5.kolo - Sean team - Squash Arena 2:4 (1:2)

18.10.2012 19:52

Branky: Polák, Průša

Sestava: L. Chmelíček, D. Neuberg, V. Neuberg, T. Záboj, O. Polák, T. Klusáček, R. Zubatý, P. Šmigol, A. Průša

 

Není to tak dávno (pár měsíců), co jsme se v lítém boji o záchranu 3. ligy střetli s naším dnešním soupeřem, který okupoval přední příčky tabulky, a ze hřiště jsme po otřesném výkonu odcházeli s potupným debaklem 1:7.

Dnes však proti sobě oba týmy nastupovali v odlišných pozicích - Sean team jako lídr tabulky, Squash Arena jako tým ze dna a se záporným skóre. Nicméně už z rozhovoru s protihráči před zápasem jasně vyplynulo, že příčinou tohoto umístění je především to, že se v úvodu sezony nescházeli v silné sestavě. V zápase s námi to však bohužel neplatilo.

Zápas pro Sean team nezačal bohužel vůbec dobře. Zhruba ve 3. minutě totálně zaspal při rohovém kopu soupeře P. Šmigol, který nechal naprosto nerušeně skórovat svého hráče a tak jsme od samého úvodu prohrávali - 0:1.

Nutno ale říci, že další průběh prvního poločasu vypadal dlouho dobře. Sean team svého soupeře celkem jednoznačně přehrával, vypracovával si dobré střelecké pozice a zdálo se být jen otázkou času, než dojde ke srovnání skóre. Bohužel, mířidla měli naši hráči dlouho srovnány velmi špatně. Třeba takový T. Klusáček v několika solidních pozicích pálil buď vedle, nebo rovnou do vysokých stromů za hřištěm.

Soupeř hrozil především rychlými protiútoky, které však až na výjimky pokazil nepřesnou přihrávkou nebo střelou. Nicméně minimálně 3 dobré a těžké zákroky si v průběhu prvního poločasu L. Chmelíček připsal.

Náš tlak vyvrcholil dvě minuty před koncem první půle. A. Průša si na pravé straně hezky pohrál s obráncem i brankářem, zvedl hlavu a míč naservíroval O. Polákovi. Ten nezaváhal a umístěnou střelou srovnal na 1:1.

Bohužel jsme se z vyrovnání opravdu neradovali dlouho! Ihned z rozehrávky se nás totiž Squash Arena pokusila zaskočit, přišla kolmice, špatné dostoupení hráče od T. Záboje a přesná střela k tyči znamenala opětovné vedení soupeře o jednu branku - 1:2.

V poločase tak panovala v našem týmu dosti chmurná nálada, to, co se odehrávalo na hřišti, totiž neodpovídalo poločasovému skóre. Jako tradičně jsme si řekli, co musíme udělat: zvýšit důraz v obraně, dát si pozor na podobné výpadky, které nás stály oba góly a jinak pokračovat ve hře z prvního poločasu.

Nemusím asi zdůrazňovat, že jako obvykle jsme absolutně nedodrželi nic z toho, co jsme si řekli. Prakticky ihned po začátku druhého poločasu totiž ztratil míč trochu lacino O. Polák, přišla přihrávka před branku kde ani jeden z bránících hráčů (D. Neuberg, T. Klusáček) nezvládl svoji úlohu, a volný útočník soupeře nám dal třetí gól - 1:3.

A aby toho nebylo málo, tak dvě minuty na to si vybral nejslabší moment v této sezoně L. Chmelíček, kterému prošla skrz ruce střela, kterou by chytili i 10x horší brankáři než je on - 1:4.

Od této chvíle bylo bohužel jasné, že k tomu, abychom neprohráli, bychom potřebovali obrovskou kvalitu a štěstí zároveň. A jelikož kvalitou oplýval v našem týmu dnes prakticky jediný hráč a štěstí jsme neměli ani náhodou, tak byl celý zbytek zápasu bojem s větrnými mlýny.

Tento boj jsme však až do konce nevzdali a to Sean teamu slouží ke cti! Ani po třech rychlých gólech v řadě jsme se nesesypali (mimochodem to se nám stalo právě v minulém utkání se Squash Arenou), soupeře jsme herně přehrávali a velké množství šancí a střel zapříčinilo to, že soupeř se až do samotného konce utkání musel bát o výsledek.

Zhruba 15 minut před koncem se Sean teamu totiž podařilo snížit, když po centru R. Zubatého zblízka zakončil A. Průša - 2:4.

Ani další šance na sebe nenechali dlouho čekat. Výborný A. Průša trefil pěknou střelou, na kterou by gólman určitě nedosáhl tyč, nebezpečné byly i některé střely a přímé kopy O. Poláka. Smůla se nám přilepila na paty i zhruba pět minut před koncem, kdy A. Průša umístěnou šajtlí trefil smolně zase tyč.

Další nadějný přímý kop poslal bohužel T. Klusáček na dětské hřiště u místní školy, ani další naše akce se neujaly.

Utkání tak skončilo porážkou 2:4. Je potřeba se zastydět za individuální chyby a nekoncentraci při inkasovaných gólech. Za celkově předvedenou hru však nikoliv, rozhodně jsme odehráli lepší zápas než při výhře 3:0 nad VŠSK MFF UK a asi tak 100x lepší zápas, než před pár měsíci právě proti Squash Areně.

Hodnocení jednotlivců:

L. Chmelíček - 4: na toto utkání nebude vzpomínat v dobrém. Střela znamenající gól na 1:2 se možná dala chytat, střela, která znamenala již třígolový rozdíl 1:4, se chytat nejen dala, ale rozhodně měla! V několika situacích náš tým sice také podržel (například vychytáním samostatného nájezdu), bohužel chyby tentokrát převážily nad pozitivy.

D. Neuberg - 5: odehrál průměrný zápas. V obraně si většinou počínal dobře, byť u třetího gólu nemá čisté svědomí a několikrát stál brankáři ve výhledu při těžkých střelách. Největším problémem byla ale malá podpora útoku a stereotypní rozehrávka z obrany.

V. Neuberg - 6: svou úlohu splnil solidně. Útočníky soupeře nepouštěl do hry, získal hodně balónů v soubojích 1 na 1. Zároveň se snažil o podporu ofenzivy, byl o něco kreativnější než brácha.

T. Záboj - 3: hodně nepovedený zápas. Částečně se podepsal pod gól na 1:2, kazil velké množství banálních přihrávek, celý zápas působil nervózním dojmem. Rychlostně se naštěstí vyrovnal hráčům soupeře, kvalitou hry však bohužel nikoliv.

T. Klusáček - 3: ani on si nedá toto utkání za rámeček. Střely mu lítaly všude možně, jenom ne do branky, mnohokrát příliš dlouhou držel míč, o který následně přišel, pokazil také hodně přihrávek. Chválihodné je, že se pokusil o „něco navíc“, bohužel se mu ale vesměs nedařilo.

O. Polák - 6: sice má částečně na svědomí třetí gól v naší síti, ale jinak patřil k tomu lepšímu v našem dresu. Kromě vstřelené branky příkladně bojoval o každý balon a o každý metr na hřišti. Několikrát nebezpečně vypálil, hrál kreativně.

R. Zubatý - 5: tak nějak zapadl do průměru. Snažil se a bojoval, ale hráče soupeře nijak nepřevyšoval, což se přitom při jeho kvalitách předpokládá. Žádná nadstavba se v jeho hře neobjevila, nedostal se moc k zakončení, ani svým individuálním akcím. Trochu zklamání.

P. Šmigol - 3: další z hráčů, kteří dnes vyhořeli. První gól v naší síti jde jen a jen na jeho vrub. V dalším průběhu neměl kvalitu na to, aby soupeře něčím překvapil nebo přehrál. Míče mu buď uskakovaly nebo je následně špatně rozehrál. Pro soupeře nebyl téměř žádným nebezpečím.

A. Průša - 8: rozhodně nejlepší hráč v našem týmu a možná nejlepší na hřišti. Na půlce soupeře s míčem u nohy byl vždy nebezpečím. Elegantně připravil gól, jeden vstřelil, dvakrát trefil tyč. Při troše štěstí mohl celý zápas ještě zvrátit.

Zpět