8.kolo - Sean team - Betl K.F.K. B 0:3 (0:0)

15.11.2012 19:21

Branky:

Sestava: L. Chmelíček, D. Neuberg, V. Neuberg, P. Šmigol, A. Kratochvíl, R. Zubatý

Jsou zápasy, kdy dopředu tušíte, že by mohly dopadnout dobře - pěkné počasí, kvalitní hřiště, silná sestava, cítíte formu. A jsou zápasy, kdy naopak dopředu tušíte, že dobře nedopadnou. Zápas s týmem Betl byl bohužel jedním z nich.

Kromě toho, že jsme měli v hlavách pár měsíců starou porážku s tímto soupeřem, tak se zdálo, že se dnes proti Sean teamu všechno spiklo:

a) Hrálo se na našem neoblíbeném proseckém hřišti, kde se nám dlouhodobě nedaří a prohráváme tu prakticky všechny zápasy. Malé hřiště, mizerný povrch, dřevěné mantinely….nic z toho hráčům Sean teamu prostě nesvědčí, zato to skvěle svědčí antifotbalovým betonářským týmům typu Betlu.

b) Na zápas chyběla řada opor - dlouhodobě zraněný kapitán A. Průša, dále pak T. Klusáček, O. Pokorný, O. Polák, T. Záboj a další.

c) R. Zubatý hrál s teplotami, což na něm bylo bohužel značně vidět.

d) D. Neuberg se po cestě na zápas kdesi zdržel, a tak jsme poprvé v historii začínali utkání pouze v pěti lidech.

Prostě den blbec! Přes vše výše zmíněné nebyl první poločas zápasu zase takovou marností, jak by se dalo očekávat. Desetiminutovou přesilovku soupeře jsme přežili bez inkasované branky a postupem času jsme získávali mírnou územní převahu a půdu pod nohama.

Šancí však bylo poskrovnu, nejnadějněji vypadalo několik skrumáží před brankou Betlu, které obvykle vytvořil díky své dobré práci a důrazu A. Kratochvíl, ale ke gólu pokaždé něco málo chybělo - buďto střelu srazili obránci, případně stihli v poslední možné chvíli míč odkopnout.

Betl, který se prezentoval svou typickou otřesnou hrou, která připomíná více ragby než fotbal, si také příliš šancí nevytvořil, a tak pro diváky zcela jistě nudný první poločas skončil bez branek.

Druhou půli náš tým zahájil bohužel prachbídně. A. Kratochvíl přišel trochu nešťastně v blízkosti vlastní branky o míč, následovala průměrná střela, kterou by L. Chmelíček určitě chytil, kdyby mu ji do protipohybu netečoval D. Neuberg - 0:1.

Vedoucí branka byla vodou na mlýn antifotbalovému stylu Betlu. Následující odstavce nechť jsou varováním pro všechny, kteří se s tímto soupeřem střetnou: především je třeba říci, že tým Betl K.F.K. B nehraje fotbal! Hrůza, kterou tento tým produkuje, je kombinací několika sportů, nejvíce jsou však zastoupeny ragby (nákopy na náhodu dopředu, případně 20m do autu, získávání území po metrech všemi možnými způsoby, agresivní hra tělem, kdy stokilový obránci Betlu zásadně do souboje nejdou s cílem získat míč, ale co nejvíce naremplovat protihráče) a řeckořímský zápas (držení rukama, strhávání za zem, lokty v obličeji protihráčů atd.). Pokud je nekvalitní rozhodčí (a v našem případě to byl vážně tragéd) a hráčům Betlu tento způsob hry povolí, tak rázem přestává jít o to, zahrát si fotbal a případně vyhrát, ale naopak o to, aby nedošlo k vážnému zranění, a zápas raději co nejdříve skončil.

Speciálně musím upozornit na přerostlou opici v obraně Betlu (v tomto konkrétním zápase hráč s číslem 99), jejíž IQ osciluje kolem hodnoty 50-60. Tento hráč je schopen nasbírat za zápas klidně 40 faulů, zásadně drží rukama, mlátí kolem sebe lokty, do každého souboje chodí šlapákem, zkrátka hraje jako prase, navíc se chová jako zvíře, protihráčům na hřišti nadává do zmrdů, vyhrožuje napadením, posmívá se soupeři, hádá se s rozhodčím, za lajnou vydává jakési bůvolí zvuky… Jeho agresivita proti našemu týmu vyvrcholila, když prakticky bezdůvodně napadl za lajnou nehrajícího kapitána A. Průšu, kterého chytil pod krkem a chtěl se prát. Jsem si jist, že toto jeho napadení protihráče je jedno z mnoha, kterých se tento chovanec dopustil a ještě dopustí. Zavřít do ZOO a vystavovat mezi opicemi, jedině tak by se s takovýmito jedinci mělo zacházet.

Další průběh zápasu nemá příliš smysl rozepisovat. Sean team ho totiž takticky vůbec nezvládl. Prakticky od 40. minuty jsme totiž nesmyslně otevřeli hru a ve snaze vyrovnat jsme útočili ve čtyřech lidech. Zatímco naše útoky však soustavně naráželi na totální destrukci Betlu, tak ten naopak těžil z velkého prostoru, kterého se mu dostalo před naší brankou, a ze dvou rychlých protiútoků nám vstřelil 2 branky.

Skóre 0:3 již nebylo v našich silách zvrátit, protože zatímco náš betonující soupeř točil asi 10 hráčů, my jsme celý zápas museli odehrát v 6 lidech.

Zápas tak skončil porážkou, která byla sice zasloužená, jelikož výkon Sean teamu byl podprůměrný, na druhou stranu soupeř dosáhl výhry z velké části díky benevolenci rozhodčího, který pouštěl jeho tvrdou hru a permanentní obrané fauly, které nám znemožnily vytvořit si více gólových příležitostí.

 

Hodnocení jednotlivců:

L. Chmelíček - 5: měl to těžké, zase tolik střel na něj nešlo, co mohl, to pochytal, s brankami moc dělat nemohl. Dvakrát za ním zvonila tyč a břevno. Často se uchyloval k dlouhým nákopům, které ovšem speciálně na proseckém hřišti nemají prakticky žádnou šanci na úspěch.

D. Neuberg - 4: na zápas přijel pozdě a prakticky celý první poločas se rozkoukával. Působil nejistě a chyboval v rozehrávce. Ve druhé půli se vcelku chytil, nicméně ani on nedokázal zabránit rychlým brejkovým akcím soupeře, navíc si vstřelil polovlastní gól. Nicméně bych chtěl říci, že kromě tohoto zápasu odehrál Dan výbornou sezonu, v podstatě ve všech zápasech podal spolehlivé a kvalitní výkony a má velký podíl na kvalitní obranné hře Sean teamu. Jelikož Danovi skončila sezona a čeká ho lehčí operativní zákrok, přeji mu za celý Sean team brzké uzdravení a těším se, až se zase setkáme na hřišti.

V. Neuberg - 4: příliš brzy se pustil do bezhlavého útočení a vzadu nechával okénka v obraně. Druhý gól jde na jeho vrub. Několikrát se pokusil vypálit, ale většinou netrefil branku nebo jeho střelu srazili obránci. Přesto, že nehrál nějak tragicky, tak rozhodně podal výkon pod svoje možnosti.

A. Kratochvíl - 5: s těžkotonážními obránci soupeře se bil statečně. Měl to těžké, protože byl prakticky neustále zdvojován. Zajímavé je, že mu rozhodčí odpískal hodně faulů (a řadu z nich sporných), zatímco fauly na něj pravidelně přehlížel. Několikrát si vypracoval solidní pozice, ze kterých mohl skórovat, ale v zakončení se mu dnes nedařilo - střílel vedle nebo do obránců.

P. Šmigol - 4: v šedi podprůměru. Vyhrál několik soubojů, zapojoval se do kombinačních akcí, několikrát se pokusil vystřelit, ale celkově nebyl pro soupeře velkým nebezpečím. Plnil si své defenzivní povinnosti, ale na útočné polovině nepřidal žádnou nadstavbu, moment překvapení, kreativní přihrávku.

R. Zubatý - 4: musel nastoupit s horečkou a bylo to znát. Zůstal hluboko za svými skvělými výkony v této sezoně. Ztratil spoustu míčů, kazil přihrávky, neměl obvyklou dynamiku a pohyb. Podprůměrný výkon, na který u Radka nejsme zvyklí, avšak nevyčítal bych mu nic. Buďme rádi, že byl na hřišti, a nebylo nás pět celý zápas.

Zpět