4.kolo - Sean team - VŠSK MFF UK A 3:0 (2:0)

11.10.2012 20:31

Dalším soupeřem Sean teamu ve výborně rozehrané sezoně byl tým s komplikovaným názvem VŠSK MFF UK A. Utkání se hrálo v dosti netradičním čase - v neděli dopoledne na Pražačce, navíc za dosti ohavného počasí, kdy nás v podstatě celý zápas trápil poměrně hustý déšť a chladné počasí.

K dispozici nebyli hned dvě velké opory a zároveň jedni ze strůjců posledního vítězství nad FKDJM - O. Pokorný a A. Kratochvíl. Zato poprvé se v této sezoně vyskytl na zápase T. Záboj a po poměrně dlouhé pauze také V. Neuberg. Na místě tak byly určité obavy, jak bude vypadat souhra týmu a forma zmíněných hráčů.

Obavy se však naštěstí začaly rozplývat hned s úvodními minutami zápasu. A to především proto, že náš soupeř vykazoval podezřele velké množství znaků, typických pro mužstva na úrovni 7.-8. ligy:

a) tak nějak laxní přístup k zápasu

b) nedostatečný počet hráčů, takže žádná možnost ke střídání

c) hra v dosti pomalém tempu, spíše v chůzi, bez nějakého většího nasazení nebo agresivity

d) a především nesmírně komický brankář, s melounovitým břichem, kterému někdo zapomněl říct, že může chytat i rukama, a tak se snažil všechny střely vyrážet nějak krkolomně nohama, což při jeho nepohyblivosti bylo opravdu zábavné sledovat.

Druhá věc, kterou mu ostatní zapomněli říct je, že není žádný Edwin van der Sar, a že by se neměl pokoušet za každou cenu o konstruktivní rozehrávku (pravda, v jeho případě lze o slově „konstruktivita“ hovořit jen stěží), jelikož není ideální, když každá druhá přihrávka od brankáře skončí na kopačkách soupeře.

A jelikož se Sean team vyznačuje jednou unikátní schopností, kterou je naprosté přizpůsobení se hře soupeře, ať hraje v podstatě jakkoliv, mohli přítomní diváci (asi tak 5 lidí) sledovat pěší kopanou nevalné kvality z obou stran.

Naštěstí byli na hřišti dva rozdíloví hráči - v našem týmu to byl již tradičně kapitán A. Průša, a v dresu soupeře právě melounkovitý brankář.

Asi tak v 10. minutě přihrál Alešovi do dobré šance P. Šmigol, první ne právě povedenou střelu brankář vyrazil nešťastně zpátky k Alešovi, který se již napodruhé nemýlil a levačkou poslal Sean team do vedení.

Dalo by se čekat, že soupeř zvýší obrátky a zkusí vyrovnat. Nic takového se však nestalo, hráči VŠSK MFF UK A napadali zásadně až na svojí polovině, takže kdyby chtěli, tak naši stopeři Neubergovci snad dohrají zápas vzájemnými přihrávkami mezi sebou.

Jediné, z čeho nás soupeř mohl ohrozit, a také poměrně často ohrožoval, byly auty a rohy. Tradiční to slabina Sean teamu, ať už jde o situace před brankou naší nebo soupeřovic. Z autů si také soupeř vytvořil největší šance, kdy jednou zaznělo i břevno a několik nepříjemných skrumáží musel čelit pozorně chytající L. Chmelíček.

Ještě v průběhu prvního poločasu však přišla uklidňující branka, kdy se míč po ose P. Šmigol-T.Záboj-D. Neuberg dostal před branku k R. Zubatému, který naprosto nekompromisně zakončil - 2:0.

Zajímavostí je, že ani po druhém gólu soupeř nijak nezvýšil obrátky, dokonce mezi sebou jeho hráči mluvili ve stylu „počkáme na druhej poločas“.

O přestávce jsme tak mohli být naprosto v klidu, řekl bych, že většina hráčů Sean teamu ani nepropotila dres, přesto jsme si mohli užívat poklidné vedení 2:0.

Ve druhém poločase se hra odehrávala ve velmi podobném duchu. Soupeř se snažil trochu přidat, ale byl viditelně limitován nevalnou kvalitou svojí hry a zřejmě také fyzickou kondicí. Přecijen bez střídání se hraje poměrně špatně.

Naše vítězství se přese všechno zmíněné však ještě rozhodl pojistit V. NeubergJ, který usoudil, že ve čtyřech hráčích v poli už nebude mít soupeř absolutně nárokJ, a tak ostrým skluzem přejel útočníka v červeném dresu tak, že musel být po pěti minutách svíjení se na zemi odnesen ze hřiště.

Od této chvíle již bylo definitivně po zápase a v podstatě se jenom dohrávalo. S tím se však odmítl smířit melounkovitý brankář VŠSK MFF UK A, a tak kromě toho, že celý zápas úspěšně kazil banální rozehrávky, vyráběl rohové kopy z ničeho a oplýval extrémní nejistotou, tak pro jistotu vše vyšperkoval těžko pochopitelným kiksem, kdy předal míč R. Zubatému, ten jej předložil A. Průšovi, který zaznamenal asi nejlehčí gól ve své Hanspaulkovské kariéře - 3:0.

Zápas tak skončil zaslouženým vítězstvím Sean teamu, byť proti drtivé většině soupeřů ze 3. ligy by tento výkon nestačil ani na šťastnou remízu.

 

Hodnocení jednotlivců:

L. Chmelíček - 6: neměl zdaleka tolik práce, jako je zvyklý, a tak většinu zápasu jenom mrznul a moknul. Přesto, kdykoliv to bylo potřeba, tak vytáhl kvalitní zákrok, zlikvidoval centr, případně vyřešil skrumáž po autovém vhazování.

D. Neuberg - 4: na to, že měl na všechno tolik času, tak zkazil ohromné množství lehkých přihrávek, které končili buď v autu nebo na kopačkách soupeře. V obraně si počínal poměrně slušně, byť několik chybek, které za něj museli hasit jiní, by se také našlo. Celkově lehce podprůměrný výkon.

V. Neuberg - 5: hrál to, co mu stačilo. Příliš nekazil, hrál se zdravým důrazem, příliš navíc toho však také nepředvedl. Hrál si své a spoléhal, že utkání rozhodnou jiní. A měl pravdu. Svou úlohu splnil.

T. Klusáček - 5: v obranné činnosti je naprosto vynikající - přes svou hubenou postavou velmi důrazný, těžko se přes něj přechází. Směrem dopředu to však dnes bylo slabší, často držel příliš dlouho míč a brzdil tak útočné akce, několikrát se pokusil o svou pověstnou dělovku, ale téměř všechny střely mu zablokovali obránci. Má určitě na mnohem víc.

R. Zubatý - 6: překvapivě i Radek se přizpůsobil línému tempu utkání a kupodivu nevynikal tak, jak jsme u něho zvyklí. Přesto přese všechno byl nejkreativnějším a nejpohyblivějším hráčem na hřišti, vstřelil druhý uklidňující gól a třetí dobrým napadáním připravil.

P. Šmigol - 5: se štěstím přihrál na první gól, zbytek utkání tak nějak v klidu odchodil, nekazil přihrávky, odbránil vše tak, jak bylo třeba, několikrát trochu přitvrdil ve hře tělem. Rovněž se spolehl na to, že utkání rozhodnou jiní a žádnou nadstavbou nebo kreativitou neoplýval.

A. Průša - 6: díky jeho střelecké potenci jsme získali další body. Ne že by jeho góly byly nějak těžké nebo výstavní, ale zkrátka byl vždy v pravý čas na pravém místě a zachoval chladnou hlavu. Mám dojem, že jelikož si uvědomoval, že utkání je prakticky od 20. minuty rozhodnuté, tak hrál tak na 50% svých možností. A v pohodě to stačilo.

Branky: Průša 2, Zubatý

Sestava: L. Chmelíček, D. Neuberg, V. Neuberg, T. Záboj, T. Klusáček, R. Zubatý, P. Šmigol, A. Průša

Zpět