6. kolo - Sean team – Zelení Študáci 8:4

13.05.2010 22:49

Jak se již stalo tradicí, pondělí je pro nás vyvolené:-) bojem o body do tabulky Hanspaulské ligy, kde máme jen ty nejvyšší ambice, tedy postup do vyšší soutěže! Jinak tomu nebylo ani včera 18.5., kdy nás čekal poněkud nevyzpytatelný tým Zelených Študáků.

Po vyloženě odpudivém, týden starém zážitku z vršovického Hagiboru, nás přivítalo pěkné, mantinely ohraničené hřiště v areálu Hanspaulka, s umělou trávou třetí generace a celkově příjemné moderní sportovní prostředí, s prostornými kabinami a hospůdkou s terasou jako třešinkou na dortu.

Sestava pro důležitý zápas se bohužel nerodila vůbec lehce. K tradičním neúčastníkům P. Pavelkovi, Rájkovi a B. Jehličkovi, se tentokrát přidali i A. Kratochvíl a O. Polák, již uzdravený R. Szabo musel být v práci a účast přislíbivší L. Chmelíček se zasekl kdesi po cestě. Bylo nás tedy skutečné minimum (šest) a to počítaje i P. Šmigola, jehož do masa sedřené achilovky dávaly tušit, že nebude oplývat právě optimálním pohybem a herní pohodou!

Naším cílem bylo v úvodu neinkasovat a pokusit se si rychle vypracovat nějaký náskok. Vše bylo samozřejmě zcela opačně – než jsme se stačili rozkoukat, inkasovali jsme po chybě D. Neuberga první branku. Naší reakcí byla územní převaha, mírný tlak a hlavně vyrovnání – rychlý aut P. Šmigola našel v pokutovém území A. Průšu, který se dobře zorientoval, vyrovnal a odstartoval tak své galaodpoledne:-)! Když už se zdálo, že utkání získáváme pod kontrolu, a že je jen otázkou času, kdy se dostaneme do vedení, přišla další „lahůdka“ D. Neuberga v podobě nesmyslné přihrávky a opět jsme prohrávali o gól, 1:2 tedy! V tuto chvíli bylo důležité neztratit hlavu, hrát dále svou hru a věřit, že to přijde. A jelikož máme v týmu A. Průšu, tak to také přišlo – dlouhý výkop si dobře zpracoval P. Šmigol (dnes v jeho podání výjimečná věc), mezi obránci vysunul našeho kapitána, který se zbavil posledního beka a s přehledem uklidil míč k tyči. Netrvalo to dlouho a neustálou převahu jsme přetavili ve vedení – to rozehrál přímý kop V. Neuberg na své dvojče D. Neuberga, který, na rozdíl od ragbyových pokusů v minulých utkáních, napálil míč pod břevno. Po několika minutách jsme vedli už o dvě branky – autové vhazování A. Průši přetavil v parádní střelu z voleje opět D. Neuberg, který tak odčinil chyby při obou inkasovaných gólech. Zhruba 5 minut před koncem poločasu se skóre opět měnilo – T. Černý našel dlouhým výhozem zabijáka AP (nové označení zakladatele Sean teamu) a ten v těžké pozici skvěle přehodil brankáře. Zdálo se, že o výsledku zápasu je rozhodnuto, nebylo bychom to ovšem my, abychom si situaci opět nezkomplikovali a chvíli před koncem poločasu jsme dovolili Študákům snížit na 3:5 – to si vybral jediný slabý okamžik v utkání náš kapitán, kdy se nechal snadno přehlavičkovat svým hráčem a dovolil mu tak skórovat. Ano, tržná ranka na hlavě je menší omluvou, ale přesto

- byl to hodně lehký balon a situace vybízela k hlavičkování druhou, tedy zdravou, částí hlavy. To to vážně nešlo:-)))???

Druhý poločas byl hlavně o tom, nenechat soupeře snížit na rozdíl jediné branky a pokusit se nějaký ten gól přidat. To se naštěstí podařilo! Je pravda, že ve druhém poločase nám to soupeř už značně usnadnil riskantní hrou a chybami v obraně, do mnoha šancí se tak dostal V. Neuberg (bohužel všechny střely, asi tak 6, šly vedle), P. Šmigol (jednou trefil brankáře do hlavy, podruhé levačkou v jasné pozici mířil úplně vedle), ani T. Záboj si tváří v tvář brankáři poradit nedokázal! A tak musel opět zaúřadovat A. Průša, ze kterého byl soupeř skutečně nešťastný, což bylo patrné z komentářů, které bylo od Študáků slyšet. Opět se dvakrát skvěle individuálně prosadil přes obránce, kteří si s ním nevěděli absolutně rady a navýšil skóre již na 7:3. Na závěrečnou čtvrthodinku nás posílil i ztracený syn L. Chmelíček, který se hned stihl prezentovat několika kvalitními zákroky, bohužel také smolnou brankou, kde ovšem zaspala naše obrana. Třešinkou na dortu pak byla závěrečná akce, kdy (kdo jiný než) A. Průša ideálně našel T. Černého, který pěknou ranou zavěsil a stanovil tak konečné skóre 8:4. T. Černý tak ukázal, že je nejen kočkovitým náhradním gólmanem, ale rovněž platným hráčem do pole.

Hodnocení jednotlivců:

T. Černý6: u třetího gólu nemá čisté svědomí, jinak v brance opět spolehlivý a docela mu to tam jde k duhu. Po přesunu do pole se na hřišti chvíli hledal, ale nakonec předvedl několik dobrých obranných zákroků a svůj pobyt na hřišti korunoval pěkným gólem.

D. Neuberg6: tohoto hráče ohodnotit je tak trochu nadlidský úkol – podílel se na třech gólech v naší síti a i dalšími chybami několikrát vzadu ostatním zavařil. Tyto nedostatky ale zase vyvážil mnoha výbornými obrannými zákroky (především skvěle předskakuje hráče, než stihnou přebrat míč, rovněž velmi dobrý ve vzduchu) a především dvěma parádními brankami. Dnes tedy za 6, ale toto střídání skvělých okamžiků s mizernými by to chtělo odstranit a zůstat jen u těch prvních:-)

V. Neuberg7: dnes se zapojoval do ofenzivy mnohem více, než v minulých utkáních a prokázal, že je zdatným univerzálem. V obraně téměř bez chybičky, v rozehrávce velmi spolehlivý, v útoku pak sbíral dlouhé nákopy a udržel řadu těžkých míčů! Přínos pro tým skvělý, bohužel tomu všemu chyběl gól, šancí měl totiž dost, jenže měl problém trefil branku.

T. Záboj7: ještě před měsícem by mě to nenapadlo, ale když hraje v obraně, tak je opravdu skvělý – velmi rychlý, dostatečně důrazný, velmi dobře čte hru, nemá problém rozehrát nebo vyvést míč po lajně. Prostě fotbalovost a kvalita, tak lze definovat jeho hru.

P. Šmigol4: včera slabina Sean teamu, jinak to nazvat nelze! Zpracování horší než mladší žák, 50% přihrávek od něj šlo do háje, ztráty míče rovněž nebyly ojedinělé, dvě tutovky zazdil! Sice přihrál na dva góly a obstojně si vedl v obraně, ale negativa výrazně převyšovala nad pozitivy! Sedřené achilovky ho značně limitovaly při běhu a většině pohybů, nicméně tím nelze omlouvat vše!

A. Průša9: tady není skoro co psát, protože kanadské bodování hovoří za vše: 5+2, takže podíl na sedmi branek z osmi. Nejlepší bude napsat některé komentáře, které jsem zaslechl od soupeřů na jeho adresu: „On (Aleš) je prostě individuálně mnohem lepší, nemůžeme ho uhlídat“ nebo „Prohráváme, protože nedokážeme pokrýt tamtoho (Aleše)“. Zkrátka další dva body do tabulky díky otci zakladateli Sean teamu.

L. Chmelíček nehodnocen: hrál příliš krátce, ale i za těch 15 minut ukázal, jak skvělé by bylo, kdyby s námi mohl chodit na všechny zápasy a pokud možno od 1. minuty, Luky:-)! Mít ho v brance, soupeři by se na gól sakra nadřeli, v případě postupu nutnost ho zlomit k pravidelné účasti!

 

Závěrem:

Jelikož jako hráč nemůžu vidět a zaznamenat veškeré dění na hřišti a protože zajímavých akcí bylo tolik, že si je prostě nepamatuji, tak se omlouvám za případné chyby v komentáři a hodnocení. Rovněž jsem mohl poplést pořadí gólů a nahrávače, ale podstatu a obraz utkání jsem snad zachytil.

Dva body jsou doma a jedeme dál za postupem!!! Další kandidát na příděl je Stará parta, tak už aby tu bylo pondělí:-)!

Zpět