5. kolo - Sean team - Sorry FC 3:1

02.05.2010 21:47

Hanspaulka je fotbalová soutěž, kde na každé straně nastupuje 6 hráčů a vyhraje Sean team! Tuto parafrázi oblíbeného citátu Garyho Linekera jsme si mohli první dvě sezony existence Sean teamu směle opakovat téměř po každém zápase. Stroj na vítězství se však přesunem do 6. ligy poněkud zadrhnul a zdálo se, že bude velmi těžké jej opět rozběhnout. ALE - dílo se (alespoň dočasně) podařilo!

Důkazem budiž i naše poslední utkání, v němž nám byl soupeřem tým Sorry FC, ze kterého jsme měli vzhledem k některým jeho výsledkům oprávněný respekt.

Ten však od úvodního hvizdu nebyl vůbec patrný a do soupeře jsme od úvodních minut bušili o stošest! Náš tlak však byl dlouho víceméně platonický a bez výrazných šancí. Těch se kupodivu sem tam dočkal soupeř, jehož nebezpečné breaky téměř vždy zaváněly nebezpečím. A tak musel k několika vynikajícím zákrokům sáhnout L. Chmelíček, který skvěle zasahoval jak rukama, tak nohama.

Velmi dobrá akce se našemu týmu podařila okolo 12. minuty, kdy A. Kratochvíl potáhl akci po pravé straně a precizní, skvěle načasovanou přihrávkou našel v dobré pozici R. Szaba, který s přehledem zakončil - 1:0.

Situací ke skórovaní jsme měli několik - P. Šmigol minul šibenici asi o 2cm, A. Kratochvíl si po přihrávce A. Průši míč místo střely záhadným způsobem osedlal, vychýlenou mušku měl (bohužel již tradičně) K. Kolpek, v jiných případech výborně zasáhl gólman našeho soupeře.

A jak to tak ve fotbale bývá, tak za neproměněné šance přišel trest. Dlouhý nákop na útočníka Sorry zprvu nevypadal nikterak nebezpečně, hráč byl vepředu zcela sám a poctivě na něm visel V. Neuberg. JENŽE náš nejzkušenější hráč souboj jaksi podcenil, míč oba hráče přičísnul, útočník se okolo V. Neuberga obtočil a stihl míč zastavit ještě ve hřišti. Vojta měl stále dost času útočníka dojet a míč mu třeba ukopnout na roh, ovšem již podruhé v souboji zaváhal, a útočník Sorry střelou z těžkého úhlu a s přispěním nešťastné teče L. Chmelíčka míč procpal do brány - 1:1.

Vyrovnání nás donutilo opět zvýšit obrátky, soupeře se nám dařilo přehrávat a tlačit před jeho branku, ale koncovka byl buďto nepřesná, nebo skvěle zachránil brankář soupeře. Asi největší šancí byla střela D. Neuberga, který byl v dobré pozici, míč dobře trefil, ale brankář Sorry byl opět připraven.

Poločas tedy skončil nerozhodně, což byl výsledek, který nic neřešil ani pro jeden tým.

Ve druhém poločase jsme však větší vůli po vítězství a také větší kvalitu rozhodně prokázali my.

Vedoucí gól vsítil (kdo jiný než) leader týmu A. Průša: K. Kolpek mu poslal těžkou přihrávku, která v první chvíli vypadala, že skončí za lajnou, Aleš ji ovšem stihl zastavit a z velmi těžkého úhlu a s nasazením vlastního zdraví se mu nakonec podařilo protlačit míč do sítě - 2:1. To se psala asi 40. minuta.

Pět minut na to vymyslel geniální přihrávku mezi obránce A. Kratochvíl, který tak vyslal do samostatného únik opět A. Průšu, ten však tváří v tvář gólmanovi neuspěl a zakončení na zadní tyč poslal vedle branky.

Definitivní klid do řad Sean teamu tak přinesla až cca 45. minuta. To P. Šmigol předvedl individuální akci po pravé straně, vymíchal obránce a dal pod sebe na A. Kratochvíla, ten dal okamžitě ideálně do kroku R. Szabovi, který opět prokázal, že jeho levačka je prostě fotbalový klenot - parádní ranou z voleje pod víko nedal gólmanovi Sorry žádnou šanci - 3:1.

Závěr utkání jsme si tentokrát ohlídali. Základem totiž byla (oproti předchozím utkáním) radikálně zlepšená defenzivní činnost, kde tentokrát excelovali oba Neubergovci, kteří byli skutečně vynikající a po dlouhé době také jistý L. Chmelíček, jenž byl v dnešním utkání opravdu stoprocentní.

Vítězné skóre jsme ještě mohli navýšit, ale P. Šmigol, poté co vyšachoval dva obránce, trefil jenom nohu posledního beka (jinak by střela zřejmě skončila gólem) a přečíslení 3 na 1 bohužel vyřešil A. Průša zbrklou střelou vedle.

Každopádně jsme se dočkali třetího vítězství v řadě a myslím, že jsme ho dosáhli proti solidnímu soupeři a po nejlepším výkonu v této sezoně.

Hodnocení jednotlivců:

L. Chmelíček - 7: snad je Chmelda definitivně zpět! Likvidoval střely rukama, nohama, měl pod kontrolou vápno, dobře rozehrával a organizoval obranu. Vyvaroval se i zbytečného řvaní na spoluhráčeJ! Jen tak dále!

D. Neuberg - 7: opravdu, ale opravdu precizní výkon! V defenzivě snad neudělal jedinou chybu. Jeho úkolem na hřišti je bořit a dnes tento úkol plnil výtečně. Soupeřovi útočníky v soubojích tělo na tělo v podstatě vymazával. Vyhrál řadu hlavičkových soubojů, byl téměř vždy tam, kde být měl. Bohužel se mu opět nedařila střelba a přímé kopy, kdy vždy zamířil cca 5-10m vedle brankyJ!

V. Neuberg - 6,5: bylo by to klidně na 8, protože hrál opravdu výtečně. Platí o něm to samé jako o Danovi, navíc to měl těžší o to, že měl na starosti nejlepšího hráče soupeře. Ovšem poradil si s ním na výbornou. Tradičně byl velmi dobrý v rozehrávce ze zadu a především celkově obranné hře dával klid a zkušenosti. Nižší známka je z toho důvodu, že svou snad jedinou chybou zavinil gól v naší síti.

K. Kolpek - 6: jakoby se do toho stále nemohl dostat na 100%. Příliš často střídá výborné momenty se špatnými. Je lepší v defenzivní činnosti, kde na něj rychlostně nikdo nestačí a tělem se nenechá nikým odstavit. Ovšem v činnosti ofenzivní ztrácí příliš mnoho míčů a nedaří se mu ani v koncovce. Ale vše vykompenzoval tím, že nahrál na vítězný gól, což je to nejpodstatnější.

R. Szabo - 8,5: podle mého názoru podal svůj možná nejlepší výkon za Sean team. Hrál totiž fantasticky! Úžasným způsobem si kryl míč a nenechal se o něj obrat, i ve velmi těžkých situacích zachoval vždy chladnou hlavu a přehled, rozdával precizní a smysluplné přihrávky, tvořil hru, skvěle se vypořádával i s tvrdostí soupeřových obránců. Svým stylem hry mi neuvěřitelně připomíná Jaroslava Černého ze Slavie Praha. Svůj výkon korunoval dvěma góly, přičemž ten druhý byl opravdu výstavní! Jedinou chybou na jeho výkonu tak je to, že si neustále pletl lajny, na které se hráloJ.

A. Kratochvíl - 7,5: je hloupé se neustále opakovat, ale musím, protože Kráťa hraje pořád stejně - stejně dobře! Jeho ofenzivní činnost je plná nápaditých přihrávek, které často vedou k šancím nebo přímo gólům, dává naší hře smysl a řád. Občas ho sice zazlobí koncovka a v jasné pozici mine bránu, případně balónJ, ale to se mu stává jen někdy. Ještě více než ofenzivní, mne však fascinuje jeho defenzivní činnost! Jeho nohy, které jsou, jak známo, teleskopické, dokáží odzbrojit od míče sebelepšího fotbalistu, jeho odolnost v osobních soubojích je úžasná, jeho hra tělem příkladná. Když se na naší branku valí útok, hráč soupeře má míč a ozve se Kráťovo typické „mám“, je na 95% jisté, že soupeřův hráč přijde o míč a akce končí.

P. Šmigol - 6,5: odvedl poměrně solidní a poctivý výkon. Snažil se nikdy nechybět vzadu a vždy si uhlídat svého hráče - dařilo se mu to. Rozehrál řadu nebezpečných útočných akcí, po kterých to v obraně soupeře hořelo. Výraznou měrou se zasloužil o třetí gól. Prezentoval se také několika nebezpečnými střeleckými pokusy, ovšem koncovka v této sezoně zatím není jeho silnou stránkou, proměňovat šance se mu vůbec nedaří.

A. Průša - 6,5: dnes nebyl klíčovou postavou a strůjcem vítězství, přesto vstřelil veledůležitý vítězný gól z těžké pozice. Několikrát byl neskutečně blízko gólu, ale vždy mu na poslední chvíli koncovku zmařili obránci, případně zasáhl brankář. Dostal se také do samostatného nájezdu, ovšem trestuhodně jej zahodil. Vyhrával většinu osobních soubojů a především díky němu byla naše hra před brankou soupeře nebezpečná. Ne však tolik jako obvykle, protože několik situací vyřešil špatně, viz např. nájezd 3 hráči na 1 obránce zakončený Alešovou střelou vedle, místo přihrávky Szabičovi nebo Šmigimu.

Tabulka po 5. kole: 

1.

 Praga Calcio CC

5

3 1 1

13:10

7

2.

 Sean team

5

3 0 2

17:14

6

3.

 SquashArena

5

3 0 2

14:11

6

4.

 Paradentol 1.FC

5

2 2 1

12:9

6

5.

 Santovi sobi

5

2 1 2

12:12

5

6.

 DON GIOVANNI

5

 2 0 3 

17:15

4

7.

 Sorry FC

5

2 0 3

12:12

4

8.

 Petřiny 09 FC

5

2 0 3

7:10

4

9.

 Tsunami 99

5

2 0 3

11:16

4

10.

 Bohdalec PC

5

 1 1 3

9:11

3

11.

 Pigs FC

5

 1 1 3

9:19

3

12.

 1.FC KFC

5

 4 0 1

19:16

2

Týmu 1.FC KFC bylo odečteno 6 bodů za nepískání.

 

 

Zpět