6.kolo - Sean team - Síla vůle 3:1 (0:0)

15.05.2011 20:38

Ideálně zvolená taktika, podpořená výkony na hranici momentálních možností většiny z pouhých šesti zúčastněných hráčů (Chmelda v bráně, Dana a Vojta vzadu, Karlos s Ondrou uprostřed a Šmigi vepředu, Aleš pouze v roli nehrajícího „kapitána“) znamenala výhru nad do té doby v pěti zápasech pouze jednou poraženou Sílou vůle 3:1.

Předně bych chtěl poděkovat všem, který dorazili a zápas odmakali, zvlášť ale Daně, která mi ještě ráno hlásila, že vzhledem k rodinným povinnostem tentokrát bohužel nedorazí. Kdyby ale skutečně nedorazila, hráli bychom celej zápas v pěti a to by pak dost možná dopadlo kapku jinak než naší výhrou. Naopak takovej Klusy mi neúčast oznámil smskou v 17:46, to znamená, ani ne půl hodiny před výkopem :-(. Doufám, že to odčiní na některém z dalších, důležitých, mačů nebo případně na rozlučce v hospodě :-).

Jak jsem již zmínil, výsledky Síly vůle vzbuzovali trochu respekt a nikdo moc nevěděl, co od nich můžeme čekat. Kluci ale nastavili perfektní taktiku „Uspávání hadů“ se kterou se soupeř překvapivě ztotožnil a tak to byl zejména v první půli trochu ospalý zápas. K čemuž samozřejmě napomohlo i velmi teplé počasí, ve kterém by přepálení začátku znamenalo sebevraždu, zvlášť při nemožnosti střídat a věkovém průměru včerejší obrany Sean teamu ve složení Dana a Pan Nula. O spádu prvního dějství nejlépe vypovídá Chmeldova hláška o poločase ve smyslu, že se během první půle nudil:-). I tak jsme ale v první půli byli lepším týmem, měli pár nebezpečných střel a nemálo trestňáků z nadějných pozic, ty jsme ale řešili tradičně dost tristně. Gól jsme ale bohužel vstřelit nedokázali a protože obrana ve věku, kdy by asi i mezi veterány patřila k těm „zkušenějším“, všechny ataky soupeře bez problémů odvrátila, skončil první poločas bez branek, 0:0.

O poločasové pauze jsme si řekli, že taktika „Uspávání hadů“ je celkem úspěšná a že jí budeme praktikovat i ve druhém poločase. To se nám ale nakonec moc nepovedlo, NAŠTĚSTÍ! Druhej poločas byl totiž o dost zajímavější, a to hlavně v úvodu. Hned ve 33. minutě se probudil spící střelec Šmigi a vstřelil po chybě v defenzivě Síly vůle po dlouhé době gól (nutno dodat že velmi důležitý!) a poslal Sean team do vedení 1:0. Pak přišly chvíle Ondry, minutu po vedoucím gólu Šmigiho, předskočil obránce soupeře a svůj únik zakončil střelou do tyče, o další minutu později téměř totožnou akci řešil lépe, obešel vše, co mu stálo v cestě, včetně gólmana a zakončil do jeho opuštěné svatyně 2:0. Trochu divočejší první desetiminutovku druhého poločasu ukončily dvě velké šance soupeře, nejprve nás ve 37. minutě zachránila tyč a v minutě 40. pak Chmelda bravurním zákrokem proti útočníkovi, který se před ním ocitl zcela sám.

Pak se hra opět trochu uklidnila. Síla vůle celkem dost nakopávala balony, se kterými si ale obránci věděli rady a tak jsme nebezpečnější byli spíš my. Źádná z nadějných akcí však gólem neskončila, přitom se do slušných šancí dostali všichni tři ofenzivní hráči, Karlos, Šmigi i Ondra. Když už to vypadalo, že zápas dojde v klidu a v pohodě k výsledku 2:0, postaral se v 56. minutě Ondra o menší zdramatizování. Místo nahrávky zcela volnému Vojtovi si nechal míč, jak to má rád, pro sebe, soupeřův útočník mu ho ale vzal a šel sám na Chmeldu. Situaci nevyřešil zrovna ukázkově a vypadalo to, že z akce bude jen odkop od brány, Chmelda pouštěl míč do autu, ale vysoký hráč Síly Vůle najednou natáhl svoji dlouho nohu, šťouchnul do míče, kterej si Chmelda kryl dosti ledabyle a ten se k nemilému překvapení nás všech došoural do naší branky 2:1.

Žádné další komplikace už ale kluci nedopustili a v poslední minutě navíc vyslal Chmelda dlouhým výhozem do samostatného úniku Karlose a ten si poradil na výbornou a upravil skóre na konečných 3:1 pro Sean team. Zápas to byl nakonec celkem klidný, čemuž napomohl nejen velmi dobře pískající rozhodčí, který od začátku nastavil trochu přísnější metr a pískal i náznaky faulů, ale oboustranně a tak si nemohl nikdo stěžovat, ale velký díl na klidném průběhu měl i pohodový soupeř, pro něhož byla fair play něčím naprosto samozřejmým a od níž neustoupil ani za nepříznivého vývoje skóre.

 Je to pro nás, zejména vzhledem k situaci, velice důležité a cenné vítězství a klukům patří dík. I když to samozřejmě nebylo bez chyb, tak si myslím, že všichni zahráli dobře. Chmelda podržel při některých nebezpečných akcích soupeře i při jejich největší šanci, Dana s Panem Nulou odráželi nekompromisně téměř všechny ataky Síly vůle, Šmigi udržel vepředu spoustu balonů, vybojoval hodně trestňáků a odehrál rozhodně svůj nejlepší zápas za hodně, ale opravdu hodně dlouhou dobu dozadu (že by pomohla mailová korespondence z minulého týdne?:-)), ještě zapracovat na fyzičce a rychlosti, protože tu včera mít, tak mohl jít asi tak 5x sám na gólmana! Karlos s Ondrou si odvedli taky své, oba se prosazovali téměř bez výjimky v soubojích jeden na jednoho a byli motorem i mozkem týmu. I když, abych se přiznal, zejména u Ondry jsem měl ten pocit, že kdyby jsme se dostali do nesnází, měl ještě kapacitu na to přeřadit na vyšší stupeň :-).

Za týden (17.5.) nás čeká od 17:00 v Běchovicích Nalejto 1.FC, kterému máme co vracet (porážka 1:2 v prvním zápase loňské sezony) a pak team building na pivní festivalu v Letňanech, tak doufám, že nás dorazí, co nejvíce na obě fáze:-).

 

hráno 10.5.2011 od 17:00 na Mikulově (2)

Zpět