče a motáním hlav několika obránců v podstatě na místě. Trochu chyběla fyzička a tak několikrát nedůsledně pokryl nabíhající obránce a trochu chyběla jistota v koncovce, kdy se zbytečnými chybami připravil o lepší zakončení.

Zpět