8. kolo - Sean team – Ya Basta 6:0

17.05.2010 21:41

Každému z nás by zřejmě v týdnu něco chybělo, kdybychom neměli možnost sejít se na fotbalovém hřišti určenému k malé kopané a dokázat soupeři, ať už je jím kdokoliv, že si s ním rádi zahrajeme fotbal, ale poražen bude odcházet on!

Naší další obětí se měl stát tým poměrně bizarního názvu – Ya Basta. K utkání jsme se sešli v poměrně silné sestavě, opět jsme se mohli opřít o služby L. Chmelíčka v brance, z opor chyběli pouze A. Kratochvíl a T. Záboj.

Soupeř nám utkání značně ulehčil tím, že nebyl schopen dát dohromady tým 6 lidí, tudíž hrál zhruba polovinu utkání pouze se čtyřmi hráči v poli. Bohužel začátek utkání působil, jako bychom si s nečekaným množstvím prostoru nedokázali poradit. Naše územní převaha byla sice značná, jenže šance se rodily poměrně těžce. Ya Basta totiž zahustila prostor před brankou a našim hráčům chyběl jak pohyb, tak dostatek invence. A co více, soupeře jsme pustili do několika nebezpečných brejků, které naštěstí nedokázal potrestat a to především díky L. Chmelíčkovi, kterému však jednou musela pomoci i branková konstrukce.

Uklidnění přišlo okolo 15. minuty, kdy jsme sérií standardních situací a rohů dostali soupeře pod drtivý tlak, ze kterého rezultovalo několik šancí a především rána O. Poláka, který vstřelil vytouženou první branku - 1:0. A aby toho nebylo málo, tak minutu na to se s přehledem jemu vlastním prosadil i A. Průša, čímž měl do našich řad přinést klid - 2:0.

Bohužel se klid jaksi nedostavil. Na hřišti jsme stále nepředváděli naši hru, především jsme se dopouštěli obrovských a velmi častých chyb v kombinaci, stejně tak jako MNOHA ztrát míče. Ya Basta navíc stále i ve čtyřech hráčích zlobila a na kapitána A. Průšu toho bylo už trochu moc, tak to dával svým spoluhráčům řádně najevo. Jestli jim tím pomohl nebo ne, ví asi sám nejlíp. Pozadu pak nezůstával ani O. Polák, který nešel pro ostřejší slovo na adresu spoluhráčů daleko.

První poločas tak skončil v poněkud nervózní atmosféře mezi členy Sean teamu. O přestávce se snažil emoce zklidnit především rozumný R. Szabo, který správně nabádal k uklidnění, k nevytýkání si každé chyby a k týmovému výkonu.

Ve druhém poločase už byl soupeř kompletní, což zavdávalo příčinu menším obavám o výsledek. Náš výkon však šel minimálně o 50% nahoru a na hřišti jsme stále byli pány my! Kvalitních kombinací, střel na branku i šancí stále přibývalo a zdálo se, že navýšení skóre je jen otázkou času. Nutno přiznat, že Ya Basta nesložila zbraně a rovněž se propracovala k několika velkým šancím, jenže vždy na poslední chvíli zasáhla buď obrana nebo excelentní L. Chmelíček, který opět prokazoval, jak důležitým článkem týmu je. Trvalo to sice dlouho, ale po mnoha šancích jsme se dočkali i vedoucí branky - dobré přihrávky ?A. Průši? využil R. Szabo a s přehledem zakončil – 3:0. Od této chvíle již nebylo o vítězi pochyb a zápas byl jen otázkou skóre. To postupně navyšovali O. Polák (parádní dělovkou pod břevno), T. Černý (krásně vymetl šibenici) a skóre uzavřel A. Průša střelou podél brankáře.

Nutno říci, že výsledek úplně neodpovídá průběhu utkání, Ya Basta byla mnohem zdatnějším soupeřem, než by se mohlo zdát a až do 3. gólu nebylo o vítězi definitivně rozhodnuto. Troufám si tvrdit, že rozdíl byl především ve větším důrazu Sean teamu, lepší obranné hře a hlavně L. Chmelíčkovi, který Ya Bastě nedal šanci skórovat a postaral se tak o náš první zápas bez inkasované branky.

 

Hodnocení jednotlivců:

L. Chmelíček - 9: fantazie! Dává mužstvu neuvěřitelný klid a jistotu, soupeř se na vstřelení branky neskutečně nadře; náš brankář navíc dokáže inteligentně rozehrávat, bez problémů hrát nohama a ke všemu stíhá řídit celou obranu. Vynikající výkon!

D. Neuberg - 6,5: v obraně si opět vše odehrál zodpovědně a s přehledem, jistý na zemi i ve vzduchu, výborně četl hru a uhasil spousty nebezpečných situací. Měl by se ovšem vyvarovat zbytečných chyb v rozehrávce, kterých se několikrát dopustil.

V. Neuberg - 6,5: fotbalovost čiší ze všeho, co na hřišti dělá, má zkušeností na rozdávání a je to znát, chytrostí a stylem hry opět převyšoval protihráče; zároveň je zklidňujícím prvkem mužstva, své spoluhráče neúnavně podporuje; v posledních zápasech mu bohužel chybí trochu důrazu a to především v útočné činnosti, díky čemuž se sám připravuje o vstřelené branky.

T. Černý - 4: stále se mu nepodařilo přizpůsobit se rozměrům malého hřiště; dělalo mu problémy zpracování, přihrávka, souboje 1 na 1, ztrácí balony; naštěstí mnoho z uvedeného vyvážil alespoň bojovností, především v obraně byl platný a nakonec se dočkal i pěkné branky.

O. Polák - 7,5: dnes tahoun mužstva, měl prsty v drtivé většině útočných akcí, jeho hra má smysl; ví, kdy míč podržet a kdy naopak přihrát, vstřelil dvě pěkné branky, vybojoval nejvíc míčů ze všech, z hráčů v poli byl dnes prostě nejlepší; měl by se však vyvarovat tvrdých slov a věčné kritiky na adresu spoluhráčů, nepomáhá to dobré atmosféře na hřišti.

R. Szabo - 4,5: zatím se do toho nějak nemůže dostat, herní pauza je znát; ačkoliv je to pan fotbalista (což víme všichni, kdo ho známe), tak dnes se mu prostě nedařilo, především zkazil velké množství přihrávek po zemi i vzduchem, několikrát nezpracoval snadný balon, na jeho parádní střelu také zatím čekáme marně. Herní praxe prostě chybí…

P. Šmigol - 3: co dodat, pokud fotbalista za utkání častěji přihraje míč soupeři než spoluhráčům, tak nemá na hřišti co dělat!!! Měl by zvážit svou další účast v Sean teamu!

A. Průša - 6,5: dnes nebyl pouze v útoku, ale bojoval všude tam, kde bylo potřeba - v záloze, v obraně, rozehrával standardky, dřel; něco se mu povedlo, něco ne, ale za celých 60 minut se nevzdal, nic na hřišti nevypustil, dal dva góly, kdy zachoval chladnou hlavu a zakončil, hrál prostě velmi dobře; bohužel od začátku do konce utkání působil na hřišti značně podrážděně, spoluhráčům dal „sežrat“ sebemenší chybičku a celkově dnes na mužstvo nepůsobil právě uklidňujícím dojmem. Škoda…

    

Máme tedy za sebou další fotbalovou bitvu, ze které nás může těšit jen pěkné skóre. Herní projev nebyl optimální a atmosféra na hřišti také ne.

Ale co už, na to se historie ptát nebude! Fakta jsou totiž neoddiskutovatelná - vítězství 6:0, vedení v tabulce, nejlepší skóre, nejlepší střelec soutěže (A. Průša), největší respekt u soupeřů - to jsme my, Sean team!!!

Zpět