5. kolo - Sean team – Chuchle 3:2

13.06.2010 09:37

Zatímco normální lidé vyrážejí v pátek večer na chatu, na výlet, na diskotéku, do kina, tak parta bláznů jménem Sean team se zcela pravidelně schází na fotbalovém hřišti, aby se pokopala s jinou partou nadšenců v rámci boje o body, ale především prestiž v pražské Hanspaulské lize.

 

Tentokrát jsme se sešli ve značně okleštěné sestavě pouze 7 lidí - chyběl totiž rehabilitující kapitán A. Průša, sešitý brankář L. Chmelíček, pořezaný P. Pavelka, pracující R. Szabo, navíc to do poslední chvíle vypadalo, že se budeme muset obejít i bez služeb po Praze bloudícího A. Kratochvíla. Posledně jmenovaný však naštěstí na poslední chvíli dorazil a tak jsme mohli na hřiště vstoupit sebevědoměji.

 

A sebevědomí bylo potřeba, protože soupeřem nám byl tým Chuchle, pyšnící se solidní bilancí 3-0-1 a třetím místem v tabulce.

Jelikož jsme k soupeři měli od počátku přiměřený respekt, nenechali jsme tentokrát nic náhodě, a po ospalejších 2-3 minutkách jsme na soupeře nekompromisně vlétli ve snaze rozhodnout utkání již v prvním poločase. Po celý první poločas jsme byli lepším týmem, lépe jsme kombinovali, ztráceli jsme méně balónů, byli jsme důraznější v osobních soubojích a vytvářeli jsme si více jasných příležitostí. Ty sice ze začátku nebyly využity, ale v cca 15. minutě se tvrdou ranou z pravé strany prosadil A. Kratochvíl a dodal tak na naše kopačky potřebný klid - 1:0. A ten byl za minutu ještě větší - P. Šmigol odzbrojil nadměrně sebevědomého obránce Chuchle, míče se ujal O. Polák, chytrou přihrávkou míč vrátil P. Šmigolovi a ten levačkou uklidil míč k tyči - 2:0.

V průběhu 1. poločasu jsme si vypracovali další situace volající po gólu. A. Kratochvíl se obtočil okolo dvou obránců, ale pálil nad, V. Neuberg 2x z dobré pozice mířil vedle, neujalo se ani několik pokusů O. Poláka, v samostatném nájezdu neuspěl P. Šmigol, který přetáhl svou kličku brankáři a ani z jeho následné přihrávky nedokázal O. Polák skórovat. Soupeř se od druhé inkasované branky na moc nezmohl, jeho systém hry, kdy většinu situací řešil dlouhým pasem, byl zoufale neúčinný, jelikož většinu těchto míčů buď odvrátil D. Neuberg, případně sebral T. Černý a velká většina jich mířila rovnou za naši branku! Nejnebezpečné situace vznikly dvě: jednou po chybné rozehrávce P. Šmigola se na naši branku řítili dva hráči soupeře, ale akci zakončili pouze střelou těsně vedle. Druhou šancí byla bomba z přímého kopu, kterou ze šibenice skvěle vytáhl T. Černý!

 

Ve druhém poločase se hra dlouho odehrávala v identickém duchu, soupeř neúspěšně nakopával míče a my hráli fotbal! Převahu jsme korunovali kolem 40. minuty, kdy se po levé straně výborně uvolnil A. Kratochvíl a míč naservíroval O. Polákovi před prázdnou branku - 3:0. Soupeře jsme mohli několikrát definitivně dorazit, ale nejlepší hráč Chuchle, její brankář, předváděl skvělé zákroky - několikrát výborně vychytal A. Kratochvíla, O. Poláka, T. Záboje a P. Šmigola, V. Neuberg pálil bohužel tradičně vedleJ!

Jasné a do těchto chvil pohodové utkání, které jsme měli pod naprostou kontrolou, jsme si samozřejmě zkomplikovali sami - nejprve výbornou kombinační akci celého týmu a parádní přihrávku O. Poláka zakončil P. Šmigol ve 200% šanci mizernou střelou do brankáře a 30 sekund na to udělal chybu, jinak výborně hrající A. Kratochvíl, který na půlce ztratil míč a z následného brejku se Chuchle prosadila střelou k tyči - 3:1. V našich řadách pak trochu zavládl tradiční zmatek, přečíslení 3 na 1 naštěstí soupeř nevyužil, avšak přímý kop na naši branku, při kterém zaspal T. Černý, už ano - 3:2! Do konce zápasu však naštěstí zbývala poslední minuta, kterou už jsme tak nějak umlátili k remíze!

Dva získané body na našem kontě jsou tak zcela zasloužené, jen bychom si pro příště mohli odpustit ono závěrečné drama!

 

Komentář k jednotlivcům:

 

T. Černý - 6,5: celé utkání nebylo prakticky poznat, že v naší brance nestojí skutečný brankář. Tomáš chytal opravdu s přehledem, bez problémů sbíral všechny vysoké centry, několika dobrými zákroky tým podržel, předvedl rovněž reflex ala Petr Čech, když vytáhl dělovku z přímáku mířící do šibenice. Bohužel minutu před koncem byl už asi duchem na mysliveckém posedu, protože při přímém kopu Chuchle nechal odkrytou půlku branky, kam mu také soupeř poslal míč a na jedinou minutu tak mohl doufat v remízu.

 

D. Neuberg - 7,5: nejsem si vědom jediné chyby, kterou by při utkání udělal, dnes podal výkon, za který by se nemusel stydět Jaap Stam v nejlepších letech! Byl jako zeď, přes kterou nikdo nepřešel, s přehledem vyhrával VŠECHNY souboje a bylo úplně jedno, jestli na zemi, ve vzduchu, nalevo, napravo, uprostřed! Byl prostě famózní, navíc nebylo třeba obávat se narazit si s ním míč, nezkazil téměř žádnou přihrávku! Parádní výkon!

 

T. Záboj - 7: opět předvedl naprosto precizní výkon v obraně, podpořený účinnými a nebezpečnými útoky, kterými přečísloval soupeře a podporoval ofenzivu týmu. Účastnil se celé řady kvalitních narážeček, které přispěly k dobrému týmovému výkonu. Své sebevědomí demonstroval v závěru utkání povedenou „Zidaneho“ kličkou. Hráče soupeře znatelně převyšoval!

 

V. Neuberg - 6: na své sinusoidě „výborný výkon - lehce nadprůměrný výkon - výborný výkon - lehce nadprůměrný výkon“ se veze dál. Dnešní zápas odehrál ze zkušenosti, kvalitně, ale nepřidal nic navíc, čehož je bezesporu schopen. Především si stále nemůže srovnat mířidla, kdykoliv se dostane do koncovky, je téměř jisté, že mine. Snad si góly nechává na nějaký důležitý zápas, jako tomu bylo v minulé sezoně. Jednou to značně přehnal se svou bohorovností, kdy do zámezí pouštěl míč, který však mířil do branky a vzadu z toho byla slušná mela! Už jsem to jednou psal a musím to zopakovat - má navíc!!!

 

O. Polák - 7: je neuvěřitelné, kolik tvrdých soubojů na hřišti svede a především jaké je jeho procento úspěšnosti - cca 85% těch vyhraných? Ke všemu je výborný v kombinaci, zkazí opravdu minimum narážeček, pálí oběma nohama, vymýšlí finální přihrávky. Dnes takto připravil gól pro P. Šmigola, sám pak jeden s přehledem dal. Škoda, že ve finální fázi, především při přečíslení, častěji volí střelu, místo přihrávky na lépe postavené spoluhráče, škoda, že občas drží míč o něco déle, než by bylo zdrávo. Ale to jsou jen malé chybička na jeho jinak výborné hře.

 

A. Kratochvíl - 8: skoro bych mohl vzít svůj komentář k Alešovi z minulých utkání, udělat copy-paste a měl bych jeho výkon pravdivě zhodnocen. Fakt je prostě ten, že vůdčí roli, při neúčasti A. Průši, převzal na hřišti Kráťa a v každém utkání je téměř u všech klíčových okamžiků našeho týmu! Pravidelně střílí důležité branky, připravuje šance pro spoluhráče, na hřišti vykoná obrovské množství práce, je téměř nemožné přes něj přejít, svými teleskopickými nohami získá pro kohokoliv jiného ztracené míče, vyhrává drtivé procento soubojů. Chybička při naší první inkasované brance je v porovnání s jeho přínosem na hřišti směšná!

 

P. Šmigol - 6,5: 90% utkání strávil v útoku a snažil se tak nahradit a převzít roli A. Průši. Jelikož to je úkol v podstatě nemožný, cílem bylo se Alešově hře alespoň trochu přiblížit. Částečně se mu to podařilo - míče směřující dopředu, ať už po zemi, vzduchem, z autu, do běhu, do nohy, se snažil podržet, pokrýt si a narazit spoluhráčům, případně se dostat sám do šance. Poměrně se mu v těchto činnostech dařilo. Snažil se přidat i nepříjemné napadání rozehrávky (takto vybojoval druhý gól) a samozřejmě góly. A především v tomto A. Průšu nenahradil ani náhodou! Dostal se totiž v utkání do !!!čtyř!!! 100% šancí, ale proměnil pouze jedinou. Vskutku nízká efektivitaL! Hlavně šanci číslo čtyři bylo trestuhodné zahodit! Holt duchovní otec týmu je jen jeden;-)!

Zpět