7. kolo - Sean team – Podolka FC 12:0

13.06.2010 09:41

Fotbalová sezona v 7. hanspaulské lize, kde se hodláme zdržet pouze nezbytný půlrok, se nám pomalu ale jistě přehoupla do své druhé poloviny, což má jednu nespornou výhodu - pohledem na tabulku je možno odhadnout kvality jednotlivých mužstev a lépe tak můžeme předpokládat, co od kterého soupeře lze čekat.

 

No a pohled na aktuální tabulku hovořil zcela jasně:

Sean team: 2. místo, 11 bodů, skóre 29:16

Podolka:   12. místo, 1 bod, skóre 5:20

 

Bylo tedy jasné, kdo je favoritem zápasu, a kdo naopak jeho jasným outsiderem. A to přesto, že nám chyběly tři tradiční opory - O. Polák . T. Černý a V. Neuberg, a po dvouměsíční pouze se vracel na hřiště nerozehraný kapitán A. Průša. Spolu s ním byli k zápasu připraveni P. Šmigol, D. Neuberg, T. Záboj, L. Chmelíček, R. Szabo a A. Kratochvíl.

 

Jestliže jsme při pohledu na tabulku mohli soupeře považovat za outsidera, při pohledu na jeho fotbalovou produkci bylo asi tak po 5 minutách jasné, že této squadře neskutečných kopyt naložíme pořádný brankový příděl a to při minimální námaze.

 

Uzdravený kapitán A. Průša, na kterém herní pauza nebyla nijak znát, po cca 3 minutách zápasu s přehledem k tyči zavěsil - 1:0, a odstartoval tak gólostroj, který trval po celý zápas!

Cca 5. minuta: P. Šmigol po výborné kombinační akci po ose Kratochvíl - Průša dává do prázdné branky - 2:0.

Cca 10. minuta: kombinace Šmigol - Průša - Kratochvíl končí Kráťovou přesnou ranou k tyči - 3:0

Cca 13. minuta: P. Šmigol přešel přes dva hráče, jako by to byly kužely a tvrdou ranou nedal brankáři šanci - 4:0.

Cca 25. minuta: R. Szabo zesměšnil na pravé straně tři obránce, míč předložil A. Kratochvílovi, který napálil míč pod víko - 5:0.

Cca 27. minuta: na samotného brankáře uniká dvojice Kratochvíl - Průša, druhý jmenovaný dostává přihrávku trochu do strany, míč však zasekne, počká si a s přehledem ho posílá do sítě - 6:0.

 

Jestliže první poločas byl v exhibičním duchu, druhá půlka už byla naprostá jatka, kdy soupeř nevěděl kam dřív skočit a nebýt hromady zahozených TUTOVEK, mohli jsme mu nasázet tak 25 branek.

 

To se sice nepodařilo, ale i tak skóre utěšeně narůstalo.

Přiznávám se, že zde mi už pořadí branek i jejich způsob dosažení trochu splývá a tak vyjmenuju jen momenty, které jsem si zapamatoval.

A. Průša se jednou prosadil s přehledem jemu vlastním přesnou střelou k tyči a jednou dobrým náběhem před branku, kde pohodlně skóroval.

A. Kratochvíl v pohodě prostřelil gólmana.

Hattrick zaznamenal R. Szabo - jednou pohledná rána k tyči, jednou slalom přes dva hráče zakončený nechytatelnou dělovkou a na úplném konci využil luxusní přihrávky od D. Neuberga a krásnou ranou vymetl šibenici.

 

Za zmínku určitě také stojí některé šance, které jsem nedali - D. Neuberg trefil tyč, T. Záboj z půl metru před prázdnou bránou - tyč, P. Šmigol parádní ránou - tyč, R. Szabo v 1000% šanci - tyč, P. Šmigol před prázdnou bránou ze dvou metrů - vedle…….a další a další situace, které mohli skončit brankou, ale neskončili, štěstěna tak byla k týmu Podolky opravdu milosrdná!

 

Tým Podolky v utkání vsadil na kvantitu (hráčů měl náš soupeř snad 12), nicméně kvality se mu zjevně nedostávalo. Ke všemu mě fascinoval svou neuvěřitelně naivní hrou, když ačkoliv individuální schopnosti hráčů soupeře byly mizerné, tak drtivou většinu míčů rozehrával zezadu po zemi, kdy se pak často jeden bek snažil prokličkovat mezi dvěma našimi napadajícími útočníky. Většinou to samozřejmě vyústilo v okamžitou ztrátu míče a další horké chvilky pro brankáře Podolky.

 

Za sebe musím říci, že horší tým jsem snad ještě nikdy v životě neviděl a skutečně nechápu motivaci těchto pánů, zakládat fotbalové mužstvo. Musím říct, že naše soupeře podezírám ze špatně skrývaného masochismu, protože být na posledním místě tabulky, dostávat ve většině zápasů dardy a být každému pro smích - z toho může mít radost asi opravdu jen málokdo!

 

Komentář k jednotlivcům:

 

L. Chmelíček - 7,5: neustále jenom mrznout a koukat na to, jak deklasujeme tragického soupeře, to musí být unavující. A do toho najednou přijde nepříjemný centr, nepříjemná střela, nepříjemný souboj. Pro promrzlého brankáře nic jednoduchého, nicméně Lukáš všechny tyto situace vyřešil s naprostým přehledem a i při jediné obrovské šanci Podolky nás skvělým zákrokem podržel. Ještě k tomu připočtěme bezchybnou rozehrávku a je jasné, že za dnešní zápas si naše opora zaslouží absolutorium.

 

D. Neuberg - 7,5: v obraně přes něj nepřešel vůbec nikdo, měl úžasný poměr vyhraných/prohraných soubojů, soupeřovým útočníkům nedovolil nic. Navíc se pokusil i o zakončení, měl smůlu, když trefil tyč a další jeho střela jen těsně minula cíl. Jako třešinku na dortu přidal několik luxusních přihrávek na útočníky, za všechny bych vybral parádní míč na R. Szaba, po kterém Robert skóroval.

 

T. Záboj - 7,5: k jeho výkonu není co dodat, vyhrával 99% soubojů 1 na 1, soupeře odzbrojoval s grácií a zdravým sebevědomím. Rozjížděl nebezpečné kombinační akce, po kterých vznikaly šance nebo padaly góly. Na hřišti si v podstatě dělal, co chtěl, hráči Podolky na něj vůbec neměli. Jediným jeho problémem je zakončení, kdy se nedokáže prosadit ani z těch nejjasnějších pozic - za všechny bych jmenoval střelu z půl metru do prázdné brány, která však skončila na tyči.

 

A. Kratochvíl - 8,5: tady nebylo vůbec co řešit, hráči soupeře mu nesahali ani po kotníky a tak na hřišti dělal to, co uznal za vhodné. Když chtěl přihrát na gól, přihrál na gól (asi 4x), když chtěl dát gól, tak dal gól (3x), když chtěl soupeři vzít míč, tak mu ho prostě vzal, když chtěl obejít 1 na 1, tak obešel…..prostě jeho činnost na hřišti byla takřka bezchybná a to přesto, že hrál, odhaduji, tak na 25%.

 

R. Szabo - 9: při pohledu na jeho schopnosti a dovednosti a na to samé u hráčů soupeře to vypadalo, že na běchovické hřiště si přišel začutat Maradona proti partě místních nazdárků. Své soupeře totiž tak viditelně převyšoval, že se opravdu zdálo, že se na hřiště přimotal jaksi náhodou. Svým herním stylem a pojetím soupeře po všech stránkách vyučoval, připravil několik branek a když ve druhém poločase začala úřadovat jeho levačka, byl z toho hattrick během asi pěti minut. Opravdu není co dodat.

 

P. Šmigol - 7: první poločas v naprostém pořádku, dal dva pěkné góly, na jeden přihrál, trefil tyč a svou herní kvalitou přispíval k celkovému výbornému hernímu výkonu. Druhý poločas byl již bohužel slabší, především se dopustil několika hrubých nepřesností jak při finální přihrávce, tak při zakončení. Hráče Podolky stále převyšoval o tři třídy, ale v kontextu výkonů spoluhráčů byl ve druhém poločase v Sean teamu článkem nejslabším.

 

A. Průša - 9,5: jeho návrat po dvou měsících byl vskutku impozantní! Soupeři sázel jednu branku za druhou, rozehrál desítky kvalitních útočných akcí, po mnohých z nich padaly góly. Za celé utkání neztratil snad ani jeden míč, soupeřovi obránci byli v soubojích s ním po většinou v roli přihlížejících statistů, míčovou technikou, úžasným přehledem v zakončení a fotbalovým myšlením byl nejzářivější hvězdou utkání! BOHUŽEL je asi jediným fotbalistou v této sluneční soustavě, který dokáže v rozhodnutém, jasném a pohodovém zápase za stavu 8:0 řvát a sprostě nadávat svému spoluhráči jen proto, že špatně vyřešil jakousi situaci na hřišti. Autorovi tohoto komentáře tím zápas značně znechutil:-(. Toto je bohužel jedinou a zároveň největší kaňkou na jeho hře a opakuje se to stále dokola v mnohých (ne všech) zápasech. Tak, a teď jsem si řekl o vyřazení z Sean teamu:-)!

 

 

Takže - 2 body jsou doma, vylepšili jsme si skóre i osobní statistiky, zvedli sebevědomí a předvedli slušný fotbal. Je však potřeba se po tomto utkání vrátit pokorně zpět na zem a poctivě se připravit na další zápas - to nás totiž čeká Pradox a to bude asi jiná káva!

 

Vzhůru do 6. ligy!!!

 

P. Šmigol

Zpět