6.kolo - Sean team - Útlum 3:7

25.10.2010 20:31

Po dvou výhrách za sebou přišel v 6.kole „Útlum“ a to doslova a do písmene. Soupeř tohoto jména utnul dost rázně naši kratičkou vítěznou sérii a nasázel nám sedm branek, čímž jsme vytvořili negativní rekord Sean teamu. Výsledky soupeře sice naznačovaly, že to rozhodně nebude lehký zápas, ale skutečnosti asi předčila očekávání většiny z nás a Útlum nás předčil v podstatě ve všech herních činnostech (včetně brečení), byl po většinu zápasu určitě lepším mužstvem a zaslouženě nás porazil.

Nutno ovšem přiznat, že Útlum byl určitě nejlepším soupeřem této sezóny a možná i sezón předcházejících a že jsme jeho tempu na hřišti prostě nestačili. Škoda je, že jsme podobný výkon nepředvedli třeba s Pragou Calcio nebo s Nalejto, protože to co včera nestačilo na Útlum by na tyto soupeře s největší pravděpodobností stačilo.....

Do zápasu nastoupilo devět borců – do brány náhradník Tomáš, dále pak Kráťa, Dana, Vojta, Szabič, Brambořík, Ondra, Šmigi a nedávný přírůstek do Sean teamu Radek. Chyběl Karlos, který se připravuje na víkendovou premiéru v maratonu, Klusy občerstvující se v nějaké putyce, Chmelda sedící většinu dne na WC a Aleš, který má problémy s krkem a při dostatečném počtu devíti borců nechtěl riskovat zhoršení stavu.

Začátek zápasu určitě nenasvědčoval tomu, že by z toho měl být takový nášup. První deset minut bylo herně vyrovnaných a před brankou jsme byli nebezpečnější rozhodně my, obě tutovky jsme ale bohužel tradičně zahodili. Pak přišla nešťastná 13.minuta a hned dva údery za sebou. Oba přitom po hrubkách a z rychlých protiútoků, takže v podstatě zbytečné góly. Na tento „Double impact“ jsme ještě stačili odpovědět netradičně dobře zahraným trestňákem, který z hodně ostrého úhlu proměnil ve 22.minutě ve snížení Szabič, ale dvě minuty před koncem prvního poločasu jsme ztratili vepředu balón a zaspali při vracení se a soupeř bleskový protiútok 3 na 2 proměnil ve třetí branku v naší síti. O poločase jsme tedy prohrávali 1-3.

Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně, snažili se s výsledkem něco udělat a byli Útlumu vyrovnaným soupeřem. Naší snahu ale zhatilo nepřesné zakončování a trochu i smůla, protože jsme během zápasu 4x trefili brankovou konstrukci. Když byla naše snaha o kontaktní gól na vrcholu, vybral si bohužel slabší chvilku Tomáš v bráně, kterému jinak patři velký dík, že si tam při absenci Chmeldy opět stoupnul a pustil lehkou střelu ze střední vzdálenosti. Je ale třeba zdůraznit, že to byla jeho jediná chyba v zápase a že toho i dost pochytal, určitě je to pořád nejlepší možná varianta při neúčasti Chmeldy. Krátce po gólu na 4-1 jsme inkasovali ještě jednou a najednou to vypadalo opravdu hrozivě.

Naštěstí kluci na hřišti zabrali a snížili dvěma brankami na 3-5. Nejdříve se hezky obtočil kolem bránícího hráče Kráťa a s přehledem uklidil míč k tyči a pak přidal náš třetí gól po pěkné akci Ondra. Opět jsme ucítili šanci na to s výsledkem ještě něco udělat. Poslední hřebíček do rakve nám ale záhy zasadila Dana, která si jinak plnila defenzivní úkoly po většinu zápasu poměrně spolehlivě. Dlouhý balón na útočníka Útlumu Dana místo do autu nebo „odvrátila“ přímo na jeho nohu a ten ve spolupráci s druhým hráčem Útlumu, který akci okamžitě doplnil, nabídnutou šancí nepohrdl a zvýšil znovu na rozdíl třech branek, 3-6. V závěru jsme ještě dostali, po nejhezčí akci zápasu na jeden dotek, sedmý gól a konečný výsledek 3-7 byl tak na světě.   

Kaňkou na jinak dobrém zápase s mnoha pěknými brankami bylo vystupování hráčů Útlumu, z nichž se tak polovina chovala jako by hráli minimálně Ligu Mistrů a minimálně stejný počet z nich při každém kontaktu s naší obranou brečel způsobem nevídaným a hlavně neslýchaným......o tom, že je to v jejich případě normální chování mě přesvědčilo i to, že k tomu v průběhu zápasu přidali i stěžování si směrem k rozhodčím, takže v podstatě od přibližně 15.minuty brečeli a brečeli a brečeli.....

Co napsat k výkonu Sean teamu? Velmi slušný výkon směrem dopředu, ale dozadu jsme totálně vyhořeli a Tomášovi jsme v bráně příliš nepomohli. Velký rozdíl byl v rychlosti „práce“ s balónem, kdy nám po jeho získání trvá přechod do útoku velmi dlouho, kdežto Útlum předvedl mnoho akcí rychlých jako blesk. Propastný rozdíl byl bohužel i v důrazu, ve kterém jsme snad kromě Kráti všichni zaostávali, ale to je asi dost věci fyzické kondice, která většině Sean teamu chvbí, což je ale vzhledem k absenci pravidelného tréninku pochopitelné. Nejvíce je to ale podle mého názoru vidět na Šmigim, který nejen, že už delší dobu netrénuje, ale navíc přibral pár kileček (tak 10, Petře? :-) a nestačí teď protihráče většinou ani faulovat, natož aby jim balón čistě sebral:-).

Příštím soupeřem nám bude SquashArena, která naší skupinu vede, takže se asi máme opět na co těšit:-). Doufám, že nám konečně jednou zahraje dobře útok i obrana v jednom zápase, zatím je to jak na houpačce, jednou dobře střílíme a mizerně bráníme, pak zase dobře bráníme, ale dát gól je pro nás nadlidský úkol:-)

Zpět