7.kolo - Sean team - Relax FC 5:3 (4:1)

29.05.2012 21:05

Nemá smysl si zde opakovat notoricky známé heslo, že fotbal nemá logiku. Postačí jednoduchý názorný příklad: Lucián FC - Sean team - 7:1; Relax FC - Lucián FC 12:5; Sean team - Relax FC 5:3. Místo předpokládaného debaklu se tedy náš tým dočkal velmi důležitých dvou bodů. Jak k tomu došlo, si povíme právě teď.

Na rozdíl od předchozího střetnutí s PAVAPA Motl, se Sean team dnes sešel v sestavě pouhých sedmi lidí: L. Chmelíček, T. Záboj, T. Černý, O. Polák, R. Zubatý, P. Šmigol a A. Průša. Není to sice optimální počet, za který považuji počet osmi lidí, ale rozhodně je to lepší, než když se nás sejde jedenáct, na hřišti vládne chaos a nikdo se nedostane pořádně do tempa (viz utkání s PAVAPA Motl).

Sean team, vědom si toho, že nutně potřebuje podovat, aby se vzdálil sestupovým příčkám, začal poměrně s chutí. Hned asi ve druhé minutě se ocitl v dobré střelecké pozici po nahrávce A. Průši P. Šmigol, ale jeho střelu vyrazil brankář na roh.

Následovala jedna z větších šancí soupeře, se kterou si poradil L. Chmelíček a poté se již měnilo skóre: O. Polák z levé strany přihrál R. Zubatému, který míč umístil šikovně mimo dosah brankáře - 1:0.

Radek tímto odstartoval své galapředstavení, které není hodno hráče Pražského přeboru, ale spíše hráče Gambrinus ligy. Na hřišti totiž začal excelovat takovým způsobem, že to chvílemi bralo dech.

Jeho další hvězdná chvilka přišla asi v 15. minutě, kdy se nejlépe zorientoval ve zmatku před brankou Relaxu a parádní střelou vymetl šibenici - 2:0.

Poté mohl na rozdíl tří gólů zvýšit A. Průša, který si pěknou kličkou položil brankáře, z úhlu se mu však levačkou prázdnou branku trefit nepodařilo.

A přišel trest. Nejlepší hráč soupeře se dostal k dlouhému nakopnutému balónu, pohrál si s obráncem (T. Záboj?) a prostřelil vyběhnuvšímu L. Chmelíčka - 2:1.

Tento moment byl komplikací především psychickou, jelikož soupeř zjistil, že nám může dát gól a my naopak, že můžeme inkasovat.

Chvíli na to pokazil jednoduchou přihrávku P. Šmigol a z rychlého protiútoku byla super šance, kdy útočník Relaxu přestřelil z metru prázdnou bránu.

Ale pak už pokračoval ve své krasojízdě ryšavý démon Radek. Na pravé straně si povodil obránce soupeře, napřáhl, a tvrdou bombou, která orazítkovala obě tyče a následně skončila v brance, zvýšil už na 3:1.

A aby toho nebylo málo, tak pět minut před koncem poločasu se rychlou kličkou zbavil agresivního cucáka z týmu Relaxu, který toto neunesl a Radka následně fauloval ve vápně - penalta.

Pravidlo, že faulovaný hráč by neměl kopat, Radek po výzvách ostatních, ať kopat jde, nedodržel a dobře udělal - nechytatelná rána k tyči znamenala vedení Sean teamu už 4:1.

O poločase tak vládl v našem týmu optimismus, nic nenasvědčovalo tomu, že by soupeř měl začít zlobit a utkání otočit. Následovala tradiční rada, v klidu, zezadu, nebudeme se nikam hnát, budeme si hlídat náskok…..a tradičně bylo vše přesně naopak.

První útok Relaxu ve druhém poločase znamenal okamžitě gól a snížení na 4:2. Těžkou střelu L. Chmelíčkovi totiž ještě ztížil T. Černý, který mu právě v okamžiku střely zakryl výhled a Lukáš tak střelu neviděl.

Aby toho nebylo málo, minutu nato kopal soupeř roh. Marné bylo upozorňování o poločase, že všechny rohy kopou přímo do brány. Roh proletěl mezi nohama O. Poláka a i L. Chmelíček byl na místě pozdě, jelikož čekal spíš centr - 4:3.

Horší vstup do poločasu jsme snad mít nemohli. Za co bych však náš tým ocenil, že ani po těchto dvou direktech se psychicky nezlomil a začal hrát zase svou hru.

Na hřišti jsme měli územní převahu a celkem dost šancí. Dvě z nich zahodil R. Zubatý, který si na hřišti dělal co chtěl a poté, co umotal tři obránce, mu střelu zlikvidoval brankář (měla přijít přihrávka na lépe postaveného A. Průšu).

Rovněž kapitán mužstva se ocitl v obrovské šanci, už si položil i brankáře, ten mu však míč v poslední možné vteřině vzal z nohy.

Aleš se tak dočkal o chvíli později, když míč výborně z obrany přes dva hráče vyvezl T. Černý, přihrál R. Zubatému, ten našel A. Průšu, který se konečně dočkal branky - 5:3.

Toto byl asi definitivní zlom v utkání. Ne že by jeho zbytek Relax zabalil, především jeho nejlepší hráč, který nám dal první branku, se ještě několikrát dostal do nebezpečných pozic, ale z celkového projevu na hřišti již bylo vidět, že utkání máme pod kontrolou a zvrat nepřipustíme.

Skóre nakonec mohlo být ještě vyšší. Fantastický R. Zubatý opět udělal asi tři obránce, ale místo přihrávky na volného A. Průšu střílel vedle.

Gólu se nedočkal ani P. Šmigol, který se důrazně vrhnul po míči, který tancoval před brankou, ale smolně trefil pouze tyč.

Zápas byl ke konci trochu vyhecovaný, když agresivní cucák v dresu Relaxu zezadu sestřelil unikajícího O. Poláka, který si to nenechal líbit, a cucákovi k tomu řekl své. Přes slovní výhrůžky však naštěstí k žádným větším konfliktům už nedošlo a Sean team si tak připsal velice cenné dva body.

Hodnocení jednotlivců:

L. Chmelíček - 6: tentokrát nebyl výjimečně strůjcem našeho vítězství. Chytal spolehlivě, vše co chytit měl, to chytil. Dostal dva smolné góly (u jednoho možná nemusel vybíhat, druhý byl přímo z rohu), ale po minulých utkáních, kdy v brance doslova čaroval, aby nás udržel ve hře, má na takovýto „normální“ zápas nárok. Především bych ocenil, že se dnes choval velice klidně, v klidu si dirigoval obranu, na nikoho neřval a byl uklidňujícím elementem zadních řad.

T. Záboj - 7: začíná se rozehrávat. Útočníci Relaxu byli rychlý a silní na míči. Souboje s nimi však zvládal na výbornou. Odebral spoustu míčů hráčům soupeře, balony následně vyvážel a zakládal protiútoky. Nebál se ani vystartovat dopředu a nabídnout se pro přihrávku na přečíslení. Hrál tak, jak má moderní krajní obránce hrát.

T. Černý - 7: podle mě Tomášům nejlepší výkon v dresu Sean teamu v poli! Přes menší nejistotu v úvodu utkání a pár zbytečných chyb, se rozehrál k výbornému výkonu. Přerušoval akce soupeře a to bez zbytečných faulů. Byl vždy tam, kde být měl. Přidal však i nadstavbu v podobě přesné rozehrávky a podpoře útoku. Několikrát výborně vyvezl balon, založil díky tomu akci před důležitým pátým gólem. Jen tak dále!

O. Polák - 7: hrál vždy tam, kde bylo potřeba - v obraně, v záloze, v útoku. A všude hrál velice dobře. Soupeře obíral o míče s železnou pravidelností, následně dával hře nápad a myšlenku. V případě nutnosti se nebál přitvrdit. Chyboval u třetího gólu v naší síti, ale to je tak vše, co lze vytknout.

R. Zubatý - 10: nezastavitelný, fantastický, neuvěřitelný…je spousta slov, která by se dala napsat, ale to, co předvedl, nelze dostatečně dobře popsat, to se musí vidět. Na hřišti převyšoval zbytek účastníků rozdílem třídy! Soupeřovi obránci pro něj byli jako kuželi, mezi kterými si pohrával s míčem, brankář pak pro něj byl jen přihlížejícím statistou, jehož role se smrskla na podávání míčů, které mu po Radkových střelách končily v síti. Předvedl prostě fotbal, jakému soupeř absolutně nemohl konkurovat. V dnešním utkání porazil soupeře (s trochou nadsázky) on sám!

P. Šmigol - 6: odehrál si své. Připravil několik šancí pro spoluhráče, vybojoval hodně balonů ve středu hřiště, trefil tyč. Chybou v prvním poločase málem zapříčinil vyrovnání, útočník Relaxu se naštěstí ukopl.

A. Průša - 7: mohl dát klidně hattrick, jednou však minul odkrytou branku, podruhé mu šanci zmařil brankář. Gólu se dočkal až po přihrávce R. Zubatého. Hattrick se mu sice nastřílet nepodařilo, avšak i díky jeho hře Radek tolik vynikal. Aleš na sebe totiž vždy vázal obránce (někdy dva) a následně přesně rozděloval míče, čímž vytvářel prostor pro ostatní a tlak před brankou soupeře. Velmi dobrý výkon.

Zpět