7.kolo - Sean team - Santa Tranta PC C 6:4 (1:3)

11.11.2011 17:57

Po třítýdenní pauze, která byla způsobena jedním plánovaným volnem a jedním kontumovaným výsledkem se Šumavskou střelou, a během které jsme museli vstřebávat špatný výkon a porážku s týmem Eden 1999, jsme se sešli k velice důležitému utkání se Santa Tranta PC C. Soupeř trůnil v tabulce o jedno místo nad námi (ačkoliv nevím proč, jelikož skóre má horší a bodů stejně) a měl ve svém středu druhého nejlepšího střelce soutěže L. Krajčiho. Vzhledem k velké vyrovnanosti tabulky byl tento zápas klíčový z toho hlediska, abychom věděli, jestli nás ve zbytku soutěže čeká boj o postup nebo se budeme pohybovat někde v klidném středu.

A jelikož toužíme samozřejmě po postupu, tak nás předzápasový stav kádru nemohl vůbec těšit:

kapitán A. Průša byl ve stavu nemocných a dokonce se poprvé v historii neúčastnil zápasu ani jako trenér, A. Kratochvíl byl doma s nemocnou dcerou, R. Szabo musel trčet v práci, nedorazil ani T. Černý. Z přítomných hráčů hlásil zdravotní problémy T. Klusáček (zadní stehenní sval), O. Polák vůbec nechtěl kvůli bolavým tříslům nastoupit a R. Zubatý byl snad poprvé na hřišti po delším zranění. V pořádku tak byly k zápasu připraveni pouze L. Chmelíček, T. Záboj, Neubergovci, K. Kolpek a P. Šmigol.

Do zápasu jsme vstoupili trochu laxně, zranění hráči se šetřili a soupeř nám nepříjemně zatápěl. Přesto měl první obrovskou šanci Sean team - O. Polák odzbrojil riskujícího obránce soupeře a šel sám na brankáře, který však jeho střelu vyrazil. Další velkou šanci měl P. Šmigol, kdy ho po rohovém kopu našel O. Polák, ale střela z dobré pozice šla vedle.

Soupeř nehrál žádný úžasný fotbal, ale byl dost důrazný v obranné fázi, kde nám téměř nic nedovolil a svou ofenzivu opíral o hráče č. 11 (L. Krajči?), který nám dělal neuvěřitelné problémy. Jeho statná postava, vynikající krytí balonu, míčová technika a obounohost byly parametry, kvůli kterým přiváděl naši obranu často k zoufalství.

A aby toho nebylo málo, vyrobil asi v 10. minutě hrubici V. Neuberg, který ztratil balon asi 15m před naší brankou a přečíslení 2 na 1 ukončil L. Krajči gólovou střelou - 0:1.

Pak následovalo několik nepříjemných a tečovaných střel, které doslova zázračně vyrazil L. Chmelíček. Přesto jsme inkasovali podruhé, kdy v obraně velmi zle zaváhal D. Neuberg a střela bodlem k tyči byla nechytatelná 0:2.

Za tohoto stavu řekl T. Klusáček, že končí, jelikož mu natažený sval nedovoluje hrát. Zároveň jsme nebyli schopni si vypracovat solidní šanci (kromě R. Zubatého, který tvrdou bombou ale přestřelil) a v obraně jsme měli čím dál tím větší problémy. Chvílemi to byl až hokejový zámek, do kterého nás Santa Tranta sevřelo.

Jedním z klíčových momentů byla situace, kdy se opět výborně hrající L. Krajči dostal do samostatného nájezdu, ale L .Chmelíček opravdu fantasticky zareagoval a nedovolil soupeři odskočil na rozdíl tří branek.

Chvíli na to se Santa Tranta připravili o třígólové vedení sami, když nájezd dva na brankáře totálně zpackal zakončující hráč (dal sám sobě dudy), ačkoliv mu L. Krajči připravil míč jako na podnose.

Bída byla veliká a zdálo se, že dostaneme pořádnou nálož. Zvlášť, když motor zálohy O. Polák byl viditelně limitován svým zraněním a nikdo jiný na sebe jeho roli nepřevzal.

Jako blesk z čistého nebe však přišla brejková akce Sean team - O. Polák parádně šajtlí připravil míč za obranu P. Šmigolovi a ten střelou k tyči snížil - 1:2.

Obraz hry se však až do konce poločasu příliš nezměnil, několik závarů jsme přežili, ovšem asi 5 minut před poločasem vzniklo další z mnoha nedorozumění v naší obraně - ke střele se napřahoval jeden z hráčů soupeře, L. Chmelíček potřeboval na balon vidět, tak na stínícího V. Neuberga zařval uhni. Jenomže D. Neuberg, který hlídal útočníka, který stál přímo před naší brankou, si myslel, že tento povel patří jemu, a tak uhnul on. Výsledkem bylo, že L. Chmelíček sice vyrazil tvrdou střelu, ale útočník, který před ním stál, a kterého nechal D. Neuberg zcela volného, dorazil do prázdné brány - 1:3.

Takto skončil i poločas a nutno říci, že za dvoubrankový rozdíl jsme mohli být hodně rádi a děkovat ze něj L. Chmelíčkovi, který několikrát opravdu čaroval.

Do druhého poločasu jsme vyrazili do boje i s T. Klusáčkem, který si stáhl sval obvazem a řekl, že to ještě zkusí. A dobře, že tak udělal!

Hned v úvodu se podařila pěkná akce O. Polákovi, který procedil míč mezi nohama nejistého brankáře Santy Tranty a snížil tak na 2:3.

Od této chvíle se obraz hry radikálně změnil! Podstatně důrazněji a do těla jsme začali hrát L. Krajčimu, který tak zlobil o poznání méně. Vybičovali jsme se k slušnému pressingu a tedy narušování rozehrávky obránců, což jim dělalo evidentně potíže, a k velkým výkonům se rozehráli K. Kolpek a O. Polák!

Asi ve 40. minutě byl těsně před vápnem faulován R. Zubatý (tedy myslím, že to byl on) a měla se kopat standardka. Té předcházela nervózní strkanice a hádka mezi oběma soupeři, jelikož T. Klusáček se začal prát o balon, který držel v rukou jeden z hráčů soupeře. Situace tak byla dosti nervózní a vyhecovaná, ale na pěsti naštěstí nedošlo.

Zato došlo k tomu, že po tomto konfliktu správně nažhavený T. Klusáček, dostal přihrávku od R. Zubatého, čímž byla vyřazena ze hry zeď a tvrdou střelou k tyči vyrovnal - 3:3. Faul a zdržování ze strany soupeře tak byly po zásluze potrestány.

Soupeř se najednou dostal pod tlak a evidentně nevěděl co hrát. Šancí na straně Sean teamu přibývalo:

- O. Polák pálil těsně vedle

- P. Šmigol po přihrávce R. Zubatého nabombil míč jenom do gólmana

- K. Kolpek ve velmi dobré šanci trefil také brankáře

- P. Šmigol obešel obránce a střelu levačkou (jinak dost nejistý) brankář zázračně vytáhl z pod břevna

Ačkoliv to vypadalo, že se brzy dočkáme vedoucího gólu, namísto toho jsme tým Santa Tranta málem sami posadili opět na koně - to vyslal přihrávku neomylně na kopačku soupeřova útočníka D. Neuberg (dnes to opravdu nebyl jeho den) a přečíslení 2 na 1 skončilo brankou v naší síti - 3:4.

Kupodivu jsme se však touto situací nenechali rozhodit a pokračovali v tlaku, který vyústil v rohový kop. Ten P. Šmigol nenacentroval do chumlu před branku, ale chytře na z druhé vlny nabíhajícího V. Neuberga, který se do míče opřel z první a brankáři Santy nedal šanci - a bylo vyrovnáno 4:4.

Chvilku nato předvedl parádní individuální akci K. Kolpek, který obešel obránce a vymetl šibenici - 5:4.

Soupeř pak začal hrát vabank, chybělo asi 10 minut do konce, a Sean team tak mohl přidat další branky. To se dlouho nedařilo, ačkoliv šance R. Zubatého po narážečce s P. Šmigolem byla gigantická a netrefení prázdné branky pak Radek omlouval svou dlouhou zápasovou absencí:-).

Šestého gólu jsme se dočkali asi 5 minut před koncem, kdy výborně hrající O. Polák v brejkové situaci 3 na 1 předložil míč pod sebe P. Šmigolovi a ten se štěstím prostřelil nejistého brankáře - 6:4.

Přes ještě jeden závar před naší brankou a další 2 šance Sean teamu se již skóre do konce utkání nezměnilo a Sean team si tak připsal vydřenou a za druhý poločas zaslouženou výhru.

Závěrem bych chtěl říci, že jsem po utkání prohodil několik slov s kapitánem Santy Tranty L. Krajčim, který byl značně naštvaný na některé své spoluhráče, kteří ačkoliv prý hrají Pražský přebor, tak dnes dost pohořeli. Především se to týkalo obránce s číslem 12 (nerad bych někomu ukřivdil, ale myslím, že to byla 12), který snad 4x v roli posledního hráče zbytečnými kličkami ztratil balon a umožnil nám dostat se do velkých šancí. Zároveň se také zmiňoval, že někteří spoluhráči nemají fyzičku a 3 hráči jim dnes chyběli.

V duchu jsem si pomyslel, že někteří naši hráči mají také problémy s fyzičkou (třeba autor reportu), a že nám také chyběli 3 klíčoví hráči, takže jsem se utvrdil v tom, že jsme vyhráli zaslouženě:-).

Hodnocení jednotlivců:

L. Chmelíček - 9: jeden ze strůjců vítězství! Za góly nemohl (snad komunikace s obranou před 3. gólem mohla být lepší), zato předvedl několik zákroků z kategorie fantastických. Být dnes v brance kdokoliv jiný, tak bychom prohráli, protože nebýt Lukáše, tak první poločas skončil tak 6:1 a bylo by po zápase.

T. Záboj - 6: byl v utkání zdánlivě nenápadný, avšak v obranné činnosti si vedl velmi precizně. Rychlostně převyšoval útočníky soupeře, vyvaroval se chyb v rozehrávce, předvedl několik solidních výpadů po lajně. Několikrát však nešťastně tečoval střely soupeře, které pak musel L. Chmelíček likvidovat reflexivními zákroky.

V. Neuberg - 6: hrubkou nabídl soupeři první gól, několikrát v prvním poločase nestíhal. Postupem času se ale radikálně zvedl, např. parádním skluzem na poslední chvíli zblokoval gólovou střelu, zastavil spoustu akcí soupeře. Ve druhém poločase si ideálně naběhl při rohovém kopu a tvrdou střelou vsítil vítězný gól Sean teamu.

D. Neuberg - 3: odehrál nepovedené utkání. Přimotal se hned ke třem gólům Santy Tranty. Měl obrovské potíže v soubojích s L. Krajčim, které většinou prohrával. Poté, co zavinil 4. gól, chtěl definitivně odejít ze hřiště. Nicméně některý ze spoluhráčů do něj při jednom ze střídání vrazil, ať kouká jít hrát. A bylo to dobře, protože zbytek utkání již Dan odehrál s přehledem.

T. Klusáček - 5: hrál s nepříjemným zraněním a bylo znát, že to není on. Dokonce to chtěl po patnácti minutách vzdát. Ve druhém poločase se však se staženým stehnem vrátil a vstřelil důležitý gól. Limitován v pohybu však nemohl držet střed hřiště, jak je u něho zvykem, pokazil několik přihrávek a ztratil několik balonů. Přesto respekt, že utkání nezabalil a dohrál.

O. Polák - 8: kdyby do utkání nenastoupil, jak avizoval před výkopem, kvůli bolavým tříslům, tak bychom zcela jistě prohráli. Ondra totiž přes zranění podal heroický výkon, především ve druhém poločase byl motorem Sean teamu a do kanadského bodování si připsal 4 body - 1 gól, 3 přihrávky.

K. Kolpek - 8: rovněž Karlos odehrál parádní zápas! V podstatě vůbec neztrácel míče, vyhrával souboje 1 na 1, a to jak v obranné tak útočné fázi. Především ve druhém poločase byl velkým nebezpečím pro obranu soupeře, kterou převyšoval a přehrával ve všech směrech. Parádním gólem na 4:4 nasměroval Sean team k vítězství.

R. Zubatý - 6: po zranění se navrátivší Radek zahrál slušně, ovšem pod své možnosti. Několikrát elegantně prokličkoval mezi hráči soupeře, několikrát však také ztratil balon. Připravil a vymyslel několik výborných šancí pro své spoluhráče. Sám se však v koncovce trápil, jednou v dobré pozici přestřelil, jednou netrefil úplně prázdnou bránu. Zatím to prostě nebyl úplně on.

P. Šmigol - 7: dva góly dal, na jeden přihrál, několik šancí nevyužil. Byl poměrně aktivní, snažil se držel vepředu míč, což se mu dařilo, téměř neztrácel míč, měl několik nebezpečných střeleckých pokusů. Slabinou bylo, když měl týmu pomoci v obranné fázi, kde několikrát nepokryl včas svého hráče. Naštěstí z toho nic nebylo.

Zpět