7. kolo - Sean team – Stará parta 3:2

17.05.2010 21:36

V pondělí 25.5.2009 měl před sebou Sean team nelehký úkol – potvrdit své postupové ambice v utkání s dosud neporaženou Starou partou.

 

Potěšující určitě bylo, že jsme se sešli v hojném počtu a silné sestavě – od začátku byl k utkání připraven hvězdný brankář L. Chmelíček a rovněž uzdravený R. Szabo. Méně potěšující už bylo, že několik hráčů mělo v nohách nedělní utkání velkého fotbalu (L. Chmelíček, A. Průša. T. Černý, O. Polák 90 minut; A. Kratochvíl 45 minut; P. Šmigol 25 minut), a že R. Szabo nebyl po zranění v optimální kondici. Spolu s dusným počasím a přiblblým hřištěm, kde téměř nejsou vidět autové lajny, se toto ukázalo, jako velmi důležitý faktor, mající zásadní vliv na náš výkon.

 

Začátek přitom vypadal, že vše by se mohlo odehrávat ve starých dobrých kolejích. A. Průša vyděsil brankáře nepříjemnou střelou, několikrát jsme se dostali do nadějných přečíslení a vše vyvrcholilo kolem 15. minuty, kdy se míč díky důrazu A. Kratochvíla a R. Szaba dostal k nepokrytému P. Šmigolovi, který z úhlu prostřelil brankáře Staré party – 1:0. Během druhé půlky prvního poločasu, jsme si nadále udržovali mírnou převahu, soupeř měl šancí skutečně poskrovnu, bohužel žádnou z nadějných akcí jsem nedokázali dotáhnout do úspěšného konce. Nejvíce mrzelo selhání A. Průši, který zcela sám před gólmanem byl šancí zjevně zaskočen a míč poslal vedle.

 

O poločase jsme si řekli, že výsledek už nějak udržíme a zkusíme přidat druhý gól.

 

Stará parta však přidala na důrazu, zodpovědněji bránila a navíc stále častěji zaměstnávala L. Chmelíčka v naší brance. Naše hra ve druhém poločase nebyla dobrá – rozehrávka zezadu po zemi se téměř nedařila a dlouhé výkopy znamenaly v 85% případů odevzdání míče. Pohroma přišla asi ve 40. minutě – A. Kratochvíl ztratil míč 15 metrů před naší brankou, soupeř se dostal do přečíslení 3 na 2 a rána pod břevno ze tří metrů znamenala vyrovnání na 1:1. V naší hře zavládl chaos!!! Naši ofenzivní hráči si s důraznou obranou Staré party zjevně nevěděli rady, kapitán A. Průša jen smutně vzpomínal na své střelecké hody z minulých utkání, R. Szabo byl častěji na zemi než na nohách, T. Černý a P. Šmigol kazili v kombinaci, pod své možnosti zahrál i A. Kratochvíl. Ke všemu se přidaly zmatky v sestavě, kdy chvílemi nikdo nevěděl kde má hrát a tak docházelo k situacím, kdy se 3 hráči Staré party řítili na 1 našeho obránce. Jako dar z nebes přišel náš 2. gól: A. Kratochvíl rozehrál roh a nešikovní obránci soupeře si míč sami dopravili do brány – 2:1.

 

Naše hra bohužel ani po tomto šťastném okamžiku nejevila známky zlepšení, dvojčata Neubergovic v obraně museli čelit dalším a dalším nájezdům soupeře, kterému jsme, mimo jiné, dovolili příliš mnoho standardních situací. A z jedné z nich také udeřilo – rohový kop prošel změtí nohou až před branku, kde A. Průšu se štěstím přetlačil hráč soupeře a ranou pod víko opět vyrovnal – 2:2. Náš kapitán na toto utkání opravdu nebude vzpomínat v dobrém! V posledních 10 minutách jsme vložili zbytky sil do snahy o vítězný gól. Dvakrát však selhal P. Šmigol (jednou po rohovém kopu, jednou v dobré pozici nad), jednou opět A. Průša, který v tutovce nepřekonal soupeřova brankáře a zdálo se, že utkání spěje k remíze. O tu jsme se navíc museli stále strachovat, protože vyhrát chtěl i soupeř, všechny ošemetné situace naštěstí vyřešili buď dobře D. a V. Neubergovi, případně L. Chmelíček.

Pět minut před koncem se ale ukázalo, že v týmu máme osobnosti, kterým i když se nedaří, tak dokáží rozhodnout zápas – A. Kratochvíl vhodil aut po lajně do běhu A. Průšovi, ten se zbavil svého strážce a poslal míč před branku, kam si naběhl O. Polák, který nezaváhal a strhl vítězství na naši stranu. Zbytek utkání jsme si už ohlídali a 2 vydřené body tak putují na naše konto.

 

Hodnocení jednotlivců:

 

L. Chmelíček7: utkání zvládl dobře, byl nucen hrát nohama MNOHEM častěji, než je zvyklý, ale zvládl to s přehledem. Měl několik dobrých zákroků, kterými tým podržel, góly byly nechytatelné. Občas byl nepřesný při rozehrávce.

D. Neuberg7: dnes bezchybný! Jeho ochota být téměř pořád vzadu a bránit, je obdivuhodná. Vyhrál 80% osobních soubojů, byl skutečně spolehlivý!

V. Neuberg6: neodehrál špatný zápas, především v defenzivě si vedl dobře, nicméně podpora ofenzivy, která dnes byla velmi potřebná, se od něj dnes nedostavila v očekávané kvalitě.

T. Černý4: v defenzivní činnosti to ještě šlo, i když i zde se nechal několikrát oblafnout. Bohužel byl dnes nepoužitelný v útočné fázi, kdy se mu vyloženě nedařilo, vůbec nezachytil tempo utkání a v kombinaci značně kazil. Soupeře neměl čím překvapit.

O. Polák 6: na hřišti sice také dvakrát neexceloval, ale touha po vítězství na něm byla velmi patrná. I když se mu řadu situací nepodařilo vyřešit dobře, tak chtěl stále hrát, stále si říkal o balon a stále se snažil něco vymyslet. Nevypustil jediný souboj, opravdu dřel a v závěru spasil Sean team vítěznou brankou!

R. Szabo5: po zranění to nebylo ono. Měl několik dobrých momentů, ale ty špatné převládaly – především zvolil špatnou obuv, která ho zradila v několika důležitých momentech a místo pokračování akce se ocitl na zemi, dále pak ve finální fázi několikrát pokazil přihrávku do gólu, ani jeho pověstná levačka dnes ani jednou nenašla svůj cíl. Má na mnohem víc!!!

P. Šmigol 5: stará bolest se opět projevila – v mnoha situacích zvolil špatné řešení, několikrát nezvládl snadnou přihrávku. Povedlo se mu se střelecky prosadit, bohužel v dalších dvou vyložených šancích selhal.

A. Kratochvíl5: nějakým způsobem se podílel na všech vstřelených gólech Sean teamu (důraz; roh; chytrý aut), bohužel však také na inkasování první branky, kdy ztratil míč a včas se nevrátil. V ostatních fázích zápasu střídal dobré momenty se špatnými, vzhledem ke svému potenciálu však odehrál slabý průměr.

A. Průša 4: až do dneška byl u drtivé většiny vstřelených branek a v kritických momentech dal vždy důležitý gól. Jenže dnes se mu vůbec nedařilo – obránci soupeře na něm pořád viseli a nedokázal si s nimi poradit, nešlo mu to ani po zemi, ani při hlavičkových soubojích, jeho obvyklé krytí míče dnes selhávalo a spousty míčů tak poztrácel. Selhal minimálně ve dvou jasných příležitostech. Pět minut před koncem však vypracoval pro O. Poláka vítězný gól a alespoň částečně tak vše předchozí napravil.   

 

No, jsme asi všichni rádi, že to máme za sebou a že se k nám tentokrát štěstěna otočila čelem, díky čemuž jsme urvali dva body. Jsem přesvědčen, že mdlý výkon byl způsoben především náročným nedělním utkáním velkého fotbalu, dále také 35 stupni Celsia a prazvláštním štěrboholským hřištěm.

Pokud dobře počítám, tak jsme nyní lídrem soutěže a pokud tuto pozici uhájíme v utkání s Admirou, neměl by nám postup uniknout.

Zpět