8.kolo - Sean team - Vokra VV 0:2 (0:1)

20.06.2012 21:36

Je to smutné, ale výkony Sean teamu jsou v této sezoně jako na houpačce. Dokážeme porazit kvalitní týmy Petrohradská nebo Relax, následně pak prohrajeme s veskrze průměrnou skvadrou Vokra VV. Na zápas jsme se přitom sešli v kvalitní sestavě a ideálním počtu: L. Chmelíček, Neubergovci, O. Polák, A. Kratochvíl, R. Zubatý, P. Šmigol a A. Průša.

Ihned po příjezdu do areálu jsme záhy zjistili, že Vokra hrají své zápasy na úděsném školním hřišti, jehož povrch je tvořen kobercem nulté generace, kde se každý pád na zem rovná krvavému zranění, kde se míč chová jako hopík, a které ještě iniciativní správce prosypal pískem natolik, že při jakékoliv snaze o rychlou změnu směru skončíte na zemi. Pro mne osobně jsou hřiště tohoto typu zabijákem fotbalu, a jak se po chvíli ukázalo, stalo se i zabijákem Sean teamu.

Ten přitom vstoupil do utkání velmi aktivně a v první desetiminutovce se zdálo, že je jen otázkou času, kdy se dostaneme do vedení. Šance střídala šanci:

- P. Šmigol přestřelil v dobré pozici branku

- R. Zubatý dvakrát nepřekonal vyběhnuvšího brankáře

- A. Průša po přihrávce R. Zubatého už nedokázal dostat míč do sítě

Přes nevyužité šance nic nenasvědčovalo tomu, že by se měl obraz hry změnit. Nicméně, změnil a to tak, že bychom se měli stydět. Zhruba od desáté minuty totiž Vokra převzali iniciativu a začali obléhat naší branku. Jejich koncovka byla naštěstí dlouho nepřesná, a když už branku trefili, úřadoval výborný L. Chmelíček.

Nutno říci, že Vokra se do šancí nedostávali svou kvalitou, která byla dost nízká, ale především díky velmi špatné hře Sean teamu, který vůbec nenavázal na svůj výkon proti Relaxu a dopouštěl se obrovského množství špatných přihrávek, nepovedeného zpracování míče, špatného pohybu. Velký podíl na tomto faktu má otřesné hřiště, ale také jakési rozčarování z toho, kdy jsme soupeře v hlavě po úvodní desetiminutovce začali trochu podceňovat v domnění, že se porazí sám.

To však Vokra neměli v úmyslu, naopak se dokonce dostali do vedení: jediný fotbalista v jejich dresu, který však celý zápas dělal jednu kličku, kterou mu nepochopitelně pro mě neustále všichni žrali, si nejprve na půlce přehodil O. Poláka, poté obešel u lajny D. Neuberga a jelikož V. Neuberg proti němu dosti netakticky vyběhl, čímž zcela uvolnil místo před branku, přišla přihrávka a hráč soupeře skóroval ze vzdálenosti pěti centimetrů - 0:1.

Minutu na to se pískal konec prvního poločasu.

O přestávce vládlo v řadách týmu rozčarování jak z výkonu, tak z výsledku, nicméně stále nebyl důvod propadat panice. Času bylo dostatek.

Druhý poločas ale nemá smysl detailně rozebírat. V podání Sean teamu se totiž jednalo o jednu velkou křeč, akce končily buďto přihrávkou do autu, případně zablokovanou střelou, kombinace v podstatě neexistovala, nakopnuté balony nedokázal nikdo udržet a příliš šancí jsme si nevypracovali. Tolik pokažených přihrávek od Kráti, Ondry, Radka nebo Aleše jsem dlouho neviděl. Tolik nepřesností v celé naší hře nepamatuji. Špatnou fotbalovou kvalitu jsme nedokázali vyvážit bojovností ani ničím jiným.

A přišel zákonitý trest. Kráťa s Ondrou se jaksi laxně vraceli při autovém vhazování soupeře, došlo tedy k přečíslení 3 na 1 a druhému gólu v naší síti - 0:2.

Vokra poté již jen zalezli před svou branku a v pěti lidech odkopávali balony, což jim bohatě stačilo a i s notnou dávkou štěstí udrželi čisté konto.

Závěrem bych rád napsal, že ačkoliv si za prohru můžeme zcela sami, protože jsme se nedokázali přizpůsobit podmínkám a debilnímu povrchu, tak Vokra při své nefotbalovosti zcela jistě vytěžili z toho, že na tomto příšerném hřišti hrají už několik let a jsou na něj prostě zvyklí. My si zvyknout nedokázali, a proto jsme prohráli. Obrovské množství zkažených přihrávek, nepovedených zpracování míče a podkluzování hráčů dávám za vinu naprosto atypickému povrchu, na kterém se míč chová úplně jinak, než na umělce třetí a vyšší generace.

Toto nás však nijak neomlouvá, jelikož týmy typu Vokra, kde hraje 5 nervózních dědků (nadávky do čůráků po běžných faulech jsou myslím fakt za hranou), kteří to dávno nemají ani v noze, dva mladí průměrní kluci a jeden slušný fotbalista, který dělá stále jednu kličku, bychom měli porážet kdykoliv a kdekoliv.

Tento zápas byl ostudou Sean teamu a doufejme, že se z toho rychle oklepeme a hlavně poučíme.

Hodnocení jednotlivců:

L. Chmelíček - 7: bohužel, opět náš nejlepší hráč. Zlikvidoval několik velmi těžkých střel a minimálně dva nájezdy. Jeho vynikající reflexy a zákroky nohama i rukama nás drželi dlouho ve hře. Tentokrát však ani to nestačilo. Za góly absolutně nemohl.

D. Neuberg - 5: odehrál průměrný zápas. Své úkoly si povětšinou plnil, občas ale také ne. Při prvním gólu se nechal lacino obehrát. Chtělo by to konstruktivnější a přesnější rozehrávku. Každý útok začíná od obrany, a pokud už ta pokazí první přihrávku, je po akci ještě než vůbec začala.

V. Neuberg - 5: úplně to samé jako brácha. Nehrál vysloveně špatně, ale ani nepředvedl nic navíc. U prvního gólu měl zůstat v prostoru před brankou a nestartovat na hráče u lajny, kterému tím situaci značně ulehčil.

O. Polák - 4: hodně za očekáváním. Nedařily se mu finální přihrávky, několikrát zbytečně ztratil míč. První z celé řady chyb u prvního gólu byla na jeho straně, když se nechal na půlce vyškolit. Je letos klasickým hráčem Sean teamu - jednou zahraje výborně, podruhé špatně. Tentokrát to byl bohužel ten druhý případ.

A. Kratochvíl - 3: rovněž hodně za svými možnostmi. Pokazil hodně přihrávek, nedařilo se mu přecházet přes hráče. Druhý gól v naší síti jde částečně na jeho vrub. Nevzdával se a bojoval až do konce. Jeho hra však byla tentokrát plná nepřesností.

R. Zubatý - 4: před týdnem hrál jako bůh, tentokrát však nepřekročil šeď průměru. Páprdy v obraně Voker by si měl vodit a dělat si z nich dobrý den. Místo toho často ztrácel míč a kazil přihrávky. V úvodu zápasu měl dvě velké šance, kdyby alespoň jednu proměnil, mohl se celý zápas vyvíjet jinak. Dnes to nebyl on.

P. Šmigol - 3: úspěšnost přihrávek kolem 30% mluví za vše. Nevymyslel nic, čím by obranu soupeře překvapil. Velkou šanci v úvodu utkání zazdil. Značně nepodařený zápas.

A. Průša - 4: i vůdce mužstva střídá dobré výkony se slabšími. Dnes to bohužel nebyl jeho zápas. Přes obranu soupeře se nedokázal výrazněji prosadit, pár šancí měl, ale neproměnil. Nakopnuté míče tentokrát nedokázal dostat pod kontrolu a udržet na půlce soupeře. Ocenil bych alespoň to, že přes mizerný výkon všech spoluhráčů nikomu nenadával a byl v klidu, byť na něm bylo vidět, jak ho vývoj utkání frustruje.

Zpět