8.kolo - Sean team - Steve 2:3 (1:1)

02.06.2011 20:32

V souboji prvního týmu tabulky s druhým jsme tahali za kratší konec a prohráli jsme zbytečně s průměrným soupeřem 2:3. Kvalita předvedené hry ani od jednoho týmu neodpovídala tomu, že by se mělo hrát o čelo 5. ligy. Škoda, kdybychom v tomhle veledůležitém souboji hráli tak jako na začátku sezony (Praga Calcio CC, Absinth) tak bychom s největší pravděpodobností v pohodě vyhráli.

Na zápas se nás sešlo nadprůměrných 9 (Chmelda, Dana, Vojta, Šmigi, Tomáš, Brambora, Aleš, Ondra a v této sezóně premiérově Kráťa), soupeř začal v 6, po chvíli mu dorazil alespoň jeden hráč na střídání. Začátek byl opatrný, až ospalý. Steve evidentně šetřil síly a my se mu přizpůsobili. Otočila se tam taktika „uspávání hadů“, kterou jsme nedávno v šesti lidech úspěšně aplikovali v souboji se Sílou vůle. Bohužel i Steve, stejně jako my se Sílou vůle, s touto taktikou uspěl.

Do vedení se soupeř dostal asi v 10. minutě. Gól jsem moc neviděl, ale přišel po nedorozumění Chmeldy s obranou, dle vyjádření Dany Lukáš zbytečně vyběhl, hráč Steva byl u míče dřív a přehodil ho a bylo to 0:1. Ať to bylo jakkoli, gól to byl každopádně naprosto zbytečný. Po obdržené brance se Steve zatáhl a hrál na brejky, my byli sice aktivnější, ale šance jsme si moc nevytvářeli, chyběla lepší finální přihrávka a hlavně rychlejší přechod do útoku. Navíc jsme dělali obrovské hrubky v rozehrávce, takovej Vojta ve snaze konstruktivně rozehrávat namazal jen za první poločas soupeři minimálně třikrát do přečíslení. Steve toho naštěstí neuměl využít a buď netrefil branku nebo situaci zachránil Chmelda v bráně. Nakonec ale pár minut před poločasovou přestávkou přeci jenom Ondra vyrovnal na 1:1, byl to trochu šťastný gól, ale i takový se počítá.

O poločase jsme vymysleli taktiku, jak dovézt zápas do vítězného konce. Hrát rychleji a více běhat, soupeř už toho měl evidentně dost a bylo jen otázkou času, kdy odpadne. Taktika to byla určitě správná, škoda jen, že jsme se jí nedrželi:-). Druhej poločas probíhal podobně jako ten první, Steve vyčkával vzadu a čekal naše chyby a brejky a ty bohužel přišly. Asi rozhodujícím momentem zápasu byla cca 40.minuta, kdy Aleš v přečíslení dva na jednoho naservíroval Šmigimu míč před zpola odkrytou branku, ale Petr napálil jen pravou tyč soupeřovi brány, z protiútoku pak Vojta nešťastně místo odkopu do bezpečí zastavil míč útočníkovi soupeře přímo před bránou a ten už s s ním věděl rady a uklidil ho za Chmeldova záda. Místo vedení 2:1 jsme tak během pár vteřin 1:2 prohrávali.

Za pár minut bylo ale ještě hůře. Ve 43. minutě (vím to přesně, protože jsem se hned po inkasované brance ptal rozhodčího, kolik je do konce, abych věděl, kolik nám ještě zbývá času) Steve házel aut, za obranu si zaběhl zcela nehlídaný hráč a akrobaticky upravil na 1:3. Opět se ukázala naše bolest – bránění standardních situací. Další věcí je, že to sice byl jasně hráč Kráti, kterej se k tomu i bez mučení přiznal, ale v takovémto případě jsme hrozný alibisti. Každej řekne, že si svého hráče hlídal a jeho hráč to nebyl, ale chybu prostě udělá každej a když jí někdo udělá, měl by se zbytek mužstva nebo přinejmenším ten, kdo je situaci nejblíže, snažit ji napravit. To se ale nestalo a tak jsme prohrávali už o dvě branky a vidina alespoň bodu z tohoto velmi důležitého souboje se nám vzdalovala.

Do konce zápasu jsme bohužel stačili už jen Alešovým gólem zkorigovat na konečných 2:3. Steve se postupně zatahoval více a více a my tak měli strašně málo prostoru. Navíc jsme dost riskovali a tak měl po některých bleskových protiútocích Chmelda leckdy plné ruce práce. Při svých výbězích proti soupeřovým útočníkům naběhal podle mě více metrů, než někteří z nás v poli. Gól jsme ale už dát nedokázali a tak jsme prohráli se Stevem 2:3. Je to o to větší škoda, že to byl určitě soupeř k poražení.......

hráno 24.5.2011 od 19:00 na Pražačce (2)

Zpět