8. kolo - Sean team – 1.FC KFC 3:0

20.05.2010 00:00

Po týdenní pauze od poslední výhry nad Paradentolem jsme se opět vydali na Děkanku, kde nám byl pod umělým osvětlením tentokrát soupeřem nebezpečný tým 1.FC KFC. Tým, který by, nebýt neodpískání dvou zápasů, patřil v tabulce na 1.místo! Sešlo se nás nakonec osm. Do branky za zraněného Chmeldu musel zaskočit kočkovitej Tomáš a svůj záskok zvládl bravurně!!! Do obrany byli připraveni bráchové Dana a Vojta spolu s Bramboříkem, který nastoupil po třízápasové studijní pauze a o ofenzivu se starali tradičně Aleš, Šmigi se svým skvrnitým dresem, Ondra a Kráťa. Nesmím taky zapomenout na Lucku, která nás psychicky podporovala od postranní čáry a místy se dokonce snažila pořídit z důležitého zápasu i fotodokumentaci. To se jí sice moc nepovedlo, ale ono se není čemu divit, když všichni po hřišti neustále lítáme a skoro se nezastavímeJ.

Hned úvodem musím podotknout, že úroveň zápasu odpovídala dosavadním výsledkům obou soupeřů a to jak nasazením, tak fotbalovostí a v neposlední řadě i důrazem a tvrdostí. Každý si odnesl z tvrdých soubojů se soupeři nějaký ten šrám, já třeba chodím jako Joffrey dePeyrac z Angelici a navíc nemůžu sedět na jedné půlce prdele, takže tak jako měl Fučík „Reportáž psanou na oprátce“, Sean team má svůj první report psaný jen na jedný půlce prdeleJ.

Hned od první minuty jsme soupeře zatlačili na jeho půlku a měli míč určitě častěji na svých kopačkách. Náš tlak byl ale spíše platonický, protože gólových šancí jsme si moc nevypravovali. Bylo tam pár náznaků, ale chybělo více klidu a přesnosti v zakončení. Jednu 100% šanci, která přímo volala po gólu, jsme si ale v prvním poločase přeci jenom vypracovali a to po luxusní kombinaci po ose Ondra – Šmigi – Kráťa, kterou ale posledně jmenovaný v nelehké pozici zakončil vedle branky a předznamenal tak svůj večer zahozených tutovekJ.

Soupeř sice zejména pozorně a důrazně bránil, ale dopředu rozhodně nebyl bezzubý. Má ve svém středu mimo pár hádavých a ubrečených idiotů (zejména ten s číslem 13 aspiruje přímo na krále idiotů) i nejlepšího střelce „naší“ 6.B Hanspaulské ligy M.Lidmilu. Ten nás, s číslem 9 na dresu, po celý zápas přesvědčoval, proč tomu tak je a objektivně musím přiznat, že to byl nejlepší fotbalista na place a asi nejlepší, který kdy proti Sean teamu nastoupil. Rychlost jeho práce s balonem byla vskutku neuvěřitelná a vysoko převyšovala úroveň 6.ligy a ačkoli jsme o jeho přednostech věděli už před zápasem a on nám je „připomínal“ takřka kdykoli se potkal s balonem, tak na jeho bránění mnohdy nestačilo ani poctivé zdvojování a tvrdost na a mnohdy i za hranicí pravidel. Naším štěstím jednoznačně bylo to, že zbytek 1.FC KFC jeho kvalit zdaleka nedosahoval a tak se tento hráč snažil řešit většinu akcí individuálně a nakonec se buď utopil v kličkách, nepřesně zakončil anebo ho vychytal velmi pozorně chytající Tomáš v bráně. Kdyby ale měli KFC v týmu takových fotbalistů víc, asi by to byl jinej „tanec“....ale, jak každý ví, na kdyby se v Hanspaulké lize ani nikde jinde nehraje:-).

O přestávce jsme si řekli, že musíme hrát pořád stejně a být trpělivý a že ještě šance přijdou a tak se taky stalo. Druhá půlka začala přesně v duchu první, byli jsme lepším týmem, KFC přehrávali, ale navíc jsme se začali dostávat i do gólových šancí, které naší hře v prvním poločase trochu scházely. V úvodních deseti minutách druhého poločasu se do nadějných pozic dostávali zejména Kráťa a Aleš, ale zakončovali buďto mimo bránu (Aleš) anebo slabě (Kráťa), takže soupeřův gólman neměl s chycením balonu žádné větší problémy. A tak nám nakonec k vedení musel trochu dopomoci rozhodčí. Po drobném faulu na Kráťu pro nás odpískal penaltu. Faul to asi byl, ale musím uznat, že já bych to na penaltu, zvlášť v takto vypjatém zápase za nerozhodného stavu, neviděl a určitě bych jí nepísknul. Ale to je historie, na to se nikdo neptá, důležité bylo, že to rozhodčí viděli jinak a že jí odpískali a hlavně pak, že ji Aleš proměnil a poslal nás do vedení 1-0.   

Nepříznivý stav a zejména sporná penalta se podepsala na už před tím ne úplně vyrovnané psychice většiny chovanců 1.FC KFC a ty začali více diskutovat než hrát a dost nevybíravě kritizovat rozhodčího.Nám to pomohlo v tom, že se soupeř celkem rozhodil a přestal se soustředit na fotbal. Do hádek se soupeřem se tentokrát nezapojil vrchní pacient Sean teamu šmignutej Šmigi, ale kapitán Aleš, za což se všem z týmu dodatečně opakovaně omlouvá:-). Nicméně poslouchat pořád stěžování si, brečení, nadávky atd. od převážně mladších rádoby fotbalistů v čele se zvláštně mutujícím cca 15ti letým metrosexuálním kolouškem bylo na moje včerejší nervy trochu moc:-). Nicméně i já jsme se nakonec po pár zbytečných, ne uplně inteligentních, reakcích uklidnil a začal jsem se věnovat tomu, o co šlo především a to byl fotbal:-).

Fotbalu se ale naštědtí věnovali i další hráči Sean teamu a to nám pomohlo k navýšení skóre na 2-0. Šmigi sice v sezoně ještě neskóroval, ale připravil už nemálo gólů a ještě víc šancí. Ondrovi včera cca v 50.minutě připravil dvě tutovky během pěti vteřin. V té první ještě Ondra trestuhodně zaváhal, ale tu druhou už s trochou štěstí proměnil a poslal Sean team do dvoubrankového vedení, které předznamenávalo, že těžký zápas zvládneme.

Za zmínku ještě stojí žlutou kartou nepotrestaný faul na Bramboříka, který by jinak postupoval zcela sám na gólmana KFC a pak pár dalších šancí, které ale zůstaly bohužel neproměněny. Jak se taková šance proměňuje nám nakonec musel ukázat mutující uplakaný koloušek, který téměř se závěrečným hvizdem upravil povedenou střelou za zády vlastního gólmana na konečných 3-0 pro Sean team. Gól to byl skutečně výstavní, takové vlastence ani Dana neumí:-)

Co říci závěrem? Podali jsme velmi zodpovědný a takticky vyspělý výkon, konečně jsme se naučili při vedení hrát hlavou a nehnat se pořád dopředu. Věřím tomu, že když takto odehrajeme i zbývající tři zápasy, postup nás nemine!!! A to asi po hodně zpackaném úvodu sezóny čekal málokdo....

 

Hodnocení jednotlivců :

Tomáš se toho před zápasem trochu bál, no trochu, asi víc než trochu, přeci jenom to není gólman, ale zachytal velice dobře. Neudělal jedinou chybičku, přesně rozehrával, většina jeho nákopů našla adresáta a když už k němu perfektně fungující obrana něco propustila s přehledem to vyřešil.

Brambořík měl sice delší pauzu, ale ta na něm nenechala vůbec žádné stopy, podal velmi spolehlivý výkon, nezkazil snad jedinou přihrávku a navíc tradičně vydatně podporoval ofenzívu.

Dana se tentokrát vyvarovala sebemenší chybičky, které bývají občas kaňkou na jejich jinak spolehlivých výkonech plných téměř výhradně nepopulárních defenzivních úkolů. Od zápasu se Squash Arenou se zvedla o 100% a podala podle mého názoru svůj nejlepší výkon od postupu do 6.ligy. Ještě by to chtělo trochu vypilovat ty standartky:-)

Vojta se statečně pral s nejlepším hráčem KFC. Občas byl nad jeho síly, ale to byl nad síly nás všech, byl totiž opravdu kvalitní. Jako tradičně nejen poctivě bránil, ale snažil se zakládat naše útočné akce, abychom pouze nenakopávali balony dopředu. Při jednom ofenzivním výletu mohl po přihrávce Aleše dokonce skórovat, ale míč měl trochu na dlouhou nohu a tak jej do sítě usměrnit nedokázal.

Kráťa tradičně podstoupil neuvěřitelné množství tvrdých soubojů, které jak jsme u něj zvyklý, převážně vyhrával a získával tím pro Sean team spoustu balonu, včetně zlomové penalty. Když byl na hřišti, tak šla drtivá většina přes něj. Jediné, co tomu chybělo, byl vstřelený gól, protože v tomto zápasu měl asi nejvíce šancí z našeho týmu.

Ondra opět dokázal, že když na hřišti není, tak nám prostě něco chybí. V podstatě neztratí balon, když se mu daří, tak přejde 1 na 1 téměř přes kohokoli a má vynikající fyzický fond. Ačkoli je to podobný typ jako Kráťa, jsou oba jiní a oba prospěšní něčím trochu jiným a hlavně oba se mi zdají pro hru Sean teamu jako téměř nepostradatelní.

Šmigi nebyl kupodivu opět šmignutej, i když k tomu nemuselo být daleko, protože žlutý zákrok KFC idiota s číslem 13 po nějaké odvetě psychicky nevyrovnaného člověka přímo volal. To už ale asi Šmigi není:-). Asi mu ta Lucka svědčí:-). Od zápasu se Sorry FC udělal obrovský psychický pokrok, navíc je herně týmu velmi prospěšný. Tentokrát to byla perfektní příprava gólových šancí, včetně důležitého druhého gólu pro Ondru. Ještě by to chtělo, Petře, nějaký ten vstřelený gól, abys byl jako ofenzivní hráč komplexní. Ale věřím, že si ho schováváš na důležitější momenty:-) 

Alešovým nejsvětlejším momentem byla proměněná penalta za nerozhodného stavu, což není úplně jednoduchý úkol zejména po psychické stránce. Celkově to určitě nebylo úplně špatný, ale ani nic zázračného. Tentokrát bylo na hřišti hned několik lepších Seanů, tuším, že sedm:-)

 

8.kolo:

Tsunami 99 - SquashArena

2:9

Paradentol 1.FC - Sorry FC

2:5

1.FC KFC - Sean team

0:3

Bohdalec PC - Santovi sobi

5:1

Don Giovanni - Praga Calcio CC

5:1

Petřiny 09 FC - Pigs FC

3:1

 

1.

 SEAN TEAM

8

6 0 2

30:19

12

2.

 Don Giovanni

8

5 0 3

33:24

10

3.

 SquashArena

8

5 0 3

30:21

10

4.

 Praga Calcio CC

8

4 1 3

23:19

9

5.

 Santovi sobi

8

4 1 3

17:18

9

6.

 Sorry FC

8

4 0 4

17:16

8

7.

 Petřiny 09 FC

8

4 0 4

18:18

8

8.

 Bohdalec PC

8

3 1 4

18:21

7

9.

 Paradentol 1.FC

8

2 2 4

17:22

6

10.

 1.FC KFC

8

5 0 3

24:22

4

11.

 Tsunami 99

8

2 0 6

14:31

4

12.

 Pigs FC

8

1 1 6

15:28

3

 
Zpět