7.kolo - Sean team - Santa Tranta PC C 3:1 (1:1)

03.11.2012 18:09

Branky: Šmigol, Zubatý, Kratochvíl

Sestava: L. Chmelíček, D. Neuberg, V. Neuberg, O. Polák, T. Klusáček, A. Kratochvíl, P. Šmigol, R. Zubatý

V sedmém kole naším (prozatím úspěšném) tažením třetí ligou, nás čekal starý známý soupeř - tým Santa Tranta PC C. Tehdy ještě ve čtvrté lize jsme se totiž právě s tímto celkem přetahovali o postup, a na vzájemný zápas můžeme vzpomínat v dobrém, jelikož jsme jej zvládli, byť první poločas byl z naší strany opravdu tragický.

V dnešním druhém vzájemném měření sil chyběl našemu soupeři klíčový útočník L. Krajči, který je nejlepším střelcem soutěže a v minulém utkání nám zle zatápěl. A vzhledem k vývoji utkání můžeme být určitě rádi, že nedorazil.

První poločas se od samého úvodu nesl v dosti nervózním a tvrdém duchu, šancí na obou stranách bylo poskrovnu, za to tvrdých a bolestivých zákroků na obou stranách bylo poměrně dost. Jenom během prvního poločasu utrpěli v Sean teamu zranění kotníku P. Šmigol, T. Klusáček (oba zranil jeden a ten samý hráč) a V. Neuberg. A rána kolenem do ledvin, kterou utrpěl L. Chmelíček v brance, byla již opravdu hodně za hranou.

Zatímco tvrději hrajícím týmem byla určitě Santa Tranta, tak zároveň byla také týmem ubrečenějším a hádajícím se s rozhodčím nebo s našimi hráči o každý faul. Nejaktivnější v tomto byl plešatý starší chlap, který místo, aby měl rozum, tak byl právě viníkem ataku na našeho brankáře, do každého souboje chodil nebezpečně podrážkou napřed, přitom brečet a neustále se dožadovat nějaké změny verdiktu rozhodčího, bylo jeho dominantní činností.

Občas se během první půle hrál i fotbal. Jednoznačně nejhezčí akcí prvního poločasu byl první gól Sean teamu: A. Kratochvíl vysunul po straně R. Zubatého, ten pláchnul obráncům a míč předložil do velké šance P. Šmigolovi, který nezaváhal a poslal svůj tým do vedení - 1:0.

Toto vedení však mělo pouze jepičí život. Krátce po vedoucím gólu totiž kopal soupeř standardku, která byla poměrně daleko a v nevýhodném úhlu. Míč si však hráči soupeře rozehráli do strany a tvrdou dělovku pod břevno L. Chmelíček viděl až na poslední chvíli, tudíž nestihl zareagovat - 1:1. Následně seřval všechny své spoluhráče jako malé kluky, že střílejícího hráče neobsadili. To je sice hezké, jenže ono nejde obsadit všechny hráče soupeře, když jsou dva naši hráči ve zdi, navíc střela šla doprostřed a brankář jí měl chytit. Což podle mě Lukáš velmi dobře věděl, a aby svou vinu nějak zakryl, tak seřval všechny okolo, místo aby sklopil uši a koncentroval se na další minuty zápasu.

V dalším průběhu první půle byl k vidění spíše boj o každý metr, než nějaký pohledný fotbal. Santa Tranta měla mírnou převahu a pár nebezpečných střel, ale ty šly buď vedle, nebo si s nimi L. Chmelíček poradil.

Ze strany Sean teamu stojí za zmínku solidní střelecké pokusy T. Klusáčka (přímý kop, který brankář vyrazil s námahou na tyč) a R. Zubatého, brankou však neskončila už žádná akce, a tak poločas skončil nerozhodně.

Stejně jako v minulém měření sil s týmem Santa Tranta, tak i dnes se výkon Sean teamu ve druhé půli radikálně zlepšil. Od samého počátku druhého poločasu jsme si vytvořili solidní herní převahu, která ústila ve stále častější šance a nebezpečné situace.

Přesto, trochu paradoxně, nám k vedení nakonec soupeř dopomohl v podstatě sám. Obránce Santy, který v první půli zranil P. Šmigola a T. Klusáčka a celý zápas vystupoval s velkým sebevědomím a suverenitou, vyrobil obrovskou minelu, když našemu nejlepšímu hráči R. Zubatému namazal do brejku. V samostatném nájezdu na brankáře Radek nezaváhal a nechytatelnou střelou k tyči poslal Sean team do vedení - 2:1.

Chvíli na to předvedl výbornou přihrávku mezi obránci A. Kratochvíl, kdy poslal do samostatného nájezdu P. Šmigola, ten bohužel tolik kvality v koncovce neprokázal a šajtlí trefil pouze brankáře. Vyraženou střelu by možná ještě mohl dokopnout do odkryté branky, ale zradily ho kopačky a gravitaceL.

Santa se s porážkou však rozhodně nehodlala smířit a předváděla solidní fotbal. Ať už kvalitní rychlou kombinací, dlouhými nákopy, které slušně zpracovával čahoun v útoku soupeře nebo nebezpečnými rohy. Všemu se však našemu týmu dařilo odolávat, jelikož obranná činnost je něco, čím letos Sean team prostě vyniká. Ať už to bylo díky důrazu a nesmlouvavosti bratrské dvojice Neubergů, teleskopickým nohám A. Kratochvíla, vyhraným soubojům O. Poláka nebo téměř neobejitelného T. Klusáčka, tak do velkých šancí jsme soupeře prostě nepouštěli. A střely ze střední vzdálenosti byly bez výjimky kořistí L. Chmelíčka.

Vítězství se Sean teamu podařilo stvrdit opravdu velmi pohlednou akcí, kterou inteligentní přihrávkou rozjel T. Klusáček, R. Zubatý s hlavou nahoře našel precizně A. Kratochvíla a ten uklidil míč pod břevno - 3:1.

Přesto, že ani po tomto direktu to Santa Tranta nezabalili, tak bylo jasné, že utkání si už můžeme prohrát jedině sami.

To se však nestalo, několik dalších návalů zbytečných emocí a hádek skončilo naštěstí bez rvačky a po výsledku 3:1 si soupeři, možná trochu překvapivě, podali ruce a šlo se do šaten.

 

Hodnocení jednotlivců:

L. Chmelíček - 6: tým rozhodně několikrát podržel. Od minulého zápasu také radikálně zlepšil rozehrávku, kdy se trefoval nejen do hřiště, ale dokonce většinou dlouhými výkopy nacházel spoluhráče. Inkasovaný gól však jde především na jeho vrub a následný řev na spoluhráče byl jedním z jeho excesů, kterých by se měl vyvarovat. Zvlášť po vlastní chybě.

D. Neuberg - 7: nevzpomínám si, že by udělal nějakou vážnější chybu. Navázal na svůj výborný výkon z předchozího utkání s Útlumem a celý zápas odehrál na vysoké úrovni: bez chyb, se spoustou vyhraných soubojů, s kvalitní rozehrávkou a organizací obrany.

V. Neuberg - 6: ze začátku párkrát propadl proti vysokým útočníkům soupeře a byly z toho šance před naší brankou. Postupně se však také rozehrál, souboje začal v drtivé většině případů vyhrávat, nebál se předvést směrem dopředu něco navíc. Ač často pod tlakem, tak rozehrával konstruktivně a s rozmyslem.

O. Polák - 6: nebyl sice tolik vidět jako v jiných zápasech, ale svou úlohu jednoznačně splnil. Ať už zaskakoval v obraně nebo v záloze, tak byl vždy silný v osobních soubojích, silný na míči a prakticky nechyboval. Čeká se od něj více směrem dopředu, nebyl tolik nebezpečný, jako je obvyklé, ale bylo to dáno tím, že měl více defenzivních úkolů.

T. Klusáček - 7: z negativ musím vyzdvihnout opět jeho vlastnost, kdy často drží příliš dlouho míč, místo aby ho dal rychle od nohy, a následně musí tvrdě bojovat o to, aby ho pod tlakem protihráčů udržel. Jinak hrál ovšem velice dobře. Prakticky nebylo možné přes něj přejít, ze středu hřiště rozdával přesné balony, téměř skóroval z přímého kopu a založil parádní akci před třetím gólem.

A. Kratochvíl - 8: prakticky není co vytknout. Naběhal toho nejvíc ze všech hráčů Sean teamu, soupeřům vracel jejich tvrdé zákroky, střety s ním hráče Santa Tranty bolely, což nesli dost nelibě. Podílel se na prvním gólů a třetí sám zařídil. Pracuje na velkém prostoru a jeho činnost je pro hru týmu nepostradatelná.

P. Šmigol - 6: prohrál několik osobních soubojů a celkově podal průměrný výkon. Hodně míčů ale  zase vybojoval a zastavil řadu útoků soupeře. Oproti minulému zápasu nebyl tolik vidět. Do lehkého nadprůměru vytáhl svůj výkon vstřelenou brankou. Škoda, že ve velké šanci selhal a nepřidal druhou.

R. Zubatý - 8: bylo by to ještě na vyšší známku, kdyby si výkon v závěru nepokazil tím, že si chtěl vylepšit své osobní statistiky, a místo přihrávek do tutových šancí pálil z těžkého úhlu a nepřesně. Jinak ho ovšem bylo zase plné hřiště. Zařídil všechny tři góly, několikrát se dostal k nebezpečným střelám, jako štírek procházel obranou soupeře. Co do útočné činnosti určitě nejlepší hráč na hřišti.

Zpět