8. kolo - Sean team – Pradox 1.FC 4:2

13.06.2010 09:46

 

V 8.kole nastoupil Sean team k velmi důležitému zápasu s Pradoxem FC. Hrálo se v podstatě o postup do šesté ligy, protože Pradox byl třetím týmem tabulky a my čerstvým lídrem. K této pozici nám pomohl právě Pradox, který v minulém kole obral remízou 1-1 jako první tým o body dosud suverénní Rohožník United B. Už z tohoto důvodu nám bylo jasné, že nás nečeká tentokrát žádný lehký soupeř.

 

Sešlo se nás celkem 9, ale do hry zasáhlo jen osm Seanů, kočkovitej Tom totiž doléčuje zraněnej palec a navíc na něj nezbyl dres:-). Na hřiště tak od první minuty nastoupil Chmelda do brány, bráchové Vojta a Dana do obrany, v záloze Ondra s nováčkem Martinem a na hrotu Šmigi. Na lavici na začátku zůstala dvojice Aleš a Brambořík. K utkání jsme přistoupili velice zodpovědně, od začátku jsme byli lepším týmem a Pradox přehrávali. Hned ve druhé minutě jsme se ujali zaslouženého vedení. Martin Nevěčný okořenil svou premiéru v Sean teamu velmi rychle gólem a i během zbytku zápasu dokazoval, že bude rozhodně posilou! Na 2-0 upravil kolem 20.minuty Aleš, když bodlem, trochu se štěstím, obstřelil vybíhajícího brankáře Pradoxu.

 

Poločas skončil naším vedením 2-0 a nic nenaznačovalo, že bychom mohli mít nějaké potíže. Ty jsme si ale nakonec, jak to v našem případě pravidelně bývá, způsobili sami. Vlastní chybou jsme nabídli Pradoxu možnost snížit a tu její nejlepší hráč se slavným punkovým jménem – Sahula neodmítl a neomylně snížil z trestného kopu na těsných 2-1. Naštěstí doslova pár vteřin poté nabídl stoper Pradoxu podobnou chybou šanci Alešovi a ten ji naštěstí, na rozdíl od mnoha dalších šancí pátečního večera, proměnil a vrátil Sena teamu 2gólový náskok a na kopačky klid, 3-1.

 

Pradox pak musel otevřít hru a více útočit. Naše pozorná obrana však jejich hráče do žádných větších šancí nepouštěla a přiotevřená vrátka defenzivy Pradoxu naopak znamenala šanci pro naše rychlé protiútoky. Předvedli jsme několik pěkných kombinačních akcí a dostali se do velkého množství gólových příležitostí a to i těch největších, ale dokázali jsme proměnit pouze jednu a to po kombinaci Aleše a Bramboříka, kterou zakončil druhý jmenovaný střelou po zemi podél brankáře a upravil tak skóre na 4-1. Zaznamenal tak svou první branku sezony, což sice vypadá na první pohled neslavně, ale vzhledem k tomu, že v minulé sezoně zaznamenal první branku až v posledním, 11., zápase, tak letošní branka v 8.kole znamená rozhodně určité zlepšení:-). Největšími paliči našich šancí byli Aleš se Šmigim, oba se ocitli několikrát tváří v tvář gólmanovi, ale oba si s tím nedokázali poradit. Oba taky několikrát nastřelili brankovou konstrukci, ale do brány se ne a ne trefit:-). Nutno ale dodat, že i ostatní Seani se do nějaké té šancičky dostali, ale dopadli na vlas stejně jako Aleš se Šmigim :-)

 

Přibližně 4 minuty před koncem špatně rozehrál jinak výborně hrající Martin a nabídl tak soupeři šanci skóre zkorigovat, a Sahula ji opět nepohrdl a snížil na konečných 4-2 v náš prospěch. Chmleda na to reagoval poněkud podrážděně a to jsem v popisu jeho chování velice mírný. Ukázal ale alespoň našemu „náhradnímu“ gólmanovi a univerzálovi Tomášovi, jak se ve vzteku kope do tyče, aniž by si u toho člověk zlomil palec:-)) V posledních 4 minutách se pak ještě Pradox snažil dát kontaktní gól a třeba ještě vyrovnat, ale naše obrana, zejména Lukáš v brance, jim už další gólový zářez nepovolila.

 

Chmelda – pochytal některé nebezpečné střely, dlouhé nakopávané míče i auty do vápna si bezpečně pohlídal, ani za jeden gól nemohl a působil v bráně jistě. Akorát ten výstřik po gólu na 4-2 si možná mohl odpustit:-)

 

Vojta – klasický Vojta, poctivý v bránění, klidný v rozehrávce, moc balonu neztratí, ale v koncovce se trápí. Předpovídám mu dva góly v příštím zápase s Rohožníkem:-)

 

Dana – až na pár momentů byl jako obvykle jistý v defenzivě. Jelikož byl Pradox poměrně nebezpečný, tak se dopředu k ofenzivě moc nedostal.

 

Brambořík – dal uklidňující gól na 4-1, vyvážel balon, nabízel se, běhal. Je vidět, že ho to baví a to je dobře:-).

 

Martin – impozantní nástup! V prvním zápase za Sean team dal gól a to hned asi ve druhé minutě. Velmi dobře fyzicky vybavený, byl by schopný snad odehrát celých 60 minut bez střídání:-)). Velkým kladem je univerzálnost.......

 

Ondra - zápas plný kontaktů mu vyhovoval, vyhecoval se a makal dopředu o dozadu. S některými zákroky soupeře se trochu hůře vyrovnával:-)

 

Šmigi – na hrotu bojoval o každý balón, zapojoval se úspěšně do kombinací a dostal se i do mnoha šancí, žádnou ale bohužel neproměnil a to je u útočníka určitě chyba. A když mu nikdo nic nevyčítal, tak si nadával alespoň sám sobě:-). Příště to zkus, Petře, nechat až na lavici, sebekritika je sice dobrá věc, ale nesmíš u toho vypadnout ze zápasu:-)

 

Aleš – za klad lze určitě považovat rychlé vrácení dvougólového vedení při nebezpečném stavu 2-1, za zápor pak ale nemálo zahozených šancí a situace když zakončoval místo přihrávky mnohdy lépe postavenému spoluhráči.

 

 

 

 

Celkově si myslím, že jsme už určitě odehráli i lepší zápasy, ale i tak jsme byli jednoznačně lepším týmem a výhru jsme si rozhodně zasloužili......

Navíc mě potěšila druhá fáze zápasu spojená s oslavou Chmeldových narozek, kterých se zúčastnili všichni, vyjma pospíchajících Ondry a Martina a která se, alespoň podle mě, velice vydařila. Mnozí v ní podali lepší výkon než před tím na hřišti:-))))))

Zpět