4.kolo - Sean team - Růžoví delfínci 97,2 6:4

10.10.2010 19:59

Jak je důležité míti v týmu Aleše!!! Tato obecná pravda platila vždy pro SK Třeboradice a bezezbytku platí i pro Sean team! A utkání s Růžovými delfínky jen potvrdilo, že se jedná o pravdu konstantní a neměnnou. Aleš Průša a Aleš Kratochvíl totiž byli naprosto klíčovými osobnostmi našeho dnešního utkání. Ale hezky popořadě…

Že je fotbal hra plná paradoxů, to ví každý, kdo se o tento sport alespoň trochu zajímá. Ale přesto se stále objevují situace, které i dlouholetého hráče či fanouška této hry překvapí. Mám na mysli situaci, že k prvním třem utkáním 5. Hanspaulské ligy jsme se v podstatě vždy sešli v hojném počtu a silné sestavě, ale vždy jsme odcházeli poraženi, zatímco k zápasu s Růžovými delfínky, tedy druhým týmem tabulky, jsme se sešli v počtu pouhých 7 lidí, přičemž O. Polák vydržel na hřišti pouhých 15 minut, než si přivodil zranění třísla, a přesto jsme se bez možnosti střídání a ve značně osekané sestavě s utkáním vypořádali nad očekávání dobře.

Zápas začal pro Sean team opravdu excelentně - v cca 5. minutě si P. Šmigol poradil se dvěma hráči soupeře a přesnou kolmicí vyslal do sólového nájezdu A. Průšu - ten nezaváhal, obešel brankáře a levačkou s přehledem zakončil - 1:0.

Z vedení jsme se radovali asi tak 3 minuty. Naše dnes velmi děravá obrana se nechala vyšachovat útočníky soupeře a bylo vyrovnáno - 1:1.

Na tuto nepříjemnost však velmi rychle zareagoval opět A. Průša, který po vynikající akci dvojice O. Polák - A. Kratochvíl potvrdil, že střílení gólů je pro něj stejnou samozřejmostí, jako pro jiné lidi namazat si chleba s máslem - 2:1.

A aby toho nebylo málo, tak asi minutu nato udělal velkou chybu sice suverénně vystupující, zato na hřišti zoufalý, kapitán Delfínků, když se nechal jako poslední hráč obrat o míč A. Kratochvílem, který se tak dostal do samostatného nájezdu, který s velkým přehledem úspěšně zakončil - 3:1.

Sice jsme si na hřišti řekli, že nyní začneme bránit od půlky, budeme hrát vzadu na jistotu a náskok si budeme hlídat, ale v reálu jsme samozřejmě předvedli pravý opak! V naší obraně to chvílemi neskutečně hořelo, z čehož bych však nevinil přímo pouze stoperskou dvojici Neuberg - Neuberg, ale prostě slabé bránění celého týmu jako celku.

A tak se stalo, že asi 10 minut před koncem jsme dostali kontaktní gól na 3:2. To, co následovalo v následujících asi osmi minutách, nelze nazvat jinak, než absolutní chaos!!! Přesně tak totiž v těchto fázích utkání vypadala naše obranná hra - obrana byla přetížená, jelikož musela odvracet jeden útok za druhým, brankář L. Chmelíček chvílemi doslova čaroval, kolem naší branky létal jeden míč za druhým, každou chvíli byl nějaký zcela volný hráč soupeře ve výborné pozici s míčem na noze a všichni do jednoho jsme nevěděli kam dřív skočit!

Vše výše uvedené mělo logické vyústění - minutu před koncem poločasu jsme inkasovali vyrovnávací na 3:3.

Nálada v krátké přestávce tak byla dosti mizerná, nicméně si myslím, že všichni jsme vnitřně tak nějak cítili, že na soupeře máme a vývoj utkání můžeme strhnout zpět na naši stranu.

A zaplaťpánbůh se tak také stalo.

Druhý poločas jsme totiž začali ve zcela odlišném duchu, než jsme končili poločas první - soupeře jsme začali přehrávat kombinační hrou po zemi, všude jsme byli o krok dříve a náš tlak chvílemi připomínal hokejový zámek.

Některé nadějné akce sice zprvu zůstaly nevyužity, ale pak se dostal míč po hezké kombinaci na levou stranu k P. Šmigolovi, ten narazil A. Kratochvílovi proti noze, který parádní ranou vymetl šibenici - 4:3.

Náš tlak neustával, nadále jsme byli jednoznačně lepším týmem, ale chtělo to stvrdit převahu dalším gólem. A to se podařilo. Po levé straně se dostal do úniku výborný A. Kratochvíl, chvíli si podržel obránce na zádech, pak se otočil zpět do hřiště, míč předložil nabíhajícímu A. Průšovi a ten s přehledem zakončil - 5:3.

Utkání jsme si opět zkomplikovali asi 12 minut před koncem, kdy se nechal snad jedinkrát v utkání umotat hráčem soupeře A. Kratochvíl, čehož výsledkem byla nepříjemná, pro brankáře těžko viditelná střela a snížení na 5:4.

Naštěstí se nám podařilo chvíli na to soupeře opět uzemnit - D. Neuberg přihrál do dobré pozice A. Průšovi, ten si všiml zcela nehlídaného A. Kratochvíla a ten tak zkompletoval svůj hat-trick - 6:4.

Do konce utkání už se na hřišti nic významného neudálo a zápas jsme tak dotáhli do vytouženého a zaslouženého cíle - zisku dvou bodů!

Závěrem bych chtěl říci, že soupeř mne svým výkonem dosti zklamal! Po zkušenostech z předchozích utkání, a vzhledem k postavení Delfínků v tabulce, jsem od nich očekával podstatně více, ale skutečně nic světoborného nepředvedli. Když vezmu v potaz, že jsme celý zápas odehráli bez možnosti střídání a v dosti oslabené sestavě, tak jsme zápas zvládli opravdu se ctí. A to ještě může být soupeř rád, že jsme mu to tak ulehčili chybami v obraně a že jsme nastřelili několikrát tyč, protože utkání totiž mohlo skončit klidně 9:1.

Hodnocení jednotlivců:

L. Chmelíček - 5,5: na jednu stranu předvedl několik výborných zákroků, kterými nás v době herního výpadku ke konci prvního poločasu držel nad vodou. Na druhou stranu inkasoval 4 góly a jen on ví, jestli se některým nedalo zabránit. Sečteno a podtrženo - lehce nadprůměrný výkon.

V. Neuberg - 5,5: naše obrana opravdu neměla svůj den a i zkušený V. Neuberg na tom měl svůj podíl - ne vždy si důsledně pokryl svého hráče, ne vždy byl tam, kde být měl. Svůj obvykle velmi zkušený a spolehlivý výkon dnes nepředvedl.

D. Neuberg - 5: na své poměry prohrál velké množství soubojů 1 na 1. Několikrát byl v souboji pozdě, z čehož resultovala nepříjemná přečíslení. Po celý zápas oplýval jakousi nejistotou, která u něho není obvyklá.    

O. Polák - N: po dobu co byl na hřišti odváděl svůj velmi solidní standard. Bohužel si zápas příliš neužil a po čtvrthodině musel odstoupit pro bolest v třísle.

A. Kratochvíl - 8,5: na zápas přijel na poslední chvíli a buďme rádi, že se tak stalo. Bez něj bychom totiž dnes neuhráli ani bod! Kromě toho, že dal 3 góly, tak zásoboval A. Průšu a P. Šmigola výbornými přihrávkami, ze kterých vznikaly šance a góly. Byl neuvěřitelně cítit jak v útočné, tak obranné činnosti, ztratil naprosté minimum míčů a byl v zápase u všeho podstatného.

P. Šmigol - 6: přihrál na dva góly a dvě střely mu vykoply z brankové čáry obránci. Snažil se vymýšlet finální přihrávky pro A. Průšu a svou činnost rozdělit jak do útočné, tak do obranné činnosti. Nutno říci, že střídal výborné okamžiky (viz gólové přihrávky) s mizernými (některé pokažené snadné předfinální a finální přihrávky) a především z důvodu slabé fyzické kondice nebyl několikrát dostatečně důrazný a důsledný v obranné činnosti.

A. Průša - 8,5: bilance 3 góly, 3 tyče, 1 asistence! Výborné! Mimo to předvedl na hrotu fantastický výkon, kdy některé míče, které si dokáže zpracovat, pokrýt a vykouzlit z nich přihrávku nebo střelu, jsou opravdu neskutečně těžké a nikdo jiný by si s nimi poradit nedokázal. Stále přemýšlím, koho ze známých fotbalistů mi svou hrou připomíná nejvíce a snad jsem na to konečně přišel - Ruuda van Nistelrooye! Stylem hry i gólovou produktivitou se jedná o velmi podobné hráče. K tomu samozřejmě patří i to, že v obranné činnosti zbytku týmu tentokrát příliš nepomohl, ale copak jste někdy viděli R. v Nistelrooye bránit?

Zpět