7.kolo - Sean team - Nalejto 1. FC 6:1 (4:0)

24.05.2011 21:18

Čas letí velice rychle. Uběhlo již více než 7 měsíců od vůbec prvního utkání Sean teamu v 5. Hanspaulské lize. Naším soupeřem v tomto památném utkání nebyl nikdo jiný, než náš dnešní soupeř - tým Nalejto 1.FC. Pokud by se tento duel odehrál v nějaké sledovanější soutěži a před televizními kamerami, tak by zcela jistě vstoupil do dějin - kvantum zahozených megatutovek, kterými se Sean team v tomto utkání prezentoval, totiž nemělo obdoby, a porážka 1:2 byla jen logickým vyústěním nepovedeného zápasu.

Nalejtu jsme tedy měli opravdu co vracet a musím říci, že osobně jsem se na tento zápas velmi těšil, protože frustrace ze zmiňovaného utkání mnou cloumá ještě dnes. Cílem tedy bylo, za každou cenu vyhrát, vrátit soupeři porážku a udržet se v boji o postup. K těmto úkolům jsme se sešli v počtu 8 lidí (P. Šmigol, K. Kolpek, L. Chmelíček, D. Neubergová, V. Neuberg, T. Černý, R. Szabo a A. Průša), přičemž nejlepší střelec soutěže nastoupil lehce zdravotně indisponován.

Utkání začalo ve svižném tempu a už ve druhé minutě mohl jít Sean team do vedení, to by ovšem P. Šmigol musel trefit poloodkrytou branku soupeře.

Své zaváhání však napravil o 3 minuty později - to se po pravé straně prosadil přes 2 obránce K. Kolpek, předložil míč jako na podnose P. Šmigolovi a ten již tentokrát prázdnou branku neminul - 1:0.

Soupeř byl velice fotbalovým týmem a rozhodně proti nám odehrál lepší zápas, než v předchozím vzájemném měření sil. Štěstí, které si však vybral před sedmi měsíci, při něm tentokrát nestálo.

Asi v 8. minutě vhazovala D. Neubergová aut na A. Průšu, z nepochopitelných důvodů zůstala stát za lajnou, takže Alešem vrácený míč odehrávála hodně v nouzi (a zřejmě za lajnou) takovým nazdařbůh nákopem. Tento nákop však dopadl na hlavu R. Szaba, který hlavou přeloboval špatně vyběhnuvšího gólmana, aniž by tušil jak. Vskutku neuvěřitelná shoda několika náhod, ale vedli jsme již 2:0.

A aby toho nebylo málo, tak chviličku na to předvedl velmi vydařený slalom mezi obránci opět K. Kolpek a celou akci vyšperkoval střelou do šibenice - 3:0.

Byla asi 15. minuta a užívali jsme si naprosto pohodlně získané vedení 3:0, které soupeře evidentně frustrovalo, což autorovi tohoto reportu působilo obrovskou radostJ!

Nalejto do nás od této chvíle začalo celkem slušně bušit, ke všemu jsme se dopustili několika chyb v obraně, takže L. Chmelíček v brance se měl co ohánět! Ovšem se všemi situacemi si poradil na výbornou. Škoda jen, že u toho řval na všechno a na všechny okolo! Ach jo…

Nicméně z prvního poločasu to stále nebylo vše. Na půl plynu hrající kapitán A. Průša se dostal kolem 23. minuty k nakopnutému míči a jakýmsi záhadným způsobem ho dostal do sítě. Situaci jsem úplně dobře neviděl, ale zdálo se mi, že musel nějak fatálně chybovat brankář. Ale což, to nikoho nezajímá, zkrátka jsme ještě do poločasu vedli 4:0, takže bylo v podstatě po zápase.

O poločase jsme si řekli, že musíme hrát chytře ze zabezpečené obrany, nevysouvat se za každou cenu, bránit až od půlící čáry a světe div se - tentokrát jsme všechna svá předsevzetí dodrželi!

Druhý poločas byl totiž pouze o tom, otrávit fotbal dvěma nebezpečným hráčům soupeře, donutit Nalejto hrát do plných a vyrážet k protiútokům. Tato taktika fungovala na výbornou. Dana s Vojtou mimořádně precizně plnili svou destruktivní činnost vzadu, co prošlo s přehledem zlikvidoval L. Chmelíček a útočníci se tak mohli soustředit na brejky a pokoušet se navýšit skóre.

To se po několika zahozených šancích podařilo v cca 45. minutě, když P. Šmigol vybojoval a vyvezl míč, přesnou přihrávkou oslovil A. Průšu a ten zkušeně k tyči zakončil - 5:0.

Ihned po vstřeleném gólu jsme si vybrali jediný slabý okamžik druhého poločasu a to když jsme nechali nejlepšího hráče soupeře, aby ihned z rozehrávky udělal nerušeně asi 8 rychlých kroků k naší brance a trefil šibenici - 5:1.

Tento moment však byla poslední komplikace v utkání, které směřovalo k jasnému vítězství Sean teamu.

Zlatým hřebem určitě byla fotbalová akce jinak čistě destruktivních hráčů - D. Neubergové a T. Černého - Dana si naběhla do levého křídla, dostala dlouhou přihrávku od R. Szaba, podívala se a z prvního doteku poslala míč přesně do běhu T. Černému, který ve skluzu důrazně zakončil - 6:1.

Nalejto již nemělo psychické ani fyzické síly s utkáním cokoliv udělat a tak se zápas víceméně dohrával bez většího vzruchu, menší pozdvižení tak způsobil pouze jakýsi srandovní důchodce, který na vedlejším tenisovém kurtu plácal do míčku a kterému se zdálo, že jsme příliš hluční, tak nás poněkud nevybíravě okřiknul. A. Průša však dědulu rychle usadil do správných mezí a tak jsme si mohli nerušeně vychutnat pocit z pohodového vítězství a odvety za 7 měsíců starý zápas.

Jak se dařilo jednotlivcům:

L. Chmelíček - 8,5: naprosto spolehlivý a jistý výkon. A to se v zápase opravdu nenudil a několikrát musel předvést velmi těžké zákroky. Za svůj výkon by si zasloužil vychytat nulu, bohužel jedna střela mu přece jen prošla. Škoda, že si v zápase neodpustil své tradiční výlevy vůči spoluhráčům.

D. Neubergová - 7,5: velice kvalitní a spolehlivý výkon v defenzivní činnosti podpořila hned dvěma přihrávkami na gól - jednou trochu náhodnou a jednou vskutku parádní. Několika chyb v poziční hře se sice dopustila, ale celkový dojem z výkonu je vynikající.

V. Neuberg - 7: náš maturant dorazil na zápas sice bez věcí, takže měl trenky ode mě, boty od Szabiče, triko od kdovíkoho, ale na jeho výkonu to nebylo nijak znát. Spolehlivě dirigoval obranu, bez problémů uhlídal podstatně mladší protihráče a za celé utkání se nedopustil žádné výraznější chyby.

T. Černý - 5: nebylo to ono. Spoustu míčů přihrál na kopačky soupeřům, spoustu míčů ztratil. V obraně se často pohyboval zmateně na místech, kde neměl co dělat. Na druhou stranu však nepropadal depresi a až dokonce bojoval o každý metr hřiště. Celkový dojem navíc v závěru vylepšil pěkným gólem.

R. Szabo - 7,5: statečně bojoval ve středu hřiště s důraznými protihráči. Byl několikrát terčem nevybíravých faulů, schytal hodně ran a kopanců. Přesto drtivou většinu soubojů vyhrával, tvořil hru a dával jí smysl. Vstřelil dosti šťastný, ale velice důležitý gól.

K. Kolpek - 8: utkání parádně odjezdil. Svou rychlostí a přímočarostí dělal velké potíže hráčům soupeře. Parádně připravil první gól pro P. Šmigola, sám pak trefil šibenici. Asi jako jedinému z nás všech mu za celý zápas nedošly síly. Na jeho hře spatřuji v podstatě jedinou vadu - je strašlivě jednonohý, snad nikdy jsem neviděl Karlose vystřelit nebo nacentrovat levačkou. Mít levou jako pravou, byla by to baladaJ!

P. Šmigol - ani se mi nechce se hodnotit. Ať se toho ujme třeba Aleš. Všichni mě za poslední zápasy sice chválí, sám ale vím, jak obrovské rezervy mám, jak mi chybí fyzička, rychlost, jak mi odskakují míče při zpracování, kolik zbytečně pokazím přihrávek, kolik zahodím jasných šancí - chtělo by to trénovat, trénovat a zase trénovat. Škoda, že na to není moc časuL.

A. Průša - 7: ač lehce zdravotně indisponován odehrál utkání v rámci možností velmi dobře. Nepohyboval se tolik na hrotu jako obvykle, často vypomáhal ve středu hřiště nebo i v obraně. Vstřelil dva góly, kterými si pojistil pozici nejlepšího střelce soutěže a hlavně u toho druhého ukázal, jak zakončuje akce pravý kanonýr.  

Zpět