5.kolo - Sean team - Santovi Sobi 2:0

14.10.2010 21:09

Po výsledkovém probuzení a prvních vydřených bodech z utkání s Růžovými Delfínky, nás čekala povinnost v podobě potvrzení tohoto zlepšení proti výsledkové slabým Santovým Sobům. Otec Sean team Aleš Průša v rámci snahy o zlepšení výsledků angažoval do týmu dvě nové posily - Radka Zubatého a Tomáše Klusáčka. Že budou oba velmi platnými posilami, dnešní utkání jasně naznačilo.

Od samého začátku jsme měli územní a herní převahu, což mělo dvě příčiny - větší hráčskou kvalitu Sean teamu a lepší fyzickou kondici, ne snad díky kdovíjaké trénovanosti, ale především díky většímu počtu hráčů na střídání - na utkání se nás totiž sešlo rekordních deset!

Herní převaha však velmi dlouho nevedla ke kýženému vedení a to z několika důvodů - brankář Sobů se v brance překonával, střelci Sean teamu pálili v 90% případů vedle a ke všemu se přidala smůla v podobě několikrát nastřelené brankové konstrukce.

A tak se neujaly povedené pokusy T. Klusáčka, R. Szaba ani A. Průši, P. Šmigol tak dlouho váhal před prázdnou brankou, až mu míč skluzem ukopl obránce, K. Kolpek v jasné šanci trefil pouze brankáře a ani další šance brankou neskončily.

Sobi několikrát dokázali, že umí být nebezpeční a nutno říci, že především zásluhou L. Chmelíčka jsme v prvním poločase udrželi čisté konto.

Druhý poločas jsme ještě zvýšili obrátky, pozdě příchozí R. Zubatý radikálně pozvedl úroveň naší hry a bylo jen otázkou času, kdy soupeř kapituluje.

To se nakonec stalo ve 43. minutě - A. Průša se uvolnil na pravé straně, přes nepříjemné podklouznutí se dokázal dobře zorientovat a předložil míč K. Kolpekovi - ten uklidil míč s přehledem šajtlí do branky a vedení bylo na světě - 1:0.

Santovi Sobi tak byli nuceni otevřít hru, což samozřejmě byla voda na náš mlýn. P. Šmigol ve výborné pozici však dvakrát po sobě netrefil branku, A. Průšu vychytal zázračně brankář, štěstí neměl ani jinak dobře hrající R. Szabo.

Druhý a pojišťující gól tak vstřelil hráč, od kterého by to čekal málokdo - dnes velmi dobře hrající T. Černý byl v 52. minutě v pravý čas na pravém místě, míč se k němu odrazil po skrumáži před brankou a Tomáš ho nakouřil nekompromisně pod břevno - 2:0.

Tato branka tak definitivně rozhodla o osudu utkání a přestože jsme se dopustili v obraně několika chyb a především T. Záboj dnes neoplýval svou odvyklou jistotou, podařilo se nám poprvé v sezoně udržet čisté konto a utkání dotáhnout do vítězného konce.

Hodnocení jednotlivců (bylo nás hodně, takže tentokrát velmi stručné):

L. Chmelíček - 7,5: naprosto precizní a spolehlivý výkon. Tým několikrát podržel a čisté konto si plně zasloužil.

V. Neuberg - 5: první poločas mu hrubě nevyšel, zkazil obrovské množství snadných přihrávek v místech, kde se to prostě nesmí stávat. Ve druhém poločase už to byl starý dobrý Vojta.

T. Záboj - 5: oproti jiným zápasům bylo v jeho hře příliš mnoho chyb, soupeři několikrát namazal do slušných šancí. Některé své chyby však sám napravil, jiné za něj uhasili spoluhráči.

T. Klusáček - 6,5: přestože byl evidentně nerozehraný, tak ukázal, že bude velkým přínosem. V obranné činnosti přes něj nepřejde snad vůbec nikdo, navíc dokáže velmi nebezpečně zaútočit po lajně a nebezpečně vypálit. Sice zbytečně ztratil nebo špatně rozehrál několik míčů, ale to přičítám jeho nerozehranosti. Navíc bych chtěl vyzdvihnout jeho velmi sportovní a fair play gesto, kdy se ze všech nejpohotověji zhostil role lékaře a vážně zraněného hráče soupeře, který si velmi ošklivě vyrazil dech a hrozilo zapadnutí jazyka, nedej bože udušení, dokázal postavit na nohy a zkušeným grifem rozdýchat. Klobouk dolů, Tome.

T. Černý - 6,5: předvedl nadstandardní výkon, kdy ke svému klasickému důrazu přidal i fotbalovost a pěkné momenty. Výkon korunoval parádním gólem!

R. Szabo - 6,5: chvíli mu trvalo než se dostal do zápasu, ale pak se rozehrál k solidnímu výkonu - tvořil hru, vymýšlel nebezpečné přihrávky, podržel míč, nebezpečně střílel.

K. Kolpek - 7: dle mého odehrál po delší době velmi dobrý zápas - měl tah na branku, nebezpečné střely, neztrácel míče a vstřelil branku. Vynikající!

R. Zubatý - 7: jeho schopnost zpracovat si míč ve velmi složitých situacích, jeho schopnost přihrát přesně tam, kam spoluhráč potřebuje a jeho excelentní fyzickou kondici budeme moc potřebovat. Jen příště dorazit včasJ!

P. Šmigol - 5,5: celkově podal lehce nadprůměrný výkon. Neztrácel míče, vypomáhal v obranné činnosti a dostával se do šancí. Ty však všechny zahodil! A to jich bylo asi 5 jasných.

A. Průša - 7: opět potvrdil svou nenahraditelnou roli v Sean teamu - když už gól nedá, tak připraví - tentokrát připravil vítěznou branku pro K. Kolpeka. V ostatních herních činnostech jasně převyšoval drtivou většinu hráčů na hřišti.

 

Utkání 5. kola

 

Út

12.10.

18:15

 

Penco FC - Arctica Islandica

 

1:6

                   
 

Út

12.10.

19:30

 

Santovi Sobi - Sean Team

 

0:2

                   
 

St

13.10.

19:45

 

Praga Calcio CC - Šumavská střela

 

1:4

                   
 

So

16.10.

08:45

 

Grinders FC - Útlum

 

2:5

                   
 

So

16.10.

10:00

 

Růžový Delfínci 97,2 - SquashArena

 

8:1

                   
 

So

16.10.

11:15

 

Nalejto 1.FC - Emperators

 

6:1

       

 

 

Tabulka po 5. kole

 

#

 

  Tým

   

Z

 

V

 

R

 

P

 

Skóre

 

B

 

+/-

 
 

1.

 

  Nalejto 1.FC

   

5

 

4

 

0

 

1

 

19:11

 

8

 

3

 
 

2.

 

  Útlum

   

5

 

4

 

0

 

1

 

26:19

 

8

 

6

 
 

3.

 

  SquashArena

   

5

 

4

 

0

 

1

 

21:15

 

8

 

6

 
 

4.

 

  Růžový Delfínci 97,2

   

5

 

3

 

1

 

1

 

24:14

 

7

 

4

 
 

5.

 

  Penco FC

   

5

 

3

 

0

 

2

 

12:17

 

6

 

0

 
 

6.

 

  Grinders FC

   

5

 

2

 

1

 

2

 

33:20

 

5

 

-2

 
 

7.

 

  Sean Team

   

5

 

2

 

0

 

3

 

12:11

 

4

 

0

 
 

8.

 

  Praga Calcio CC

   

5

 

1

 

2

 

2

 

9:15

 

4

 

-4

 
 

9.

 

  Arctica Islandica

   

5

 

2

 

0

 

3

 

25:35

 

4

 

-3

 
 

10.

 

  Šumavská střela FK

   

5

 

1

 

1

 

3

 

8:14

 

3

 

-2

 
 

11.

 

  Emperators

   

5

 

0

 

2

 

3

 

12:22

 

2

 

-7

 
 

12.

 

  Santovi Sobi

   

5

 

0

 

1

 

4

 

10:18

 

1

 

-5

 

 

Zpět