7. kolo - Sean team – 1.FC Paradentol 1990 5:2

12.05.2010 22:19

K dalšímu zápasu 6.hanspaulské ligy zajížděl Sean team na dobře známou a zatím vždy vítěznou Děkanku. Termín zápasu byl ale dost vražedný - úterý od 17:00. Přestože to dlouho vypadalo na problémy se sestavou, sešlo se nás nakonec, podle mě ideálních, devět (Aleš, Kráťa, Karlos, Szabič, Chmelda, Tomáš , Šmigi a tradiční defenzivní štíty Vojta a Dana). Ani soupeř nakonec neměl dopředu avizované problémy se sestavou, bylo jich taky devět. Problém měl jen s dresy, protože někteří hráli jen ve víceméně stejně barevných tričkách a pak se „Zápisem“, protože tam bylo Paradentolů uvedeno jen šest?!?!

Zápas nakonec začal s cca 15-20 minutovým zpožděním, protože v době plánovaného začátku začaly lítat hromy a blesky a chcalo tak, že se po chvilce rozcvičování šel schovat i takovej „magor“ jako je ChmeldaJ. Začali jsme náporem, vytvořili jsme si tlak a i nějaké gólové šance. Ty jsme tradičně převážně zahazovali, až na jednu výjimku, kdy se Karlos po pěkném uvolnění přes obránce trefil parádně přímo pod víko a nedal gólmanovi šanci, 1-0.

Zbytek prvního poločasu jsme ale odehráli dost laxně, skoro bych řekl, že mizerně. Přizpůsobili jsme se nakopávané soupeře, málo jsme běhali a kombinace dosti vázla. Navíc jsme měli problémy s vysunutým útočníkem Paradentolu s číslem 10, který ač vypadal celkem nefotbalově, věděl si rady s drtivou většinou na něj nakopnutých balonů a Dana, Vojta i Tomáš vzadu s ním měli plné ruce i nohy práce. Přesto si Paradentol žádnou velkou šanci nevytvořil a to, co si vytvořil obrana nebo Chmelda s přehledem odvrátili.

O půli jsme se dohodli na změně taktiky a troufám si říct, že to rozhodlo. Nechali jsme Paradentol rozehrávat a stáhli se na svojí půlku. Z toho pak pramenily zaprvé chyby v rozehrávce a hlavně zahuštění prostoru před naší brankou, kde pak výše zmíněný hrot Paradentolu neměl tolik prostoru pro kouzlení s míčem s obráncem na zádech.

V úvodních pěti minutách 2. poločasu jsme dali tři góly a rozhodli tak definitivně o pátém korálku na šňůře našich vítězství. Nejprve dohnal Aleš u rohového praporku téměř ztracený balón a po asi nejhezčí kombinaci celého zápasu s Karlosem a Szabičem doklepl posledně jmenovaný do prázdné branky na 2-0. Na 3-0 upravil Aleš po nezištné přihrávce z pravého křídla. Přihrávka byla natolik nezištná, že jsem ani po důkladném pátrání ve své paměti nezjistil, kdo byl jejím autoremJ. Nutno ještě podotknout že v duchu svého výkonu v celém zápase míč netrefil a ten prapodivným koníčkem přeskočil pod nohy se vrhnuvšího gólmana Paradentolu. Na 4-0 navýšil skóre opět Aleš po dlouhé rozehrávce Chmeldy až od branky. Tu minul obránce soupeře a gólman překvapivě vyběhl cca metr vedle své svatyně. A konečně gól na 5-0 dal Karlos. Aleš nejprve neproměnil svoje sólo až před gólmana a trefil ho do nohou. Z následujícího autu však našel Karlose a ten neomylně z voleje překonala gólmana Paradentolu, který v té době ještě slavil, jak vychytal nájezd našeho kapitánaJ.  

Pak hra plynula bez většího vzrušení, my trefili pár břeven a tyček, Paradentol taky. Když už jsme si mysleli, že jak Karlos skóre načal, tak ho i ukončí a že Chmelda po dlouhé době udrží čisté konto, přišly dva rychlé údery Paradentolu, které už téměř hrozivé skóre poněkud upravily. Nejprve jsme tradičně neubránili aut, po kterém se prosadil hlavičkou nejlepší hráč Paradentolu s číslem 10 a snížil na 5-1 a konečné slovo pak měla Dana, která však svým gólem neupravila skóre na pěkných 6-1, ale snížila na konečných 5-2.

 

Hodnocení jednotlivců : 

Chmelda – škoda, že neudržel čisté konto. Za svůj pozorný výkon na těžkém, mokrém a tudíž dosti klouzavém terénu si ho snad i zasloužil.

Tomáš – podle mě jeden z jeho nejlepších výkonů v Sean teamu. Jezdil jak pila, makal na 100%. Svoje si s přehledem odbránil a navíc podporoval vydatně útok. Několikrát se dostal ke střelám ze střední vzdálenosti a některé byly celkem nebezpečné!

Dana – tradiční defenzivní štít odvedl to co obvykle, navíc se vyvaroval minel, kterými občas svůj výkon „ozdobí“. Měl na triku nejčastěji nebezpečnou „desítku“ Paradentolu a svůj úkol se ctí zvládl. Předvedl navíc pár efektivních i efektních předskočení soupeře, ze kterých Sean team získával míče a chodil do rychlých protiútoků. Kaňkou na výkonu se může zdát vlastní gól. Ten byl ale za rozhodnutého stavu, navíc byl nešťastný a ve snaze zabránit akci soupeře.

Vojta – jako obvykle byl velmi silný na balonu. Když byl na hřišti, šla přes něj drtivá většina akcí Sean teamu. Tradičně spolehlivý, zkušený výkon.

Karlos – Karlos se vrátil k výkonu ze zápasu z prvního kola s Pigs. A to nejen dvěma góly, které vstřelil a z nichž jeden byl hezčí než druhý, ale o poznání se zvedl i jeho celkový výkon.

Szabič – udržel svoji střeleckou šňůru, kdy skóroval ve třetím zápase za sebou. Přes zahuštěnou obranu Paradentolu se bohužel nedostal ke své největší zbrani a tou jsou většinou přesně mířené pumelice jeho výtečnou levačkou. I tak ale udržel velmi vysoký standart svých výkonů z posledních zápasů.

Kráťa – chyběl tomu jen gól. Ale ty si určitě schovává na důležitější zápasyJ. Jako obvykle vyhrál drtivou většinu osobních soubojů a to i hlavičkových. Neustále se nabízel pro balon, všechny akce se snažil řešit fotbalově a přihrávek, které nenašly adresáta bylo jako šafránuJ. Měl velkou zásluhu na gólu na 2-0, kterej zápas, podle mého názoru, definitivně zlomil.

Aleš – noooo, dva góly jsou sice hezký, ale jinak se kapku kopal za uši, alespoň do takové 35-40.minuty. První dvě šance, které nám mohly dát klid už dříve během prvního poločasu bohužel neproměnil. Navíc párkrát ztratil balón při nadějně se rozvíjející akci. To že mu to nešlo se, ale alespoň snažil nahradit bojovností.

Šmigi – tentokrát bych na jeho výkonu těžko hledal nějakou kaňku. Možná to, že neproměnil ani jednu ze svých šancí a vyšel opět střelecky na prázdno, ale jedna „kaňka“ na něm byla naprosto nepřehlédnutelná a to byla ta na jeho dresuJ. Petře, na to že ty dresy máme cca 14 dní, tak ten tvůj vypadá jako bysme ho měli 14 sezónJ. Doufám, že to do příště napravíš. Jinak v pořádku bojovnost, udržení spousty balonů bez jeho ztráty i zapojení se do kombinačních akcí. Ještě by to chtělo trošičku více klidu směrem k soupeři…..

 

7.kolo:

 Petřiny 09 FC - Tsunami 99

4:1

 Pigs FC - Don Giovanni

4:5

 Praga Calcio CC - Bohdalec PC

8:0

 Santovi sobi - 1.FC KFC

1:0

 Sean team - Paradentol 1.FC

5:2

 Sorry FC - SquashAreana

3:4

Tabulka po 7. kole: 

1.

 SEAN TEAM

7

5 0 2

27:19

10

2.

 Praga Calcio CC

7

4 1 2

22:14

9

3.

 Santovi sobi

7

4 1 2

16:13

9

4.

 Don Giovanni

7

4 0 3

28:23

8

5.

 SquashArena

7

4 0 3

21:19

8

6.

 Sorry FC

7

3 0 4

17:16

6

7.-8.

 Paradentol 1.FC

7

2 2 3

15:17

6

7.-8.

 Petřiny 09 FC

7

3 0 4

15:17

6

9.

 Bohdalec PC

7

2 1 4

13:20

5

10.

 1.FC KFC

7

5 0 2

24:19

4

11.

 Tsunami 99

7

2 0 5

12:22

4

12.

 Pigs FC

7

1 1 5

14:25

3

 

Zpět