7.kolo - Sean team - SquashArena 5:2

04.11.2010 21:12

Po týden starém výprasku s druhým Útlumem (3:7) nás čekal v sedmém kolem vedoucí tým tabulky – SquashArena. Na zápas se nás sešlo celkem devět, do brány se vrátil do absenci s Útlumem Chmelda, do obrany byli připraveny bratři Neubergovic Dana s Vojtou a Karlos, který odehrál první zápas po absolvování pražského maratonu. O ofenzivu se pak starali oba Alešové, Szabič, Zuboš a Šmigi. Posledně jmenovaný však přijel později, pár vteřin před zahájením utkání a tak jsme neměli k dispozici na rozcvičení míče. Postávali jsme tak na hřišti jako banda trotlů a procvičovali hlavně svaly v oblasti úst a záviděli přitom soupeři dva pěkné a nafouknuté míče:-). Vzhledem k výsledku a hlavně výkonu bychom tuto formu rozcvičky možná mohli praktikovat častěji:-)

Do zápasu jsme vstoupili celkem dobře a stejně jako v týden starém zápase s Útlumem jsme si v prvních deseti minutách připravili dvě jasné šance, které jsme stejně jako v zápase s Útlumem bohužel trestuhodně zahodili. Tu první zazdil Zuboš a druhou, doslova 100%, pak Aleš. A do třetice stejně jako v zápase s Útlumem jsme za to pykali a v duchu prastarého pořekadla „nedáš - dostaneš“ nechali jít soupeře do vedení. Jednu z mála včerejších chyb v defenzivě, nepokrytí nabíhajícího hráče při rohu Vojtou, potrestala SquashArena vedoucím gólem, 0:1.

Musím se přiznat, že jsem v té době nebyl příliš optimistický, protože do plných hrát neumíme a tuto sezonu jsme žádný zápas, ve kterém jsme prohrávali, nedokázali otočit ve svůj prospěch. Tentokrát se nám to ale naštěstí povedlo. Po obdržené brance jsme se rozhodně nesložili a naopak jsme převzali iniciativu, hráli jsme pozorně, dostatečně tvrdě a důrazně vzadu, kde jsme nepřipravili SquashAreně žádné šance vlastními hrubkami jako je naším, ne úplně šťastným, zvykem. Vepředu jsme se naopak dokázali prosadit v soubojích jeden na jednoho a velmi nám pomáhalo aktivní napadání soupeřových obránců, které jsme tímto poměrně úspěšně nutili k chybám. V napadání vynikal zejména Zuboš, který jezdil zejména v prvním poločase po hřišti doslova jako motorová myš a vybojoval spoustu zdánlivě ztracených balónů. Včera se naštěstí k jeho výkonu přidal celý Sean team a konečně nám přálo trochu i štěstí a trefili jsme asi jen dvě tyče:-). Ještě do poločasu jsme tak skóre zaslouženě otočili, nejdříve vyrovnal Zuboš a do vedení nás poslal Szabič, o poločase jsme tedy vedli 2:1.

O poločase jsme si řekli, že když budeme hrát pořád stejně a nepolevíme, tak bychom nakonec mohli dovést zápas k vítěznému konci. Skalp lídra tabulky byl celkem slušnou motivací, navíc celkem akutně potřebujeme body v bojích o záchranu, což teda upřímně řečeno asi čekal málokdo z nás:-(. Vstup do druhého poločasu nám vyšel naprosto fantasticky! Hned ve 3. Minutě se podruhé v zápase prosadil Szabič a poslal nás do dvoubrankového vedení, 3:1. SquashArena poté musela zařadit trochu vyšší rychlost a zatlačila nás chvílema do defenzivy. Do šancí se však dostával soupeř jen velmi těžce a zřídka, poctivě jsme bránili a když už něco náhodou prošlo přes obranou linii, zachránil nás Chmelda v bráně, který včera podal excelentní výkon, rozhodně jeden ze svých nejlepších v dresu Sean teamu.

Přibližně ve 40. minutě se prosadil i v této sezoně střelecky se trápící Aleš, který si přehodil obránce a z voleje levačkou, spíš dílem náhody než umu, trefil přesně k levé tyči a upravil na 4:1. V tu chvíli už to vypadalo, že to zvládneme, do konce zápasu sice ještě zbývalo dlouhých 20 minut, ale byli jsme lepším týmem a předváděli jsme opravdu velice slušný fotbal. Definitivně nás pak uklidnil pátý gól, který vstřelil opět levačkou po přečíslení Aleš. SquashArena se nevzdala a pořád se snažila alespoň o korekci výsledku a to se jí nakonec podařilo. Po otevření skóre nakonec SquashArena skóre symbolicky také uzavřela na konečných 5:2.

My už žádný z rychlých kontrů neproměnili, i když některé šance po tom přímo volaly, ale to už bychom asi chtěli moc a bylo by to pro soupeře asi příliš kruté. Rád bych závěrem SquashArenu pochválil, protože to byl soupeř, jakého si představuju – chtěli hrát fotbal (a hrát ho rozhodně uměli), hráli tvrdě do těla, ale rozhodně ne záludně, tvrdost i bez větších problémů přijímali (a my byli včera rozhodně více faulujícím mužstvem) a hlavně nebrečeli ani, když v průběhu druhého poločasu prohrávali o 4 góly (nepočítám tedy sem tam nějakou výtku k rozhodčímu, to ujede každému, zvlášť když prohrává). Opravdu sympatický tým, kterému bych přál postup rozhodně více než namistrovanému Útlumu, který vyhrává za pomocí „černochů“.

Ačkoli to normálně nedělám, napíšu několik málo slov ke každému zúčastněnému.

Chmelda – jednoznačně perfektní výkon! Asi nejlepší v Sean teamu anebo si lepší prostě nepamatuju. Ani s jedním gólem nemohl nic dělat, vždy skóroval z voleje ranou k tyči nepokrytý nabíhající hráč a to ještě z bezprostřední blízkosti. Lukáš nao chytil několik nebezpečných střel a to i v důležitých chvílích, kdy bylo skóre těsné nebo kdy jsme ještě nevedli a to je přesně to, co jsme potřebovali a co dělá dobrého brankáře, dobrým brankářem, jen tak dál!

Dana – ten samej případ jako Chmelda, lepší zápas Dany v Sean teamu nepamatuju. Vyvarovala se hrubých chyb, které nás stály laciné góly a srážely její výkony v minulých zápasech. Za celý zápas zkazila snad jen jednu jedinou přihrávku a hlavně byla konečně dostatečně tvrdá a důrazná v osobních soubojích. Přihrávky dopředu nebyly jen nákopy nazdařbůh, ale měly myšlenku a oči a mnohdy znamenaly přečíslení. Akorát snad ten trestný kop, kdy trefila na tři metry jediného bránícího hráče SquashAreny mohl být proveden maličko lépe:-).

Vojta – sice měl „lví“ podíl na první brance soupeře, ale psychicky ho to nesložilo a zbytek zápasu už odehrál velmi dobře. Platí pro něj to samé jako pro Dan, velmi dobře odvedená defenzivní práce a slušná podpora ofenzívy.

Karlos – je na něm hodně znát, že má pořádně natrénováno, makal po celý zápas, byl tvrdej a důraznej v osobních soubojích, které zpravidla vyhrával. Když nebylo komu nahrát, nebál se jít z pozice beka přes hráče a vyvézt balón až na soupeřovu polovinu. Velice aktivně se zapojoval do útoku, bylo na něm vidět, že chce dát gól, což se mu sice nepovedlo, ale svoje úkoly si beze zbytku splnil.

Szabič – zapojil se do většiny nebezpečných akcí, výborný v kombinaci, silný „na balónu“, navíc vstřelil dva veledůležité góly, které nám po vyrovnání zajistili uklidňující dvoubrankový náskok.

Kráťa – tady žádná změna. Kráťa je jednoznačně jedním z nejdůležitějších hráčů Sean teamu, pokud ne tím vůbec nejdůležitějším a dokazuje to, na rozdíl od nás ostatních, v podstatě v každém zápase, ke kterému nastoupí. Nejinak tomu bylo i tentokrát. Žádný balon pro něj nebyl ztracený, vybojoval tradičně neuvěřitelné množství osobních soubojů, dostal mnohokrát nakopáno, ale možná ještě více „ran“ rozdal. Navíc k tomu tradičně přidal i výraznou podporu ofenzívy.

Zuboš – ukazuje se, že jeho angažování do Sean teamu byla jednoznačně správná volba. Nezklamal ani v zápase s Útlumem, ale včera přidal ještě něco navíc a ukázal, co vše je v něm. Podobný styl jako Kráťa, ale na hřišti si nevadí, spíš se doplňují. Umí se prosadit v soubojích jeden na jednoho, je rychlý s balonem i bez něj a zejména v prvním poločase lítal po hřišti jako utržený ze řetězu, ale jeho pohyb nebyl zmatený, měl smysl a získal jím množství balónů. Velkým plusem je i to, že svým premiérovým gólem v dresu Sean teamu vyrovnal nepříznivě se vyvíjející skóre.

Šmigi – podal o 100% lepší výkon než v zápase s Útlumem. V útoku se sice příliš neprosadil, ale na rozdíl od minulého zápasu balóny neztrácel a souboje neprohrával a mnohdy se zapojil aktivně do pěkných kombinačních akcí. Když bylo potřeba, tak vypomohl v defenzivě. Rozhodně by to ale chtělo zapracovat na fyzičce, protože pak by se zlepšil i jeho pohyb po hřišti a tím pádem i celý jeho herní projev, který za tím, co předváděl v uplynulých sezónách, kapku zaostává. Z mého pohledu je plusem i to, že se v této sezoně zatím vyvaroval likvidačních zákroků, na které jsme v jeho podání byli pravidelně zvyklý.......nevím, jestli je to tím, že zmoudřel nebo tím, že se ztrátou fyzičky nestíhá faulovat, ale každopádně je to dobře :-)

 

 

hráno - 2.11. 17:00 v Běchovicích

Zpět