5.kolo - Sean team - Petrohradská BFK A 4:2 (2:0)

15.05.2012 20:36

Fotbalová sezona je v plném proudu a tak na ve 3. Hanspaulské lize čekal na Sean team další těžký zápas - souboj s celkem Petrohradská BFK A, který dosud neztratil v soutěži ani bod a o skóre okupoval 3. příčku v tabulce naší skupiny.

Účast hráčů Sean teamu nebyla zrovna hojná - k dispozici byli L. Chmelíček, Neubergovci, T. Klusáček, P. Šmigol, A. Průša a poprvé v této sezoně také R. Zubatý. Jenom jeden člověk tedy mohl střídat, což vzhledem ke zdravotnímu stavu právě R. Zubatého a vzhledem k fyzické kondici většiny hráčů Sean teamu, nebylo s takto těžkým soupeřem zrovna ideální.

Utkání začalo podle očekávání - favorit, tedy Petrohradská, se tlačil dopředu, vynutil si územní převahu a tlak a náš tým se snažil především držet bezbrankový stav.

To se dařilo především díky tomu, že jsme navázali na předchozí duel s Real Tide a díky precizní defenzivní činnosti nepouštěli Petrohradskou do velkého množství příležitostí. Sami jsme se přitom mohli dostat do vedení - do samostatného úniku se totiž dostal kapitán A. Průša, a přestože měl dost času, tak asi trochu ukvapeně vystřelil a brankář jeho střelu zlikvidoval.

Litovat jsme však nemuseli dlouho. V cca 15. minutě totiž předvedl výborný únik po levé straně D. Neuberg, nacentroval před branku, míč obrana odvrátila pouze k R. Zubatému, který s přehledem sobě vlastním zakončil - 1:0.

Petrohradská ještě zvýšila obrátky a vynutila si velké množství rohů a střel. Rohy se však naší obraně a L. Chmelíčkovi dařilo celkem v klidu odvracet a střely byly buďto nepřesné, zblokované, nebo v pohodě chycené L. Chmelíčkem.

Největší šancí Petrohradské v první půli byla megatutovka, kdy míč skákal 10 cm před brankovou čárou za již překonaným L. Chmelíčkem, avšak V. Neuberg míč v poslední možné sekundě odvrátil do bezpečí před dorážejícím útočníkem.

Aby toho nebylo málo, podařil se Sean teamu ještě jeden brejk. Do úniku se dostala dvojice R. Zubatý - A. Průša, prvně jmenovaný v optimální okamžik nahrál našemu kapitánovi a ten levačkou uklidil míč k tyči - 2:0.

Do pomyslných kabin se tak šlo za velmi optimistického stavu 2:0.

Ve druhé půli jsme věděli, že kamkoliv se hnát nemá cenu. Stačí si počkat na půlce, co soupeř vymyslí a především zodpovědně bránit. V Hanspaulské lize je totiž dvougólové vedení obrovskou výhodou, kdy alespoň trochu vyspělý tým pak prostě zakonzervuje území před malou házenkářskou brankou a útočící tým pak má opravdu extrémně těžkou úlohu tuto konzervu otevřít.

No a když se k tomu sem tam podaří nějaký brejk, tak není co řešit. A přesně to se Sean teamu podařilo - T. Klusáček se výborně uvolnil asi 8 metrů před brankou a jeho dělovka levou nohou znamenala už třígólové vedení Sean teamu.

Přese všechno se náš (nutno říci, že fotbalovější) soupeř nevzdával a snažil se utkání alespoň zdramatizovat. To se mu podařilo asi čtvrt hodiny před koncem, kdy se nechal trochu lacino obehrát v souboji 1 na 1 V. Neuberg a na střelu z bezprostřední blízkosti již L. Chmelíček nemohl reagovat - 3:1.

Chvíli na to si L. Chmelíček připsal těžký zákrok, ale jinak již naše defenzivní hra fungovala opět spolehlivě. A co fungovalo také a nutno říci, že v úvodu této sezony nám to extrémně chybělo, to byly kanonýrské schopnosti A. Průši. Ten opět prokázal svůj klid v koncovce, kdy se k němu odrazil špatně odvrácený balon a levou nohou poslal přesnou střelu na vzdálenější tyč - 4:1.

Zápas však ještě nekončil, a ačkoliv jsme se o výhru nemuseli vyloženě strachovat, tak makat až do konce jsme museli. Asi 10 minut před koncem totiž prošel jeden z hráčů soupeře trochu se štěstím přes R. Zubatého a T. Klusáčka (zdálo se mi však, že míč v důležitém okamžiku zahrál rukou) a propálil L. Chmelíčka - 4:2.

Dvougólové vedení by samozřejmě mělo být na zbývající část utkání dostatečné. Málem jsme o něj však přišli - 5 minut před koncem totiž míč trochu se štěstím propadl ke dvěma hráčům Petrohradské před naší brankou, situaci chtěl na poslední chvíli hasit V. Neuberg, který trochu nešikovným skluzem sestřelil útočníka ve vápně a nemohlo následovat nic jiného než penalta.

Tu se sice snažil kapitán A. Průša pomocí neuvěřitelné manipulace s oběma rozhodčími ještě odvrátit, ale nakonec se mu to nepodařilo.

K penaltě se sebevědomě postavil útočník Petrohradské, avšak při pohledu na velkou postavu L. Chmelíčka včetně jeho roztažených medvědích rukou, ho asi sebevědomí zase opustilo, protože penaltu napálil do tyče.

Konec utkání jsme již dobránili a připsali si na své konto velmi nečekané, ale o to cennější 2 body!

Hodnocení jednotlivců:

L. Chmelíček - 7: tentokrát neměl tolik práce jako v posledním utkání, avšak co vyřešit měl, to vyřešil. Kromě několika těžkých zákroků odvracel hlavně velké množství rohů a autů, vše s naprostým přehledem a dostatečným důrazem. Musel čelit penaltě, kterou sice přímo nechytil, ale podle mě vystrašil soupeřova útočníka natolik, že ten následně trefil tyč.

D. Neuberg - 7: velmi kvalitní výkon podal Dan, který tak prokázal, že je schopen hrát svou roli výborně i na větším hřišti, než je třeba Děkanka. Soupeřovým útočníkům toho moc nedovolil, navíc předvedl u něj nevídaný únik po levé straně, po němž padl první gól do sítě Petrohradské.

V. Neuberg - 5: velkou většinu zápasu hrál stejně spolehlivě jako jeho brácha - výtečně bránil, smysluplně rozehrával, hrál s přehledem. Ke konci se však přimotal ke dvěma kritickým momentům před naší brankou - nejprve se nechal „udělat“ útočníkem soupeře a dovolil mu skórovat, podruhé hasil nebezpečnou situaci nešikovným skluzem a faulem, z čehož byla penalta.

T. Klusáček - 8: navázal na excelentní výkon proti Real Tide. Famózně bránil ve středu hřiště, kdy bylo takřka nemožné přes něj přejít. Při absenci Kráti a Ondry byla jeho role dvakrát tak důležitá, ale zvládl to výborně - střed hřiště držel nad vodou, neztrácel balony, zakládal akce a střílel. Za výkon se sám odměnil pěknou a důležitou brankou.

R. Zubatý - 7: premiéra v této sezoně se Radkovi povedla. Měl sice potíže s tříslem, takže nemohl oplývat takovým pohybem, jako obvykle, ale přesto ho bylo plné hřiště. Navíc vsítil důležitou první branku a druhou připravil A. Průšovi. Snad se mu obnovené zranění rychle zahojí, aby mohl zase hrát. Jeho fotbalovost nám totiž chybí.

P. Šmigol - 6: na hřišti se obětoval pro tým, snažil se především bránit a nepouštět soupeře do šancí, snažil se držet balon a nepouštět k němu soupeře, snažil se být tam, kde bylo potřeba. To se mu celkem dařilo byť v ofenzivní fázi toho příliš nepředvedl.

A. Průša - 8: na návrat Aleše jsme čekali jako na smilování a on nezklamal. S nulovou přípravou a asi dost mizernou fyzičkou se pere obdivuhodně, téměř to není znát. Proti Petrohradské byl totiž naprosto klíčovou postavou v útoku, kdy jeho neoddělitelnost o míče, krytí balonu, precizní přihrávky a zabijácký instinkt byly hlavními důvody, proč jsme čtyřikrát skórovali.

Zpět