6.kolo - Sean team - Útlum 4:3 (2:2)

03.11.2012 18:04

Branky: Klusáček 2, Zubatý 2

Sestava: L. Chmelíček, D. Neuberg, V. Neuberg, T. Záboj, T. Klusáček, O. Pokorný, P. Šmigol, R. Zubatý

K důležitému utkání, které mělo rozhodnout, jestli se udržíme na čele tabulky, nebo se začneme přibližovat jejímu středu, nenastupoval Sean team s velkým optimismem. Za prvé si většina z nás velmi dobře pamatuje debakl 3:7, který jsme s tímto soupeřem utrpěli ještě v 5. lize, za druhé chyběli k dnešnímu utkání velké opory A. Průša, A. Kratochvíl a O. Polák, navíc to dlouho vypadalo, že do branky se bude muset postavit V. Neuberg, který je všechno možné, jenom ne kvalitní brankář, no a samozřejmě ani čerstvá porážka se Squash Arenou nám zrovna nezvedala sebevědomí.

L. Chmelíček však naštěstí chvilinku před začátkem zápasu dorazil, a dorazil také O. Pokorný, což bylo pro vyztužení sestavy velmi důležité.

Dát gól ihned z rozehrávky, to je ve fotbale pokaždé rarita. Ale dát gól ihned z rozehrávky, když rozehrává soupeř? Tak to už je skutečný unikát! Ale Sean team po dnešku ví jak na to. Rozehrávku Útlumu začal okamžitě velmi aktivně napadat R. Zubatý, podařilo se mu odzbrojit laxního hráče soupeře, míč potáhl po levé lajně a předložil ho šajtlí do dobré pozice T. Klusáčkovi před branku. Ten nezaváhal a mezi nohama prostřelil vysokého brankáře - 1:0 v 15. vteřině, tomu říkám dobrý vstup do utkání.

Útlum si tedy ihned rozehrávku zopakoval, tentokrát však mnohem úspěšněji, jelikož ihned po rozehrávce vypálil z velké dálky jeden z útočníků a v brance prozatím spícího L. Chmelíčka zaskočil natolik, že mu střela prošla pod nohou a byla z toho tyč! Byla to v podstatě úplně stejná situace, jako před týdnem se Squash Arenou před koncem prvního poločasu. Tentokrát to však naštěstí dopadlo dobře.

Po trochu bláznivé první minutě se i nadále pokračovalo ve vysokém tempu. Útlum se ukazoval jako velmi kvalitní soupeř, rychlé kombinace a dobrá práce s balonem zdobila prakticky všechny jeho hráče. Ani Sean team se však nenechal zahanbit, a tak se hrálo utkání ve vysokém tempu a solidní úrovně.

Šance byly na obou stranách. Několik dobrých střeleckých pokusů T. Klusáčka se bohužel neujalo, R. Zubatý zase v prvním poločase ve střeleckých pozicích vždy přihrával, místo aby zakončoval a dal góly.

Rovněž soupeř několikrát zahrozil, L. Chmelíček se během první půle naštěstí probral, a tak zlikvidoval několik opravdu těžkých střel, včetně likvidace velké šance zcela osamoceného hráče, na kterého jsme nějak všichni zapomněli.

Bohužel, ať hraje Sean team dobře nebo špatně, jedna věc se nemění: tragické rohové kopy před oběma brankami. Asi ve 12. minutě tak zaspal při rohovém kopu soupeře jinak dnes výborný D. Neuberg a bylo vyrovnáno - 1:1.

A aby toho nebylo málo, tak asi 3 minuty na to vhodili hráči Útlumu velmi rychle autové vhazování, míč neodhadl a promáchl O. Pokorný a útočník soupeře vymetl šibenici - 1:2.

Korunu špatné pětiminutovce nasadil P. Šmigol, který po krásné akci R. Zubatého s O. Pokorným mohl z výborné pozice vyrovnat, branku však přestřelil.

Nicméně svou chybu pár minut na to naštěstí napravil. Na půlce dostal zády k brance míč, obtočil se kolem obránce a po rychlém úniku po lajně připravil míč mezi obránci T. Klusáčkovi. Ten tvrdě po zemi z asi osmi metrů vystřelil, a snad znovu mezi nohama prostřelil nejistého brankáře - 2:2.

Poločas se už dohrál bez změny stavu. Na hráčích soupeře však byla patrná velká frustrace, rozčilovali se a hádali, největším bezmozkem byl vyholený obránce, který do všech soubojů chodil šlapákem, často v kombinaci se skluzem, navíc neustále působil extrémně agresivně a nejspíš se chtěl rvát. Klasické vypatlané hovado.

Poločas druhý začal pro náš tým výborně - po pár minutách hry si přivlastnil míč R. Zubatý, obešel tři hráče soupeře, jako by to byly kužely a trochu šťastnou střelou, která se jen tak tak došourala za brankovou čáru vrátil vedení na naší stranu - 3:2.

Asi pět minuty nato vypálil ze strany T. Klusáček, jeho skákavá střela šla těsně vedle, na správném místě ve správný čas však stál opět R. Zubatý, který míč uklidil do branky - 4:2.

A začalo drama pro silné nervy. Soupeř zvýšil agresivitu, k vyholenému vypatlanci se přidal další mladý útočník v týmu soupeře a překvapivě také jeden z nejstarších hráčů na hřišti. Za otloukánka si z neznámého důvodu vybrali D. Neuberga.

První z nich, po pádu ve férovém souboji, kopl v leže Dana do rozkroku. Rozhodčí to bohužel neviděl, protože by musela následovat jasná červená. Do vzniklé strkanice se přiřítil vyholený vypatlanec a začal slovně napadat V. Neuberga, který se přitom snažil celou situaci uklidnit. Kdyby včas nezasáhl rozhodčí, který se postavil mezi hráče, nejspíše by to skončilo bitkou.

Další ránu, tentokrát loktem, inkasoval Dan právě od staršího útočníka soupeře. Následovalo několik vzájemných nepublikovatelných výrazů a v dosti nervózní atmosféře se hrálo dál.

Soupeř se snažil všemožně tlačit před naší branku, velkým nebezpečím byly především rohy a standardky, které nás udržovaly stále v pozoru. Naše pokutové území jsme však celkem dobře zamkli a co prošlo, zlikvidoval L. Chmelíček.

Škoda, že se neujal žádný z protiútoků Sean teamu, nejnadějnější byl asi ten, kdy se míč po střele R. Zubatého šoural kolem brankové čáry, kde se ho snažil ještě do brány dotlačit P. Šmigol, ale ve skrumáži se mu to nepodařilo.

Sedm minut před koncem tak bohužel udeřilo na druhé straně. Opět rohový kop a neuvěřitelná chyba, kdy kolem skórujícího hráče stály hned dva naši obránci (O. Pokorný a ještě snad R. Zubatý), ten však přesto z první vystřelili a snížil na 4:3.

Závěrečný tlak se nám již pomocí tvrdé obrany, zakopávání míčů za stromy (D. Neuberg v tomto vynikal opravdu mimořádně) a také faulů podařilo ustát.

Sean team si tak připsal další vítězství v sezoně, a ačkoliv se to některým nelíbí a mají z toho zbytečný strachJ, tak zůstává ve hře o postup.

 

Hodnocení jednotlivců: 

L. Chmelíček - 6: začátek ho zastihl poněkud nekoncentrovaného a málem ihned z rozehrávky inkasoval již v první minutě. V průběhu utkání se však rozchytal, a i když mu dnes velmi pomáhala výborná obrana, tak náš tým musel několikrát podržet. Škoda jen těch výkopů, které mu dnes létaly do autů na obě strany, za bránu soupeře asi 20x, ale do hřiště málokdy.

D. Neuberg - 7: excelentní! Soupeř deptal výborným důrazem a vynikající obrannou hrou. Nikomu z hráčů soupeře nedovolil ani centimetr prostoru, neprohrál snad jediný souboj, a to jak ve vzduchu, tak na zemi. Velmi dobře také i pod tlakem rozehrával, nezvykle často se vyskytl dokonce na půlce soupeře a byly to vždy výlety konstruktivní a smysluplné. Škoda chyby při inkasovaném gólu z rohu, mohlo to být i na vyšší známku.

V. Neuberg - 7: důrazem v obraně otrávil útočníkům soupeře zápas. Přerušil spoustu akcí soupeře, hrál chytře a zkušeně. Nenechal se rozhodit agresivními výlevy hráčů Útlumu a stále si hrál svoje. Kvalitní rozehrávkou držel míč ve hřišti a na našich kopačkách. Odehrál velmi povedený zápas.

T. Záboj - 6: nebál se o 10-15 kilo těžších útočníků soupeře, většinou se mu dařilo čistě jim odebírat míč a přerušovat jejich akce. Několikrát míč z obrany rychle vyvezl a vytvořil tak přečíslení. V čem bohužel propadl, byly hlavičkové souboje, které povětšinou prohrával, a jen díky štěstí z toho soupeři nedokázali nic vytěžit.

O. Pokorný - 6: hrál jakého si defenzivního záložníka a hrál ho výborně. Když má míč u nohy a kryje si ho tělem, tak mu prakticky nelze vzít. Jeho přihrávky mají vždy oči a smysl. Dokáže hru zklidnit nebo naopak zrychlit dle potřeby. Bohužel se přimotal hned ke dvěma gólům v naší síti, což by se mu opravdu stávat nemělo.

T. Klusáček - 7: dal zapomenout na nepovedené představení proti Squash Areně a byl jedním z klíčových hráčů. Dvakrát (trochu se štěstím) skóroval, vyprodukoval několik dalších štiplavých střel. V důrazu si v ničem nezadal s hráči soupeře a ve středu hřiště byl velmi důležitým článkem naší hry. Skvělé.

P. Šmigol - 6: nesnažil se hrát úplně na hrotu jako v jiných zápasech, spíše hrál něco jako podhrot a velmi mu to vyhovovalo, jelikož si chodil pro míče na půlku nebo ještě blíže k bráně, takže na něm stále nemohli viset obránci. Dostal se tak mnohem více do hry, dařilo se mu i v soubojích jeden na jednoho (útočných i obranných) a pěknou akcí připravil vyrovnávací gól. Škoda, že stále nemá správně srovnaná mířidla. Oproti zápasu se Squash Arenou to ale bylo nebe a dudy.

R. Zubatý - 9: na hřišti prostě dominoval! Výborným pressinkem a chytrou přihrávkou vypracoval hned první gól. Soupeři jej celý zápas většinou zastavovali jen za cenu faulů. Jeho sólo před naší třetí brankou bylo ukázkové, pohotově vstřelil také vítěznou branku. Kdyby v prvním poločase několikrát nesmyslně nepřihrával, ale zakončoval, mohl dát tak 4 góly a vnést klid do našich řad.

Zpět