8.kolo - Sean team - 64! FC Kobylisy 2:1 (0:1)

11.11.2011 18:02

Je půlka prosince, zima se stále více hlásí o slovo a na Sean team v této fázi sezony vycházejí dost pozdní výkopy utkání, což není nic příjemného ani pro otužilejší jedince. Ještě méně příjemné je, že zápasy s týmy ze spodku tabulky jsme si z velké většiny odehráli v úvodu sezony a nyní nás tak v chladném počasí čekají bitvy z čela tabulky: minulý týden Santa Tranta, dnes 64! Kobylisy a za týden nás čeká lídr soutěže, tým Real TIDE XXL.

Aby toho nebylo málo, rozrůstá se nám marodka a absence obecně. K dnešnímu utkání již byl připraven uzdravený kapitán A. Průša, ovšem pro změnu chyběli V. Neuberg, O. Polák, A. Kratochvíl a K. Kolpek, zdravotní problémy měli navíc T. Klusáček (sval a kotník) a P. Šmigol (sraní a zvýšená teplota).

Úvod utkání nás nezastihl v dobrém rozpoložení a L. Chmelíček se měl v brance co otáčet, aby udržel čisté konto. To se mu však nepodařilo již v 8. minutě utkání, kdy se po faulu T. Klusáčka kopal přímý volný kop, který prošel (jak se nám stává poměrně často) skrz děravou zeď, konkrétně pod nohou T. Černého a rázem jsme prohrávali 0:1.

Kobylisy byly i nadále lepším týmem a L. Chmelíček se několikrát zaskvěl výbornými zákroky. Především samostatný nájezd po ztrátě míče T. Černého na půlce hřiště, zlikvidoval opravdu bravurně.

Soupeř byl věkově mladší, běhavější a důrazný, ovšem postupně jsme se s tempem utkání vypořádali a začínali si také vypracovávat první šance. Tou úplně první byla výborná střela svátečního střelce D. Neuberga, která nadělala brankáři solidní starosti.

Následovali další střelecké pokusy, o které se pokoušeli především A. Průša a T. Klusáček. Bohužel však byly buďto nepřesné nebo dobře zasáhl brankář Kobylis.

Nutno také říci, že utkání bylo celkem tvrdé, hrálo se hodně do těla, ale nic zákeřného. Tedy s výjimkou faulu na T. Klusáčka, kterému nastavil nohu kapitán Kobylis tak (těžko říci, jestli schválně nebo ne), že si Tomáš vyhodil kotník. Nepříjemná událost a další oslabení týmu.

Sami jsme soupeře během prvního poločasu již do příliš mnoha šancí, defenzivní práce T. Záboje i D. Neuberga byla v tomto utkání velmi precizní, zodpovědná a ukázková.

Nicméně velmi vyrovnaný poločas skončil 0:1 pro Kobylisy.

Poločas druhý byl o mnoho veselejší. Zvýšili jsme obrátky, rozehrál se R. Zubatý, T. Klusáček nahodil zpět vyhozený kotník a pokračoval v zápase (respekt, to by zvládl málokdo) a výkon všech hráčů Sean teamu šel nahoru.

To samozřejmě vedlo k tomu, že šancí na naší straně přibývalo.

Asi ve 36. minutě s pěknou umístěnou střelou prosadil R. Zubatý - 1:1. To byl velmi důležitý okamžik, jelikož nám víceméně stačila i remíza.

Soupeř se snažil všemožně strhnout vedení na svou stranu, ovšem Sean team dnes bránil opravdu výborně a i s rychlými kombinacemi a kvalitními hráči soupeře jsme si věděli rady. Navíc jsme se mohli dostat do vedení, to by ale (jinak dnes výborný) D. Neuberg nesměl z půl metru přestřelit prázdnou branku.

Vedení jsme se však přecijen dočkali: A. Průša se ve 44. minutě dobře zorientoval před brankou soupeře, oslovil R. Szaba, který nekompromisně zakončil - 2:1.

Poslední čtvrthodina zápasu již byla ve znamení marného dobývání naší branky soupeřem, velké nervozity a hádek, zahozených brejků a především nepříjemného zranění kapitána A. Průši, který v jednom ze soubojů špatně dopadl a vážně si poranil koleno.

Utkání jsme však již dotáhli do vítězného konce, škoda tyče, kterou v závěru nastřelil R. Szabo a brejku dvojice P. Šmigol - R. Zubatý, který Radek zazdil špatnou finální přihrávkou.

Na závěr bych se chtěl stručně vyjádřit k rozhodčímu. Když někdo pískat neumí, tak to lze odpustit, všichni, kdo pískáme, jsme amatéři. Ale když někdo píská jako vocas a přitom si hraje na rozhodčího málem s ligovými zkušenostmi, do všeho přemoudřele kecá, zdržuje a kouskuje hru, přičemž celý zápas kupí chybu na chybu, tak to již odpustit nelze. Prosím vedení PSMF a Klamovskou skvadru - toto individuum již nikdy pískat neposílejte! Děkuji.

Hodnocení jednotlivců:

L. Chmelíček - 9: šéfoval celé obraně, utkání měl pod naprostou kontrolou, v každém okamžiku z něj byla cítit jistota, v každé okamžiku věděl, co dělá. Předvedl několik parádních zákroků a byl základním stavebním dnešního úspěchu Sean teamu.

D. Neuberg - 8: defenzivní činnost celého týmu dnes byla přesně taková, jaká by měla být každý zápas a Dana k tomu přispěla svým perfektním výkonem. V obraně snad neudělala jedinou chybu, vyhrávala naprostou většinu soubojů, přerušovala akce soupeře. Dnes však navíc předvedla i fotbalovost, několik kvalitních útočných akcí (výborná střela, podržení míč v útočné fázi, úniky po lajně) a svůj výkon mohla korunovat gólem, ovšem v obrovské šanci selhala. Škoda, ale výborný výkon.

T. Záboj - 8: nevzpomínám si, že by se v utkání dopustil nějaké chyby, za to si však vzpomínám, že výborně pokrýval útočníky soupeře, odebíral jim míče, vyrážel do protiútoků, hrál s důrazem a správnou agresivitou. Chtělo by to přidat více střelby a nějaké ty góly, potenciál na to určitě máš, Tome.

T. Černý - 5: bohužel byl u prvního gólu, kdy měl ve zdi bránit, aby neprošla střela, ta mu však prošla pod nohou a skočila v bráně. Chvíli na to velkou chybou poslal soupeře do samostatného nájezdu. Pak se však zvedl, udržel několik těžkých balonů, začal vyhrávat souboje a přispěl k výborné obranné hře celého týmu.

T. Klusáček - 6: stíhají ho zranění, nemá to lehké, přesto se obětavě v zápasech rve o co nejlepší výsledek. Dnes sice svým faulem zavinil standardku, ze které padl první gól, ovšem v následujícím průběhu předvedl vzhledem ke zranění solidní výkon. Jako jeden z mála se nebojí jít do těžkých soubojů, jako jeden z mála řeší situace i pod tlakem fotbalově. Škoda, že se mu dnes nepodařilo trefit se svou obávanou střelou.

R .Szabo - 7: při absenci O. Poláka a A. Kratochvíla padla role tvůrce hry na něj. A zvládl ji výborně - hře dával myšlenku, rozděloval přesné míče, téměř neztrácel balon. Navíc hrozil svou obávanou levačkou, kterou jednou skóroval a jednou nastřelil tyč z vnitřní strany. Jeden ze strůjců dnešního vítězství.

R. Zubatý - 6: v prvním poločase se trochu hledal, ve druhém jsme ho již poznávali - výborný při práci s míčem, nebezpečné střelecké pokusy, s přehledem vstřelený gól. Výborný rovněž v obranné činnosti, kdy nedal soupeři nic zadarmo. Škoda, že v závěru utkání zazdil nadějný brejk nepřesnou finální přihrávkou.

P. Šmigol - 6: nic moc nepokazil, nic moc nevymyslel. Soustředil se především na defenzivní činnost, což se mu dnes velmi dobře dařilo, soupeřům toho moc nedovolil. V závěru vypracoval několik brejkových situací, které však spoluhráči nedotáhli do gólového závěru (T. Černý, R. Zubatý) a jeden brejk zazdil sám po přihrávce A. Průši.

A. Průša - 7: nehrál vyloženě na hrotu, ale víceméně vždy tam, kde bylo potřeba. Vedl si dobře všude - obraně, záloze i útoku. Několikrát zamotal hlavu celé obraně Kobylis, připravil řadu gólových šancí pro své spoluhráče, sám několikrát nebezpečně střílel. Bohužel si v zápase přivodil těžké zranění kolena a jeho absence se bude počítat spíše na měsíce než na týdny. Jak se s takto dlouhodobou absencí otce zakladatele Sean team vypořádá, je ve hvězdách, ale čeká nás určitě těžké období.

Zpět