8.kolo - Sean team - Šumavská střela FK 3:2

15.11.2010 21:28

Netradičně ve středu a naštěstí netradičně na dost hrozné UMT Hrabákova, na kterou nemáme zrovna nejlepší vzpomínky v podobě historicky první ztráty v dějinách Sean teamu (3:3 s Kodymkou v úvodní sezoně), jsme se utkali s Šumavskou střelou FK. Po týden staré ódě na fotbal, kterou jsme předvedli s do té doby vedoucím mužstvem naší skupiny SquashArenou, jsme tentokrát předvedli dost mizerný výkon, a to zejména v prvním poločase. Přesto jsme si z, pro většinu mužstva, dalekého Chodova odvezli dva body za doslova utrpěnou výhru 3:2......

Prvním problémem pro všechny, co se dostavili (a bylo nás devět) bylo tradičně parkování. Ve změti „králíkáren“ mezi kterými toto hřiště s UMT snad nulté generace leží, to fakt není sranda, ale nakonec se to všem povedlo, i když někteří u toho museli kapku porušit předpisy:-). Druhou neveselou záležitostí bylo počasí, byla totiž dost solidní kosa, skoro až zimní bych řekl. Tu jsme pocítili o to více, že soupeř musel čekat na šestého hráče, aby mohl hrát 5+1. Toho se nakonec dočkal po uplynutí „čekačky“ až cca ve 3. minutě zápasu. Zarážející přitom je, že někteří hráči Sean teamu hráli skoro celý první poločas v domnění, že hrajeme proti oslabenému soupeři?!?!?!

Faktem je, že první poločas byl z naší strany zoufalý. Ani Šumavská střela sice nepředváděla nic světoborného, ale na nás jí to v pohodě a v suchém tričku, stačilo a byla po celou dobu lepším mužstvem a to i v té krátké době, kdy hrála 4+1. My jsme si nebyli schopni nahrát balón vícekrát jak dvakrát za sebou, nedařily se nám dlouhé balóny na hroty ve předu (v tom vynikal zejména Vojta) a většina z nás ani neběhala. Šumavané byli aktivnější, důraznější, pohyblivější a nebezpečnější. Jako bonus jsme k tomu pak navíc přidali i pár tradičních hrubek, kterým jsme soupeři připravili pár šancí a Chmeldovi v bráně horké chvilky (ale na druhou stranu nám může být vděčnej, že mu aspoň nebyla kosa jako nám, co jsme se ploužili po hřišti:-).

Faktem je, že pár šancí jsme si i tak vytvořili, tu asi největší připravil dravým únikem po pravém křídle Radek, který pak našel milimetrovou přihrávkou Tomáše před brankou. Tomáš však přesnou, ale prudkou přihrávku dostatečně „nezkrotil“ a poslal míč nad branku soupeře. Další šanci měl Aleš po nechtěném přiťuknutí obráncem Střely, ale jeho zakončení ke vzdálenější tyči reflexivně zneškodnil gólman soupeře. Tu největší šanci ale měli určitě Šumavané, kteří po přečíslení naší obrany a nedůslednosti tuším Vojty (nebo Dany?) v osobním souboji, postupovali sami dva na Chmeldu. Situaci vyřešili v podstatě dobře, akorát koncový hráč po přihrávce svého spoluhráče naštěstí nedokázal trefit v té chvíli už prázdnou bránu.......

Ve druhém poločase jsme se o chloupek zlepšili, byli jsme iniciativnější a měli míč častěji na svých kopačkách. Možná to bylo i tím, že bez střídání hrajícím Šumavanům docházely síly, ale o tom trochu pochybuju, protože jsme tentokrát produkovali šnečí fotbal, který by snad nemohl unavit ani naše prarodiče. Co se ani nám, ani soupeři nepovedlo 45 minut, povedlo se v poslední čtvrthodince dohromady pětkrát, začaly padat góly. Ale nebyly to po hříchu žádné oku lahodící fotbalové akce, alespoň z naší strany ne! Gól na 1:0 dal Aleš po Chmeldou vyboxovaném míči, kdy předběhl! zřejmě zraněného, jinak si to nedovedu vysvětlit, hráče Střely a v samostatném úniku našel se štěstím mezeru mezi nohy gólmana soupeře.

Tradičně jsme si řekli, že to zabetonujeme a necháme hrát soupeře a nebudeme se zbytečně vytahovat a tradičně se nám to nepovedlo a velmi, ale skutečně velmi rychle jsme inkasovali vyrovnávající gól. Po souboji ve středu pole, při kterém ze své pozice zbytečně vyběhla zdvojit hráče Dana a který hráč Střely proti přesile vyhrál, následovalo bezchybně provedené přečíslení naší obrany a zakončení do prázdné branky - 1:1 a začínalo se zase od nuly. Uběhlo sotva pár chvil a přiklonila se k nám štěstěna a to pořádně! Tomáš rozehrával rohový kop – situaci, kterou jak všichni víme, rozehrávat vůbec neumíme a je to pro nás spíš nebezpečí než výhoda a trefil clonícího hráče Střely do nohy, od které se balón k překvapení všech a naštěstí i gólmana soupeře došoural za brankovou čáru a my jsme opět o gól vedli, 2:1.

Teď bych mohl možná zkopírovat začátek předešlého odstavce, stalo se totiž to samé jako po našem prvním gólu. Místo pozorné obrany jsme si zase nechali vstřelit zbytečnou vyrovnávající branku. Ta jde z velké části na vrub Aleše, který neuhlídal Šumavskou „desítku“, která si narazila s druhým útočníkem a výstavním dvojitým „angličákem“ proti kterému byl Chmelda pří vší snaze bezmocný, srovnala na 2:2.  V tu chvíli jsme byli docela nasraný, protože ztratit dvakrát za sebou takhle rychle vedení je fakt blbost do nebe volající! Popravdě řečeno už jsem ani moc nevěřil, že se nám podaří vstřelit další, snad už vítězný, gól. Soustředili jsme se hlavně na to, abychom neudělali nějakou zbytečnou chybu a nepřišli i o ten jeden bod.

Minutu před koncem se k nám ale přiklonila štěstěna znovu. Chmelda našel dlouhým výhozem Radka, který efektně i efektivně přiťuknul prsama Alešovi, ačkoli byl ze zadu tísněn obráncem. Aleš se tak náhle ocitnul ve výhodné pozici cca 10 metrů od brány soupeře, do skákajícího míče se v trochu krkolomné pozici opřel a ten si nakonec našel cestu k pravé tyči Šumavanů, 3:2. Do konce zápasu jsme si to už naštěstí pohlídali a nepustili už soupeře v podstatě do ničeho, sami jsme podnikli pár výpadů do otevřené obrany, ze kterých mohl zejména Tomáš náskok pojistit, ale nestalo se a my si tak připsali po velmi rozpačitém výkonu hubené vítězství 3:2.

Závěrem bych chtěl poděkovat pani Zábojovi který nám ochotně po celý zápas chodil pro zakopnuté balony a že jich včera bylo požehnaně:-)

 

Chmelda 6 - jeden z mála, který si tentokrát odvedl“své“. Co mohl, to chytil a za góly, které dostal opravdu nemohl.

Dana5 - Celkově to nebyl úplně špatný výkon, vyvarovala se hrubých chyb, ale podepsala se na prvním gólu soupeře.

Vojta4 - vynikal doslova tragickou rozehrávkou, i když musím uznat, že při našem „pohybu“ nebylo lehké někoho volného najít. Z prvních cca deseti pasů mu jich snad devět skončilo buď v autu, nebo u nohou soupeře. Zlepšení přišlo až ke konci zápasu.

Klusy 5 - přihrávky sice na rozdíl od Vojty nekazil, ale párkrát ztratil nebezpečně balon a pak to smrdělo. Škoda, že mu nevyšla některá z jeho pověstných střel, včera létaly všechny mimo branku, snad příště:-)

Brambora5 - pod dohledem tatíka se snažil, jako jeden z mála se snad i zpotil, ale proti důraznému soupeři se moc neprosadil.

Zuboš 6 - asi nejlepší hráč Sean teamu v tomto zápase. Jezdil, makal, bojoval, jak je mu to vlastní, ačkoli přišel s nemocí na krku. Jako jeden z mála se dokázal prosadit v soubojích jeden na jednoho a na třetím, rozhodujícím gólu má lví podíl.

Šmigi 3 - nepovedený výkon, okořeněný dvěma velmi ostrými zákroky. Navíc dle komentářů některých spoluhráčů (já si toho nevšiml) ve druhém poločase až na jednu výjimku nestřídal, ačkoli, stejně teda jako většina týmu, pohybem příliš nehýřil. Poslední dobou má velmi nízké procento úspěšnosti v důležitých soubojích jeden na jednoho, které většinou utkání rozhodují.

Tomáš 5 - vstřelil velmi šťastný druhý gól, tradičně se snažil a bojoval, ale zahodil některé velké šance. Přesto patřil v tomto zápase spíš k těm lepším.

Aleš4 - přes dva vstřelené góly také nepovedený výkon. Málo pohybu, nedůraz v osobních soubojích, zejména v prvním poločase neschopnost prosadit se v soubojích jeden na jednoho. Místy plnil dokonale roli koncového hráče, ale pouze ve smyslu, že u něj většina akcí končila. Navíc se výrazně podepsal pod druhým inkasovaným gólem.

Zpět